Nov 27, 2009

pengorbanan seorang anak

demi pulang ke kampung,aku dan abg sggop menempuhi jam yg berjela2..

demi membawa orkid favourite mak, aku sanggop berhempas pulas membawanya tapi ada jugak yang patah riuk..sori mak (muahaha!!)

demi hari raya, aku sanggop menaiki kereta api tanah melayu yang ngongek2 selama 12jam utk sampai ke kL pd pukoi 5.30 am. lalu diambil oleh mak sedara aku yg menginap di kelana jaya.(abg xpat ar..hahah!dhla bangi jauh kot~)

demi keselesaanku tido di dalam kereta, abgku sanggop bagi beg berisi baju2 kotornya sebagai bantal..(sebek x pasan sbb x berbau dan xnampak sangat..cit porah!!)..tp x tergamak aku berbantalkan lengan selama berjam2 ..memang remaja zaman kini skg bukan mcm remaja zaman dahulu kala,pulang ke kampung bwk beban aja..lebih rela bwk bakul dobi dari beg baju...haha

demi keseronokanku di dalam kereta, abgku akan menjerit2 "hoh!!eksiden eksiden..tgk tgk" sambil bukak tingkap sapkok..aih dia tau memang feveret aku ar tuh..kalo x patah tangan,terburai isi otak atau ....(pelbagai lagi aksi ngeri),memang sah aku la penonton setia eksiden2 kat jalan raya tu.

nak pulak kN br je cite die nampak baby merangkak2 atas highway..lagi ar excited (rugi siot x snap pic, leh jaja kat harian metro),marahku kpd saksi kejadian khairun nadiah ..xpat msk lam sok kaba,dpt gak ar jaja nm kN kat cni..

eh sambung lg pengorbanan.....

dan demi waktu,yang bergulir di sampingmu, maafkanlah aku sepenuh hatimu, seandainya bila ku bisa memilih...(ikot suka hangpa la nk baca dengan nada lagu atau sebaliknya)

cukup jahat x aku?eh cukup baik la tu..

demi akur dengan kehendak ayah yg meronta2 ingin pulang ke kampungnya,kitorang terpaksa abiskan lauk2 berlemak dan berdaging sebab esok pagi2 lg dah nak bertolak.


ok ckp dah merepek merapu merapi utk raya kali ini..tapi aku akan kembali memusnahkan blog ini..muahaha!!


SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA


Tulus Ikhlas dari

AKU

Nov 22, 2009

lagu untuk gf terabai

You could be my unintended choice
to live my life extended
you could be the one i'll always love

you could be the one who listens
to my deepest inquisitions
you could be the one i'll always love

i'll be there as soon as i can
but i'm busy mending broken
pieces of the life i had before

first there was the one who challenged
all my dreams and all my balance
she could never be as good as you


p/s: taktau lately suke nangis bila marah..tp kalo marah orang lain x pulak..aih jiwa sensitip sungguh..x niat pon nak menyalahgunakan air mata ini tapi apakan daya dah jadi habit kot...ekeke nk termuntah plak aku yg ganaz ini suke teriak..aih T__T

what to do

Nov 17, 2009

aku keliru menjadi buntu!

hehhe..tetiba dgr lagu bunkface dlm playlist aku..cm kena lak ngn aku..tapi xdop kena ngena ngn org lain..cm lam ni..hikhik..waAAAA..serabutnye..sigh~~

aku keliru
menjadi buntu
arah yang ingin ku tuju
rasa resah ku
kian celaru
dengan ilham ku tempuh


aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua
OO.. OH OO..OH


Inikah revolusi
atau hanya ilusi
bagaikan mimipi jadi realiti


Rasional diriku
rasional dirimu
penentu masa
masa depan ku


adakah masa
menjadi punca
diriku dalam dilema
benarkah anjakkan paradigma
susuli ku terima


aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua
OO.. OH OO..OH


Inikah revolusi
atau hanya ilusi
bagaikan mimipi jadi realiti


Rasional diriku
rasional dirimu
penentu masa
masa depan ku…….
Revolusi…revolusi….revolusi

P/S:hMMM...camna nk wt anjakan paradigma..????kena ada revolusi?hakhak~mengomMMM..

Nov 10, 2009

Body Mass Index (BMI)

BMI Categories

Underweight = <18.5
Normal weight = 18.5-24.9
Overweight = 25-29.9
Obesity = BMI of 30 or greater

tetiba rasa berat badan aku berkurang (memang pon dalam 2kg)..yg hairannya selera aku bertambah sejak akhir2 ni.selalu makan pon paling kurang 2pinggan.paling byk 4 pinggan.tapi body figure cm ada perubahan sikit.pertambahan lemak2 kat kawasan terlarang (arghh!!)maka terbuktilah kekurangan berat badan tidak membantu mengecilkan tubuh badan kite.

so pada gadis2 yang ingin mengurangkan berat badan tu berhati2 lah..takut berat kurang tp badan x susut2..agaknya aku kekurangan zat2 dalam makanan (atau terlebih minyak & lemak) menyebabkan perubahan bentuk badan tapi berat badan jatuh.

ahah!lagi satu kesalahan plg besar : TAK PERNAH BERSENAM!!

p/s:eh korang cuba2 lah kira BMI sendiri..mungkin berkesan dalam menguruskan berat badan :D

Yang Gemok

AKU

Nov 6, 2009

why so serious?

aku memang betol2 tapaham nape arini ramai yg mudah berkecil hati.dalam erti kata lain "jiwa sensitip dan mudah patah" eh mcm parah sgt jer tuh..haha sapa yg seronok bila melukakan perasaan kawannya sendiri kan?misti dengan meminta maaf pn,masih terasa jugak.so bek xyah minta maaf!!ahah jahat giler aku kan?tp memang aku mcm nih dari dlu pon..hard to apology and forgive (jangan contohi yer!)bukan ego tapi entah.aku pon xtahu nk bagi perkataan buruk yg sesuai utk sikap yg sudah ketara buruknya ni

tapi jauh di sudut hati aku, ada sedikit penyesalan.almaklum la mulot dan tangan ni memang sgt susah nk dikawal (memang aku begini tp hati aku baik dowh!!!) angkat bakul pulak (jangan contohi lg yer!!)

so....sori sori sori pada sesapa yg teramik ati dengan kata2 aku selama ini.jap je insap nih pastu wat lagi!!ahaks

kalo aku amek ati pon, aku still wat lawak ape!dun take it too seriously la kakak2 abg2 suma..kdg2 kita kena biasakan diri dengan suma nih.kalo x,x byk la kawan kita..tol x? (kalo salah,xyah la pkai teori aku nih k!)

cakap cket dah terasa..come on la.chill la beb!!ehehe memang aku cpat merajuk tapi cepat jer sejuk blk...xde la aku berdendam sbb kdg2 aku blur dan cepat miskom (cpt judge & cpt assume kat org bkn2)..innocent giler kan?ahaha tp dun werilah ari2 aku marah ckp2 kasar tu bkn beerti aku emo atau meroyan ke ape...tp memang TABIAT aku mcm tu (melainkan buang tebiat.tu bukan aku lah tu k!)

k lah..ckp lah aku menghabiskan bebelan yg merapu ini kerna melihatkan jam dh pukol 6.harus pulang walau mcm mana pon..muahaha xde life betol lah!!nasib baik aku ngan leha masih anak dara lg.kalo dh berlaki,mampus la blk lewat2 mcm ni tanpa alasan yg munasabah..

tapi aku dpt rasakan hari esok dan lusa bakal membosankan!!ahaha melainkan leha ajak aku ngan k linda p ronggeng!(plz take note ye cik leha)..

k linda plak tetiba ajak wat sushi..ha tu lagi satu pempuan yg buang TEBIAT (sigh)..tp tu tebiat yg luar biasa dan x memudaratkan malah mengenyangkan (so x mengapala.acceptable tp x boleh diamalkan selalu) sbb aku pn ada rajin dan mlsnye!

Yang Ingin Meminta Maaf
AKU yg laser
opss~

Nov 4, 2009

batu, gunting, air

wahh..suka suki ja aku tulis batu gunting dan air..rsa cm salah..watever..aku tgh xde kije..(hhehee..sbenonye de 1 paper x tulis lg...memandangkan due lmbt lg...kira cm x dak kerja la kan..waakakkaa). haih,,,actly, aku tgh blur...cmna la nk tulis paper...fyp dlu aku main muat dan je...cmna nk pi buat paper..nk hantar kt IEEE lak tu...omg!~~~~microtribe buley la aku tipu2 memandangkan conference je pon...under unimap lak tu...hahahahha...aduih,...x ckop soource r...x leh access jurnal g besh lak tu..cane nk wt reference...argh....igtkn once dh abis fyp n dh grad kira dh merdeka...tidak ku sangka...ada lg kerja yg related dgnnya,,,...tapi xpa...kira cm credit gk untuk aku..dh ada publication!IEEE tu...hehehe..bangga seketika walaupon x bangga sbb x tau nk merepek apa lam paper...memandangkan x ckop source...grRRRRR...

dh berjangkit kt cang dh...tulis post x related ngn title...hahahahA...dh la nuffnang aku bru dpt 25 sen(atau 2kupang 5 duit!)...hahaha...xpa...sabar2..baru brapa hari kan...hehheeee

tensi siot x leh download lagu kt sini...4shared siap kena block!nk download kt rmh cm impossible la kan..since aku malas nk bukak laptop..kalo online pn pakai laptop bapak aku yg dh de ats meja tu...wakakkakkAKKAKa


ARGH..SUDAH...dh de gosip hangat lam bilik ni..sekiian~