Jul 9, 2013

Marhaban Ya Ramadhan~


Ramadhan..we meet again~alhamdulillah!It has been a while since last Ramadhan...=)

Narrated by Abu Huraira (R.A): The prophet said..:"whoever fasts during Ramadhan out of sincere faith and hoping to attain Allah's rewards, and then all his past sins will be forgiven." (Sahih Al-Bukhari)


 p/s: Jom terawih malam ni!=)

Jul 1, 2013

plan for the future~!

Plan lah sgt!~Manusia hanya mampu merancang..Allah menentukan segala..

oh sedar tak sedar harini 1/7/2013..sudah 2nd half of 2013~omg! Oh lalainya dgn hal duniawi (eceh prasan bagus lak kan..jgn maree~~) Tapi seriously hectic sungguh life awal thn ni!Skrg baru leh bernafas dgn tenang dan boleh start fokus dgn researchku!

Yeahhhh~alhamdulillah akhirnya dapat jugak grant sendiri drpd dok jadi co-researcher kan!Thanks Allah!=) 

Contract dh sign..so skang tunggu duit masuk je sambil mencari student and buat simulation before nk fabricate~ouh nervousnya!(Lagi nervous bila tetiba kena join meeting dgn GU 8..aaapa?mampukah aku?Dr pon xdak lg ni..:( saya baru je nk start research..xdak experience pon lg..huhu)
eh eh nk ltk jugak tu kan~he he..al-maklumlah excited hokey~!

So plan before puasa adalah nak p jln-jln~yehaaaA!nk cuti nak cuti~!(tup2 ada meeting.lols.buat2 tatau je lah boleh?) oh tak sabaq nk berpuasa di bulan Ramadhan~rindu!!=)

Selamat datang Ramadhan Al-Mubarak..(aaaa..niat last Ramadhan tak tercapai rupanya tahun ni..!what to do..Allah knows best!bertawakallah~) Aku bersyukur kerana masih mampu bernafas sehingga saat ini..Alhamdulillah...=)


p/s:Esok keje..as usual harini baru hegeh nk wt keje..kena hantar assignment!oh lecturer pon kena hntar assignment..*sigh*


Lady Sasa