Aug 30, 2012

ambition, hope, desire


Couldn't you hear me
Couldn't you see me
With a 'bucket' of tears
Feeling all alone
Being left in the dark
In the world I just don't belong

Nobody care
Nobody understand
Nobody know how it's like

To pretend to be fine
To lie to be happy
To smile when it's hurt
It's getting worst inside
Nothing's alright

Trying hard not to think
Trying hard not to believe
Trying hard not to remember
Too scared, too ashamed


p/s: Rabu, 29 Ogos, 6.00 pm - aku terkurung lagi buat kali kedua....>_<"
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin

The Forgotten       

Aug 15, 2012

Doa

" Ya Allah, janganlah Engkau jadikan puasa ini sebagai puasa yang terakhir dalam hidupku. Seandainya Engkau berketetapan sebaliknya, maka jadikanlah puasaku ini sebagai puasa yang dirahmati, bukan puasa yang sia-sia.

Seandainya masih ada padaku dosa yang belum Kau ampuni atau dosa yang menyebabkan aku diseksa kerananya, sehingga terbitnya fajar malam ini atau sehingga berlalunya bulan ini, maka ampunilah semuanya wahai Zat Yang Paling Pengasih dari semua yang mengasihi.

Ya Allah, terimalah puasaku dengan sebaik-baik penerimaan, perkenan, maaf, kemurahan, pengampunan, dan hakikat keredhaanMu. Sehingga Kau memenangkan aku dengan segala kebaikan yang dituntut, segala anugerah yang Kau curahkan di bulan ini.

Selamatkanlah aku di dalamnya dari kebimbangan terhadap bencana yang mengancam atau dosa yang terus-menerus. Demikian pula, dengan rahmatMu golongkanlah aku ke dalam orang-orang yang mendapatkan (keutamaan) malam al-Qadar. Malam yang telah Kau tetapkan lebih baik dari seribu bulan dalam keagungan ganjaran,kemuliaan perbendaharaankeindahan syukur, panjang umur, dankemudahannya yang berterusan.

Semoga perpisahanku dengan bulan Ramadhan ini bukanlah perpisahan untuk selamanya dan bukan pula akhir pertemuanku. Sehingga aku dapat kembali bertemu pada tahun mendatang dalam keadaan penuh keluasan rezeki dan keutamaan harapan."


AAA

Aug 9, 2012

bonus oh bonus!

harini hari bahagia semua goverment servant!sebab harini mereka dapat bonus hari raya...tapi hari sedih buat aku..sebab apa???sebab aku tak dapat pon bonus itu..sebab apa?sebab aku tak konvo2 dan tak dapat degree scroll.degree scroll@senate letter ni sangat penting ye adik-adik untuk  kerja dalam government...takleh pakai surat pengesahan je...huhuhu..sob sob sob!mengikut perkiraan aku,  dah hampir 7 bulan aku kerja...wowwww~nak masuk office pon susah...sebab takleh punch card kt pintu...slalu kena tekan loceng..ting ting!mcm jual aiskrim..nice~

sesungguhnya penantian memang seratus ribu penyiksaan..tapi dari sudut positifnya, ia memupuk sifat bersabar ye adik-adik...bekerja dengan ikhlas..sungguh terharu bila ada student yang email/sms cakap terima kasih..=)

sabar, sabar juga...ikhlas, ikhlas juga..tapi sampai bila?kadang-kadang rasa nak benti kerja pon ada jugak..hahahahA!lg 2 bulan nk konvo..adusss..lama GILE!

sob sob sob...
                                                                                                                              -down down down-

Aug 7, 2012

WE LOVE YOU DLCW!

1 SCOOP PER PERSON ON 8th August 2012 from 8 PM - 10 PM 


orang sibuk nak dapatkan emas.dia sibuk nak eskem pree? o_O

sian die!!itsoccay laaaaaaaaa *sobs* ;(


no need to apologize .You  won the 1st set, the Olympic silver, and most importantly the hearts of many people around the world bebeh!



Aug 3, 2012

hayyaa'lassolah~


Peliharalah segala sembahyangmu dan peliharalah sembahyang utama (Asar, Subuh) dan berdirilah untuk Allah (melalui solatmu) dengan khusyuk” [Surah Al-Baqarah : ayat 238] dan ketahuilah, solat adalah ibadah utama yang akan dihisab terlebih dahulu di akhirat oleh Allah SWT, berbanding dengan amalan-amalan yang lain. Sekiranya solat seseorang itu dalam keadaan sempurna, maka barulah dihitung pula amalan yang lain.
"Maka kecelakaanlah bagi orang-orang solat, (iaitu) orang-orang yang lalai dari solatnya.” [Surah Al-Ma'un : ayat 4-5]
Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud “Berapa banyak orang yang mendirikan solat, tetapi yang di perolehi hanya penat dan letih, kerana mereka itu lalai dalam sembahyangnya.” Nabi s.a.w bersabda lagi yang bermaksud : “Tidak ada habuan bagi seseorang hamba dalam sembahyangnya kecuali sekadar mana yang ia ingat.

Renung-renungkan dan selamat beramal!~

Aug 2, 2012

....

‎"Seorang muslim adalah saudara bagi muslim.Dia tidak boleh menganiaya saudaranya dan tidak boleh pula membiarkan saudaranya teraniaya oleh orang lain. Dan barangsiapa yang membantu (mencukupkan) keperluan atau hajat saudaranya, maka Allah Ta 'ala membantunya pula (mencukupkan) keperluan atau hajatnya. Dan barangsiapa yang melapangkan kesulitan seorang muslim, maka Allah Ta 'ala melapangkan kesulitannya kelak di Hari Kiamat. Dan barangsiapa yang menutup aib seorang muslim, maka Allah menutupi pula aibnya kelak di Hari Kiamat".

[Sahih al-Bukhari no (2442) dan Muslim (2580)]