Feb 6, 2011

2 ORANG BUDAK ANEH DI MELAKA

Haritu aku jalan2 ke Melaka bandaraya bersejarah..

otw nak dinner kat Mahkota Parade, ada 2 org budak menegur kami lalu meminta sedikit pertolongan

Katanya, mereka sedang menyertai sebuah pertandingan ala2 Explorace dari UniKL kat kedah (area mana aku x sure).ingatkan UniKL kat kolumpo je kan

So memang sehelai sepinggang lah mereka & xde duit untuk beli tiket Melaka - Alor Star

Spontan je aku tanya soalan dengan penuh curiga membuat tuduhan yang mereka ni betol2 ke main2...ada camera kat mana2 ke kot la masuk Bang Bang Boom ke!!??

LOL!! sekali kena gelak

Maka terpaksa la aku menghulurkan apa yg ada...aha org sebelah ada not RM50 je plg kecik!ciss dan-dan ar xdak duit kecik time2 cmni

Persoalannya berani betol la budak2 ni join mnde2 gini..dahla jauh.parents x marah ke?wallet pon x bwk...

Kitorg pon satu!terlupa plak nk mintak tgk diorg punye Mykad ke....mintak phone no ke

Entah selamat ke x la budak2 tu....ish kalo la adik aku..rela bg masuk PLKN dari masuk menda2 x berfaedah cmni..

p/s: Pada mereka2 yg terserempak dgn budak2 ni, hulurkanlah sedikit bantuan kerana mereka hanya mempunyai RM5 je masa tu..wallahualam~

4 comments:

  1. sapolah yg de note rm50 je tu..kaya2..hehe..
    UniKL kt Kulim ada chunk..dpn politeknik..
    cam bes je~

    ReplyDelete
  2. aha baru pas cucuk ar leha >.<"
    yaka?unikL ni byk gk cawangan die eh?

    ahaha cane la ropi leh x tau ni?sian budak2 tu kne soal siasat mcm2

    diorg mcm xnk bgtau details sgt..tu yg cm curiga tu!

    ReplyDelete
  3. Malaysian Spanish Institute kt Kulim tu UniKL laa.
    pelik org Kulim tatau..ahahahahahA~

    ReplyDelete
  4. aha oh lupe bkn warga kulim ag..dah pindah SP! \o/

    ReplyDelete