Dec 12, 2012

EAC oh EAC

yeah dh habis lecture untuk this sem!aummm~hahahahA!melompat keriangan cam aku student plak~hihihi...
ok, lecture done!skang ni nk pening2 EAC pulak dah~kena wt PO attainment!mana nk pi cekau tatau data lama2~coordinator yg dlu2 pon ada yg dh smbung blajar~tidakk!cmna nk buat...*gigit-gigit keyboard*
boring betul..baru nk merilekskan diri memikirkan masa depan~haahhahA!galak lebih dah ni...>_<"

tu tak cakap bab nk kena pi jalan2 mempromosikan universiti yg ku sayangi ini..hak hak~haruslah!tempat cari makan tuuuu...takleh nk kutuk lebih2..tak berkat hokey~semua pon lecturer kena buat,..cakap je apa yg lecturer tak kena buat kt sini?hahhahahaA!kt rumah pon kena pk psl kerja..oh duniawiiii sungguh!~sungguh tak balance...auw poyo bajet cam alim..hak hak~

geran pon tak smpt apply!benda tah..mmg boring..kadang2 rasa cam nk tukar kerja..tapi sapalah nk amik aku kerja~malas nk pi interbiu pulak tu...hahahaA!itu mmg main problem.dh tu nak kerja kt Kangar je..memang memilih pekerjaan..inilah dikatakan graduan memilih pekerjaan..akulah tu...kikiki..senang2 jadi surirumah saja lah!toksah pk kerja..hahahahA~gila nk kena bebel ngn mak..mak hantar pi belajar, tapi nk jadi surirumah.,..hak hak hak~

ouh sungguh boring..asyik2 kerja..bila tah takyah pk kerja?

A^3


Dec 11, 2012

Waiting Outside ThE Lines

Suka sangat lagu ni..nk paste youtube video tokleh buka lak kt office..~ahaks.padan muka..booo!

You'll never enjoy your life, 
Living inside the box
You're so afraid of taking chances, 
How you gonna reach the top?

Rules and regulations, 
Force you to play it safe
Get rid of all the hesitation, 
It's time for you to seize the day

Instead of just sitting around
And looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground, 
The time is now

I'm waiting, waiting, just waiting, 
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
Even if it's just tonight
How you gonnna walk ahead
If you keep living blind

Stuck in the same position, 
You deserve so much more
There's a whole world around us, 
Just waiting to be explored
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/g/greyson_chance/waiting_outside_the_lines.html ]
Instead of just sitting around
And looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground, 
The time is now, just let it go

The world will force you to smile
I'm here to help you notice the rainbow
Cause I know, 
What's in you is out there

I'm waiting, waiting, just waiting, 
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

I'm trying to be patient (I'm trying to be patient)
The first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it, 
Go ahead and take it

I'm Waiting, waiting, just waiting I'm waiting
I'm waiting, waiting, just waiting
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You'll never enjoy your life
Living inside the box
You're so afraid of taking chances, 
How you gonna reach the top?


Dec 8, 2012

TERPOTONG UMUR




Pada suatu pagi di hari Sabtu, sedang aku syok feeling2 dapatkan posisi yang sesuai untuk memulakan aktiviti memotong kuku.....

Mak : Ehem..!!dah lama ke idop?
Aku  : Err bakpe nye mok?(sambil abiskan kuku di sebatang jari)
Mak : Nak potong kuku ni ada adab pantang larangnye..ikut sunnah...
Aku  : Yelah tapi semalam tak sempat nk potong...bz benau + x jumpa cari ketip kuku
Mak : Potong kuku arini pendek umur!
Aku  : Huh yeke??x kabooooooooooo...terus mematikan hasratku untuk potong kuku ke jari seterusnya



maka terpaksa la menunggu hari esok....takpun Isnin, Khamis dan Jumaat


HUARGHHHHH!!cam pontianak rasa nak mencakar je~~ngeowwwwwwwww >:D

Nov 30, 2012

peace

today is very exhausting day.going here n there.fetching n entertaining the visiting PE. another training by supplier..terpaksa cancel meeting dgn kampung untuk program inovasi...wuhuuu..langsung x msuk bilik pon.but the best thing is the knowledge n experience gained from PE (profesional engineer aka Ir). terus rasa motivated.kalo x, this whole week rasa sgtlah demotivated smpai rasa nk tukar job. tapi mmg impress gila ngn Ir ni..at 28 dh dpt Ir..mantappp..dh la sempoi ja..look younger than his age..memang kagum..muahaha..mula la hormon gatal keluar ni..eh.before uols fikir apa2 better aku mention yg Ir ni already married n he is chinese..hehe..tapi mmg suuuwit pon..n today is my first time being in library here..woww...memang bestlah library kt main campus ni...kalah utp!opss..canggih gileeeeee..discussion room pon best..ada postgrad room gk..ada lcd komputer besar cm tv 42 inc tuu..hahaha..jakun gila aku ni..tapi mmg canggih.luas pon luas..tapi in terms of book quantity tu rasanya utp byk agi.tqpi tadi x jalan habis lagiiii...x smpat lak nk snap tadi since pi tadi pon for working.ehe..library usm pn dh masuk..besar gk..hehe...till then.penatlah update blog pakai fon.still rsa susah nk taip pakai qwert key ni..dlu nokia pon ada.tapi leh rotate jadi key biasa yg ada abc tu..so dlu pakai func tu je..hehehe..so long n gudnite  - A^3-

Nov 25, 2012

W.O.R.K.A.H.O.L.I.C



1) Always on the phone? (haha betol!asyik tingtong email masuk...aku plak jenis tak suka perap email tanpa reply *sigh*)

2) Work long hours? (of course..paling lewat adalah *rahsia* selagi kerja x siap,selagi tulah x blk...biasalah takde komitmen lagi boleh la kan..plus duk kat hostel,10 min dah sampai office)

3) Do not take medical leave?(macam tau2 aje...yelah dah amek sehari haritu selepas kena brainwash dengan doctor) "i know u will go to ur office tomorrow, so i give u MC for 2 days - Sunday & Monday!" tak pernah2 weh doctor bg MC during weekend *LOL sangat*

4) Work while on vacation? (em emmmm i just cant stop checking mailbox and very alert with any sms/calls)

5) No time for friends and family (hmmm berapa kali kena cancel plan pegi kenduri kawen kawan..sobs rasa dh mcm anti-social pun ada T_T) parents plak supportive gila,sikit2 tanya kerja ke tak during weekend? *stress*

p/s: If u tick 3 or more boxes, you definitely are a WORKAHOLIC!


I TICKED MORE,, SO WHAT????!!HAHAHAHA

Nov 21, 2012

ouh i love purple!


grr..tiba2 rasa bosan ngn FB (eh mcmlah aku aktif berFB sgt kan)!takleh post sesuka hati..nanti tersilap skit kena del lak comment..roar~hmm..semalam ok je..tapi harini tak puas ati lak..ha ha hA!~so terpaksalah aku aktif berblogging lepas nie (ye ye oo je ni)...kui3!~

ouh nak upload gmbo wedding abg aku sepam (as per requested by chunkies..)layan~~sorilah tak jemput rakan2 ku sekalian..nanti wedding I, I jemput uols semua k~

weewit!my sister in-law seorang ustazah okay!jangan main2~

ho ni dh malas bergambarrlah tu abg aku tu..

my sista ngn cousins~cun2 belaka!tapi dh berpunya~auw..

my bro, my sista, n my sista in-law~ouh kt blkg tu pakteh I yg suka wt lawak~

A^3

Nov 20, 2012

super gedix style

baru prasan lama gila dh x update blog..tu pon puan amira kita yg tanya dlm phone tadi..hihihi..bukan takmo update tapi xdw cite menarik untuk dikongsi..hmm...tapi mgkin leh post pic wedding abg aku baru ni..nntilah dlu..mls tol nk amik kamera skang since tgh baring ats katil update blog kt phone...kui3..ok..

update kali ni psl kerja..sem ni hectic gila ku rasakan.nk apply geran pn x smpt..tidakkkk..byk benda admin kena wt+short course+workshop sana sini.tu x ckp lg kerja akademik.jaga lab.lab preparation, klas, industrial visit..hohoho..program itu program ini.weih cmna mau kawin gini???mau kena cari yg super duper understanding dan yg paling pnting cool.hahahahA..balik mlm pon dh kena sound ngn parents apatah dgn husband esokk..?dh la aku ni sensitif.opss sejak bila tah..mgkin tidak.aku rock kot..ahaks          

aku juga notice yg majority kwn2 sebaya aku dh kahwin.eh eh.ramai gk yg belum.tapi dh ada calon or bertunang..ops..dan aku gk sedar yg thn dpn yg dh x lama dh ni umur aku 27..auw..pdhl bru je masuk 26 halloween baru nie!dan aku juga sedar ramai nk tlg recommend jodoh kt aku..aaaa tidak.takutnyee..aku takmo jadi andartu oi...hahahahaA.Dok wt paranoid lak kan.pdhl x smpt pon nk pk benda ni semua..kerja kt opis berlambak lg nk pk..harini tetiba je terpk lps borak nn pn amira kiteee yg kelako pemeriah suasana.ohh.ngntuknya.saya mau tdur dlu..hari2 terbongkang awal je..hahahaa..till then.so long n gudnite!!

Sep 29, 2012

PEMBAZIRAN AMALAN SAYA

My choice - Pure Seduction eh xtau lah wangi ke idak?

Asyik Fossil je..hamek lah Relic pulak

Semoga dapat pakai lebih lama

gatal nak beli..pakai belum tentu - Mascara NOT waterproof

Sep 23, 2012

hari malas sedunia

harini adalah hari malas sedunia~auw!pdhl aku sorang je yg malas..deym.baru berniat nk siapkan lec notes before pi conference..dok pi resize partition byk kali, last2 skali error, trus ada file window yg corrupt dan gedebushh!terus takleh start window!~satu hal pulak nk kena reinstall window..dh la semua CD takleh boot..almaklumlah CD pirate...OMG OMG~nasib baik jumpa cd win 7..argh..terpaksa lah install win 7..tak suka tak suka~So, jgn cari pasal time tak siap kerja ye adik2..dh install window tu satu hal la pulak nk kena install application software yg lain..buang masa aku je..

Skrg dh penat godek2 lappy, dan takdak mood lgsung kot nk sambung kerja..So dengan ini beta isytiharkan hari ini adalah HARI MALAS SEDUNIA..(OMG OMG!)

So long and gudnite!mwhahahA~

AAA

WRONG TIMING


Aiseh mang!kenapakah tiap kali nak bayar bil/hutang...mesti kuar menatang sotong ni???!

ahaks nak rimau roar!!maybank2u xleh login plak

hehehe i love octopus!! =)

i love Pay Day!alhamdulillah ~

Sep 17, 2012

jeng jeng

tada~anda kenal dgn gmbar di bawah? nilah qariah Malaysia~dh selamat...weewit!congrats~

 syantekkk~!

auw..kurus!=)

Sep 10, 2012

Stuck in the darkness~


Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini
Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini...
I'm STUCK~ 
=___=

Sep 6, 2012

KESIAN TAK??




yang ni lagi la kesian? sayuq lima kupang pun ado

hahahahaha...opsss!! =]

lawak2 la thread budak2 utp ujung2 tahun ni..semua barang nak let go..maklom lah takot x muat kereta masing2 hihi tapi saya dapat makanan!!

orang pun KESIAN tengok saya kelaparan di sini sob sob


p/s - Hoi cepat lah CONVO!!i miss uolssss - 



Sep 1, 2012

IM STILL LOOKING UP




I don't wanna be someone who walks away so easilyI'm here to stay and make the difference that i can makeOur differences they do a lot to teach us how to use the tools and giftsWe got yeah we got a lot at stakeAnd in the end, you're still my friend at least we did intendFor us to work we didn't break, we didn't burnWe had to learn, how to bend without the world caving inI had to learn what i got, and what i'm notAnd who I am

P/S - dedicated to my boss..i love my job!do appreciate for what we have, friends

Aug 30, 2012

ambition, hope, desire


Couldn't you hear me
Couldn't you see me
With a 'bucket' of tears
Feeling all alone
Being left in the dark
In the world I just don't belong

Nobody care
Nobody understand
Nobody know how it's like

To pretend to be fine
To lie to be happy
To smile when it's hurt
It's getting worst inside
Nothing's alright

Trying hard not to think
Trying hard not to believe
Trying hard not to remember
Too scared, too ashamed


p/s: Rabu, 29 Ogos, 6.00 pm - aku terkurung lagi buat kali kedua....>_<"
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin

The Forgotten       

Aug 15, 2012

Doa

" Ya Allah, janganlah Engkau jadikan puasa ini sebagai puasa yang terakhir dalam hidupku. Seandainya Engkau berketetapan sebaliknya, maka jadikanlah puasaku ini sebagai puasa yang dirahmati, bukan puasa yang sia-sia.

Seandainya masih ada padaku dosa yang belum Kau ampuni atau dosa yang menyebabkan aku diseksa kerananya, sehingga terbitnya fajar malam ini atau sehingga berlalunya bulan ini, maka ampunilah semuanya wahai Zat Yang Paling Pengasih dari semua yang mengasihi.

Ya Allah, terimalah puasaku dengan sebaik-baik penerimaan, perkenan, maaf, kemurahan, pengampunan, dan hakikat keredhaanMu. Sehingga Kau memenangkan aku dengan segala kebaikan yang dituntut, segala anugerah yang Kau curahkan di bulan ini.

Selamatkanlah aku di dalamnya dari kebimbangan terhadap bencana yang mengancam atau dosa yang terus-menerus. Demikian pula, dengan rahmatMu golongkanlah aku ke dalam orang-orang yang mendapatkan (keutamaan) malam al-Qadar. Malam yang telah Kau tetapkan lebih baik dari seribu bulan dalam keagungan ganjaran,kemuliaan perbendaharaankeindahan syukur, panjang umur, dankemudahannya yang berterusan.

Semoga perpisahanku dengan bulan Ramadhan ini bukanlah perpisahan untuk selamanya dan bukan pula akhir pertemuanku. Sehingga aku dapat kembali bertemu pada tahun mendatang dalam keadaan penuh keluasan rezeki dan keutamaan harapan."


AAA

Aug 9, 2012

bonus oh bonus!

harini hari bahagia semua goverment servant!sebab harini mereka dapat bonus hari raya...tapi hari sedih buat aku..sebab apa???sebab aku tak dapat pon bonus itu..sebab apa?sebab aku tak konvo2 dan tak dapat degree scroll.degree scroll@senate letter ni sangat penting ye adik-adik untuk  kerja dalam government...takleh pakai surat pengesahan je...huhuhu..sob sob sob!mengikut perkiraan aku,  dah hampir 7 bulan aku kerja...wowwww~nak masuk office pon susah...sebab takleh punch card kt pintu...slalu kena tekan loceng..ting ting!mcm jual aiskrim..nice~

sesungguhnya penantian memang seratus ribu penyiksaan..tapi dari sudut positifnya, ia memupuk sifat bersabar ye adik-adik...bekerja dengan ikhlas..sungguh terharu bila ada student yang email/sms cakap terima kasih..=)

sabar, sabar juga...ikhlas, ikhlas juga..tapi sampai bila?kadang-kadang rasa nak benti kerja pon ada jugak..hahahahA!lg 2 bulan nk konvo..adusss..lama GILE!

sob sob sob...
                                                                                                                              -down down down-

Aug 7, 2012

WE LOVE YOU DLCW!

1 SCOOP PER PERSON ON 8th August 2012 from 8 PM - 10 PM 


orang sibuk nak dapatkan emas.dia sibuk nak eskem pree? o_O

sian die!!itsoccay laaaaaaaaa *sobs* ;(


no need to apologize .You  won the 1st set, the Olympic silver, and most importantly the hearts of many people around the world bebeh!



Aug 3, 2012

hayyaa'lassolah~


Peliharalah segala sembahyangmu dan peliharalah sembahyang utama (Asar, Subuh) dan berdirilah untuk Allah (melalui solatmu) dengan khusyuk” [Surah Al-Baqarah : ayat 238] dan ketahuilah, solat adalah ibadah utama yang akan dihisab terlebih dahulu di akhirat oleh Allah SWT, berbanding dengan amalan-amalan yang lain. Sekiranya solat seseorang itu dalam keadaan sempurna, maka barulah dihitung pula amalan yang lain.
"Maka kecelakaanlah bagi orang-orang solat, (iaitu) orang-orang yang lalai dari solatnya.” [Surah Al-Ma'un : ayat 4-5]
Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud “Berapa banyak orang yang mendirikan solat, tetapi yang di perolehi hanya penat dan letih, kerana mereka itu lalai dalam sembahyangnya.” Nabi s.a.w bersabda lagi yang bermaksud : “Tidak ada habuan bagi seseorang hamba dalam sembahyangnya kecuali sekadar mana yang ia ingat.

Renung-renungkan dan selamat beramal!~

Aug 2, 2012

....

‎"Seorang muslim adalah saudara bagi muslim.Dia tidak boleh menganiaya saudaranya dan tidak boleh pula membiarkan saudaranya teraniaya oleh orang lain. Dan barangsiapa yang membantu (mencukupkan) keperluan atau hajat saudaranya, maka Allah Ta 'ala membantunya pula (mencukupkan) keperluan atau hajatnya. Dan barangsiapa yang melapangkan kesulitan seorang muslim, maka Allah Ta 'ala melapangkan kesulitannya kelak di Hari Kiamat. Dan barangsiapa yang menutup aib seorang muslim, maka Allah menutupi pula aibnya kelak di Hari Kiamat".

[Sahih al-Bukhari no (2442) dan Muslim (2580)]

Jul 29, 2012

setiap yang hidup akan mati

Setiap yang bernyawa akan merasai mati dan sesungguhnya pahala kamu akan dibalas pada hari Khiamat.
          ( Surah Ali Imran ayat 185 )

harini 29 Julai 2012 bersamaan dengan 9 Ramadhan, lebih kurang jam 1 pagi, aku dikejutkan dengan perkhabaran bahawa Maklang aku telah pulang ke rahmatullah..sungguh tak sangka kerana pemergiaannya terlalu mengejut..she was suffering from lung infection..walhal sebelum ni dah di X-Ray..dah baik sepenuhnya...tiba2 masuk ICU, koma dan pergi..sedih. terkilan. tak sempat beraya bersama..tak sempat juga pergi vacation bersama as planned..takdir Allah tidak ada siapa yang dapat menolaknya..

macam manalah raya tahun ni agaknya..dah la arwah pakcik pon baru meninggal 4 bulan lepas.sekarang cuma tinggal mama dan paklong.kesian dengan opah.sorang2 pergi meninggalkannya dari dulu lagi..dari 10 tinggal 4..sekarang cuma 2...

2 dari kanan sudah meninggalkan kami..innalillah..moga roh mereka mendapat rahmat Allah dan ditempatkan di dalam golongan para syuhadah dan solihin..

Subhanallah walhamdulillah, walailahaillah wallahuakbar..Ya Allah, berikanlah ketabahan dan kekuatan kepada suami dan anak2 arwah..

Salam Ramadhan..


Jul 25, 2012

budak baru gede~

Happy birthday to you..happy birthday to you..happy birthday to Hakim and Mama~ =) woah..birthday bulan Ramadhan,,moga beroleh keberkatan..

ini budak baru 5 tahun..tapi terer gila main playstation, game F1..dpt no 1..kalah abang aku!kui3~aku dlu 6 tahun kot baru kenal game kt tv..tu pon main game popeye dgn battle city!tapi tak pandai main, last2 beralih ke permainan tradisional~hahhAHA

colouring contest dapat no. 3..tapi dia balik bagitau dpt no 1..ish3~
beliau tak pandai membaca lagi!baru belajar tak sampai 5 minit dah penat..sigh!

Ucapan untuk Hakim: semoga membesar dengan pintar~menjadi umat terbilang, berjuang ke arah kemajuan agama, bangsa dan negara..kui3...**super poyos makcik dia nie**

Ucapan untuk Mama: Semoga beroleh kebahagiaan dunia dan akhirat..Jasamu sungguh tidak terbalas..Terima kasih ibu!

-Lady Sasa-

Jul 23, 2012

raya dtg lagi: counting- 26 days left

tora datang lagi!!!jom tgk baju raya..byk jual online ni..menggugat nafsu betul lah~kui3..

 comel ja baju ibu dan anak ni!tapi sayang, aku takde niece!~oh bila lagi?

ni comey gk..kaler putih u!


comel comel comel~

phewit!butterfly..comey plak gadis ni..ha ha hA!~sorilah cilok gmbar kamu!

arghhhh~esok kerja!~
-aku yg bosan-

Jul 19, 2012

Happy Blessed Ramadhan~

aku nk post entry baru~
tapi tatau nk tulih apa!miahahhA~
nk emo2 pon tak larat nk emo dh..
nk share update mcm takdak~
pendek kata mmg takdek update lah!kui3

apa2 pon selamat berpuasa.
semoga Ramadhan kali ini menjadi Ramadhan terbaik dr tahun sebelumnya..dlm erti kata lain,
semoga memanfaatkan bulan ini dengan amal soleh dan semoga ia menjadi titik tolak kepada penghijrahan yang hakiki (maksudnya bukan hanya buat baik di bulan Ramadhan sahaja..)~ insyaAllah..


p/s: semoga tahun ni Ramadhan last aku single~!tenene~~~~(statement paling takleh blah~ha ha hA!)


Jul 12, 2012

IM LOVIN IT

Now, you can flash the coupon on your mobile phone ;D
"Save The Earth.No Cutting Tree,No Paper"

p/s ; parapapapapa im lovin it!

Jul 11, 2012

'Andai Ku Bercinta Lagi' - Mojo



Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni?

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati


Jul 8, 2012

my little cutie~

I wonder how are my bunnies doing..miss them so much..

the adorable bunny~

mcm Kiki Lala~

mcm Chi2~

My wish:
hope to have my own rabbit farm one day~

Lady Bunny

Jul 7, 2012

woot~woot~

wewwit~which 1?dua2 cantik ni...adus...godaan duniawi betol la..ha ha hA!~

tapi memang keperluan bukan desire semata2~nokia ku telah menjadi cokia!dedems...haih..ke nk tunggu org hadiah?mwahhahahahA!

^___^

Jul 4, 2012

N.I.S.F.U. S.Y.A.A.B.A.N


Bulan Rejab adalah kesempatan meminta ampun dari segala dosa
Bulan Syaaban adalah kesempatan untuk memperbaiki diri dari segala macam cela
Bulan Ramadhan adalah masa untuk menerangkan hati dan jiwa 


3 bulan yang istimewa


P/S ; Alhamdulillah sehingga ke hari ini kita masih punya kesempatan2 yang diberikan tu..(cuma sempat dengan tak je nak buat tu) MAKA DENGAN INI SAYA INGIN MEMOHON MAAF ANDAI TERSALAH atau TERSILAP KATA DALAM PERTUTURAN MAHUPUN PENULISAN...marilah beramal habis-habisan kerana Allah tidak pernah jemu sehinggalah kita sendiri yang berasa jemu beribadah kerana-Nya ;)


Jom latih perut anda dengan berpuasa..Nanti takdelah terkejut sangat dah nampak anak bulan Ramadhan nanti.. o_O"

Jun 27, 2012

Diskriminasi menjatuhkan aku!~

Dedicated to someone~~!


Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong...







Lady Sasa

Jun 16, 2012

SELAMAT HARI AYAH

Penat baru abis meeting T_T

Ini ayah saya..berusia 55 tahun..masih bekerja..bergadai nyawa demi anak-anak dan isteri..ingat lagi masa aku dalam kandungan mak, ayah dapat tugasan di Jepun. mak dengan rela hati suruh ayah pergi je walaupun dah sarat..

Lepas tu aku pun lupa sape yang sambut masa mak bersalin..haha sape yg iqamah,wat surat beranak blabla?lupa nak tanya ke atau mak aku yang x sanggup nak cite?hehe tapi aku tetap sayangkan ayah!walaupun dulu2 abang ada bilang berapa hari ayah ada kat rumah setiap bulan. sambil pegang calendar dengan pensel. sebabnya ayah saya bekerja jauh dari keluarga setiap 2 minggu.makanya 2 minggu di laut.2 minggu di daratan setiap bulan.

Kadang-kadang terfikir betapa tabahnya mak aku having a long distance relationship (LDR) dengan ayah *cewah*
Ayah pun apa kurangnya tabah bekerja jauh dari isteri dan anak2..

SELAMAT HARI BAPA buat ayahku...semoga dipanjangkan usia..dimurahkan rezeki..diberi kebahagiaan di dunia & akhirat.

terima kasih kerana telah menunaikan segala permintaanku.tidak pernah membiarkan aku dalam kesusahan..dalam erti kata *manjakan sgt!* nasib baik aku anak paling mengenang budi..heheh 



p/s ; Cuma satu je lagi ayah belum tunaikan..menjadi wali di hari bahagia ku *wkwkwkwkw* =p





Jun 13, 2012

H.U.T.A.N.G

Ada macam-macam hutang kat dunia ni..malah di akhirat pun pasti ada..

bukan hutang duit je, puasa, solat, harta zakat malah susu ibu pun kita berhutang masa kecik2 dulu (makanya janganlah sesekali menderhakai ibu) 

Oleh itu saya ingin menyeru kepada sesiapa yang masih belum melangsaikan hutang dengan Allah sebelum Ramadhan menjelang tiba...AYUH!! Baru ku tahu tak lafaz niat pun dah boleh puasa qada asalkan terdetik dalam hati sebelum menjelang fajar (subuh)




pssst =\ menyesal pulak tak ganti sekali dengan puasa enam *sigh*

Jun 11, 2012

MENTOR 6 - FINALE

JUARA

NAIB JUARA

NO. 3
P/S ; this hapdet special for my ex-roomate yang gagal merampas TV remote control dari ibunya semalam..dari semalam lagi pm tanya "Siapa Menang mentor?Siapa Siapa" sampai tertido..sian kamu cat..nahhh semua orang tahu Caroline menang la *masuk paper,FB,twitter,blog*

Jun 6, 2012

FREE GIFT FOR A SLEEPY HEAD

*yawn* :O

psssssst : arini saya CUTI lagi...*cough2* mama dah semangat packing2 (yakin je boleh discharge arini kannn)..yey!thanks to Dr Daniel & Dr Kuljit

Jun 5, 2012

DUGAAN LAGI JUN 2012

Di saat rakan-rakan sedang mengecapi bahagia (musim kawen le katekan!). Jangan lupa pada yang berduka. Mungkin hari ini hari kami..Mana tahu esok lusa tulat tubeng tunggeng hari kalian pula...Maka senantiasalah bersyukur di atas nikmat yang sedia ada...

by Ustaz Don Daniyal (Original)

Jangan lupa untuk menghargai kesihatan yang Allah berikan..Ni tak,selagi tak jatuh sakit,selagi tulah asyik nak KERJA KERJA KERJA!!opss (sape mkn blackpepper terasalah pedasnye)

Pada 1 Jun yang lalu (Jumaat cuti yey!), seharusnya daku gembira bukan senang nak dpt cuti kan kan..Tapi mungkin ni lah peluang nak buat pahala dengan berbakti kepada ibu selagi beliau masih ada..


nebulizer treatment per hours

die sendiri yang suh amek gambaq..haha *pura2 nebes* :P 

ok tenyum tenyum..*control* (sebab dia suh send gambaq ni kat ayah)


p/s: peristiwa di Prince Court selama 5 hari ini mengajar daku erti berdikari tanpa ayah di sisi..huhu bak kata boss "Please take care of your mother. She brought u to the world. Everything else comes second when she is ill" . Yeah u are right.thanks for approving my leave ^__^