Nov 30, 2011

z00!


tengah2 serabut pikir psl viva ni tiba2 ada kera melintas atas bumbung!mula2 sekor..pastu 2 ekor..pastu lagi dan lagi!weihhhhhh..byk gila!bawak geng nampak!~

wuuu..mengintai blok pompuan ye?gatal!!


macam zoo negara lah!

wuuuuu..serabutnya..report dh hantar kt external..tapi ada silap..dh la salah kira..lps tu salah label plak tu..cemana ye?haih!ada jugak yg silap!*gundah gulana*

==aku yg serabut==

BE GOOD



Happy birthday Mark Twain.176

Nov 29, 2011

Kiki Lala and new born baby


Hari ini adalah hari ke-5!fuh~gigih betul aku menyusukan mereka!~makan minum aku plak tak terurus..Ahaks
wuuut..dh kyg tido!


fuhh..kembung gila perut..cm nk pecah!

susahnya la nk bg baby2 ni minum susu ibu mereka!Chi2 takmau lama~dh la 10 ekoq!sigh~

 Lala..aaa..gigi dh panjang!kena pi potong ni~kecian die!

 huarghh.."apa capture2 ni..aku ngantuklah"!

"sakit mata saya lah!"


wajah seorang dara!ahaks~besar gila Kiki ni~kekek..betul2 ikut Chi2 cepat membesar..tapi tak lion head cam Chi2..

kiki!~

Lala~

dan lg jeling ye~

alamak..nampak gigi pulak..shomel shomel!=)

suka time dorang dok cmni..comel sgt!

"saya pakai lipstick kaler oren"

comel kan!

kecian die!kena potong nipis2..gigi dia cacat~

p/s: Dear Aswad, as requested, pic of Kiki Lala are successfully uploaded~ Slmt Pengantin Baru!Please let go ur rabbit, Odie..semoga rohnya dicucuri rahmat..

Lady Bunny~

Nov 28, 2011

I love u Dewa~!

tiba2 bukak playlist dewa..best pulak layan lagu2 diorang ni..lagu zmn sekolah tu~baru ada feel nk buat kerja..ahaha..


terimalah Risalah Hati..


Hidupku tanpa cintamu
Bagai malam tanpa bintang
Cintaku tanpa sambutmu
Bagai panas tanpa hujan
Jiwaku berbisik lirih
Ku harus memilikimu

Chorus:
Aku bisa membuatmu
jatuh cinta kepadaku
Meski kau tak cinta kepadaku
Beri sedikit waktu
Biar cinta datang karena telah
terbiasa

Simpan mawar yang kuberi
Mungkin wanginya mengilhami
Sudikah dirimu untuk kenali aku dulu
Sebelum kau ludahi aku
Sebelum kau robek hatiku



yes!harini berjaya tak tidur slps subuh!kwang3..tapi melagho jugak!hampeh..tapi at least ada jugak lah progress since dh deactivate fb n twitter acc!~kikikikii

berusahalah!~~~~~~

p/s: igtkn kejap je buat slide ni..rupanya lama lah jugak dok pk main point nk ltk..hamhamhamhampeh!~

Lady Sasa

Nov 26, 2011

Slmt Tahun Baru!~

ehem!berazamlah setiap hari..bukan kena tunggu awal tahun/akhir tahun baru nak berazam..that's my opinion..kalau tak setuju tu..harap maaf lah ye!

“ Barangsiapa yang hari ini dia lebih baik dari semalam, maka dia dari kalangan mereka yanng beruntung. Barangsiapa yang hari ini dia sama seperti semalam, maka dia dari kalangan yang rugi. Barangsiapa yang hari ini dia, lebih teruk dari semalam, maka dia di kalangan orang yang celaka” Mafhum Hadith Rasulullah SAW.

also, I want to share this link which i think very informative..http://syededlee.tripod.com/keunggulanislam/id144.html. the author discussed about the practice of  new year/year end prayers. Memang pernah dengar pon pasal takde dalil dalam amalan tersebut..so, kesimpulannya, berdoalah hari2, berazamlah hari2..=)

Hmm..another link pasal maal hijrah..http://drmaza.com/home/?p=1297..rupanya penghijrahan nabi bukanlah berlaku pada bulan muharam, walaupun kt sekolah dlu2 belajar maal hijrah tuu jatuh pada bulan muharam..but please don't take it as an issue gals!apa yang penting pengajaran drpada kisah penghijrahan tersebut!

p/s: rasa mcm nk blajar agama kt oversea lah untuk luaskan minda skit..rasanya pembelajaran kt Malaysia ni terlalu sempit dan taqlid (terikut2)..for example, kalau dlu2 byk tnya kt ustazah/ustaz..jawapannya jgn tnya byk sgt..boleh rosak akidah..actually derang yg takde jawapan..astaghfirullahalazim (maaf takde niat nk kutuk)!tapi rasanya everything must have the answer/explanation~that's why kena mendalami ilmu fardu ain (i mean ilmu islam, bukan fardu ain=wajib buat ye!)

sekian!~sekadar berkongsi..assalamualaikum!

Lady Sasa!

Nov 25, 2011

no no no!

sebaik tak tido lg..!tgh main twitter tiba2 kedengaran bunyi sesuatu..ku sangkakan makhluk terbang2..trus mencari dari mana datangnya bunyi itu..tiba2 nampak seekor binatang kaler merah macam tikus atas lantai..dalam hati wonder, sejak bila ada tikus?then tengok dkt cage..OMG!!!!!Chi2 beranak lagi~aaaaaaaaahh..baru plan nk tnggl kiki lala, chi2 and fiffy kt pet shop sementara nk tunggu viva next week..takut kantoi dgn RC..dh mcm ni nk hantar pet shop apenyaaa!10 ekor plak tuuuuuu..sebaik jugak aku tak tinggal kt rumah haritu...kalau tak tatau sapa nk handle baby rabbit yg mcm tikus ni..hahhaahhaa

tadi baru dok mengira umo kiki lala..genap 3 bulan 2 hari..tup2 kiki lala dpt adik???wuuuu..beranak malam2..mana nk cari cage ni!adoi..nk letak kiki lala dgn fifi takot lak kena rogol!hahaha

p/s: hoi..baru nk siapkan slide viva mlm ni n plan nk balik esok..rosak punah plan I!!!WHAT TO DO~ Chi2 ni pon nk beranak x bg warning dlu..takde plak die cabut bulu dia cm haritu..cuma jatuh skit je last week..dh lama kot!
Lady Bunny

Nov 21, 2011

nyummy!


best la tengok 5 rencah 5 rasa!hosted by Chef Herson Lian (mix British ngn Chinese tu!pandai plak dia cakap bahasa melayu~heee). Style lah dia masak..cooking utensil/tools dia pon best..suka lah tool keringkan beras dia..nak jugak!

best ah tgk dia masak..phewit!so cool~

Lady Sasa

Nov 18, 2011

bosan!

Lately rasa FB, twitter sungguh membosankan!eceh..pdhl baru sehari activate balik acc twitter yg dh lama x aktif tuu..kwang3..dalam otak mula la dok pikir nak buat something..dok rumah pon membosankan..hari2 buat benda sama,,main ngn Hakim, main ngn rabbit, tlg buat kerja rumah, teman mak pi somewhere,...bla3..padahal byk je kerja..slide viva tak siap lagi!bila tah nak start!tapi ku rasakan life yg sungguh memboringkan..tidakkkkkkk..haruskah ku report duty awal?no no no!suddenly rasa cm nak run business la..nk buat something yg betul2 aku enjoy..ahaks..mulala nk merepek tu!

ah sudah..nk kena cari wedding gift ni.....byk la pulak wedding lately..baru ingat..kan dh nk cuti sekolah..no wonder!

-aku yg sedang kebosanan-

Nov 14, 2011

slmt pengantin baru!

Selamat pengantin baru to bangcik..orang lain yang nak nikah orang lain yang nervous..boleh?oi!aku yang dup dap dup dap dalam masjid tadi..hahaha..tahpape la aku ni..hmm..rupanya kejap je dh settle..time kakak aku dlu lama gila kutbah dia..


sekarang tinggal aku dan adik aku yg solo!abang aku lagi sorang yg baru kawin awal thn haritu siap cakap lagi,,"lepas ni kakcik pulak!"..errrrrrrrrrrrrr........dalam hati ..apa??tadak org lain dh ke???OMG!sapa yg nk kawin ngn aku ni ha???~hhahaa...tadak prasaan pon..apsl rasa cm muda lagi...opsssssss!

-aku yg prasan-

jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri!

semasa aku sedang leka menolong Lala makan, tiba2 ada seekor kucing memanjat tembok tepi rumah memandang sesuatu..dalam hati terfikir.,nampak mangsa ke apa..aku terus mengalih pandangan ke arah Lala yang terkapai2 hendak menggonggong carrot walaupun telah dipotong nipis, dek gigi yang sudah mula memanjang..sedang aku ingin menyuapkan carrot ke mulut Lala, Lala diam, terpaku memandang sesuatu di hadapan..begitu juga Kiki, Chi2 dan Fifi..seolah2 terpandang sesuatu...di saat itu angin bertiup sepoi2 bahasa..dengan penuh rasa ingin tahu, aku memandang ke belakang, mencari tahu sesuatu yang membuatkan rabbit2 ku dan kucing terpaku sejenak..bukan!bukan sejenak..!lama juga..tapi aku hampa..tiada apa yang kelihatan.,,,aku terfikir...rasanya sudah lewat malam..aku masuk ke dalam, melihat jam di dinding..2.30 pagi!terasa seram sejuk....namun aku tidak berpuas hati..aku memandang ke arah yg sama untuk mengetahui apa yang dilihat oleh haiwan2 ini...tiada apa yang kelihatan..lantas aku teringatkan AL-HIJAB, sebuah filem seram, dibintangi Pierre Andre dan Nur Fatiya..


yang pasti aku tak mahu menjadi seperti watak Pierre Andre dalam filem ini,.yang mahu hijabnya dibuka!ahhh..tak sanggup rasanya...walaupun perasaan ingin tahu itu membuak2..aku rela tidak nampak apa2 benda ghaib...yang mungkin menyeramkan!

sekian!

p/s: damn!penat siot nak buat karangan!bajet nk buat ayat novel..tapi dh bertahun2 rasanya dh tak baca novel dan lupa dah ayat2 novel ni cemana...
Lady Sasa

Nov 13, 2011

misi yg berjaya~!

wuu..penatnya~stlh penat berulang alik ke kedai membeli brg2 membuat cupcakes dan coklat, akhirnya berjaya menyiapkan bercawan2 cupcakes dan beberapa butir coklat!fuhhhhhhh~tak smpt nk lepas rabbit keluar cage!kesian~



tada!1st trial fondant cupcakes..walaupon sedikit comot..mana taknya asik nk tukar2 color cmnilah hasilnya!excited..patutnya habiskan 1 color baru start ngn color lain!yey..pasni nk beli cutter bentuk lain plak..keh keh


haha..ni lg 1 comot gk..terpotong besar laa lubang piping bag!~lain kali kena keciikkan skit!

lebihan coklat!bolehlah..nama pon first trial~hihi

walaupon penat tapi seronok!

Lady Sasa!

Nov 11, 2011

EVOLUSI ARNAB



macam comel plak kan?haha saja nak tunjuk kat Lady Bunny yg sedang obses dgn haiwan peliharaan nya..

semoga sihat2 gebu2 belaka hendaknya..jgn lupa gosok gigi rabbit tu :B

MALOCCLUSION~

*rabbit's malocclusion: misalignment of teeth (incisors), leading to extreme overgrowth of the incisors


wuuuuu..kesian LALA!~dh la telinga koyak..skang ni gigi plak problem...tadi pi bwak jabatan veterina..dia potong je gigi kasi pendek!kalau refer kt internet pon mmg kena trim..ataupon cabut trus..tapi tadak gigi la plak!


kesian gila!dah la tak bius apa2 pon..tatau la nape..tapi doktor ckp rabbit takleh dibius, tak mcm kucing..so kenala pegang dia takut menggelupor dan menyukarkan proses memotong!pastu tokleh la amik gmbar!dh la pi pon sorang2 tadi..


lps ni kena trim lagilah bila panjang!kesian2~~~~~~~~
hmm..tapi free of charge??????wow! unbelievable!eh..lupa lak..kan kerajaan..mesti la free!hihih...nk pi private cm tadak je kt kangar ni kan..kena pi alor star..disebabkan busy (kena cari kedai nk print thesis<--dh 2 hari aku pusing 1 kangar!mahal2 belaka!mentang2lah kurang persaingan),  so, redah je lah klinik kerajaan pon..psni boleh try private lak..nk tgk dia buat cmna plak..kalau sama baik pi kerajaan je..kan free!dh la tak ramai org..hik hik!


gmbar curi dr google!lebih kurang cmni lah gigi LALA..gigi bawah tu dh dkt sgt dh dengan hidung!kesian~nk makan pon susah....kesiannya baby!~dh la rabbit favorite aku ni..manja gila..tak garang pon..dlm hati aku wonder gak, tak sakit ke potong gigi cmtu?kesiann weh!!


Lady Bunny

Nov 8, 2011

PENGORBANAN 2011




Merujuk kalendar cuti umum di atas, ternyatalah bahawa saya yang bersalah di dalam hal ini.eh ke mak?dont point ur finger to others bcoz of ur own fault (sesi mentarbiyah diri sendiri)

Inilah akibat suka melengah-lengah/memperlekehkan cuti yg x pasti..haha padahal pasti sesangat (confirm) kot kalo tgk kalendar tuh?!beli lagi tiket bus last minute

Dalam perjalanan pulang ke kg halaman bersama adik dari UM and UNIKL, masing2 dah ada tarikh pulang ke asrama masing2..kakak nye?main hangguk2 je..(perasan diri student lg)

So inilah akibat suka mengiyakan perkara yg x pasti dan perasan diri tu student lg.mentang2 duk dalam campus kan?!

Maka berkelam-kabut lah diri mencari tiket pulang ke UTP pada malam raya tersebut.itu pun setelah menyedari yang Selasa wajib masuk ke kantor kembali.thx to Twitter :P

agak-agak ada ke lg tiket tersebut?sudah pasti lah sume dh SOLD OUT!grr tp alhamdulillah selamat gak sampai setelah meredah kesesakan lalu lintas smlm di Gerik.boleh lah pulak kan terlajak ke Pasir Mas, Kelantan..ruginye x singgah lelama!nak pegi Wakaf Che Yeh & Pangkalan Kuboq (last sekali pegi dgn family masa kecik2 dulu.sobs)



SALAM AIDILADHA 2011.MAAF ZAHIR BATIN =)

Nov 2, 2011

who took my rabbits?????????!!!!

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!ni memang betol2 meroyan!~~~~~~~~~~~~~~

esok dh nak bawak balik dh rabbit tuuuuuuuuuuuuuuuuuu!apsl amik?cage kosong yg takde rabbit pon nk angkut gk apa kess????eiiiiiii!geram betol laa.........T___T

down

down

down
aku yg emo!

job hunting?

ahhhhhh...baru pasan tadi elaun KPT smpai mid of Jan je!~tak full 1 bulan pon..wuuuu..meroyannnnnnnn~..time report duty tak dpt scroll lg ni cmna nk dpt gaji full??convo lmbt lah lagi!

sudah..baik aku habiskan correction dlu..pastu boleh beraya pueh2...!

p/s: perlukah terima offer RA dr Dr Marimar (bukan nama sebenar..ahaks)?



-jobless!-