Aug 31, 2015

Aug 11, 2015

T.U.N DI HATIKU



sigh....

budak2 tak yah sebok nak datang boleh tak? aigooo lagi banyak nak buat replacement class nanti

apsal tak datang petang je Tun??

Jul 6, 2015

24 JUNE 1986

JUN
# berfikiran jauh & berwawasan
# mudah ditawan krn sikap baik
# berperangai yg lemah lembut  <<< SO NOT ME
# mudah berubah sikap,perangai,idea @mood
# idea yg terlalu banyak dikepala
# bersikap sensitif
# otaknya aktif (sentiasa berfikir)
# sukar melakukan sesuatu dgn segera
# bersikap suka menangguh-nangguh  <<<< YA TEPAT SEKALI
# bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik
# cepat marah & cepat sejuk
# suka bercakap & berdebat
# suka buat lawak & bergurau
# otaknya cerdas berangan-angan
# mudah berkawan & pandai berkawan
# org yg sangat tertib
# pandai mempamerkan sikap
# mudah kecil hati
# mudah kena selsema <<< BUKAN SELSEMA TAPI RESDONG!
# suka berkemas
# cepat rasa bosan
# sikap terlalu memilih & cerewet
# kurang mempamerkan perasaan
# lambat nak sembuh apabila terluka hati <<< ERRRR......
# suka kepada barang yang berjenama
# mudah menjadi eksekutif   <<< EH?
# kedegilan yg tidak terkawal
# sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.<< MEMANG TAK SUKA DIPUJI SEBAB KITA HIDUP BUKAN KERANA PUJI DAN TAK MATI DIKEJI PUNNN (Eh teremosi dah kenape?)

Jul 5, 2015

DOA MURAH REZEKI - AMALKAN SELEPAS SOLAT

ALLOHUMMA AGNINI BI HALALIKA AN HAROMIKA WA BIFADLIKA AMMAN SIWAKA 

Ya Allah cukupkanlah aku dengan rezeki yang halal sehingga aku terhindar dari yang haram. Kayakanlah aku dengan nikmatMu sehingga aku tidak meminta kepada selainMu


YA GHANI - Maha Kaya
YA MUGHNI - Maha Pemberi Kekayaan
YA FATAH - Maha Membukakan
YA RAZAK - Maha Pemberi Rezeki

BACA 7 KALI SELEPAS SEMBAHYANG
BACA 70 KALI HARI JUMAAT DI SEPANJANG HARI

------------------------------------------------------
BISMILLAHIRAHMANIRAHIM

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

301 KALI SELEPAS TERBIT MATAHARI 

------------------------------------------------------
UNTUK PERNIAGAAN :

WA JAALTU LAHU MA LAN MAMDUDA
Surah Al-Muddaththir (AYAT 12)

Dan Aku jadikan baginya harta kekayaan yang banyak

313 KALI KETIKA BERMULA PERNIAGAAN 

----------------------------------------------------

MARILAH SAMA-SAMA KITA AMALKAN. INSYA ALLAH EKONOMI UMAT ISLAM DAPAT DIPERKUKHKAN DAN KITA MENJADI ORANG KAYA YANG BERIMAN. AAAAMIIN smile emoticon

May 25, 2015

how?

Jam di tablet menunjukkan pkul 12.09am..konon tadi nk tidur awal.,lepas berfoya2 di google terus x rasa cm nk tdur.macam2 dlm kepala dok fikir..time mcm ni la nk fikir mcm2.serabut gilos..macam2 belum settle.
Kira-kira lama juga aku tak merapu di sini. Dah lama tak meroyan tak tentu pasal. Hehe. Blog walking lagi la zaman bila last aku buat.

12.14 am. Dok fikir lg.lg dan lg. Persoalannya bagaimana?hari berganti hari, muda berganti tua, masa x pernah cukup, duit juga x pernah cukup, ajal semakin dekat.manusia semakin tamak.. Eh? Sudah tersasar jauh nampaknya cik A bukan nama sebenar.

Sudah sudah. Moga hari esok lebih baik dari hari ini.

Andai komunikasi itu sukar, apa gunanya blog?

-aku yg masih berfikir-

Apr 8, 2015

APEDEHAL?

Ini betul bila waktu malam je..office hour memang jimat abis!sebab takde masa nak layan
(sori.malam pun takde masa gak sebab penat nak tido!paling takleh lupa boleh terlupa birthday!ok pasni memang aku lupakan terus hahahaha)

hahahaha ingatlah orang yg tersayang di sebelah anda (khas untuk mamat/minah rempit saja)

no comment. dah kawin mestilah ada anak dan lagi dan lagi dan lagi
GST lagi dan lagi dan lagi dan lagi
senang cite, bersyukur aje apa ada, barulah dirimu berasa CUKUP


this is so not me!most of the time, i will leave it there without any action to be taken xD

opss no comment..bersangka baik (sebab takut terpijak kaki kot) :P

astaghfirullah ~~~


Alhamdulillah im proud to be SINGLE again xD

p/s : perlu ke announce sini kekdahnya? heheheh sebab rasa macam takde readers tu la kekdahnya :P :P 


and nape baru update ni?sebab dah kul 6.30 pm, perut lapar tak lunch. ada orang ajak g pasar malam tapi jual mahal :P

malaslah..malassss

Yang Single,
Aku laaaaa




Jan 1, 2015

NEW YEAR 2.0.1.5


Goodbye 2014

Welcome to 2015

this year, i want to keep it simple

respect my time - since i am too committed with my current work, have to prioritize my family sometimes. 

match my effort - appreciate all my right doings.forgive my wrong doings

keep your word - never make any promises when you are happy.especially on vacation plan, school gathering 

always be honest - avoid any bad talks behind friends

stay consistent in doing everything - read Al-Kahfi every Friday, perform 5 times prayers etc.



insha Allah