Feb 27, 2011

silence, the best response

"Barangsiapa yg byk perkataanya, nescaya banyaklah silapnya. Barangsiapa yg byk silapnya, nescaya byklah dosanya. Dan barangsiapa yg byk dosanya, nescaya neraka lebih utama baginya." 
Riwayat Abu Naim


"Under all speech that is good for anything there lies a silence that is better. Silence is deep as Eternity; speech is shallow as Time".
Thomas Carlyle



Berdua lebih baik..opss..berdiam lebih baik~~!Malas nak cakap byk..renung2kanlah...


LadySasa

Feb 23, 2011

STEAMBOAT PARTAYH 2011


Ha ni lah die perempuan.sering pelupa!sebab sering menangguh-nangguh!salah sapa?salah sendiri!

Seperti biasa setiap tahun mengalami masalah yang sama.lupa bape hari tinggal.bape hari yang perlu diganti

Kalau dah start ganti tu tak reti2 nak tick kat calendar.dah lama tinggal ganti balik & lupa dah berapa hari

So start la balik dari awal.lagi dan lagi...

Argh isnin ada party ar pulakk.1st time nak buat steambot sendiri...selalu makan yang dah serve kat kedai je (Johnny's & Seoul Garden )

Ok lah aku cuba list down bahan2 yang perlu disediakan untuk next week (walaupun kelenjar air liur ni dah merembes dgn kadar maksima :D~~) astaga!!

Fishcake,fishball,crabstick,sosej,button mushroom,sotong,udang,tofu cubes bla bla bla sukehati lah kan nak campak ape?huahuahua


Yang penting Puan Maizatul wajib bawak periuk steamboat beliau ke ofis!dan juga siti senduk

nomnom teringat steambot changlun!


p/s : Buat wanita2 yang masih berhutang puasa tu sila2 la ganti dgn kadar segera.bape bulan je lagi Ramadhan bakal menjelma!harap maklum....

Feb 22, 2011

MIU MIU MIU~~~!!!

ahaks tomei kan?mereka adalah dari spesies mixed persian kitten

ha ce teka ce teka bape harga sekor?RM50 je!membuatkan si Nia Iwani meroyan nak beli

saje ah nk tolong promote kat cni

age : 7 weeks old
sex : 2 males, 2 females
color : grey and white medium hair
food: already feed on cat's dry food
benefit: litter box trained
family:father is persian and their mom is short hair cat

p/s: no reserve/booking.contact owner only if u are really interested.

location : tg bungah,penang


Feb 16, 2011

*NEW* KRUSHERS @ KFC


Left : Oreo , Right :Mocha

TASTE IT!
SLURP IT!
GULP IT!
CRUNCH IT!
KRUSH IT!
BITE IT!
DRINK IT!
LICK IT!
KRUSH IT!
SIP IT!
CHOMP IT!
SUCK IT!
KRUSH IT!

Classic Krusher

An indulgent dairy based frozen drink full of real awesome bitz!

Flavours
  • NEW Triple Choc Crunch
  • Choc Berry
  • Hokey Pokey
  • Kookies 'n Kream



Smoothie Krusher

A delicious frozen drink made with fresh yoghurt and full of real fruit bitz!

Flavours
  • NEW Banana
  • Strawberry
  • Mango


Fruit Krusher

A refreshing fruity frozen drink (non-dairy) full of real fruit bitz!

Flavours
  • NEW Strawberry
  • Mango Berry

semalaman bersama boboy

boboy?igt org ke??oh no!ianya adalah sejenis pet yg dipelihara si chunky..fuh..tengah2 sedap tidur smlm terdengar 1 bunyi org dok korek2...jam di henpon pukol 3 pagi..igtkn ada sapa2 tgh colek pintu bilik aku..!suspen seketika~~bukak2 lampu tgk rupanya si kecik!!ish ish ish..dok meragas cage dia tu..abes berterabur habuk2 dlm tempurung tu atas meja aku..auww..(pdhl skit je habuk yg jatuh..:P)~ oh buas ye rupanya..time aku tak tido bukan main behave..takmau keluar tempurung..dok tido di sebalik tisu..pastu ada seorang makhluk yg nakal (aku la tu), saja pi tiup kt tempurung...trus dia jerit ketakutan..kah kah kah!!konon baik r..rupanya tgh mlm buas dok cakar2 nk keluar la tuuu..oh sori...tak mungkin la aku bg keluar sbb tak brani pegang..geli2..dh la bergerak pantas...

boboy: "ah,..kantoi sudah..who the hell yg bukak lampu ni??"

boboy: "sembunyikan diri cepat...!"

 boboy: "alang2 dh kantoi berlakon je la..tolong..!saya ditimpa tempurung besar!"

 boboy: "kah kah!acah aje tadi~lihatlah saya beraksi..sayalah cicak-man!opss salah plak!"

 boboy: "apa tengok2?"

boboy: "ahh,,saya dh penat la..nk tido dh ni.."

Cis..konon tido..pdhl lepas aku tutup lampu die dok aktif lg..hehehe..sudahlah boboy!arghh!jgn kau cuba hendak menyamarkan diri sebagai director..walaupon rupamu tidak ku kenal..tetapi lubang idungmu tetap menjadi pujaan hatiku!
CUT!!!!!!!!!~=p


from
Lady Sasa Hakita




Feb 15, 2011

hysys oh hysys!

woarghhhhhhhhhhhhhhh!tetibe je mengerang!~~~aih!memang menguji kesabaran betol la..dah la window 7 takleh pakai hysys 3.2!~grr..bersusah payah la aku menginstall window XP..siap buat dual boot sebab dh syiok pakai win 7..so install je la win xp untuk pakai hysys 3.1.,.punya la tekun dok install byk kali sebab cd win xp sp 3 yg bengong takmau boot sampai kena beli cd win xp sp2..dedem..dh la susah nk buat dual boot..almaklumlah tak pernah pakai 2 OS..plus win 7 ni bengong..boleh block trus tak bg install win XP..terpaksa dok adjust HD Sata kt BIOS..bengkek betol win xp sp3 konon ada Sata driver tapi cm takde effect pon~

ok..dh siap berjaya install and boleh boot dua2 OS..penat plak dok mendownload driver2 audio, VGA, Wifi untuk win XP..huh!~tapi takpe lah still boleh bersabar smpai berjaya install Hysys 3.1..dh install semua..tiba2..license expired...tidakkkkkkkkkkk!!!!!mana nak cari license hysis 3.1 ni.....haih..tatau plak leh expired sbb main crack2 je..thn 2009 guna ok lg..hak hak~

emo la plak nk mencari crack hysis 3.1 ni...roar!bila nk mula buat simulation ni????????sengalnya!~dh la takde idea langsung nk buat retrofit pejadah plak ni..due untuk progress report makin hampir...sigh~~

5.09pm: kah kah!aku tidak emosi lg..terpaksa tukar date kt lappy..takleh current date..sbb hysys punya license ni mati on 2010..so lappy aku punya date gila ketinggalan!sebek pakai 2 OS..hehe..masalah selesai!~alhamdulillah!

from
Lady Coco!
takde kaitan la plak..=p

NIAT DI HATI TAKNAK BERPISAH


Niat di hati nak duduk diam rehat setempat.penat berjalan jauh...Melaka -KL - Terengganu - Perlis - KL balik??

tapi apakan daya kena p jugak..disebabkan salah seorang peserta @ K Azalina mengalami kesulitan yg x dpt dielakkan .anak beliau disahkan menghidapi Influenza A.sekarang sedang dikuarantin di KMC, Aloq Staq.Harap2 ujian untuk H1N1 amir negative...insyaAllah

Sekarang nk berjalan ke mana2 mahupon ke kantor selalu bwk boboi.tapi kali ni x larat dah so pass kat cik Leha sat utk diserahkan kpd papa die plak!sian boboi bertukar2 tuan..kuikui

Aih risau risau risau..kalau cinta jangan kacau.kalau sayang x perlu marah.kalau ikhlas x minta berbalas~~

p/s buat Cik Leha : Jaga boboi bek bek tau!!ehe

Feb 11, 2011

VALENTINES GIFT


Memang lah Valentine's Day tu haram disambut oleh umat Islam..tapi aku berkenan sgt lah dgn couple set macam nih!sweet jek...satu untuk saye!satu untuk awak!

V Day's promotion valid until 12 Feb only!limited release okeh!oh sejak bila aku jd promoter Tupperware nih -_-"

Ahaha tapi memang betul ah aku suka beli gift yang by pair..ada sekali tu jumpa bantal moo-moo tompok2 hitam & coklat (sekali buy 1 free 1)..dapatlah 2 ekoq bantai bucuk =p


Moo-moo black yg masih lagi wangi!brown abeh kena ayaq liuq basi..ewww~!


p/s: "Cinta dan sayang ditunjukkan setiap hari, bukan hanya sekali setahun...so

say NO to Valentine's Day"


ATM X SELAMAT?



Betul ke duit dalam ATM x selamat?abistu xkan nak simpan bawah bantal?dalam tabung cap ayam?

hoho baru2 ini, housemate ku @ K Nani menceritakan kisah officemate beliau pernah kehilangan duit selepas withdraw kat mesin ATM Maybank!eh bukan nk ckp Maybank je x selamat.sume bank sama aje

Jumlah kerugian adalah RM*** selepas dah mintak pihak bank print kan transaction statement.memang SAH ada orang withdraw pada tarikh yang sama cuma beza beberapa minit saja selepas dia withdraw..jeng-jeng-jeng~~!eee jahatnye :(

Nasihat dia pada yang belom terkena lagi : -

Dah withdraw tu..selepas dah keluarkan kad ATM dari machine..cuba masukkan kad lagi sekali untuk check balance/cek penyata mini untuk paparan (eh skema pule!haha abeh xkn nk withdraw lg?byk duit?eh byk ke cket ke duit kome.suke hati komelah kan!)

Macam si Acha Septriasa ni lain lah kan..beliau x tergugat langsung dengan inciden tersebut pasai apa?sebab duit dalam simpanan xdelah byk sgt utk dirompak...ngahaha sempoi ah =pp

“Wang di akaun bank saya sikit saja, tidak ada apa yang boleh dicuri,” ujar gadis yang kini berusia 20 tahun itu.

Ketika ditanya berapa jumlah wang di dalam akaunnya, Acha enggan memberitahu. Dia hanya mengakui bahawa jumlah tersebut tidak akan menarik perhatian pencuri bank.

tapi memang betol pon kan watpa nak belagak selindung!! =pp


RM 12 FOR A DOZEN MACAROONS @ PIQA BAKERY

Made by Nomie Aziz, a famous, reputable author of the book Kek Lapis Sarawak

Where else can you get delicious macaroons at this amazing price?

*Conditions*

  • Redemption period: 17 February - 30 April 2011
  • Orders to be placed directly with Piqa Bakery at +6016 295 1473 or email: sales@keklapis.com
  • Orders to be made at least 2 days in advance of pickup
  • Orders are self pick-up unless otherwise agreed with Piqa Bakery directly
  • Free delivery for Klang, Shah Alam, Subang Jaya & Subang Parade (subject to Piqa Bakery's schedule)
  • Milkadeal vouchers need to be purchased at Milkadeal.com by clicking BUY
  • After payment is complete, an email from iPay88 would be sent confirming your payment
  • Please print Milkadeal vouchers obtained at 'My Stuff' at the top right corner of this page
  • Orders would not be entertained without Milkadeal (MAD) vouchers
  • Please hand printed MAD Vouchers to Piqa Bakery upon collection of order

Feb 10, 2011

FOR STEAK LOVERS!


*Terms & Conditions*

  • The Great Steak Challenge is open to all above the age of 12.
  • Contestants below the age of 18 will require parental consent.
  • Las Vacas reserves the right to use all the Materials, contest-related materials and images for its own promotional / advertising / publicity.
  • Las Vacas reserves the right, at its sole and absolute discretion, to use names, photographs, voice or video recordings, in particular the contest winners and/or representatives without first obtaining any consent nor making any payment whatsoever to the contestants and/or representatives for publicity, advertising, trade or promotion purposes in any media.
  • Las Vacas reserves the right to amend the contest mechanics as and when deemed necessary. Las Vacas further reserves the right to change, amend, delete or add to these terms and conditions without prior notice at any time and the contestants shall be bound to such changes.
  • Las Vacas further reserves the right to cancel, modify, suspend or delay the contest in the event of any unforeseen circumstances beyond its reasonable control.
  • All entries must be submitted with full payment no later than 9pm, 13th February 2011 to Las Vacas outlets at the details below:
  1. No.23, Jalan SS 5A/11, Kelana Jaya

    47301 Petaling Jaya, Selangor

    Tel: 03 78740711 Fax: 03 78740655
  2. LG, Lot 1A, New Wing Mont Kiara Shoplex,

    Jalan Kiara, Mont Kiara,

    50480 Kuala Lumpur

megi kari letup!~

uish..sedap2...bau sja dh terliur...gara2 perut kosong lantas mengambil sepaket megi kari letup, aku sakit pala kaw2 semalaman!~oh tidak~!!dah la tak boleh tidur..nak tidur takmau nak lena plak kan..haih....ni mesti sbb dh lama tak makan megi..ke sebab megi tu dh expired?kwang3...ke sebab usia dh meningkat?dlu2 makan rileks je..hahhaA!nmpak sgt la dh tua..minum nescafe pon leh tak tido...mmg aneh..!aku dh berubah~tidakkkk!

Gara2 sakit kepala, nasik lemak yg dibeli untuk dinner pon takde selera untuk ku jamah smlm..sebek leh makan lagi pagi ni..Alhamdullillah~=D dh r kebuloq..=p

kesimpulan: jangan makan megi time perut kosong!byk MSG!~

from
LadySasa yg dh tak sasa!~

Feb 9, 2011

RAGAM PELAKON DRAMA


Sebut saja Wan Maimunah semua dah sinonim dengan air mata pelakon ini..tapi aku sgt sinonim dengan tuala & kain batik sarong beliau!



Meskipun terpampang nama Ellie Suriati sebagai pelakon tambahan saja, beliau akan berusaha untuk kelihatan menonjol dalam apa jua drama lakonan nya. Syabas!.Tapi aku masih mencoba untuk meniru gaya bibir die yg amat sukar nak diherot.wah unik kan!

Biarkan Aku Menangis

"Hi Semua!!mari dekat.mari dekat~~!!", ce teke iklan ape neh?aha makin santek & jelita Puan Sheila Rusly kite skrg semenjak bertudung litup ni.sejuk je mata memandang :)
Ya!aku sangat2 meminati lakonan beliau..kalo baik,mulia sgt!kalo jahat tu kemain lg jahatnye!
Rancangan masakan die pon aku suke - Ketok-ketok Ramadhon! nyum-nyum lagi2 bln puasa,menggelegaq anak tehkak akak



Bersama suami tersayang, Jinggo (laki bini pndai wat duit ni!)


p/s : ok lah takat ni 3 org pelakon jelah yek!sebenarnya ramai lagi pelakon2 idola akak...tu x termasuk lagi Erma Fatima, Sheila Mambo, Umie Aida, Norseha, Halimah Jongang(opss!!)


Feb 6, 2011

2 ORANG BUDAK ANEH DI MELAKA

Haritu aku jalan2 ke Melaka bandaraya bersejarah..

otw nak dinner kat Mahkota Parade, ada 2 org budak menegur kami lalu meminta sedikit pertolongan

Katanya, mereka sedang menyertai sebuah pertandingan ala2 Explorace dari UniKL kat kedah (area mana aku x sure).ingatkan UniKL kat kolumpo je kan

So memang sehelai sepinggang lah mereka & xde duit untuk beli tiket Melaka - Alor Star

Spontan je aku tanya soalan dengan penuh curiga membuat tuduhan yang mereka ni betol2 ke main2...ada camera kat mana2 ke kot la masuk Bang Bang Boom ke!!??

LOL!! sekali kena gelak

Maka terpaksa la aku menghulurkan apa yg ada...aha org sebelah ada not RM50 je plg kecik!ciss dan-dan ar xdak duit kecik time2 cmni

Persoalannya berani betol la budak2 ni join mnde2 gini..dahla jauh.parents x marah ke?wallet pon x bwk...

Kitorg pon satu!terlupa plak nk mintak tgk diorg punye Mykad ke....mintak phone no ke

Entah selamat ke x la budak2 tu....ish kalo la adik aku..rela bg masuk PLKN dari masuk menda2 x berfaedah cmni..

p/s: Pada mereka2 yg terserempak dgn budak2 ni, hulurkanlah sedikit bantuan kerana mereka hanya mempunyai RM5 je masa tu..wallahualam~

Feb 3, 2011

MAKIN MUDA/TUA BEST?


Terlayan cerita ni kat @HBO pg td..bukan ape sbnrnye maybe sebab brad pitt berlakon kot :p

Believe it or not?aku pn still curious ada ke kes cm si brad pitt (Benjamin) lam dunia ni?aha mmg x logic pasal dia nye life backwards meaning dia x kan dimakan usia malahan jadi lebih muda.

"Benjamin's diary recounts his entire extraordinary life, the primary unusual aspect of which was his aging backwards, being diagnosed with several aging diseases at birth and thus given little chance of survival, but who does survive and gets younger with time."

Kesian kat bini dia (Daisy) seorang wanita normal yang sering bimbang dengan perubahan usia Benjamin.yelah terasa diri makin tua itu sudah pasti normal..(kalo x ngaku tu namanya x menerima hakikat qada & qadar!) ..

Tiap2 malam nk tido je mesti risau takot si Benjamin ni hilang ingatan pasal percintaan mereka.yela dah nama pon "life backwards" *sigh*

Akhirnya mereka dikurniakan cahayamata perempuan , Caroline.Benjamin suke sgt jd ayah tp die x mampu melawan takdir bahawa satu hari nanti dia pulak akan menjadi bayi...Caroline pulak x dpt terima nanti

Dia takot menyusahkan Daisy lalu meninggalkan sebahagian hartanya sebagai nafkah utk 2 beranak itu...sobs!

Beberapa tahun kemudian lepas Daisy dah kawen lain ngan seorang duda dan Caroline pon dah dewasa, dia mendapat satu panggilan dari Jabatan Kebajikan Masyarakat mengatakan bahawa diorg nk amek si Benjamin (mcm budak sekolah je gayanya)

Maka Daisy tekad la nak jaga si Benjamin junior ni.dari budak sekolah jadi baby?erkk kesian sgt2..tertekan Daisy nak ajar sebut nama dia

Akhirnya Benjamin menghembuskan nafas terakhir ketika dia jadi baby pra matang...Buat pandangan yg terakhir, Daisy tahu Benjamin kenal die.hmm

p/s: So seronok sgt jadi muda?Hidup mesti maju ke depannn