Mar 28, 2010

CUSTOMERS ALWAYS RIGHT

Lately habit baru aku kalo terjah ke butik2 yang salesgirl die salu ikot belakang bontot, tanya dia pakaian2/tudung2 berfashion, berjenama, trendy dan jarang ditemui di mana2 kedai berhampiran..baru depa blah & buat kerja yang "sepatotnya"..

Disebabkan aku x berani nak meluahkan secara berdepan terpaksalah aku berterus terang di sini. Maaflah aku sangat x selesa bila korang pandang bawah atas bila aku jejak kaki masuk lam kedai korang.Eh silap kedai majikan korang..Ape?Ingat aku tadak class macam mak datin?Aku terlupa nak pakai bulu mata palsu atau selipar aku sesuai ke jamban je?So what?aku punya sukalah nak masuk kedai mana2 pon.pengguna kan ada hak

Kalau pakaian/kasut customer xde size tolong cari dan jangan biarkan mereka menunggu terlalu lama!At least explain kenapa lambat, mintak maaf dan mintak mereka tunggu sebentar. Jangan bagi harapan palsu kat customer.Dahla tunggu punya lama tapi barang yang dicari haram x dapat.Boleh menimbulkan kemarahan okeh

p/s: perenggan last tu boleh jugak diaplikasi kat restoran2.tengok menu macam2 ada..tapi time nak order asyik2 itu takda.ini takda.apa kes?nak berniaga buat macam berniaga.

Kadang2 terpikir jugak ada bagusnya shopping secara online.kurang cket dosa berandaian bukan2 kat orang macam nih.Secara x langsung dapat mengurangkan tenaga, kos duit minyak nak p pusat membeli belah.. :)


Always Right,

AKU as a customer lah!!!


Mar 27, 2010

OTAK KEMBALILAH BERFUNGSI

kali terakhir aku menggunakan otak ketika menyiapkan Final Year Project pada tahun lepas!tu diibaratkan macam perah otak jugak la..

Malangnya jawatan yang disandang sekarang pon x memerlukan khidmat otak aku sangat.kantoi makan gaji buta.opss so tu yang menyukarkan aku untuk mengulangkaji balik ni!benci sungguh dengan perkataan EXAM tapi apakan daya harus jugak ditempuhi demi masa depan.Walaupun tak diberi tips.hint mahupun bayang-bayang soalan yang bakal menerjah mindaku esok.*sigh*

Apa yang penting Usaha & Tawakal.Amboi mentang-mentanglah xtahu nk studi apa, goyang kaki tengok tv jer. (marah dgn niat nak motivate diri sendiri.heh). Kalau mak aku dulu nak exam PTK macam ni jugak.malam baru pulon baca notes.like mother like daughter betol lah.hiks! :)

Anyway, goodluck untuk semua yang bakal menghadapi peperiksaan P&P uitm esok.Doakan aku jugak!mau kerja dekat ngan my hometown :(

Aminnnn....

Otak Beku,

AKU


Mar 25, 2010

jalan-jalan cari makan

tenkiu my boss!cik farihan~heheh..ngidam la aku nak makan kt restoran berputar angkasa die banje~waaaaaaa...wat teruk pulak..nanti buleh pegi sendri la..kekeke

disebabkan tak jadi pi restoran tu..pi la layan secret..pelik gak cik kata kena book dlu kalo nk pi restoran tu,,.budak2 bilik ni ckp tak yah book pon buleh pi..aku pon tatau...selama pegi alor star tak penah pon pi menara alor star tu~tengok dari jauh la..tak terlintas nak pi tempat jiwang tu kan..akakakak..

tapi yang syiok nya...servis secret recipe kt sini ok la dari hari selalu..dah improve!congrat~kekekeke..
aku pon try la S.R fried rice with satay..hmmm..apo nk dikato!terlebey lada..bukan black pepper!lada sulah kot!sebek la ada satay..ada gak la rasa masin dlm nasik tu...dh la dipenuhi kacang panjang..penat tu nak abiskan..kalo aku yg bayo mampus aku makan tak abis punye..kali ni terpaksalah pulun...walaupon tak abis..ada skit2 tuu ok la..adoi..kenyang gile..aku ni bukan mkn byk pon..kalau nasik tu memang sikit la..lauk je lebey..benda2 lain tu buleh sumbat byk cam steambot ke~keh keh!

ni la dia..nasik+ayam+telor+satay ayam

saki baki aku yg karnivor ni..tomato aku makan okay!bagus untuk kulit..lalala (byk gile kacang panjang...sebek la aku layan makan gak..yg tinggal tu memang tak leh pi la..=p)


ni mozarella baked fish Azierahh...hahah..aku yg recommend sebab aritu aku makan sedap la gak..tapi bos aku cakap tak sedap..hahaha..cepat lak dapat tadi..dulu lama gile kot..hampeh!time aku je lambat

tengok azierahh pon tak makan asparagus!apetah lagi aku si karnivor~~=p

ni nasik pe tah..wanie order!nampak cam besh..tapi aku tak berminat..buleh plak..ekekeke


ni appetizer..tah apa nama..sedap gak..ada udang kt dalam..ehehhe

makanan bos tak amik gmbo la plak...die order vietnam mie petah,..cam mi sup!wakakaka..wanie ckp cam bakso..yo la tu~

nyway tq cik farihan..sob sob..esok last day aku kt sini sebagai seorang RO...hope to be back as lecturer pulak..insyaAllah~

seme keje dh siap!report RnD... report MOSTI~hehehe..except 1 paper...hahahaa...buleh lak rasa cam takmau buat..sebab ritu cik kata wt la 2-3 paper..so 2 pon buleh la kan?~ tapi kalo plus dgn paper micotribe jadi 3 dah la..hahaha..kalau tak mau buat tu macam2 la alasan~!wakakakakakA..aih!kena berusaha ni..asek tido awal je hari2...adoi

==cerita dari seorang carnivor==

J.O.D.O.H

Jodoh ada tiga jenis jodoh.

1- Jodoh dari Syaitan… berkenalan, berpegangan tangan, buat maksiat, mengandung lalu bernikah.

2- Jodoh dari Jin… berkenalan, bertepuk sebelah tangan, lalu dibomoh dan disihirkan sebelah pihak sampai tunduk mengikut kemahuan lalu bernikah.

3- Jodoh dari Allah… cinta berputik, masuk meminang dan langsung bernikah, itulah SYURGA CINTA.


p/s: petikan dari SYURGA CINTA..herk kantoi layan heliza berlakon tapi agak kaku jugaklah lakonan beliau..nice try anyway :)


Bukan Peminat Heliza,

AKU


IKAN DI LAUT ASAM DI DARAT

baru perasan ayah aku seperti ikan selama 2minggu.asam pon selama 2minggu.so cukup satu bulan +___+ nasib baik sekarang dah flexible cket work schedule die..

dulu2 cam x bese selalu mempersoalkan career ayah.menghitung hari2 dapat bersama ayah.oh tu perangai abang aku yang terlalu obses menggunakan calendar.dia p tanda hari2 ayah ada kat umah.nak marah pon x sampai ati...kahkah

aku ngan adik pulak sokmo duk teriak tepi airport sambil lambai2 kononnya ayah nampak la dari atas.entah2 dia x heran pon!!haha dulu lah.sekarang x lagi. :)
kalo menangis2 gitu lagi memang sah la buang tebiat.

tapi kagum la mak dapat bertahan menerima career ayah yang cmtu.bangun pukol 4.30 hantar ayah p airport.pukol 8 kena p keja pulak..salu kami x ikot pon..biaq depa dating wat kali terakhir sat.ahaks

pagi ni mak kejut dan berdialog seperti biasa."ayah dah nak p keja tu.p cium tangan"..dengan terpisat-pisat air liuq basi bertempek lagi.ayah hulur jugak la tangan beliau untuk dikish..ngehngeh.
"nah duit belanja sekolah.jimat2 leh la tahan 2minggu".eh silap ni dialog masa kicik2 dulu..skg tukaq cket
"nah duit wat tampung perbelanjaan sara hidup kat sana".cepat2 amik simpan lam kocek dgn azam tidak menyalahgunakan duit tersebut.yerla duit untuk berhibur sendiri2 la..ni amanah dari ibubapa.xboleh wat lagho seperti karok,funfair,shopping dan sebagainya..

-take it as an advice to be a "solehah" daughter..opss cilok ayat lagi :p

sesungguhnya aku sangat bersyukur dan bertuah masih punya ayah yang sangat bertanggungjawab kepada isteri dan anak2nya..aku tak menjadi mangsa buang bayi mcm dalam suratkhabar.tak menjadi mangsa penderaan kanak2 mcm dalam berita.tak kena hantaq p umah anak2 yatim.

to Allah we belong and to Him we shall return

aku sebagai anak harus merelakan pemergian mereka sekiranya Tuhan mahukan begitu.yerlah lambat atau cepat akan tiba jugak saat itu.so hargailah ketika mereka masih ada.balaslah jasa budi mereka selagi masih mampu.kalo tak mampu lagi, berdoalah untuk kesejahteraan mereka tiap kali solat.insyaAllah Dia Maha Mendengar


p/s: SAYANG2 AYAH..SAYANG2 IBU..SAYANG2 ALLAH.SAYANG2 NABI.ingat lagi x lagu ni kawan-kawan?hehe

Anak Mak & Ayah,

AKU


Mar 23, 2010

WHATS WRONG??

whaddup??!!wats da matter bebeh...suddenly too hard to get back there!!kof kof kof <3

hopefully this problemo would not take any longer.praying that they will change their mind to return back our "entertaiment" coz without FB, we cant live!!*died*

"HIDUP FACEBOOK"

p/s: jom mogok!!er takperlu kot...kang ada yang x sempat grad :p
Yang Gersang,
AKU

how to disable auto shutdown of Win 7 RC-part 2

hMM..referring to the previous post..how to disable auto shutdown of Win 7 RC...
software Shutdown Guard tu tak working pon untuk lappy aku..cis2...


okay malas nak pakai 2nd method tu..nak kena tuko date..nanti abis log chat ilang!grrr


for this part I want to share another working method..but the concept is just the same as method no 2. it uses the application of task schedule..here we go.....


- Right-click somewhere, (desktop, documents directory, whatever), select "New & Text Document".
- Rename text file to "setDate.bat" (or whatever, so long as it's a .bat file)<--make sure its become .bat file ya
- Right-click on .bat file, select "Edit"
- Paste the following contents:

date/T>date.txt

set /P str=

echo.%str%
set str=%str:~-11%
echo.%str%

date 01/01/2010

timeout 300

date %str%
- Save and quit 
- Right-click on .bat file, select "Create Shortcut"
- Right-click on shortcut, select "Properties"
- On "Shortcut" tab select "Run: Minimized"; close dialog
- Open Task Scheduler (Run >> Taskschd.msc)
- Menu Action >> New Task
- On "Triggers tab, set the following parameters:
- Begin the task: At logon
- Delay task for: 118 minutes
- Repeat task every: 2 hours for a duration of: Indefinitely
- On "General" tab make sure "Run with highest privileges" is selected
- On "Actions" tab push "New" button and browse to your shortcut.
- Reboot.


Source: http://www.coolbuster.net/2009/05/how-to-disable-auto-shutdown-of-windows.html#ixzz0j1o4WTep


SELAMAT MENCUBA!!!

thanx to all hackers!u guys r soOOOO smart~kekkekee

===underground hacker yang berjaya===weks weks prasan lak



Ari Lasso – Cintailah Sepenuh Hati


Di dalam hatimu
T’lah aku temukan

Arti kebahagian

Bersama dirimu
Aku merasa berarti
Sanggupkah dirimu
Untuk bertahan
Hingga waktu tak berjalan
Mencintaiku
Walau bintangku tak terang
Reff:
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Betapa hidupku takkan pernah sama
Bila kau tinggalkan ku
Tetaplah disini saling memiliki
Selama-lamanya
Back to Reff
Tiada arti semua bila kau pergi
Genggamlah tangganku dan peluklah diriku
Saatku jatuh nanti menangis sepi
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Cintailah aku sepenuh hati
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada arti semua bila kau pergi



p/s: aih..indon lagi..adoi!layankan aja!

Mar 22, 2010

percuma by Samsons


Percuma
Semua ini percuma
Bila masih ada air mata
Tak sanggup
Sungguh aku tak sanggup
Jika masih sakit yang kau beri
Berakhir sudah atau aku akhiri saja
Tak mungkin
Tak akan pernah mungkin
Bila masih ada pilu tersimpan
Terjatuh
Dan aku pun terjatuh
Jika masih 
perih yang tercipta
Berakhir sudah atau aku akhiri saja

Reff:
Aku yang merasakan
Aku yang menyimpan
Aku yang tersakiti
Meski tak kau menyadari
Akankah waktu ‘kan menjawabnya
Percuma
Semua ini
Percuma haa…
Percuma
Semua ini percuma
Bila masih ada air mata
Tak sanggup sungguh aku pun tak sanggup
Jika masih sakit yang kau beri
Berakhir sudah atau aku akhiri saja

Back to Reff

Akankah waktu ‘kan menjawab nya

p/s: adoi sedey lak dengar lagu nie..peh..jiwang kejap!

/me activate jiwang mode..tettttt

UNTUK K EMOT

Kalo nak tunggu aku masakkan bagai menanti kucing bertanduk atau menanti bulan jatuh ke riba lah kot..opss bahan2 malas nak p beli!!tu yang malaih tu

So kalo nak try dulu pon buley..Ok kita mulakan dengan nasik.ada yang color biru, kuning la, purple pon ada!!tapi salu kat umah ni kami buat nasik putih jer..hehe kalo nk color ada pewarna kat kedai/pakai daun pokok ape entah namanya..ada kat umah jiran sebelah tanam!

Untuk ulam-ulaman.amek je daun bunge kantan.daun kesum.timun.kacang panjang.kubis.bawang besaq dan mayang halus2

Untuk sambal kelapa dia tu.goreng kelapa sampai garing color coklat gitew then taruk tepi kejap.P amek serai kat belakang umah then mayang siap2

Ikan direbus.kalo dipanggang lagi sodappp..then perisi tumbuk dengan lada hitam. Lepas tu campak jela dalam kelapa goreng tadi.taruk serai & bawang besar yang telah dimayang dan gula garam secukup rasa.

Untuk perisa tambahan sudah semestinya budu dan cuka dicampur dengan lada/cili boh nak kasi pedas cket!!hiris cili padi & bawang campak lam tu pon oke gak..hehe

Oh makan ngan keropok, lada salak & jeruk bawang pon lagi syok!!adoi byk lagi sebenarnya boley taruk lam nasik kerabu ni (dah nama pon kerabu.hentam sajalah labu!!)

Sambal tumis yang dibuat dengan santan salah satunya.Bukan sambal tumis lam nasi lemak tu tau.Ni khas untuk nasi kerabu.Cara2 membuatnya x payah tumis pon.Masak dulu santan atas dapor sampai pekat.Dah gelegak gitu, taruk bawang merah yang dah ditumbuk + Halia + Serai yang diketuk + Cili boh/Cili kering yang diblend pon boley + Budu!! (kasi kaw2 xpayah buh garam) + Gula Nisan/Gula Melaka (pakai gula pon boley)...haaa siap dah sambal tumis!!

So pakej untuk nasi kerabu sudah lengkap.boley la kome melantak!!

SELAMAT MENCUBA!!
p/s: dapor kami kecik jer..tu yang malas nak masak!! (alasan!!~) =b

Yang Malas tapi Rajin Makan,

AKu



KERABU BERULAM JANTUNG


First of all tunggu pisang membuahkan jantung dulu then br petik..wakakaka!!jgn lupe sebatang pokok pisang hanya bisa mempunyai satu jantung oke..seperti gambarajah di bawah



Bahan2 yang diperlukan mudah didapati di dapor dan jugak belakang umah!err kedai runcit pon boley

-kelapa, perahan asam limau, lada hitam, ikan direbus terlebih dahulu, bawang besaq yang dimayang, garam kasaq, gula garam secukup rasa

Cara2 semestinya mudah.dah nama pon kerabu.mistilah kena mayang halus2 dulu jantung tersebut then rendam dengan garam kasaq sebanyak secekak eh segenggam untuk menghilangkan getah2 pisang tu..Then tos dan celurkan di atas dapor. Tolak tepi dulu....

P mesin kelapa untuk amek santan dan goreng sedikit kasi color coklat. Tumbuk ikan yang direbus bersama lada hitam. Then campor saja kesemua bahan2 di atas!!

perahan asam limau+jantung pisang yg dh dicelur+ikan rebus bersama lada hitam+garam gula+kelapa yang digoreng garing+santan + bawang yg dimayang sudah

Gaul hingga sebati..then melantaklah kome!!

p/s: nanti kalo pokok pisang hangpa sakit jantung jangan lupa calling2 aku..mau buat kerabu! :D

Bukan Seekor Chef,

AKu

how to disable auto shutdown of Win 7 RC

arini sja galok google..nk tunggu download win7 kt ares tu berjanggut la.orang yg share tu mlm2 je on9..siot tol..so jumpa 1 software ni..called Shutdown Guard~

ShutdownGuard prevents applications to shutdown, reboot or log off your computer. When it prevents a shutdown it will pop up in the tray and ask you if you want to continue. ShutdownGuard is compatible with XP or Vista. We have proven that it also works with Windows 7.Source: http://www.coolbuster.net/2009/05/how-to-disable-auto-shutdown-of-windows.html
okay aku dah install..mari lihat hasilnya after 2 hours..so around 2 lebey japgi~yey!

another method lak...called as "The 'Antidate' Method"

Set the clock of the computer to a date before March 1, 2010, say February 14, 2010 =). It has been posted elsewhere that the expiry date follows the date set on your computer.
okay...if software tu tak working nanti terpaksalah adjust date~ahahahha..if tak jadi gak wajarlah aku pakai vista balik..menyusahkan je...hish!


okay kawan2..selamat mencuba!=D =D =D


THANX to all the hackers as well the innovative programmers out there!i love u allllllllllll~~~wheeee


lupe lak...if u want the so-called "Shutdown Guard" software,,please go to this link ya...
http://code.google.com/p/shutdownguard/downloads/list


==hacker wannabe~== ^__^

Mar 21, 2010

SHOE FESTIVAL!!





Come April, Malaysia will be a showcase for everything related to shoes.

Co-organised by the Malaysian Footwear Association, some of the brands that will be showcased at the festival include Vincci, Bonia, Sembonia, Carlo Rino, Jukebox, Larrie, Nose, Asadi and Lewre.

“We have Datuk Jimmy Choo, nobody else has Jimmy Choo.”

Visitors can view and place orders for custom-made shoes during the show, which will be held at the Putra World Trade Centre for two days beginning April 2.

p/s: apalagas...~

Bukan Kaki Ayam,

AKU

Mar 19, 2010

tingkatkan prestasi kurangkan kontroversiiiiii~yo!



she said,
" IT'S GOOD TO HAVE FUN..jangan makan gaji BUTA dah la.."

a quote from a friend...sape terasa amek!=p

p/s: nape aku terasa kepedasannya..opsss...=b

Mar 18, 2010

THEY WOULD FORGIVE BUT WONT FORGET

sedangkan nabi pon memaafkan umatnya
kata michelle wartawan melodi tv3.

p/s: agak2 michelle pakai ayat kat atas ni tuju untuk sapa?opss kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi!!kantoi layan melodi time kerja +___+

Yang Kontroversi,

AKU


LAGU PUTUS - IMELDA AHMAD

*sigh* tanpa disuruh budak itu send lagu ni pulak..layankan ajer~oh!dia pon nyanyi lagu kat post sebelum ini :)


aku duduk sendirian di kamarku
menangis kesepian kernamu
kau tinggalkan aku
kau cari yang lain
tergamakmu merobek hatiku

tapi setelah kau pergi
aku mendapat lebih baik darimu
dia hargai aku
dia sayangi aku
lebih daripadamuuuuuuuuuuuuu

aku ingin kau tahu betapa ku gembira
tidak lagi bersamamu
namun pastinya nanti kau akan sedari
yang kau perlu cintaku


p/s: ala time ni la terbongkar sifat2 sebenar aku pon..best ape layan2 lagu jiwang macam ni..lagipon x pernah lagi dengar lagu2 acoustic macam minah ala-ala yuna ni..hikhik

Yang Putus,

AKU

BERTAMBAH SAKIT HATI AKU...

bila terpandang satu blog ni dibuat khas sempena menghitung hari perkahwinan beliau.kagum pon ada sebab baru buat on january 2010 tapi followers pon dah 320 org makluks..content2 pon pasai preparation for her becoming wedding on 29 & 30 may 2010..dari hantaran, sijil nikah, cadar, doorgift, catering, makeup, pelamin, photographer & taklupe juge honeymoon!semangat je kan?mistilah sekali seumur hidup kot! :D~


aku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing masing dulu punya pasangan
akhirnya kita bersama
pertama kali kita bersua bertentang mata
ku rasa ada kimia di antara kita

kau kucup pipiku
kau bisikkan cintamu
kau kata baby i love u
kau cairkan hatiku

wooo..~
bahagia ku rasa
di saat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

p/s: tajuk lagu?tu yang color purple tiba-tiba tu..her theme song.so romantic :)

Yang Jealous,

AKU


Mar 17, 2010

LEAVE ME ALONE

Hmm kalau kawan dah beriya ajak siap pos kad kenduri kawen kan.berdosa x kalau x pergi?

Kalau alasan aku boleh dianggap kukuh xpe kan?jauh + takde mood *jiwa kacau mode*

Kalau pergi pon semata-mata untuk kenduri dia je..berbaloi ke?bukan aku yang bahagia pon kan?tapi selfish sangat tak dalam situasi begini?memang aku sakit ati tengok orang naik pelamin lately *evil laugh*

Buat ape pergi tapi x ikhlas kan?Bukan sengaja tapi entah tiba-tiba aku rasa keadaan skg macam makin menyiksa batin aku..buat apa menyusahkan diri sendiri kan?eleh balik2 ulang ayat sama ni jer

i think i need to move on
tapi apa kesudahannya?cakap senang la weh!!cuba buat tengok..pi mai pi mai tangtu jugak
so decision : going no where.just stay!muktamad ke tak nih?ok lah titik.

malas nak amek port hal orang lain dah..tapi betul la kadang2 orang cakap

kebahagiaan ada di depan mata tapi kita nampak kat orang lain pulak
Ya Allah,janganlah engkau jadikan aku hamba yang kufur dengan nikmatMu..amin


Yang Tekad,

AKu


Mar 15, 2010

daaaaaaaaaaaaaaaa!

bengkek!pdn r de rasa cam malas2 nk pi keje tadi..bad luck tol arini~sebek cermin kete okay lagi...waaaaaa...

CERMIn kereta aku hampir retak buat kali kedua selepas menerima henpapan batu dr sebuah MYVI hitam!omg~~~

sebek takde pape...bunyi "pangg" kuat la dari 1st time aku kene...dup dap dup dap~sebek cek2 xde mnde..adoi~kalo x mmg nk kene tuko la cermin!dh la yg retak ritu tak pi kt Dr cermin lagi..hak hak~

alhamdulillah xde pape!aih!bahya betol!sesungguhnya malang memang tidak berbau!

==emosi==




Mar 12, 2010

RINDU TIBA-TIBA


Lama sungguh hari berlalu,
Hening malam menyiksaku,
Bila bersendirian sepi jadi pilu,

Kau pergi aku yang hilang,
Sedikitpun hidup tak senang,
Langit cerah ku renung mendung kelabu,

Kerana diriku bukan aku,
Tiap kali kau menjauh,
Fikiran tak keruan,
Jiwa rasa kekosongan,
Diriku bukan aku tiap kali kau menjauh,
Pulangkan dia kepangkuanku.....

Yang digemar menjadi bosan,
sukarnya cari ketenteraman,
Bila hati bersedih semuanya tak betul,

Ku cuba setabah hati melupakan,
Dirimu dari ingatan,
Tapi semakin di cuba semakin rindu.......


p/s: opss~kejiwaan melampau pulak kan?hihi :b

Yang Jiwang,

AKU


Mar 11, 2010

SLEEPTALKING


*sigh* baru terbongkar kes aku mengigau 2 malam berturut-turut di hadapan mereka

taktau nak letak mana muka.dah memang ternyata aku seorang yang suka bercakap2 dalam tidur!!

ada kemungkinan besar terbawak2 masalah dalam tidur.memang lately tiap2 malam aku xboleh lari dari memikirkan masalah yang sama jer...ape kes kan??

baru terbukti kepentingan bilik tidur sendiri.eh privacy sebenarnya..tehehehe hah tengok sapa yang malu?mana nak letak muka cun ni??cakap cakap!!ah ah ah ni yang rasa cam nak .......

so u think u can dance??heh

Sleeptalker,

AKU ar!!!




Mar 10, 2010

ASMARADANA


Opss jangan salah sangka.bukan asmaradana yang tiara jacquelina tuh tau!!ni lain dari yang lain punya :D Before this aku x layan sangat slot samarinda tv3.yelah dahla start lewat kol 10.30..for sure aku dah lena zZzzz

Paling latest aku layan pon tari tirana.erk tapi tu bukan samarinda.slot lestary kot.yela sesuai sangatla start pukol 9 lepas berita buletin kan..*cough* sekarang hotel mania la pulak..tetiba ringan je tangan nak tukar channel :P mcm ala2 high school musical tapi lagu2 x sesedap mana la..he2 nice try nway!!

Semalam beriya jer tahan mata nak tengok asmaradana..(gara2 nak tengok sam!!hehe peminat setia nih sampai jangan pandang belakang 2 pon aku tengok).akhirnya kecundang di atas tilamnya sendiri..kehkeh tengok kat tv3.com jelah jawabnye~

Antara pelakon2 yang membintangi drama ni adalah Shaheizy Sam, Tiz Zaqyah, Iqram Dinzly, Norish Karman, Rozita Che Wan & Natasha Hudson. Bagi yang berminat nak tau sinopsis cerita ni boleh skodeng kat sini hokey

p/s:bagi yang tergila-gilakan sangat nurkasih tu boleh la tahan mata layan slot samarinda ni setiap selasa-khamis 10.30malam ;)

comei kan kan ? :) :) selalu dia berlakon cite rempit2..lawak2 gitu..kali ni cam kena serious+jiwang cket2..aih~buat i jeles jer!! :(

Your Die Hard Fan,

AKU


Mar 8, 2010

S.P.R


marilah mari
pergi mengundi
tunaikan kewajipan pada negara...~

fuh penat!!pukol 6pg tadi baru sampai dari kL.balik2 terus lelap pening kepala nak masuk keja.nasib baik bos x carik!!tapi student pulak yang carik...aih

dari semalam lagi, mak dah pesan suruh register SPR nie...yelah sedar x sedar tahun ni aku nak masuk 24 dah oi!!lebih cukup umur dan terlebih layak dah pon..aigooo~tapi x berminat lgsg nak campur tangan bab2 parti ni..hehe tapi ok la sekadar menunaikan kewajipan kan?

psssss...~cik leha anda bagaimana pulak?

TUNAIKANLAH KEWAJIPAN JIKA ANDA WARGANEGARA MALAYSIA yang cukup umur :P :P

Yang Berdaftar,

AKU




Mar 4, 2010

wa...malu2

OMG..hari ni aku telah memalukan diri sendiri!uwaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
dah la jalan pi merata tadi pusing kangar~abes dah dikenali!

roAAAARRRRRRRRRRRRRRRRR...malunya malunya malunya!

uh!biarlah kemaluan ini dipendam dan tidak diceritakan! x sanggop nak crita!wakaakakakk..lols!

what embarrassing!

Mar 3, 2010

PEJAM CELIK PEJAM CELIK

(-____-)

(O____o)

(.___.")

sudah 6bulan aku berada di perlis indera kayangan ni..huih!!sejak september 2009 hinggalah mac 2010

apa yang aku lalui sepanjang berada disini?biarlah aku dan tuhan saja yang tahu

tapi apa yang aku tahu sekarang, tibalah masa rakan2 yang lain membawa haluan masing2

ada yang hampir menamatkan master.(specially dedicated for noorulnajwa diyana,azirah,alina my housemate,k aza,k emot, k linda & wani- insyaallah) .
ada yang baru nak sambung master (congrates to my fren anis atikah.goodluck babe).
ada yang x teringin langsung nak sambung master.entah cukuplah sekadar di pinggiran begini.berbekalkan ijazah sarjana muda kejuruteraan kimia .titik

masing2 dengan pilihan mereka.kemahuan masing2.aku ucapkan semoga berjaya pada kalian.aku bangga punya kawan yang bercita2 tinggi dan punya masa depan macam korang.semoga aku mendapat inspirasi untuk melangkah ke depan dan bukan hanya melihat kejayaan orang lain.yer aku mengaku dari dulu sehingga sekarang,aku masih statik dan tiada usaha untuk melangkah.kehkeh mungkin aku takut untuk berdepan dengan cabaran.mengharapkan pada masa depan "orang lain".tapi x kemana jugak sebab istilah "orang lain" tu dah xboleh pakai lagi.aku jer yang boleh diharap sekarang.eh boleh ke?hmmm mari kita sama2 saksikan

YAKIN BOLEH!!!

p/s:diharap post ini dapat membakar semangat kawan2 yang masih berusaha menamatkan pengajian mereka.yang dah dekat2 tu.dah separuh jalan tu.ala yang gitu-gitu.xkan x paham2 lagi kan?caiyok2!!

Sentiasa Bersamamu,

AKU ;)

lagu cinta untukmu by couple~


Inginku
Buat lagu cinta untukmu
Agar kau boleh cuba
Rasa perasaanku
Inginku
Tulis lirik cinta untukmu
Agar kau boleh cuba
Rasa perasaanku
Ta da da
Ta da da
Ta da da
Ta da da da
Inginku
Buat lagu cinta untukmu
Agar kau boleh cuba
Rasa perasaanku
Inginku
Tulis lirik cinta untukmu
Agar kau boleh cuba
Rasa perasaanku
Ta da da
Ta da da
Ta da da
Ta da da da
Inginku
Buat lagu cinta untukmu
Agar kau boleh cuba
Rasa perasaanku
Inginku
Tulis lirik cinta untukmu
Agar kau boleh cuba
Rasa perasaanku...