Apr 27, 2010

MOTHER'S DAY, TUPPERWARE, BUNGA MELOR



Pagi ni terdetik pulak hati nak belek catalog tupperware Kak Seri dan barulah terperasan lunch bag set yang comel dan sesuai untuk mak aku yang tiap2 hari suke benor selongkar cabinet dapor cari tupperware nk tapau makanan p kerja.

Dan dan aku teringat Mother's Day bulan ni iaitu pada 9 May 2010 tapi takpela bagi awal siap2 selagi berkesempatan. Tapi sebenarnya mak aku kepingin sgt2 benda bawah ni. Minggu lepas lagi dia pesan suh cari sebelum aku balik Terengganu weekend ni. Hadoi gara2 masa cuti sekolah bulan lepas, al-kisahnya kami sekeluarga menginap la di salah sebuah hotel di Kangar, Perlis untuk bercuti di Pulau Langkawi. Nama hotel terpaksa dirahsiakan sebab mak & ayah aku telah melakukan perkara yang mengaibkan masa checkout.Tak pasal2 aku bersubahat ngan perbuatan diorang ni. Sebab tulah agaknya pokok bunga tu x hidup dan subur seperti pokok2 lain..tiada keberkatan -___-"

Nama Tempatan: Bunga melur
Nama Saintifik: Jasminum Sambac
Nama Lain: bunga melati, arabian jasmin, jasmin, yasmin
Famili: Oleaceae

Maka terpaksalah aku menebalkan muka pergi balik ke hotel tu cari anak pokok bunga ni tapi mampukah aku melakukan seorang diri?..hehe :D :D

Mak aku cakap kalau hotel tu x bagi jugak, tanya kat mana dia beli anak benih pokok tu.Tak boleh blah betol laaaaa..aih kena p nursery la gamaknye ni.mak oo mak

p/s: Alahai mak ku sayang. Kalau x dapat pokok bunga tu, dapat tupperware tu kira ok lah kan?err kawan2 jom sama2 beli hadiah untuk mak !! :)





Apr 26, 2010

TERJAH BUDAK COMEL

eeeeeee comel gile kan?^^ semua tertanya2 sapalah gerangan mak bapak budak ni..macam sesi terjah pulak..semua bukak facebook adamaya usha gambar budak ni pastu wat kesimpulan melalui komen2 kat bawah tu..LOL!!

apsal la budak ni x bukak facebook sendiri?kan lagi senang...hee gila addict ngan kekanak
-pedo kah diriku? (-.-")

p/s:maaf terpaksa curi2 gambar anak orang memandangkan x mampu lagi nak wat anak sendiri.opss jgn mara :p

INTERVIEW SESSION FOR NEW HOUSEMATE

Dua tiga menjak ni, aku sangat2 tertekan dengan panggilan, sms dan email dari orang x dikenali.tak menang tangan nak layan..ni lah padahnya menempek iklan kat mudah.my

Dalam masa seminggu je aku terpaksa memadamkan iklan tersebut demi mempertahankan privasi diriku. Hari ni pon terpaksa layan panggilan diorang. Dahla x paham bahasa..ish!!menyusahkan hidup betol lah.macam-macam masalah diorang ni antaranya .....

1-Ada yang nak sewa sebulan jelah.siap offer nak bayar double lagi.maaflah dik, bukan kepingin sangat ngan duit awak tu tapi nanti menyusahkan kami pulak nak cari penyewa lain pasni

2-Ada pulak tu yang nak bawak adik teman sekali la.1 bilik untuk 1 orang sajalah cik kak!!aih kalau rumah banglo x kesah jugak..sukahati mak bapak dia je

3-Yang sorang lagi plak tengah pregnant.x pasal2 aku jadi bidan terjun nanti..aku x suka menanggung masalah orang lain.harap maaf

p/s:Nasihat kepada penyewa rumah yang nak advert kat mana2, siasat ah latar belakang seseorang tu dulu sebelum duduk sebumbung dengan anda demi keharmonian rumahtangga

Ops duk potpet2, kang xde sorang pulak yang confirm jadi housemate aku.hihi!!










Apr 23, 2010

SOMETIMES

Some secrets need to be kept

Some stories should never be told

Some reasons shouldn’t be understood

They just might turn your blood cold

Apr 22, 2010

EARTH DAY 2010


earth shaking more or the series of earthquakes could just be part of the natural cycle?



Day after day, earth is getting hotter



one way to save our earth. say NO to plastic bag besides recycle mineral water bottle, old newspaper etc..


Did you know that the official Earth Day 2010 Campaign - 22 April 2010 which is today!

There are a lots of campaign promoted out there but did we realize that?

p/s: come come visit here to join them regreen our mother earth !! ^____^

Apr 21, 2010

THE OWL


kenali makhluk purple di atas?kalau perasan dia muncul kejap2 kat ntv7..the Malaysia version of Happy Tree Friends. aku & k Alina gemar gila la tengok gelagat owl ni.sampaikan nak mandi pon sanggup duk tengok perabih baru masuk bilik air!!pendek tapi kelakar !!hikhik xD

lihat sajalah expression muka dia kalau emo, cuak (cannot be described)..comel gila kan :D

tapi kesian lorh salu je dia yang kena!!


Apr 20, 2010

KEJADIAN TIDAK BERMOTIF

p/s: saja je xbleh tengok aku bersenang- lenang kan?bila la nak bagi chocolate kat munir ni..dah berkulat lam peti sejuk aih..

EEE YUCKS!!


gara-gara menatang ni ar kitorang menjerit sakan semalam dan terpaksa mengemas balik rak kasut sebab tumbang bertaburan di atas lantai ruang tamu..woh!!

masing masing geli ngan menatang ni.penyapu,baldi,besen,penutup sampah suma kitorang balun asalkan menatang ni berambus melalui pintu depan..ewww!!

p/s: orang dulu2 cakap kalau kupu2/rama2 terbang masuk rumah, ada orang jauh nak datang.tapi kalo katak pisang pulak gimana dong?


Apr 15, 2010

BUANG BUANG BUANG!!


dahla buang.bakar pulak tu?


apsal anak yang comel tu menjadi mangsa korang?sedangkan dia pon belum pandai lagi nak menyampuk


jiran tetangga pon boleh wat derk je?dah tau kan skg musim penderaan!!grrr


ada yang buang.ada yang jual.aih!!cian baby :(

p/s:kenapa harus baby?yang bersih ibarat kain putih walaupon hasil luar nikah..berani buat berani tanggunglah.anak pulak jd mangsa...eeeee meh cni nak jaga..cayang baby!!



Apr 14, 2010

Pindaan Semakan Panggilan Temu Duga KPLI-SR Ambilan Jun 2010


Pindaan Semakan Panggilan Temu Duga KPLI-SR Ambilan Jun 2010

Assalamu'alaikum w.b.t & Salam Sejahtera,

Adalah dimaklumkan semakan penggilan temuduga on-line yang dijadualkan pada tarikh 12 April 2010 (Isnin) ditunda kepada 17 April 2010 (Sabtu). Calon dinasihatkan untuk melawati laman sesawang kementerian dari semasa ke semasa. Pihak Bahagian Pendidikan Guru kesal atas kesulitan yang berlaku.
 
Sebarang keterangan lanjut sila berhubung dengan Bahagian Pendidikan Guru di talian 03-88841242/1260/1253/1233/1226

Calon juga boleh mencetak Kalendar Aktiviti terkini sebagai rujukan.
 
Sekian, harap maklum.

cis..bedebah!penat je aku bgn awal nak cek harini!ekekee..dup dap dup dap~

show me the meaning~

haih..tadi baca tazkirah insap kejap..pastu smbung layan lagu tengok dah lagho balik..ish2..

before tido aku nak paste gak lyric BSB kt sini..syiok plak layan lagu slow2 tgh malam buta nie...ada ka patut..org nak tido baca quran ka apa ka..ehh..tapi aku grup 18 malam ni...so..hmm...argh sudah..mari menyanyi..lalala..


Show me the meaning of being lonely


So many words for the broken heart
It's hard to see in a crimson love
So hard to breathe
Walk with me, and maybe


Nights of light so soon become
Wild and free I could feel the sun
Your every wish will be done
They tell me


Show me the meaning of being lonely
Is this the feeling I need to walk with
Tell me why I can't be there where you are
There's something missing in my heart


Life goes on as it never ends
Eyes of stone observe the trends
They never say forever gaze if only


Guilty roads to an endless love
There's no control
Are you with me now?
Your every wish will be done
They tell me


Show me the meaning of being lonely
Is this the feeling I need to walk with
Tell me why I can't be there where you are
There's something missing in my heart


There's nowhere to run
I have no place to go
Surrender my heart, body, and soul
How can it be you're asking me
To feel the things you never show


You are missing in my heart
Tell me why I can't be there where you are


Show me the meaning of being lonely
Is this the feeling I need to walk with
Tell me why I can't be there where you are
There's something missing in my heart


Show me the meaning of being lonely
Is this the feeling I need to walk with
Tell me why I can't be there where you are
There's something missing in my heart


okay..sebelom tido baca doa dulu + ayat kursi +3 QUL...SYUH..pergilah segala makhluk halus dari mimpi- mimpiku~hope to see u again tomorrow~insyaAllah...=)

kisah gedix di malam hari~

aku punya teman..teman sepermainan..di mana ada dia selalu ada aku..dia amat manis dan juga baik hati.....tatatadada..

the lyric above has relation to this post~ok..act aku nak merepek di malam hari ni...

to all my frens!tensionnya aku!i got nowhere to go~i am damn bored here..i want something to do~woarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.......wei lama lagi kot bulan 7 nak reg!apakah?memang malam r..macam Pn KU ckp..ahahhaA..

dulu time kerja rasa malas nk bgn pagi mandi awal..balik kije makan tgk tv pastu tido awal..wiken lak pk mana nk menghabiskan duit...ahahhaha..tapi itu dulu...

skrg lain plak..dh dok rumah ni rasa malas betol la nk gerak keluar..kasut aku kt cobbler tu pon dh berminggu2 kot tak ambik..isk..padahl ada no phone abg tu siap~eiii..memang tak leh blah..busan la..wtpe menghabiskan duit dh la income dh xde~wajarlah aku sep!ngak bulih boros!ada tak kerja yg leh wt kt umah yg ada income selain MLM..hehhee..

aduh..sebek la ada dak kecik sorang kt umah ni xde la borink sgt kot~haih!tak bulih jadi ni!kena cari sugardedi..bulih pow!ahahaA..haih...tapi dok umah mana nak cari sugardedi plak~hoho..gilos..

ok..tadi dh buat puding caramel..bulih bwak pegi opis esok~chang!nantikan kehadiranku di opis~lalalaA...HAritu ko gitau de vacancy kt SR aku tak usha pon..malas2...kena serve2..penat wooo...ade ke part time job yg senang?nak apply 7e mak tak kasi..nanti kena kerja shift tgh malam pulak...ahahaahha..itu je kot yg senang tak yah wt byk kerja...lepak2 je..hehhee..malas tol aku ni~ni la contoh graduate memilih pekerjaan~eh tapi tak salah memilih..bcoz job satisfaction tu amatlah penting!arghh..pekes la aku pi study chem eng~memang x jumpa la job satisfaction tu..sigh~

kan best kalo ada doraemon?wahai bear-bear sekalian..bertukarlah kalian kepada sebuah robot masa depan bernama doraemon!ting~~~


==PERAPU?TUKANG KARUT?..well..anything u can call me~==

Apr 13, 2010

Apr 12, 2010

AKU YANG MISKOM KE ATAU .....

kenapa ek sms boleh menyebabkan miscommunication.misunderstand dan boleh mengundang bermacam-macam andaian yang bukan2 ? *mengeluh lagi*

bikin hati sakit adalah!ishhhhhh susah susah call pon xmau angkat..dahla aku ni mudah bersangka buruk..astaghfirullah hal azim

as conclusion:better x payah berurusan ngan orang macam ni..fuhh tarik napas lepasssss!!

Apr 8, 2010

HIDUP GADIS BUJANG DI KANGAR

hari ni aku tengok orang makan donut.cicah pelam ngan garam belacan.majalah resepi yang k najwa bawak -khas untuk pertandingan memasak sabtu ni.bukak blog pon nampak air ngan makanan sedap.slurppp =p~

ada sorang budak tu kan beria ajak aku puasa semalam tapi harini dia x puasa la pulak sebab x bangun sahur.aih siap ajak p berjalan-jalan lagi td.kalo dah berjalan2 tu sudah semestinya la penat.dah penat sudah semestinya kena makan & menum!!pffffttt perlis ni dahla panas semacam je.p mana2 je misti berpeluh ketiak

walaupon x hujan ptg kemarin, tapi teriknya mak aih..lain macam je pancaran matahari tu ke muka.pi mai pi mai hasil dari pasar malam semalam -toufufah & buah epal 5ketoi.sedeyh2 dahla panas. tu je yg aku mampu beli.huhu sebenarnya dpt panggilan dari si dia.tu yg terbantut mood nak membeli.hmmmphhh

dahla tido awai.punyalah dah set alarm (xpakai jam/handset) nak tengok asmaradana kononnya.sekali dalam mimpi jela.eheh wat teruk plak.baru pas layan kat tv3.com tadi

so kesimpulannya rancangan kat tv yg aku sempat tgk tiap kali pas blk keja -adamaya,cita cina kat tv8 kejap, ninja warrior,buletin utama sat,musang berjanggut pastu zZz -blackout-

oh xdak lifenya..*mengeluh*

Apr 7, 2010

PINJAM OTAK HANGPA SAT

Ah Chin miskin. Die takde duit.Die nak beli baju yang berharga rm50.
Die pinjam kat kawan A rm25 dan die pinjam kat kawan B rm25.
So die pegi la nak beli baju tu. Masa die pegi. die tgk baju tu sale. harga turun. baju tu skarang berharga rm45.
Die bayar then die dapat baki rm5.
Die bagi kawan A rm1 dan die bagi kawan B rm1.Die tinggal rm3.
Die hutang kawan A rm24 dan die hutang kawan B rm24.So die hutang rm48.
Die ade rm3 skarang.rm48+rm3 = rm51.
Kenapa boleh ade rm51? sedangkan die pinjam rm50.?

p/s: malas nak pikiaq la..tu yang paste kat cni..teka teki k alina semalam pon x dapat solve lagi.cmna ni!!

I THINK I HAVE TO ....

eii x paham bahasa ke?kalau xnak tu takpayah la nak terhegeh-hegeh lagi kat cni!!orang macam ni agaknya kena bagi silent treatment kot..makin dilayan makin menjadi

ohh aku perlu berfikiran waras dan ke hadapan.masa depan x bermakna ke arah perkahwinan je sayang..(career.life.family).ikot hati mati, pesanan mak dari dulu lagi.harap2 aku pegang sampai bila2

beberapa bulan je lagi aku akan menjangkau 24!!gerunnya!!aku takmahu terpengaruh melihat kegembiraan pasangan2 sebaya aku bahagia di hari perkahwinan mereka.mungkin tu salah sebab aku pencen sementara dari dunia mukabuku..ewah!!~

pada yang tertanya-tanya, aku sihat2 jer kat cni..aku bosan pon, xkan aku nak menjerit bagitahu satu dunia kan?so chill!! :)


WE WERE WARNED!



AMARAN TSUNAMI dah dikeluarkan ?nape aku tak tahu pon? sebab baru kuar lam berita pg td.asal celik je mesti kalut nk subuh la mandi la..mana dan nak intai tv (-__-")

nasib baik mak aku kalut talipun time nak p keja tadi..huhu mekaceh mak!!

p/s: jangan duk gatai lepak2 tepi pantai noo...hiks!tetiba terbayang cita 2012...ape kes aku ni ha?serious!!


uuuu takottttttttt


Apr 6, 2010

ENDING NA-O-MEI MACAM ........

ending entah hape-hape!!sepatotnya janganla buat penonton tertanya-tanya.nih tidak............grrr >:(

xpuas ati tang reza wat muka cam x puas ati mcm jeles tapi entah..penat dah nk wat assumption bukan2..haha!!dahla nak confess pon susah..kamelia jugak kena cakap "sebenarnya reza ni suka kat awak arina".macam susah sangat je.x macam arman- propose pakai kad besar gabak !!hamek kau naomei..merenyam sangat nak tarik tali kan

opss...teremosi :">

bukan.geram sikit je kat cite ni..eeeeeeeeeeeee!!!arini mau tengok mutu lakonan lisa surihani pulak..dalam I'm Not Single tu macam kaku je.bukan kayu yerk :P

p/s: bak kata k emot kpd si siong - harap rupa je ada tapi belakon mcm kayu!!


MYLOOK

tadi Cik Azlinda Ali tiba-tiba pm satu link ni.ingatkan menjurus ke arah hiburan, fashion2 or online shopping seperti sebelum2 ini..(opss..~)

rupanya mylook ni hah..nak bersaing ngan search engine lain (google.yahoo.msn) la tuh.tapi ni lain macam sket beb..bukan lain macam dah tapi memang macam buat duit la.alah..skg kan memang byk pembuatan duit secara "mudah".sapa xmau kan?hikhik

asalkan x kenakan apa2 bayaran, x makan duit org lain.ok lah bertukar dari google ke mylook mulai hari ni..lagipun hobi aku memang suka meng"google" ni ("mylook" cam x seswai dan sgt janggal utk disebut.google gak best tapi ohh~~!!) xD

forgive me & thanks for everything google.sayonara^^

*edit : psss..takbest sgt lah mylook ni weh..google lagi power!!tarik balik sayonara kat atas ni aci x? :D i still loving u google!! saranghae <3>





Apr 5, 2010

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009



Anugerah Penyanyi Lelaki Popular: AIZAT
Anugerah Penyanyi Wanita Popular: DATUK SITI NURHALIZA

Anugerah Penyanyi Berkumpulan/Duo Popular : BUNKFACE

Anugerah Artis Nasyid Popular: RABBANI

Anugerah Pelakon TV Lelaki Popular: REMY ISHAK
Anugerah Pelakon TV Wanita Popular: TIZ ZAQYAH

Anugerah Pelakon Filem Lelaki Popular: QUE HAIDAR
Anugerah Pelakon Filem Wanita Popular: LIYANA JASMAY

Anugerah Pelakon Komedi Lelaki Popular: NABIL
Anugerah Pelakon Komedi Wanita Popular: NORKHIRIAH

Anugerah Pengacara Lelaki Popular: AZNIL NAWAWI
Anugerah Pengacara Wanita Popular: FARAH FAUZANA

Anugerah Penyampai Radio Lelaki Popular: FAIZAL ISMAIL
Anugerah Penyampai Radio Wanita Popular: FARAH FARHANA

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat : DATUK KHADIJAH IBRAHIM


p/s: Bintang Paling popular membawa pulang hadiah keseluruhan bernilai rm330,000 iaitu kenderaan Nissan X-Trail 2.0L berharga rm130,000, barang kemas bernilai rm150,000 tajaan Habib, perabot mewah bernilai rm30,000 tajaan Empire Classic Furniture serta pakej penginapan bernilai rm18,000 tajaan Palace of The Golden Horses selain trofi.Malas nak cakap sapa bintang tersebut.uolss misti dah dapat agak kan :">

Phewit!!!~yang kaya makin kaya!!!$__$

Apr 2, 2010

TO ATTENTION SEEKER

helo?helooooooooo can u hear me?dont tell me anything.dont try to get my attention or whatsoever..zZzzz nite world!opss its raining out there... (-.-)

p/s: show love to your car.park them under roof












Apr 1, 2010

APRIL FOOL?

alah tak payah tunggu 1 april pon, dah boleh kena macam2 prank!

teringat pulak kejadian housemate menampal gambar aku ketika aku sedang berfoya-foya di ipoh!oh damn~siap conteng2 misai, buat symbol "WANTED" apa suma..aduh sungguh menyayat hati dan sanubariku

ni suma gara-gara salah sorang member aku nak test print pakai printer aku..dia pon satu macamlah takde gamba lain nak print.hamlau tol!!!dah print tu p tinggal plak kat atas meja aku..apalagi budak2 ni memang x boley tengok kertas2 aku bersenang-lenang..g amek trus menconteng arang!!

balik dari ipoh je, terpampang kat board!!hadui nak merajuk pon mcm x wajar jer..sapalah aku kan?diperlakukan sebegini rupa..ahhh aku tampal promo bisnes aku pon, macik cleaner p renyuk2 buang lam tongsampah!ada aku kacau periuk nasik hangpa?ahh ni misti korang bersekongkol ngan RCSU kan kan?

aku parking sat saja nk amek buku tertinggal pon dah dapat surat cinta dari pakgad.takpelah alang2 dah kena saman, park jela sampai malam.tengok2 ada pulak pakgad p tambah satu lagi!sapalah aku nak merajuk ngan depa..tapi aku still x kaco periuk nasik hangpa kan?

tapi takpe.sampai sekarang pon aku masih menyayangi UTP..masam-masam manis selama 5tahun terpahat di dalam ingatan..oh~sorila tetiba tertaip ayat dari novel..kihkih ada lagi kisah2 kenapa aku merajuk di utp..panjang sangat nak taip.arini jari gemok sebab baru lepas makan piza.sambung di masa lain yg akan datang.bye


MISTERI......................

Pada suatu hari, motor adik lelaki saya membuat perangai menggelongkan dirinya.lalu ayah pon memarahi motor tersebut dengan mencadangkan supaya jual sajalah kat sesiapa yang mau!!seandainyalah motor tersebut bernyawa dan dapat memahami kata2 ayah, pasti hatinya terguris dan sejak kejadian hari itu, motor itu masih tidak dapat berfungsi seperti motor2 yang lain..

Daripada kisah di atas dapatlah saya simpulkan bahawa meskipun harta benda tidak bernyawa, x punya hati dan perasaan seperti kita tapi ia juga mempunyai sentimental value yang tersendiri dan berkemungkinan memberi respon yg sewajarnya atas layanan kita terhadap mereka.hmm terbelit la pulak dengan ayat sendiri..erk!pandai2 kome lah nak paham sendiri :p

Patotlah ada kawan2 saya yang bagi nama kat harta benda mereka seperti kereta,telefon bimbit, jam tangan mahupun kunci kereta..masing2 ada nama manja dan gedik yang tersendiri.
tapi yang menghairankan saya, kawan2 postgrad di office menganugerahkan printer mereka dengan panggilan "BB".mujur sangatlah kalau x tertukar dengan blackberry..hehe!masing2 dah pandai menjaga hati dan perasaan harta benda mereka selepas saya menceritakan tragedi motor adik saya tu..syukur kuranglah sedikit gejala vandalisme di muka bumi ini

p/s: tapi kan.masih tak dapat nak menerangkan kenapa motor adik saya masih x dapat dihidupkan.adakah dia masih berkecil hati dengan kata-kata ayah saya atau sebaliknya.adakah anda pernah mengalami situasi seperti adik saya?




Y