Jan 30, 2013

AZAM BASI - 2013


Perlu ke azam sebenarnye?Poyo je lebih ujung tahun tak tercapai pon...(oh!negative sungguh) sila abaikan pada yg telah pasang azam =p
Bukan apa kadang2 niat tu perlu untuk melaksanakan sesuatu contohnya kahwin, dapat anak, beli keta rumah, cari kerja tetap, hantaq mak ayah p umrah etc
Tak silap pasang niat utk buat perkara baik dan tidak melalaikan tu pon dah dapat pahala ye dak? so tak salah lagi bagos kot kalau berazam mencapai hasrat2 yang murni dan ikhlas nih...
Tapi untuk pencapaian tahun 2012 sudah sangat2 memberangsangkan dan membuahkan hasil di awal tahun 2013 ini heheh walaupun ketinggalan sikit dari teman2 lain yang dah dapat permanent job but who cares? i love my job! i love my job! i love my job (eh?mcm listen listen listen plak) *saiko*
Alhamdulillah..satu ungkapan yang mudah untuk disebut bukan?tapi untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang hambaNya yang bersyukur bukan main mim alim lam sin!
Maka itulah menjadi salah satu azamku untuk tahun 2013 ini 
1) Konsistenkan diri untuk tidur awal...amalan di tengah malam/sebelum subuh untuk bekalan di alam barzakh kelak..memang tak rugi (poyo je kan?no more karok2 mcm dlu lg!) zaman itu sudah berlalu...we are not young forever - grow up LADIES!
2) Cuba untuk redha sepenuh hati..Muhasabah diri apabila ditimpa sesuatu musibah..Jangan asyik menyalahkan orang lain sedangkan itu adalah ujian supaya kita kembali pada Pencipta kita yang sebenarnya..(Kita hanyalah milik DIA yang menumpang di dunia sementara ini oh!)
3) Utamakan keluarga, adik-beradik dan kengkawan terutamanya hati sendiri..Be more SELFISH for some other people who not even respect our precious time with family...nak p vacation pun susah!apa lagi simpan cuti untuk LONG HOLIDAYYYYYYYYY 
Eh cukuplah 3 je..watpa banyak2?tak tercapai di akal...takot tercapai je duk byk sangat azamnyeh!
oh lagi satu azam untuk melambatkan penuaan dengan mengamalkan pengambilan madu lebah asli dan collagen asli...*winks*penjagaan sementara masih dara *aww*
Sekian kemerepekan ku sebelum Subuh....

Peace yawww!!


Jan 12, 2013

Vlog~

Malam ni tidoq lmbt lg melayan crita2 kt youtube.hahaA. dh jadi habit semenjak 2 menjak ni. macam takdak kerja aku ni. marking paper tak habis lagi. no no no~

Meh nak share cite Cinta Vlog.best jugak.baru nak layan. Before this ada dgr2 adik aku sebut tapi malas nk tgk...

Paling best watak Sarah. Lawak gila kot. Tapi memang takleh blah watak si Madihah ni. Poyo ja wat Vlog, control ayu habis..uwekss..(teringat lak 1 video kt youtube tutorial tudung yg sebiji cm video si Madihah ni la..hahaha...).Ngantuk tol tgk part dia wat Vlog..lain gila watak dia ni dalam Klik kt Astro Ceria.ahaks. Apa-apa pon Sarah gak paling best sebab watak dia  macam sama ngan watak Madihah dalam Dunia Baru..(Madihah lagi.takdak nama lain ka?dont get yourself confused!)

So long n gudnite~jom titon!Jgn lupa Isyak dlu~


Lady Sasa

Jan 2, 2013

Welcome 2013~

Goodbye 2012!~You are left behind!

WELCOME 2013~

New chapter, new story, new life, new agenda!

Aaaaahh~satnya dh habis 2012.rasa cam baru ja masuk..wake me up when december ends~wah!awat cepat sgt.x sempat buat APA-APA lagi!asyik tidur saja kan.hahA.

2012.
Mengimbau kembali zaman kegemilangan remajaku.chewah..remaja la sangat...ada jugak lah benda dlm hidup dlm tahun ni..eh tahun lepas!

Dalam tahun 2012 ni lah aku start kerja. awal tahun dh kena report duty. convo dh end of year. 21 Oktober. 31 Oktober bufday aku!ahaks~

Saat paling sedih, aku kehilangan 2 orang family members yg terdekat dgn aku in the same year. memang sekelip mata. memang ajal maut di tangan tuhan. tah boleh ke tak bernafas lagi tahun depan. huhu.

Apa2 pon let's have a fresh start on 2013~! Kurangkan kontroversi, kurangkan berblogging, kurangkan berFB, kurangkan bertwitter!hahA

aAa