Oct 30, 2009

ketupat di hari jumaat..isk3

Image Hosted by ImageShack.us

epi besday leha!!





gambar mcm bukan besday party pon sebab besday girl takde kat situ!!ahaks

saja xmau tunjuk muka-muka yg tgh lahap kek..sebab muka k alina tengah mengantuk..kek sampai je terus segar!! -___-"

eh opss gmba selepas kejadian~~ :D :D

Oct 29, 2009

window 7

TEN THINGS IT PROFESSIONALS SHOULD KNOW ABOUT WINDOWS 7
01 - It features greater application compatibility
02 - It offers improved hardware compatibility
03 - It works better with Windows Server 2008
04 - It helps extend data encryption to removable media
05 - It offers more control of the application portfolio available to end users
06 - It automates routine tasks with powerful scripting
07 - It allows faster, more effective troubleshooting
08 - It lets you create, deploy, and manage images more efficiently
09 - It allows for easier migration of user data and profiles
10 - It can improve user productivity in branch offices

...and, as a bonus:
It offers better support for client virtualization!

Oct 28, 2009

babysitter @ nanny @ bibik @ pembimbing rakan x sebaya



nih yang x suka nih....warghh!!grrr (bunyik cm ganas tp kena jaga budak terpaksa la berlemah lembut dan bersopan santun..disebabkan bdk ni suka men game,kena layan sekali la..lambat loading kang potpet2 pulak..aih bdk2 zmn skg mmg x boleh bersabar!!



hah ni elok la cket..sekali skala kena ajar aktiviti2 ilmiah gak kat diorang nih..




dendam terbalas!!




huh!!inilah contoh pekerja cemerlang untuk tahun ini :D

Yang Jahat

AKU laaa

jCO~

muka2 borink tunggu bebi donuts...wow!sdp la gk...hehehe..1st time tu..

tgk la muka chunk tu...byk tol expression..wakakkakaAA....



==lehA sahabatmu===b

Oct 24, 2009

nescafe 3 in 1

pedulikan tajuk entri yang entah sesuai ke tak..ahaha tapi betol la ape aku nak ibaratkan dengan idop kite ni..

ada pahit,manis dan berlemak disukai ramai (ahaks!)


ahh takpela kalau rasa idop korang tu manis je selamanya..tp yg penting idop aku ada gak pahit sket2..(berhenti cakap menda yg sama!!stop)

oke.sekarang aku di lab untuk membuat analysis glukosa dan mengambil sample..sudahlah ditinggalkan keseorangan..teman2 rumahku ada yang pergi bersukaria bersama org trsyg yang pulang ke kampung (oh pahitnya hari weekendku kali ini)

tapi x mengapa..semalam dah bermanis-manisan bersama teman2 sepejabat (eceh ayat haku!!opismate la senang) dan tak lupa juga bersama sv merangkap bos pertamaku yang bertungkus lumus bwk aku ngan k najwa p amek ubi kayu beracun (bkn yg kt salu mkn tu..eh salu ke..msti korang yg duk bndar2 tu jarang mkn :P )berpeluh2!!eheh padahal adik ipar sv yg duk gali (pakai jari ag..dh offer die gloves..die ckp xmo!!) dah biasa la katakan...

nak dijadikan story, area tempat kitorg gali tu tepi jalan jer...yela nama pon ubi beracun sape yg bela...sape yg nak (consider as bahan buangan dan x berguna la kan??)boley pulak tetiba muncul satu kereta iswara..driver itu bertanya "awak tahu x tanah ni siapa punya??"..sebek sv aku x gelabah..jwb dengan cool dan sinis jer (konon2 org nk ngurat dia la)die sendiri yg ngaku oke!! ahaha klaka la puan ku nih.x mcm lecturer lgsg..kecik lak tu..comel2!! ^__^

yelah tanah tepi jalan x berpagar lak tu..semak samun dalam belukar lak tuh..bukan hutan belantara encik ni pon...duk tanya mcm la kitorg ni penceroboh..grr~~pastu duk mengaku dia tu kerabat diraja kedah "nampak x kod 002 kat plat kereta saya tu??" (tapi aku x nampak pon..k najwaa je pasan )...memangla x nampak sebab aku x pandang lgsg pon kereta iswara dia tu..kot kerabat pon pakai la BMW ke merc ke (byk lg kereta2 mewah yg encik boley pakai..barula kitorang pandang 2 belah mata o__O ..barula caya sket yg hang ni ada keturunan diraja ke sultan ke)

disebabkan kitorang mcm layan x layan je die tnye..terus dia turun dari kereta pastu tanya mcm2...untuk apa ubi2 tu suma..bila sv aku cakap yg kami ni student dia (lg la kena gelak!!) aduh cian plak xde sapa pecaya dia tu lecturer kami...isk isk tp xpe awet muda tuh!!nanti ramai nk usha puan ku...wewit =3

helo...lenkali kalau nak ngaku tanah tu kau punya..sila pagarkan/labelkan oke!yela tanah2 sekangkang kera tepi jalan sapa nak perasan kan..entah2 tanah kerajaan punye ke..lecturer kitorg suh ngurat abg tu..mn tau silap aribulan ley dpt title kerabat diraja jugak ke..(ewww???!!helo..even dia tu sultan kedah pon..kami x heran laa..lbek baik jd andartu dari kawen ngan org mcm tu..)

opps macam emo pulak story kali nih..x bersesuaian ngan title langsung (apalah tangan ni terlalu mengikut emosi!!)cubit2 tangan sendiri~~*ouch

sekian sahaja sesi umpatan untuk hari ini...semoga bertemu lagi di tempat yang sama..masa yang berlainan..chow chinchow o/~


Yang Benar

AKU

Oct 19, 2009

punca internet semakin perlahan!!




errrrrrrrrr....adakah aku yg bersalah..

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....arini aku telah merosakkan harta org..waaaAA..tadi nk cpt...mmg x prasan...aduh....time balik bru nk tggl notes...tgk dh xde...cane nie....omg..

pdn r rse x sdp ati je rini...grrrrrrrrrr....sdh!

Oct 15, 2009

dalam dilema

hari ini aku melakukan suatu kesalahan..aku insaf dan akan lebih berhati-hati tapi sampai bila aku akan merahsiakan perkara ini..ah aku misti bagitau seseorang..tidakkkkk

nantilah suatu hari nanti aku akan membongkarkan perbuatan terkutuk aku arini...harap2 aku dimaafkan dan tidak dikenakan tindakan

Yang Bersalah

AKU

Oct 9, 2009

comel kan?





jangan terkejut kalau aku cakap umah aku penah kena berak ngan budak (yg pasti bkn bdk lam gmba ni la kan..bdk ni rajin cm cinderella pastu keletihan siap tido ag)

pada waktu itu,aku baru saja tiba dari kampung selepas pulang berhari raya..nasib baik diriku diambil oleh leha..hik2 dahla takmau tapau makanan akibatnya kelaparan sebab nak masak, gas pon dh habis (dahla siap masak nasik ag guna rice cooker)..adeh malangnya diriku..ok tu cite kebuluran di tengahari

waktu asar menjelang tiba, tetiba teringin nak basuh baju2 kotor @ bj digunakan semasa raya...housemate aku dah nampak dah ada sorg budak pempuan rambut kerinting cam megikariberapimawi duk men2 lam pagar kitorg..lebih tepat lagi depan pintu masuk!!kenape??kami pon x pasti..........tp yang pasti dia bukan sahaja meninggalkan tapak kaki malahan humphhhh!!kuang asam punye budak.nasib baik aku x terpijak najis die.sebab time nk jemur kain tu x pakai spek (tau ajela aku ni rabun tahap babun..tp masih boleh nampak gajah la)..tapi dh bau dah masa tu..cume x nampak je -___-

housemate aku semua geli nak basuh..takkan la nak biarkan camtu je??dahla depan pintu..nak masuk gerenti terpijaknye..bau pon semerbak~huh so terpaksa la diriku volunteer jadi macik cleaner..nasib baek aku penah cebok nenek aku.berkat dan pengalaman menjadikan aku lebih tabah di hari yg mendatang..terimakasih nenek!!

Yang Benar,
CUCUMU

Oct 7, 2009

setan bertanduk di hari rabu

arhhh macam x biasa pulak menahan lapar dan dahaga..aku nih pon ikotkan sangat nafsu perot tu..grr~marah ngan diri sendiri.apsal ada roti atas meja aku ni?

(padahal smlm aku yg tinggalkan konon2 nk wat breakfast..hik2)

hurm baru 3 ari poce..3 ari agi!!caiyok2 (tu pon kalo sempat kan *sigh*)

mengejar 19/10/2009!!

isk cik leha pulak xde arini p kL..sunyi sepi ting tong!!bosan pulak duk repeat exp yg sama..nek jemu!!huhu macam x biasa pulak aku nih.(thinking of my previous FYP)

lapar lapar lapar..padahal x bunyi pon perut.sj ngada lapar..hish!!sabar2