Dec 31, 2010

BACK TO DECEMBER

Ahaks memandangkan besok dah nak new year..layan sat lagu ni wat kali terakhir.tutup buku lama.kita bukak buku baru yeh!kuang2

I’m so glad you made time to see me
How’s life, tell me how’s your family
I haven’t seen them in a while
You’ve been good, busier than ever
Small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why
Because the last time you saw me
Is still burning in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time.
It turns out freedom ain’t nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December turn around and make it all right
I go back to December all the time.

These days I haven’t been sleeping
Staying up late playing back myself leaving
When your birthday passed and I didn’t call
Then I think about summer
All the beautiful times I watched you laughing from the passenger side
And realized I loved you in the fall
And then the cold came and the dark days
When fear crept into my mind
You gave me all your love
And all I gave you was goodbye

Taylor Swift- Back to December

Dec 30, 2010

MALAYSIA VS INDONESIA


GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!

Maka dengan ini diisytiharkan bahawa ..............



Jumaat cuti umum

Kuala Lumpur Dis. 29 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010.


29/12/2010 11:38pm



Saya Anak Malaysia!!



Dec 29, 2010

1ST CULTURE

fuh penat.baru harini aku tau camane nk culture...

leceh!penat!menjengkelkan!

anyway, hundred of appreciation to Noorulnajwa Diyana Yaacob & Shida Ahmad for teaching me how to culture from A to Z...muah muah

and thanx to my boss for giving this challenging job at the end..yeah just 3 months left

at least i have gained something from this department..

lots of luv,
chunk~


Dec 28, 2010

isk isk isk~

tolong!someone please motivate me~esok exam..harini dok melagho lagi..>_<" malasnya blajo..esok subjek management plak tu!obviously kena baca...wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~

mood marilah dekati aku~hehe..azam, di mana kamu?datanglah!

blaja, blaja, blaja~!

Dec 27, 2010

3D 2N @ TAMAN NEGARA

RM 250 per person

Date : 14-16 January 2011

Location : Taman Negara, Pahang

Tentative:


day 1:
07.30am - Register at UPM
08.30am - Bus from UPM to Jerantut
11.45am - Arrive at Jerantut and Lunch
12.00pm - Bertolak dari Jerantut ke Taman Negara
02.00pm - Tiba di Taman Negara / Check in
03.00pm - Meredah jeram ke K. Terenggan (rapid shooting)
04.00pm - Melawat penempatan Orang Asli
04.30pm - Mandi di Nusa Camp
07.00pm - Makan malam
08.00pm - Tayangan Video & Night jungle walk

day 2:
08.00am - Sarapan pagi
08.30am - Jungle trekking ke Bukit Terisik & Canopy walkway
12.30pm - Makan tengahari
03.00pm - Aktiviti santai di Lubuk Simpon (bawa pakaian mandi)
08.00pm - Makan malam/ Aktiviti Bebas

08.00am - Sarapan pagi
08.30am - Aktiviti bebas sekitar Taman Negara
01.00pm - Check out
* Tertakluk kepada perubahan dari masa ke masa.

Bus from Jerantut to UPM.
Arrive at UPM

SEE YOU AGAIN ON NEXT DESTINATION


Package Include:
• 2 night stay at Taman Negara
• 7 meals (2B / 3L / 2D)
• 2 way buses transportation
( Kl- Tmn.Negara –Kl )
• 2 way boat transfer
• 2 way bus transfer from Jerantut to Kuala Tembeling Jetty
• friendly guide for 3D 2N
• All activity as mention
• Park Entry Permit

*Deposit RM50 upon registration..

p/s: macam berminat nk join tapi tadak kawan..haha jom la kawan2~takot2

Dec 26, 2010

XMAS CELCOM OFFER


Merry krismas hohoho...eh yesterday la!

Al-kisahnye la dapat sms from celcom berbunyi begini

"Kongsi saat2 istimewa anda dengan yang tersayang!Dapatkan 1000 SMS + 1000 MMS percuma ke semua no. dalam rangkaian yang sama bila anda reload RM30!Sah utk 25/12 shj. T&S"

Bila online je,adeq pulak pm kat facebook mintak topup singget!kesian la pulak lalu topup gak la RM30 pastu sedekah kat beliau...dapat pahala ting!

Maka jenuh la nk pakai bonus 1000 SMS + MMS sampai mlm ni!

Haha tapi nak tengok wayang satgi..terpaksa ignore sat enset *sigh* rugi2...

Pasni xmau dah la terpedaya ngan offer2 yang x luak sebegini




Dec 24, 2010

YOU'RE BEAUTIFUL


Semalam tetiba terdetik nak tekan @8tv sementara tunggu iklan Saka Jentayu @ tv3..

tiba2 mata ku terpandang "bidadara" yg mcm pernah ku kenal (eceh mcm pernah jmpe face 2 face je sebelum ni..kwang2)

woaaaaaa Hwang Tae Kyung!!oppaaaaaaaa~

kdo yg pernah aku tonton kat aznv suatu ketika dahulu akhirnya leh tonton kat 8tv je..muah!

untung betol si Go Min Nyu ni terpaksa menyamar jd lelaki sebab kena ganti abang kembar die iaitu Go Mi Nam yang tiba2 jatuh sakit sehingga tidak dapat menandatangani kontrak dan tampil di depan umum sebagai ahli baru rockband A.N.JELL.

padahal asalnya dulu2 minah ni seorang sister!sebaik suara best mcm abang die :)

Maka terpaksa la dia tinggal bersama 3 orang lagi ahli A.N.JELL - Tae Kyung, Shin Woo & Jeremy.Masing2 x tahu pon identiti & jantina sebenar die..keh2 tapi yang klakarnye masing2 pon akan jatuh cintan ngan minah ni nanti...wheee!!


p/s: sarange oppa..ajushi?ops teringat leha di zaman dulu2~haha <3

Dec 22, 2010

pengumuman, pengumuman...~

Attention to chunk, para, dan kwn2..let's have a trip!trip pon tak trip sgt la..dok atas Cruise ja..suggested from aku n Fana..kah2..ujung bulan 1 jom!
if takmau yg ni jom pi somewhere..bln 4-6 ada promotion Air Asia~=D =D =D yg paling murah indonesia la..serendah RM8 tapi excluded tax.=p




hmmmM..ni 1 night je..if 3 night mahai + takot la jugak..hahahaha..apa kata survey?sila respon!
can't wait!~=D =D =D

nak kawin~!

ouch!inilah statement paling gedik + gatal...mak tau ni mati~blajo tak abis lg ada hati mau kawin!hahhahahA~ai jeles betol tgk kwn2 yg dh kawen..ada anak yg comel...bahgia je....nak gak!~ehehhee...mengom tol..dh la tak abis blajo..calon pon takde..nk kawin ngn sapa pon tatau!Bong M nak?$__$ kah kah kah..duit?lagi la tak berkemampuan lagi..memang sengal la gatal nk kawin skrg..hihihi

wuuuuu...jeles..jeles....


jom beli cincin!cincin platinum eh trend skrg?

sweet couple..sbb tak dpt kawin skang..dpt jodohkan bear aku pon jadilah..wakakaA!


==kegedikkan melampau==

Dec 20, 2010

wakenabeb!

Oh Encik Polis..sampainya hatimu membuat diriku begini!aku kecewa!~wuuuuuuuuu...Demmmm!~baik aku bayaq before surat sampai rumah!aih...padan la dok rasa cm nk kena..hadui..saman UTP pon tak bayaq lg..hampeh betoi!semalam aku bawak slow takmo wat operasi plak...waakkakaA!


klik untuk image yg besar..=p
for the first time~aih kena wat belanjawan bulan 1 ni..baru dok plan nk wat benda lain..what to do!sebek dpt 50% diskaun!~ALHAMDULILLAH!




Dec 19, 2010

wedding, wedding, wedding

fuh..byk betol wedding kwn2 thn ni...byk jugak la yg aku miss..wuuu...nk wt cane...tadak jodoh nk pi..slalu clash ngn klas..biasalah klas aku usually weekend...tak best tol..

19-12-2010..ni wedding padel kt Kangar..disebabkan hari ahad, most of us takleh nk pegi..(aku lg la dok Tronoh) so ktorg tpksalah pegi yg blah bride kt SP..mntk maap ye padel..sebek Intan dak UTP gak..hehe..tapi tak kenal sgt..slalu nmpak derang ni date kt mapley..=D igtkn skandal biasa2 je..rupanya siyes jugak la..hahha..congratz padel!

Hmm..memula dok pk gak nk pegi ke tak..dh la sorang2 dr UTP..dgn malas drive...elaun pon tak masuk lg..dh la last month masuk awal gile..dok pk cm nk naik bas tapi bila terpikirkan bas itu lambat, so tak jadi..tak kuasa I!dgn nk tuka bas medan kit-medan gopeng lg..berbaju kurung plak tu..so i would say no to bus!

Sepanjang perjalanan ngantuk gel..dh nk terpejam2..takdek sapa nk borak...pastu tak update lgu mp3..redup2 plak tu dr Ipoh smpai Penang...uish...sebek selamat gak smpai..dh la jam kt Jelapang-Kuala Kangsar..aku pon tatau nama tmpt...lepas dr Jelapang tapi tak smpai Kuala Kangsar lg..igtkn accident ke, road block ke apa..tapi jam sebab byk kereta..(cuti skolah la kot!) stressed betol!

ni la dia..sebek la dh lepas yg bukit2 kt jelapang tu..

hahahha..punyalah bawak slow, konon insaf ritu cm kena speed trap..tapi  rupanya sampai awal jugak..sempat la aku yg kebuloq ni brekfes kt A&W kt tesco SP Selatan..hihihi...dgn berbaju kurungnya...aih..tunggu punya tunggu para n the gang tak smpai lagi..then tunangan org call suro amik dia kt tesco lg 1..wonder gak nk amik ke tidak..cuak ooo...tunangan org ni..stgi tunang jeles ka apa ka..gadoh ka..wakakkaaA!so pastu aku amik la die kt tesco...n tak lama pastu bdk2 ni pon smpai..fuh!lega~=D

rasa cm takde la awal sgt ktorg pi..dh pukol 1 lebih..tapi cm tak ramai org pon!segan2..dh la wt kt Laguna.. awkward jugaklah~


wow~besarnya hadiah!=__=

muka aku yg lawak!

muka chunk yg lawak dok explore i-phone wadie..=p

ni lah dia tunangan org..takot tak..huh!tak takot lgsung dak sekolah ni..=p

rasa cm seswai ja korang berdua..sama kecik..=D sori kN!=p

tak lama lps abis makan..padel pon smpai~phewit!

wuu...lps kenduri bdk2 ni singgah rumah wadie makan bubur asyura!beshnya~disebabkan aku nak smpai awal + de kije nk buat, so aku tak join..if aku join takot plak nnti terlajak ke Kangar...hehhee..takleh2...

back to UTP yg sunyi..semua osmet tadak!sigh~>_<"


Dec 16, 2010

THE BURIED LIFE


program realiti series yang mengisarkan 4 orang budak cuba merealisasikan 100 impian yang ingin mereka lakukan sebelum mati.bukan impian mereka berempat tapi impian mereka yang terpilih..haha

boleh tak tunaikan impian saya sebelum pejam mate?

hihihihiks ...~~!!

Dec 15, 2010

FB THEME & SKIN




mcm biasa hari2 ku tadak keja..godek2 jumpe la menda alah ni...jom try cuba test


tapi aku install theme fire camni hasilnyeh.......

p/s : 0rite cekidaut guys !!

6 PETRONAS CARIGALI WORKERS INJURED IN PLATFORM FIRE

KUALA LUMPUR: Six people were injured when fire broke out at the Bekok C platform operated by Petronas Carigali Sdn Bhd, 200km off Terengganu early today.


They were sent to the Kuala Terengganu Hospital while their 102 colleagues were evacuated to nearby platforms.

The blaze was contained by the platform's emergency response team.

In a statement, the company said 108 personnel were at the platform when the incident occured just after midnight.

It said Bekok C was undergoing a scheduled shutdown for planned maintenance activities at the time of the incident.

Petronas Carigali, which is in the midst of determining the cause of the fire, has notified the relevant authorities on the incident. -- BERNAMA


P/s : now i know how risky my father's job...and fortunately he was attached at Bekok A at that time.alhamdulillah



Dec 14, 2010

MOOOOOOOOOOOO~~!!

tgh high dengar mp3

dari UTP ag asek tido je lam kete...haha dah jd koko sebab berjemur di tgh panas


jenuh la nk perabih..tp suke tumbler tu

p/s - motip gamba: aku memang suka corak lembu!!haha moooo~~!!

Dec 13, 2010

YEARS FR0M N0W

Aizat – Years From Now Lyrics

What will I be years from now
What will I wear, how will I look
I think too much, I think too much

Sometimes it’s scary over thinking
What you have or haven’t done
You think too much, you think too much

Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And the star much shine
The colours seem so blurry

Will I end up all alone
Without a shoulder to cry on

What will I be years from now
I have answered them but none have answered me
And when my time has come
I hope my last seconds in this life will have you
Will have you

Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And neglect most people who
Seems so worthy


p/s:hmmm teringin sgt nk dengar lagu ni~sobs

Dec 12, 2010

Alalala tok tok jangan saman~

ARGhhh~balik UTP ja stress...balik UTP ja stressed!stressed manjang~~~takpuas aih cuti 2 minggu aja!!sebek smpt pi jalan2..tapi tak smpat berfoya2 ngn membe2 agi..chunk dok emo tak pasal..hihihi...sebek smpt lepak..=D =D =D

Dari utara ke selatan..selatan ke utara..haih..malas betol nk balik tadi...dh la kena drive sorang2..bosan amat..benci gila...kan best kalo ada driver..hak3...rasa cm nk mencari transport paling cepat..ceh...airport kt ipoh dh tutup pon~angin aku!tah kenapa lately rasa malas gila nk drive berejam2..sakit bontot..tatau la bontot aku makin leper ke apa...dlu tak sakit pon..ke aku makin meninggi..rasa cm seat tu rendah gila..kaki aku siap terlebih2 dah..lenguh tol...padahal aku rasa seat kelissa tu tinggi la jugakkk...hehehe..mungkinkah aku meninggi??dh 24..tapi fana ckp aku makin meninggi...ada hormon laki ke??kah2..mungkin tidak~~

Hmm..tadi dok sedap2 layan lagi sepi-6ixth sense..tetiba ternampak encik mata2 tgk dok pegang kamera..OMG!tgk2 meter 130..sah aku dah kena~~~before2 tu rasanya tak kurang dr tu..lg laju ada...wuuu...abedaaaa nk jwb apa ni..kantoi sudah...huuu...abeda...siap sedia RM300~dem!!!!Mintak2 la encik mata2 tergoda ngn aku so tak jadi nk saman...wahAhahahHAAH~excuse untuk gadis cantik..(jgn sakit mata) =p =p =p sebek dh renew road tax!!

Minggu ni dok gila layan lagu sixth sense..dlu nympah gila band ni..lagu jiwang2...lani aku terminat plak...ehehe..dh tu lagu band derang ni slalu jadi theme drama2 kt tv3..seswai je~heheh..so aku nk post lirik lagu ni..karok2~!



SEPI-sixth sense


Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari

Mentari pagi bawakan embun sejukkan hati
Aku di sini menatap engkau menangis sepi

Oh sepi, sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari

Oh sepi, sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari


=oh bulan==

Dec 10, 2010

BEWARE!!


"Ini ayah Tolong bagi topped up 50RM ke nombor baru ayah 0178936*** ayah ada masalah d balai"

p/s: wadefish??kalo anak yatim dapat sms ni memang haru la..sebaik bapak x pakai prepaid.. (",)


Dec 5, 2010

WTF=WELCOME TO FB?

Dad: son,i just got on fb.would u mind adding me?
Son: u hv fb? WTF?!!

Dad: WTF? What does it mean?

Son: oh, it just mean welkam to FB!

p/s: LOLOL!!...now i have to mind my words & photos on FB.*sigh*
dad!!!arghh~

KEMBALI SELERA

sedar x sedar dah 6 bulan aku mengamalkan minuman kesihatan ISO 3 ni..start masa besday bulan 6 dulu lg dah~

sepanjang pengambilan mnde alah tersebut, ada la jugak kesan ketara yang aku nampak - kulit badan dah hilang jerawat (resdung),parut2 pun pudar...tapi yang pelik berat badan aku menurun & susah nk naik.makin kering!dan penggunaan belt sgtlah kerap.mana tak nye, asal minum menda alah tu je dah kenyang.selera makan pon tadak..makan nasik salu x perabih & dah x mampu perabih makanan org lain..haha

maka aku pon cobalah stop kelmarin..sekali semalam, aku mampu balun 3 pinggan nasik!memang tu pon habit pemakanan aku yang "normal"..sigh

as conclusion memang aku patot berhenti amek makanan/minuman tambahan ni...agaknya ada side effect kot?

p/s: tapi bagi sapa2 yg nk amalkan tu dinasihatkan pantau dulu kesan2 positif & negatif sebelum & selepas pengambilan...peace! Y(o.o)

Oh..Im Back

Hoi2...
Waaahhh..agak lama aku bersama teman2...rasanya aku mcm dah ilang dr rerakan..
yeah betul..im lost in my own world...with husband and child.
This is what you get by getting married early..haha =p
But still Im happy to have my baby...He is the one who cheering me all the day..

And...Hai Kawan2..
Saje je menulis dalam blog.
Actually today, aku cuba bukak frenster aku...tapi aku gagal..sbb aku lupe pasword dan juga email aku..hahah...terlalu lama aku tk bukak smpi aku dh tk ingt. obsessed with fb..^_^..

I try mcm2...cuba untuk reset pasword..gagal. Mcm2..smpi acount manusia mane tah..telah diblock. aku yakin betul email yang aku masukkan tu email aku...tapi bile aku search..kuar acount org lain, which by means..that is not my email la...tpi aku pelik..sebab rasernye email yang aku letak tu..email aku... hahaha... i just dunno... i guess, frenster had gone for good..

haha..end of that story...actually..tahla..the only thing aku ingt skrg... acount fb aku, n acount jobstreet aku.. dah aku dok mencari kerja...tak dpat2 lagik... its a bit sad..mengenangkan soal kerja..haha...secara rasminya aku dah menganggur for 1 tahun setengah. bile tgk kawan2 seme dah bekerjaya... dah bergaya2...dah berimpian mcm2...and aku still di takuk lama... it makes me sad..and a bit frustated.. tapi tkpe..hehe =) masa aku akan tiba jugak..cuma aku kena usaha lebih sket.. haha..PET dah mintak utang.aku yg tak bayar2 agik.Lantokla..mls pikir.haha.

Sape suh PET tipu.kalo tkde keje...kena bgtau awal2.nie dah kasik pas interview.pas setahun baru nak bgtau.hampeh. tpi rasernye, rezeki aku ngan PET ni yg tkde sbnrnya.2 kali kot dpt panggilan dr PET for job.tpi disebabkan alasan2 yang tk dpt dielakkan...the job gone!! huhu..
tkpe2.chayok2.. haha... pujuk drik sndrik tu. ade la tu..kerja gaji lagi mahal tgh dtg crik aku tu... sal tu kerja PET tk dpt..
tkpe2...so..skrg hidup aku hanya menjaga arman dan mencari kerja... arman dah pandai pusing2..and semakin nakal. dia suka pusing dari hujung carpet ke hujung satu lagi. tak reti duduk diam. i cant imagine when he started to walk. leh kurus la aku nmpknye (eventhough aku perlu kurus pun) haha. he's not stubborn. tk byk kerenah.simple kid to handle. but cpt mrh sket. haha...kelaka muke die bile die mrh.last2 die yg kena mrh ngan aku balik.haha =) talking about him just cheer up my day. nanti la aku aplod2 gmbr die. laptop nie..rosak bluetooth die plak.
=)


and kawan2..miss u all so much. aku rindu kuar gi maple ngan chunk, gi kelas lmbt2 ngan leha..haha...bermalasan2 di atas katil utp.. only god knows how much i miss u guys all...haha..chatting kat mirc, download dc++, tgk drama2 jepun korea...kartun. kuar tgk wyg. lots2 of things i missed about u guys. agaknya bila kite dpt jumpe lagik. insyallah..pasti ade mase die. =)

k guys... its 5 am in the morning. and im blogging. ..stupid tol aku nie..sok pagik mate panda la nmpk gaya. haha/// take care guys..miss u all. insyallah jumpe lagik di kesempatan yg bakal datang. doakan aku dpt kerja cepat...haha ..bye lols.(^_^)


=ARMY=

Dec 1, 2010

klip pop klip pop~

"klip pop klip pop!"~teringat lg nada sebutan from my teacher dlu...=)
pejam celik pejam celik skrg dh 1 December!!!!!!!approaching to 2011 in 1 month~
so???

1. officially, 25 thn la thn dpn even aku baru je masuk 24!grrrrr
2. dh hidup 25 thn tapi tak daftar undi lagi!tatau nk undi sapa..kah kah!
3. dlu2 25 thn ni dok pk umo paling last nk kawin~tapi tak pat laaaaaa..ujung thn dpn baru habis blajar!calon pon tadak!~timur ke barat selatan ke utara tak juga aku dapatkan!!Mwahahaha~tetiba teringat lagu waliband..
5. 25 thn dok target boleh beli kereta n rumah sendri tapi cm takleh tercapai ni!~wuuuuuuu


kesimpulannya..konon2 dlu dok pk time 25 thn ni cm dh stable..mncapai equilibrium~have a happy life...punya kehidupan yg terurus, terjamin, tertanggung!huhuh...tapi apakan daya...kita hanya merancang..takpa la..rezki lambat skit...just hepi tgk kwn2 yg dh stable..=)


sigh!=_="

nk ngeluh gak tu..=p

p/s: Happy Birthday to Farah Syazwani who celebrates her 24-th birthday today.=)

==AAA==

Nov 29, 2010

TOLONG INGATKAN AKU.....



Thx for the info/reminder Cik Emi !hehe



Also thx to Wani..nanti kita p ngan k Aza sekali.sobs


p/s: aih harapkan member je la update segala2..sebab mcm dah give up.br tau betapa susahnye nak cari kerja..tp syukur la x menganggur mcm sesetengah lepasan siswazah kat luar sana.alhamdulillah lagi la

CAIYOK CAIYOK CAIYOK!!


Nov 25, 2010

FASHION LUCAH?


duk belek2 facebook tadi terjumpa gambaq ni diupload one my colleagues (lelaki pulak tu)..

sentap sekejap!okeh pasni pakai kat umah je ler nampaknye...hihu start membara2 nak mencoba masa nak p langkawi dulu2~

aiyooo..x boleh ek?tapi jeans dan aku memang x dpt dipisahkan lorh -___-"

sobs

DISCOUNT BENCANA ALAM

Banjir: Penduduk Perlis dapat potongan RM20 bil air


2010/11/23

KANGAR: Penduduk Perlis akan menikmati potongan RM20 dalam bil air bagi bulan November ini ihsan daripada kerajaan negeri Perlis bertujuan meringankan beban mereka membersihkan premis masing-masing selepas dilanda banjir awal bulan ini.

"Mereka yang tak terjejas banjir turut menikmati potongan itu kerana mereka juga terbabit dalam kerja membantu mangsa banjir," kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Md Isa Sabu.
Ketika ditemui pemberita selepas Majlis Makan Malam Inovasi Jabatan Kerja Raya di sini malam tadi, beliau berkata potongan bil kepada 65,000 pengguna itu dijangka menyebabkan kerajaan negeri menangung kos sebanyak RM1.3 juta.
Ketika banjir memuncak awal bulan ini, lebih 15,000 penduduk Perlis dipindahkan ke 57 pusat pemindahan.

Dalam ucapannya pada majlis itu, Md Isa berkata Perlis mengalami kerugian besar akibat kerosakan yang berpunca daripada banjir, termasuk sektor pertanian. - BERNAMA

Nov 24, 2010

DI MALAM YANG SEPI PI PI


pakmat jual kopi pi pi....

eh pada suatu malam di dalam hujan renyai2, kederingan talipun ku berbunyi nyi nyi...

rupanya seorang makhluk Allah ingin menghantar utusan kepadaku dan cik leha

terharu sungguh dibuatnye..hehe mekacih Encik Padel!!

kwn2..jom serbu rumah pengetua Sek Sains Syed Putra yok~

pasangan mempelai UTP tue \o/\o/


tengok sampul elok je tulis "Cik Noor Akmal"

bukak2.."Cang" jugak ko taruk

2 x5..nasib baek pass kat aku


Geng Mirc UTP - Tetamu_01 & Megikari =pp

Nov 22, 2010

errrrrrrrrrrrrrrr..what the~

arghhh.,,,stressed la..tah pape je yg aku jawab tadi,,,..calculate2 tak dpt...pastu next question stuck!dem it~rasa cm hape je..bengap r...pesal r..patotnye boleh buat..tapi tapi takleh buat tadi!dh hilang bbyk marks then yg buat pon tak betol...malunya!mana nk ltk muka ni~~aghh..takleh pk..asal pk je sakit ati..sbb rasa leh wat better..tapi tadi cam taik!rasa terlalu bodoh takleh buat soklan cenggitu.................T__T dh la kena buat 2 question je...tapi dua2 hancus....oh..ku harapkan ini hanyalah sebuah mimpi..rupanya realiti~wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuU~

Ya Allah..ampunilah dosa2 ku..janganlah Kau tutupkan pintu hatiku, lapangkanlah hatiku...Hanya Kaulah tempat aku memohon...T__T

==down down down==

Nov 17, 2010

SELAMAT HARI RAYA!

Baru perasan, hari ini kita meraikan 3 hari

1) Selamat Hari Raya Aidiladha - x sah kalo xdak takbir..wuu

2) Selamat Hari Raya Haji - x sah kalo xdak jemaah haji

3) Selamat Hari Raya Korban - x sah kalo xdak lembu

tapi yang ke-2 tu x kesampaian lagi nk tunaikan..maka dengan ini aku jugak ingin berkorban..korban apa tu?biar aku sajalah yang tahu..~

Semoga pengorbanan ini membawa satu kebahagiaan.insyaAllah


Nov 15, 2010

Sentence using 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Not only did he do it 1 to 10, he did it again from 10 back to 1. This is what he came up with.....

1 day I go 2 climb a 3 outside a house to peep. But the couple saw me, so I panic and 4 down. The man rushed out and wanted to 5 with me. I ran until I fell 6 and threw up. So I go into 7-eleven and grabbed some 8 to throw at him.

Then I took a 9 and try to stab at him. 10 God he run away. 10 I put the 9 back and pay for the 8 and left 7-eleven. Next day I called my boss and told him I was 6. He said 5, tomorrow also no need to come back 4 work. He also asked me to go climb a 3 and jump down! I don't understand. I am so nice 2 him but I don't know what he 1

p/s: a quote from my little bro.bijak bijak~ ;p

Nov 11, 2010

HARI SEMPURNA

Hari ni macam2 dah settle, semua orang saling menyempurnakan hal masing2...aku suka!saling bantu-membantu,menghargai wah gitu!!terasa diriku begitu berharga

Hari2 x sah kalau x pergi kangaq...bila dah masuk kangaq, macam2 boleh settle..maka saya suka kangaq walaupun haritu banjir teruk..jgn jeles ok dosa2 kat cni dah "dibasuh"..sejuk & nyaman je =)

- pagi tadi ada kawan promote topup celcom 30 tapi byr RM 25 je.alhamdulillah shida pn nk topup jugak..

- CBN dah dimandikan selepas banjir haritu.woh seminggu x mandi?bucuk!!sorila pas banjir terpaksa ke Pulau Langkawi 3 hari atas urusan "kerja"

- Comforter pon dah hantar laundry

- Tiket balik raya pon dah dibeli

- Ink printer pon sudah!sebaik petty cash byk lagi

- Cucuk duit gaji \o/

- Berjaya buat partayh clan bioprocess guna coupon astro k Mai wat beli pizza, guna kad HPA k Aza wat beli icecream

- Bil air & letrik yang tertunda disebabkan banjir haritu..sebaik teringat pg td!kalo x..bergelap la kitorg..tu pon k Najwa yang tolong byr kan.sebaik Pejabat Pos ada drivethru

- Lastly, pickup k Alina kat stesen bus ngan k Aza..berlari2 pempuan tu ligan Dekan sampai parking kereta utk dapatkan signature pengesahan thesis

Kesimpulannya,semua orang saling melengkapi..kalau nk buat sorang2, haram x kan siap punya!samalah mcm ex-housemate @ k Alina..tp malas nak cite panjang2 lah kat cni.x larat nk type :-/

Alhamdulillah semoga hari-hariku bakal menyempurnakan hari2 orang lain jugak....terimakasih Tuhan,terimakasih kawan2

p/s: y0k balik teng0k final epis0de Chinta








Nov 10, 2010

Yang Sempurnakanku- 6ixth Sense

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

aihh...asik tido, tgk tv..kerja lmbt gerak ni!bosan la dok sorang2..wuuu

Nov 8, 2010

jurnal banjir 2: berakit2 ke hulu, berenang2 ke tepian~

bes lak aku baca journal banjir chunk kt bawah ni~lawak pon ada...keh2..jahat!ni jurnal aku plak org Perlis yg bermastautin kt luo Perlis nk balik tgk banjir~huahuaA!

5 Nov 2010
830 am...
Fuh!inilah masanya~dh plan nk balik kg halaman untuk melawat tapak banjir..dgn penuh excited, tik tik2..1 new msg.."Salam, suatu lawatan pemantauan banjir telah diadakn pg ini & didapati keadaan banjir yg melanda Perlis belum pulih sepenuhnya.Adalah dinasihatkan supaya ditangguhkan dlu kepulangan memandangkan dikhabarkan ada sebahagian kawasan d jln kangar-a.star turut ditenggelami banjir ditambah pula dgn keadaan cuaca yg agak tidak menentu hari ini..." tudia..from abg...cm reporter!hahahA!pnjg gila msg..hmmm...lps tu berdering2 la telefon aku bunyi...

1130a.m 
"tanya sama hati apa asal sayang"..gulp..terjaga aku dari "nap"..call in...rupanya bapak aku..dh round sampai Mergong rupanya~!ok, jln kangar-alor star banjir..jln faveret nk balik kangar...tapi boleh la gagah2 kalau nk lalu jugak~highway changlun-arau dh tutup!2 lg option, 1.jln titi ban, jln kecik dr kuala kedah, tembus kt blah2 ayer hitam..(tapi bapak aku ckp takyah la lalu jln kecik..huhuhu..2. aku tatau blah mana,.tapi kwn aku gitau keluar blah A.Star utara then keluar kt Megat Dewa, pergi Kodiang...blur seketika!aku trus membatalkan hajat untuk pulang lalu menghantar sms kt kakak aku gitau tak jadi!

100 pm
tik tik!2 new msgs.1 miscall..rupanya kakak aku ajak balik jgak..huahua!Aku apalagi~trus capai towel mandi dan bersiap2 untuk pulang..memang r pantang diajak!silap r ajak aku..kwang3~tnpa berfikir panjang trus cek2 kete dan memecut laju!vroom3..smpai di Taiping dh pukol 430..heheh.gerak pon lmbt..nk kemas2, smpt la pukol 3 baru gerak!kakak n abg ipar dok offer kete depa..katanya tinggi..senang la nk meredah banjir!hahahA~tak syg kete ke meredah banjir kete baru tu???aku dengan segan silu menolak offer itu dgn alasan nk balik tuko tayar baru..hehhee~sebek ada alasan!=p

Nov 6, 2010

JOURNAL BANJIR 2010



Orang cakap perlis ni 5tahun sekali banjir besar..tapi xde pulak seteruk tahun ni *sigh*

Kalau x silap, hujan x henti-henti dari hari Sabtu (30/10) sehinggalah Selasa (2/11).memang tepatlah ramalan kaji cuaca *thumbs up*

1 NOVEMBER 2010

Tetapi tetapkan ku gagahkan jua p kerja Isnin tu (lastday dah masa tu sebab hujan x benti walau sesaat pon)..officemate lain sume amek halfday sebab takot laluan blk ke rumah tutup..aku sorang je yang tinggal melangut takwat apa (eh chatting ada la kot :P)

Ok lah mcm biasa pukoi 6 setengah aku chow dr ofis,x berani lalu blkg takot ayaq dah naek..so lalu depan...sampai roundabout dpn putrapalace kering lagi..ok line clear!(sedapkan hati).sampai rumah, k Aja my ex-housemate call nak tumpang iron baju sebab dia ada dinner kat Putrapalace mlm tersebut.katanya Arau dah blackout.dlm hati "dah teruk agaknya kat sana".pesan k Aja "p la beli barang2 dapur apa yang patot utk seminggu ni,nanti hangpa kebuluq"..then aku & k Nani pon beredarlah ke New Hafifah tapi malangnya banyak rak yang kosong.brg2 dah sold out agaknya..*OUT OF STOCK*..lalu mencoba nasib di Borong Din n tapau nasik goreng ikan masin di restoran berhampiran..setengah jam kemudian *KEBABOOM*..blackout..15min kemudian baru siap nasik kitorg

Dalam perjalanan pulang,kami melalui jalan roundabout malangnya *TETTT*..ayaq dah naik paras lutut kot.terpaksa aku gagahkan jua kancilku supaya bertahan nafas utk mengharungi jalan tersebut.terpaksa melanggar peraturan dgn membuat u-turn sebelum roundabout (darurat x wajar disaman kot + sebelah aku pn polis gak & dia yg suh aku wat u-turn kat situ!) *dont point ur finger to anyone* =b

Alhamdulillah selamat tiba di rumah..termengah2 CBN aku nengok..pesan jiran2 jgn lena sgt tidor mlm nanti.BAIKLAH MACIK!!zZzz -.-

2 NOVEMBER 2010

Memang betul firasat aku, kol 3.30 pagi, K Nani dapat panggilan dari balai yang Empangan Timah Tasoh nak bukak 4 pintu kol 5 japgi..apalagi, sekelip mata je bilik kitorg clear..haha mcm superhero pn ada.masa tu aku blur nk packing apa..dalam hati "oh ni belum lg tsunami, nasib baek aku xde heart attack"..dah siap packing apa yg patot & bwk naek brg2 atas almari tinggi

Sesi menyelamatkan kenderaan masing2 ke tempat yg lebih tinggi dan tak berisiko utk air naik..Lalu dapat port yang baek punya.atas benteng tepi playground Taman Ira..dekat ngan kawasan rumah.senang nk skodeng dari jauh..tapi kebanyakkannya park kat atas flyover la.highway la.tengah bndar la.aku x prefer sgt la lokasi sebegitu pasalnya orang salu je langgar lari mb diorang x sengaja tapi orang kata malang x berbau...sebab nmpk dgn mata kepala aku sndri ada kereta yang pecah lampu dpn/blkg tersadai atas divider..mb hanyut dibawak arus deras.who knows?

Dah settle selamatkan kereta, kami masih kemusykilan sebab jiran2 semua sdg lena diulit mimpi bagai takde apa2 yang berlaku..*blur-blur*..nk ketuk bg salam serba salah plak..so kami pn sambunglah tidoq balik.pukul 7 ada la sorg macik kepochi dtg dpn pintu suh tadah ayaq..tp ayaq x putus2 pn..ada je (haha belagak)..pukul 11 *BUZZZZ*..tetiba tv gelap.kipas benti pusing.blackout dah.tudia~~*dah teruk sgt kot kangaq ni*,terdetik seketika. Dalam kelaparan, ku petik buah mempelam yg subur bergayut2 di dahan pokok tepi umah..cicah garam belacan Nia Iwani..pergh!!~melantak beskut,kacang,kerepek (hasil hamper Izati dpt masa dinner smlm).

*KIOK KIOK*..semua tertanya2 dari mana datangnya bunyi-bunyian tersebut.rupanya dari perut kami bertiga..utk menyedapkan perut, kami membawa perut berjalan2 melihat kawasan banjir dpn putrapalace.tmn ira jaya dan blkg umah..motosikal pn dh kedengaran mcm motorbot dah..buah nyior bergelimpangan terapung atas jalan..bahaya betoi!tetiba nampak kelibat macik @ mak Cik Emi..ingtkan dia still kat kL lagi..apalagi,meraih simpati la...masak nasik,ikan goreng sambal & telur dadar..masih ada yang prihatin =)

6 setengah ptg- hari semakin gelap.ayaq tinggal sejengkal lagi nk msk rumah.kami terlalu leka sehingga terlupa nk beli lilin!dalam kelam,nampak cahaya lampu suluh dari umah macik.rupanya signal nak bagi lilin spa aromaterapi!!haha lalu meredahlah aku smpai kapla lutut..eww sungguh!nmpk katak berenang2 ketepian..mcm2 ada ~_~

8 malam-kedengaran seperti bot penyelamat tapi bukan!eh jip lah...rupenye k Aja mintak bantuan rescue kitorang..fuh muat plak tu berhimpit-himpit..wondering nape enjin jip ni x mati pn walaupun redah ayaq sampai paras pinggang..bkn storm pn..kecik sgt!!nyawa2 jip dah masa tu.alhamdulillah selamat smpai ke quarters Sek Men Syed Sirajudin, Jejawi..xde air berlopak sket pun!kalau tau, kami park keta kat cni dah.Tidor kami x lena sebab dlm kepala teringat kat keta masing2..entah apa la nasib mereka T___T



3 NOVEMBER 2010

Celik je mata, x sedap hatilah..nak p tengok ngan mata kapla sendiri jugak!maka kami pon berjalan-jalanlah sambil mkn kacang cap tangan..4 dara pingitan (opss 3 je) ke kedai runcit Aunty..kebetulan sebuah lori berhenti turunkan ramai rakyat jelata bertanya hala tuju kitorang dari mana nak kemana.Pacik Driver tu pn offer nak tumpangkan kitorang ke Kangar tapi sampai roundabout jelah sebab dalam simpang masuk Tmn Ira tu..timekasih Pacik Lori!! =)

vroom vroom..~

Sepanjang perjalanan dari Jejawi-Kangar, byklah premis2 jualan yg ditenggelami banjir.Kesian.Mesti byk kerugian yang kena tanggung


Deretan kedai seperti 7E,pasaraya, klinik, workshop @ Taman Sena Indah

Stesen Minyak Esso @ Repoh

Lepas lori drop kitorang kat roundabout maka terpaksalah meredah air sampai ke pinggang sehinggalah ke simpang masuk Taman Ira.Pacik2 bomba cakap ada jumpa ular..ngeri!nasib baik kitorang x terserempak ngan snake!

No Entry!!

Alhamdulillah rumah x masuk air pn & kereta masih selamat..cepat2 kitorang cari plastic tutup ekz0s sebab tgk kereta org len buat mcm tu jgk :p haha!!tak0t air msk dlm enjin

nyawa-nyawa kereta!!xnmpk dah benteng

Okaylah!hati dah lega & tenang sedikit..boleh tidoq nyenyak ini malam..zZzz

4 NOVEMBER 2010

Bangun pagi, gosok gigi ,makan roti ,cicah kari :D
Pagi tu, k Aja masak nasik lemak, k Nani masak sambal tumis ikan bilis..alhamdulillah lah..xdpt aku bygkan suasana di kawasan penempatan banjir.dengar kata ada yg terputus bekalan air & elektrik..aku pn hairan nak selamatkan/menyusahkan?hmmph!

Tengahari dpt plak jemputan makan2 kat office sekolah...layankan aje..nasib baek sekolah ni x naik air..boleh pegi melawat Mini Zoo..mcm2 ada kat sana - memerang,ular,helang,burung2,ayam2,tupai,rabbit,monyet,kura2,ikan,ulaq etc...antaranya yang ni sorang la c0mel lotey.."kena cari jodoh utk rony ni yang, nanti berdosa kita tau", kata K aja kpd hubbynya

R0ny!!mcm nama pemain b0la sepak

Dekat Maghrib tu, pulanglah papa membawa ikan2 segar dari banjir!h0bi beliau memang memukatlah, nak bagi makan kat si R0ny & kura-kura.Banyak 1 baldi tapi aku sempat snap 2 ekoq ni jer..yg len x berani sbb melompat2 nyawa2 ikan

ikan lampam?besar punye

Lepas makan semua nak layan Durja Ningsun tapi menjerit2 mcm org histeria..Abg Jude wat kerja gile ajak kitorang teman dia p round2 1 perlis tengok kawasan banjir..layankan aje~sonok gak jln2 cari pasal ni kan =p

Kawasan umah kitorang dah kering banjir..bekalan air & letrik pn dah ok..so besok la cadangnya nk blk..

5 NOVEMBER 2010

Phew finally!!kembali ke pangkal jalan jugak..ambil masa 2jam jugak la nak sapu, basuh, sental & mop lantai luar & dalam rumah, toilet..nasib baik rumah sewa kami kecik je..n nasib baik jugak x masuk air dlm rumah :)

Pukul 7 semua tanya nak makan kat mana..xkan nk redah air p Taman Sena plak..ish~maka kami plan melepaskan gian ikan bakar di Jeti Kuala Perlis..

n0m n0m n0m =D

6 NOVEMBER 2010

Hari ni barulah bleh bwk CBN berjalan-jalan melihat alam!alhamdulillah xdak kena redah ayaq pn ikot jalan behor tadi..

Tertanya-tanya jugak ni berjayakah si Leha meredah banjir semata-mata utk melihat keadaan rumahnya di Bintong..

Goodluck dear!!~isk T_T




Nov 2, 2010

wuuuu~

hehu...ni bosan takmo buat kije..melagho je kije..dh la terlebih tido!stressednya!malas betol nk buat project safety yg kena baca+understanding!dh r tebal~grrrr

tetiba tgh dok melagho nmpak casing iphone!colourful~pastu rasa cam besnya!nk iphone!nk iphone 4~~~heeeee!


nk kaler merah!kuning pon cantik~hahahhaA!abeda semua gadget aku kaler merah!ntah kenapa taste aku skang kaler yg striking2 aja!>_<

stylo kan casing2 di atas!hehehehe~abedaa dh jatuh cinta ngn iphone 4!ARGHHhh!tapi nk wtpe pakai phone canggih2..dh la  coverage cm hampeh kt sini...pastu tak pakai sgt pon phone..pakai time call mak je...hehhee~tak guna tol beli henpon canggih2..laptop je 24/7~hihihi..aii berangan je la kije!tunggu la kot2 ada org nk bg iphone4..hahah!bertuah~tunggu smpai berjanggut la!takde sapa nk bg benda mahal ni~huuuu!

==aku yg lagho==

Oct 31, 2010

RUMAH UNTUK DISEWA

RM 270/month = 2 bilik + 1 master bedroom

mana nak dapat dah zmn skg?memang x kan jumpa la..

so stop ngomel-ngomel...patot bersyukur dah duit x byk spend utk bayaran umah sewa mcm orang lain..

sebab standard rate umah sewa skg pon dah naek 380+..tu pon ada yang kena byr deposit 3 bulan siap!huih yela org zmn skg bkn boleh dipercayai dah.x mcm dulu

tapi umah aku x payah kena byr deposit apa-apa...cukup bulan,sampai 27hb, bank in saja lorh =D

pelik tapi benar.ramai betul yang cari rezeki/belajar kat cni....nape ek?cuba bagi 3 alasan at least =P

sebab kebanyakan yang kol2 tanya pasal umah sewa ni di kalangan pekerja2 & penjawat awam.mb nasib depa kena posting kat cni?yang sambung master kat cni nape ek?lower living cost?yuran unimap murah ke?ops~

aku rasa harga makanan dah mcm nk naik taraf je skg...tapau nasi separuh+ayam goreng td pn dah rm3.50 (tu belum p anjung keli lg)

parking problem!disebabkan terlebih "orang luar"/x cukup kawasan..

aku dah bosan la jadi agent mencari umahsewa ni!im sick of this life!i just wanna scream.how could this happen to me~nape la bkn agent mencari jodoh ke,cari menantu ke =)

Oct 29, 2010

OH BOSS

pagi tadi baru teringat hari ni last claim gaji!dah nak abis bulan october...uwaaa!! T_T

terus sms boss nak mintak sign..

aku: Salam...En ****** ada kat opis tak arini?

boss: saya cuti nak nikah..kenapa?

aku:..........

aku: Tahniah!arini last claim gaji.Nak saya tolong signkan bagi pihak En ****** ke? :D

boss: ok boleh la..saya masuk keja balik Selasa depan *hurey*\o/

p/s: hooyeah akhirnya boss aku menamatkan zaman bujangnya..SELAMAT PENGANTIN BARU BOSS!! semoga berjaya menyambungkan pelajaran ke peringkat PHD plak.dah dapat pasangan hidup kan :)

Oct 27, 2010

GOOGLE


peLik ar LateLy asaL La saLu sgt kuar menda aLah ni biLa googLe ar?

dahLa susah giLa nak baca,kalo ada sapa2 yang boleh baca tu mmg gua salute ar o/

ingat gua alien ke apa...*sigh*

gua tensen x boleh google..tu yang gua melepas perasaan kat cni..hek~