Nov 30, 2012

peace

today is very exhausting day.going here n there.fetching n entertaining the visiting PE. another training by supplier..terpaksa cancel meeting dgn kampung untuk program inovasi...wuhuuu..langsung x msuk bilik pon.but the best thing is the knowledge n experience gained from PE (profesional engineer aka Ir). terus rasa motivated.kalo x, this whole week rasa sgtlah demotivated smpai rasa nk tukar job. tapi mmg impress gila ngn Ir ni..at 28 dh dpt Ir..mantappp..dh la sempoi ja..look younger than his age..memang kagum..muahaha..mula la hormon gatal keluar ni..eh.before uols fikir apa2 better aku mention yg Ir ni already married n he is chinese..hehe..tapi mmg suuuwit pon..n today is my first time being in library here..woww...memang bestlah library kt main campus ni...kalah utp!opss..canggih gileeeeee..discussion room pon best..ada postgrad room gk..ada lcd komputer besar cm tv 42 inc tuu..hahaha..jakun gila aku ni..tapi mmg canggih.luas pon luas..tapi in terms of book quantity tu rasanya utp byk agi.tqpi tadi x jalan habis lagiiii...x smpat lak nk snap tadi since pi tadi pon for working.ehe..library usm pn dh masuk..besar gk..hehe...till then.penatlah update blog pakai fon.still rsa susah nk taip pakai qwert key ni..dlu nokia pon ada.tapi leh rotate jadi key biasa yg ada abc tu..so dlu pakai func tu je..hehehe..so long n gudnite  - A^3-

Nov 25, 2012

W.O.R.K.A.H.O.L.I.C



1) Always on the phone? (haha betol!asyik tingtong email masuk...aku plak jenis tak suka perap email tanpa reply *sigh*)

2) Work long hours? (of course..paling lewat adalah *rahsia* selagi kerja x siap,selagi tulah x blk...biasalah takde komitmen lagi boleh la kan..plus duk kat hostel,10 min dah sampai office)

3) Do not take medical leave?(macam tau2 aje...yelah dah amek sehari haritu selepas kena brainwash dengan doctor) "i know u will go to ur office tomorrow, so i give u MC for 2 days - Sunday & Monday!" tak pernah2 weh doctor bg MC during weekend *LOL sangat*

4) Work while on vacation? (em emmmm i just cant stop checking mailbox and very alert with any sms/calls)

5) No time for friends and family (hmmm berapa kali kena cancel plan pegi kenduri kawen kawan..sobs rasa dh mcm anti-social pun ada T_T) parents plak supportive gila,sikit2 tanya kerja ke tak during weekend? *stress*

p/s: If u tick 3 or more boxes, you definitely are a WORKAHOLIC!


I TICKED MORE,, SO WHAT????!!HAHAHAHA

Nov 21, 2012

ouh i love purple!


grr..tiba2 rasa bosan ngn FB (eh mcmlah aku aktif berFB sgt kan)!takleh post sesuka hati..nanti tersilap skit kena del lak comment..roar~hmm..semalam ok je..tapi harini tak puas ati lak..ha ha hA!~so terpaksalah aku aktif berblogging lepas nie (ye ye oo je ni)...kui3!~

ouh nak upload gmbo wedding abg aku sepam (as per requested by chunkies..)layan~~sorilah tak jemput rakan2 ku sekalian..nanti wedding I, I jemput uols semua k~

weewit!my sister in-law seorang ustazah okay!jangan main2~

ho ni dh malas bergambarrlah tu abg aku tu..

my sista ngn cousins~cun2 belaka!tapi dh berpunya~auw..

my bro, my sista, n my sista in-law~ouh kt blkg tu pakteh I yg suka wt lawak~

A^3

Nov 20, 2012

super gedix style

baru prasan lama gila dh x update blog..tu pon puan amira kita yg tanya dlm phone tadi..hihihi..bukan takmo update tapi xdw cite menarik untuk dikongsi..hmm...tapi mgkin leh post pic wedding abg aku baru ni..nntilah dlu..mls tol nk amik kamera skang since tgh baring ats katil update blog kt phone...kui3..ok..

update kali ni psl kerja..sem ni hectic gila ku rasakan.nk apply geran pn x smpt..tidakkkk..byk benda admin kena wt+short course+workshop sana sini.tu x ckp lg kerja akademik.jaga lab.lab preparation, klas, industrial visit..hohoho..program itu program ini.weih cmna mau kawin gini???mau kena cari yg super duper understanding dan yg paling pnting cool.hahahahA..balik mlm pon dh kena sound ngn parents apatah dgn husband esokk..?dh la aku ni sensitif.opss sejak bila tah..mgkin tidak.aku rock kot..ahaks          

aku juga notice yg majority kwn2 sebaya aku dh kahwin.eh eh.ramai gk yg belum.tapi dh ada calon or bertunang..ops..dan aku gk sedar yg thn dpn yg dh x lama dh ni umur aku 27..auw..pdhl bru je masuk 26 halloween baru nie!dan aku juga sedar ramai nk tlg recommend jodoh kt aku..aaaa tidak.takutnyee..aku takmo jadi andartu oi...hahahahaA.Dok wt paranoid lak kan.pdhl x smpt pon nk pk benda ni semua..kerja kt opis berlambak lg nk pk..harini tetiba je terpk lps borak nn pn amira kiteee yg kelako pemeriah suasana.ohh.ngntuknya.saya mau tdur dlu..hari2 terbongkang awal je..hahahaa..till then.so long n gudnite!!