Mar 26, 2011

baju kurung?

Huarghhhhhhhhhhhhhh~!tiba2 meroyan cari fesyen baju kurung untuk kenduri bulan 6 ni...kain dah aku borong kt Jakel Jln TAR..peh!dlu time kecik2 malas betolla nak ikot mak aku soping kain..dok pk napelah nk soping2 kain ni..baju raya kan berlambak..ahaks..nampak sangat la dlu aku tak matured..tak wanita langsung!~skang siap leh pilih kain sama2...hihihi

Punyalah google image latest fesyen baju kurung..pastu mulalah jumpa fesyen tah hape2..waakakaak..tapi yang aku berkenan semua style kembang2 kt bawah..ahaks..nk buat baju kurung pahang tapi cam dh ada..terasa nk buat fesyen lain skit..wuuu~!

ni cm baju kurung pahang..tapi kt bwh tu cam ada alur2..nice2..tangan dia pon tak kembang...tapi aku dh beli kain cotton!cam tak seswai je..aisey..

ni pon cam fesyen yg first...nice2

huiyoo..cantik r kain ni..mesti mahal..ni pon kembang kt bwh tapi ada belah plak..ahaks!tapi part tangan tu aku cam tak minat skit!cekak2 plak!~

hmm..kalo nk yg bulu2 kt bawah (gmbar paling kanan), tailor boleh buat ke?kain cam nk sama dh..kaler pon lebih kurang..tapi kalo pakai ada orang nk gelak tak?bulu2 segala~wahahaA

hmm..baju cmni dh ada..taknaklah!

Aih..tapi aku rasa cam nmpak gemok je pakai baju kembang kt bawah ni...dh la aku rendah..kalo tinggi marvelous r!tapi terasa cam eager gila design yg first kt atas tu...boleh?grr..~!gedik tol~ahaks..jgn mare !

aku yg suka2 gediksss!
LadySasa@Strong Lady

Mar 25, 2011

KILL THIS TYPO QUICKLY

Mgnieukt kjiaan Cmabrigde Uinervtisy sseaipa upn bleoh mmbcanaya waalu hruufyna brterbaur kraena oatk ktia tiadk mngjea hruuf stau-prestau tpai mmebcaa preaktaan sceara mnyeulruh asalakn hruuf peratma jgua ynag trakehir bareda diteamptyna fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too. Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe can. i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and Isat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt!!

p/s : korang boleh baca?bwahahaha cebaca cebaca.sori maklumlah xde keje arini.baru pas layan Zombieland yang boleh memuntahkan balik sandwic yg aku mkn pg td.. bleargh~~

eh ok lah kawan2 dah ajak makan nasik ayam tat...chaloo beteh :D

SELAMAT HARI JUMAAT!!

Mar 24, 2011

KEEP - SMOKE - AWAY CAMPAIGN


Dear smokers,



Please get a plastic bag for yourself whenever you want start smoking. So you can enjoy the

smoke 100% by YOURSELF, I dont want any percent of it. And some of my friends, too.




Regards,

A Person Who Don't-like-smoking.



p/s : dan-dan abangku sentap.mana tak nye!nak masuk jamban tak sah kalo x berasap dalam toilet.tiap kali lepas makan pun cuci mulut dengan rokok...driving pon merokok..bersepah abu rokok dalam keta!aih x larat dah berbuih mulut nasihat benda yang sama tapi gagal!!

Mar 23, 2011

TAHNIAH DAN TAHNIAH ADIKKU SAYANG!


Alhamdulillah...harini 23 Mac 2011 keputusan SPM 2010 diumumkan

Dupdapdupdap kakaknya plak yang berdebar-debar.maklumlah adik bongsu aku yang tuan empunya result tu.debaran terakhir utk tahun ini.peh lagipun kami berdua adalah produk dari sekolah yang sama - SESTER!! tu yang harus excited lebih \o/\o/

hihi pasni xde dah nafsu nak tahu result SPM sape2 termasuklah sepupu -sepapat ke, adik kawan2 ke, adik ipar ke err...~

2x tahniah untuk Siti Norsyahirah bt Mohamad Saleh.kenapa 2x?

Disebabkan kelmarin si beliau telah menjalani Ujian Memandu buat kali ke-2..hish wat malu jer haha tp ok lah kan dari aku yang 3x baru pass!

Dan hari ni beliau telah berjaya mendapatkan straight A!vavava hidup SESTER!!


p/s : hisk!!tiba2 dah lupa apa adiah aku janji nak bagi ek -_________-"


Mar 22, 2011

AKHIRNYA KERJA JUGAK

ah penatttnya memerah otak!maklumlah dah lama x pakai semenjak permulaan kerja.kenapa?boss yang kurang memberi tekanan kerja...ngeh2 tp x bagus gak woo x berfungsi otak ni.. cepat berkarat!cepat tua!aishh

Lately baru perasan, habit aku yang suka memerap kat office lebih kerap dari memerap kat rumah!sebab kat rumah memang x dpt ilham/idea la nk siapkan kerja2 ni...memang bertangguh-tangguh la sebab buat kerja depan tv.aigoo

Kadang2 rasa ada baiknya jugak mcm ni..at least kurang penggunaan duit aku melabur ke arah kelalaian kecuali makanan lah kan.x makan macam mana nak berfikir dan bekerja?

Maka marilah bekerja.....

La La La Laaa… La, hari-hari kerja!
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja!
La La La Laaa… La, hari-hari kerja!
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja!

Ooh! Terpinga-pinga
Tak puas lagi beradu, mengantuk
Subuh hingga senja
Ah! Hari-hari sama saja
[ Lyrics from: http://wain/la_la_la_kerjalah.html ]
Ah! Nak bancuh kopi
Tapi gulanya tiada, minum saja
Kerja bagai nak gila
Ah! Tak juga kayaaa!

Gelisah, kugelisah
Mengenangkan masa depan
Kuharus kerja
Oh! Mesti kerja
Tiada apa yang percuma
Realiti tika tiada kerja
Oh! Papa kedanaaa!


p/s : bersyukur masih mampu bekerja dari orang gila yang mintak sedekah kat tepi jalan.pffft!

Mar 19, 2011

YUQI = YUNA & QI RAZALI !

Semalaman tido keseorangan.Dua2 housemate pulang ke kg masing2.Tapi aku dah biasa so x perlu nak berteman sebab nanti dalam kubor pon sorg2 jugak...hehe eh betol pe :P


Kebetulan Cik Emi pulang ke kg halaman, ajak die hang out kat Steamboat Arau skali..1st time mkn dgn kadar had masa yg ditentukan - 1jam setengah shj! (mcm parking keta plak uols nih)

"Nikmati segalanya di sini? "*gulp*


Hari yang seterusnya 19/03/2011 - da bgn awal tapi sambung titon blk.qada tido yang x cukup sepanjang weekdays.maklum lah nk pulon dptkan geran baru ni kena kerja keras cket!u nak relax goyang kaki ,balik kampung tanam jagung!

Selagi x nampak cahaya matahari, memang x bangkit la..tetiba si Najwa ajak Secret Recipe at 11.00 am?pedia mkn kek tengahari buta..bluwek!tetiba nampak Pizza Hut pnye brochure dlm mailbox.emm Bigshot Cheesy Pops mcm best jugak..lets give it a try!

Maka brunch lah di situ...as usual,mkn berdua memang x habeh la kan.zZz


dengan mayonese sekali angkut!haha semalam telur puyuh pon aku bantai tapau!


Eh berbalik pada tajuk entry - Qi & Yuna
Just now on my tweet, one of friends excited gile2 dgn lagu Qi Razali..eh?Qi?singing?

then terus aku teruja nak usha fan page mamat ni.kalo korang nak tau..baru sejam kot dia upload kat fb wall, terus dapat good respond from others :) *thumbs up*

Kalo korang nk dgr, rajin2 ah click older post yer :D

Antara lagu2 beliau - Nowhere, Magicpen, Star, Break me, Jatuh, etc ( x ingat!)

Haha seswai sangat dgn Yuna..kome berdua ni memang anak seni berbakat lah..(eh jap bkn aku x minat yuna sgt ke? :P )

Tapi minah ni siap dah melakar nama kat luar negara kira hebat lah kan? u go girl!!

YuQi :)


p/s: Perut dah kenyang.Hati pon senang.Maka marilah bertenang...haha :D

Mar 17, 2011

stressed

aku tatau nape aku stressed malam ni..woarghhhhhhhhh!rasa cam nk benti blajar~haAHhaHAH!oh no..jgnlah..dh half way..ya Allah..tabahkanlah hatiku ini...di mana mood nk buat kerja ni?perlukah aku balik tronoh esok?haih!Grik or Tronoh?kaman..

dh la food Chi-Chi dh nk abis..igtkn cukop sepaket..leh tak bawak balik lg sepaket..aih..Chi-Chi ni mkn byk tol..bankrupt la aku cmni..dh la mkn pokok lidah buaya..tak cukup dgn tu daun misai kucing pon dia nk makan?siap berdiri lg kalau tak sampai...!rumput...apatah lg!tapi bagus gak dia dh tak gigit paper lg..hihihi..tapi dh pandai skrg..dh pandai masuk bawah pagar pi rumah jiran blkg rumah!ni yg malas nk lepas kt rumput..dh pandai langkah longkang lak tu..takleh lepa lgsung..nk tangkap pon susah!pantang lepas..nk dekat skit dia lari..takot aku  bawok masuk lam cage la tu...aih..sebek ada Chi-Chi!ilang gak stressed aku..

wuuu...~bgn2 konon nk wat esemen..tapi dok melagho..nescafe dh minum tapi ngantuk plak..nampak sgt kena balik Tronoh esok..malasnya nk drive,,..haih!

Lady zzzZZZZZZ~

Mar 16, 2011

wedding, wedding, wedding~

Hmm..bulan 3 ni byk la kenduri kwn2..coursemate, schoolmate,...sampai ada yg takleh pi..wuuuuuuuuuuu!!!!

Ini wedding coursemate ktorg..since kt Perlis, n dia pon bg kad..aku pon pi la..skrang ni boleh tak nk memilih..sapa yg invite kt FB, aku tak pi...yg bg kad jemputan (hardcopy) ja aku pi..tudia~~~!tak baik tol...tapi nk wt cmna..byk sgt kenduri..kena la choosy kan..opss!

Cupi n the bride..cute je wife dia..sapa la yg ckp "biasa2" tu?aih!

muka2 menyibuk..:P

to chunk: aku posing cmna yg ko gelak ni?grrr!

Dah abis kenduri..mulalah sesi2 bergosip dan bermesra bersama Chi!eh.. Chi-Chi...ahakss...

cutenya Chi!:D

kegelian chu terserlah..:P

cam cute r pic ni..:D

p/s: sori ye lmbt upload...ahaks

from
LadySasa Hakita



Mar 15, 2011

FAILED!!

Hari ini 15 Mac 2011. Hari ini Selasa.Hari ini adik bongsu aku bakal menduduki ujian memandu.Malangnya aku sgt terkilan, sepanjang pembelajaran dia di sekolah memandu....rupenye inilah hasilnya

Aish patot ke aku call sekarang then remind kan die supaya jgn berbuat demikian...oh!noseee~~

Bukan ape, cuma taknak pisang berbuah 2x.!eh kalo diikutkan 4x lah kot sebab turn aku dulu 3x kot baru nak pass! huwaaaa

Semuanya gara-gara pegawai JPJ terlalu ensem sgt.sampai aku nervous time side parking!yg lain2 (termasuklah ujian tunggang motorsikal) sume passed dgn sukses since 1st day..aneh dan gatal kan bunyik nye?tehehehe :"D

p/s : ADIK!!! PLEASE LA JANGAN FAIL MACAM KAKAKMU INI.........................

Mar 14, 2011

DISAPPOINTED

Baru perasan wujud gak rupanya term "temporary bff" even bff = bestfriendforever

Haha bodoh je kan sapa yg mulakan term "BFF" itu sendiri. yang paling menjengkelkan wujudnya rancangan "Paris Hilton My New BFF" (season 2 dah kot skg.LOL)

Sepatotnya berkawan biasa/berkawan ramai itu adalah sgt indah,menyeronokkan,tidak membebankan dan mampu memuaskan hati masing2 coz "the more,the merrier" gitu!~

Opss thats only just my POV and really disagree with that "BFF" term..it's up to u if u want to get one.then u will know the risk befriend with such "friend"..ngeh2 beware yaw!

From now on, i feel relieved and be a bit carefull in making friends around. Yeah maybe it's too easy for u to make a lot of friends but did u ever think how much of them will really appreciate u as much as u deserve?

Sorry if u would like to approach me as one of your bff.i refuse.no thanks

p/s : nice to know u darling.hopefully u will get a real one someday.i mean ur real BFF :p

"jika itulah yang dinamakan kawan..terima kasih utk pengalaman"

-quoted by Eita Rota







Mar 12, 2011

NEW MARCH 2011

NEW BOSS .NEW PROJECT. NEW GRANT SCHEME.

Buat pertama kali powerpuffgirl clan from Bioprocess akan pulon utk mendapatkan geran FRGS untuk projek baru nih..

My current sv rite now is Puan Syaznie Zainul Kamal and my co-sv is Cik Noorulnajwa Diyana Yaacob .its gonna be fun!!hopefully~sebab sume pompuan.i loike

Untuk cabaran/tugasan pertama ini, aku harus menyiapkan review paper dgn kadar segera iaitu dlm masa seminggu! Walaupun abstract deadline dah tertinggal jauh namun masih ada cable2 yang mau tolong masukkan jugak projek baru ni dalam conference tersebut yg bakal berlangsung pada 17-19 May 2011.tet!!

Ha iTEX 2011 plak 20-22 May!!fuhh kalut dibuatnye!!inilah gara2 meeting last minute...suma nak kejar deadline yg mcm2..then sapa yang kena tuding dulu?ha ah kak jugak

Nextime kne on !conference alert so that xde la terkejar-kejar deadline mcm bulan ni *sigh*

Reminder ini juga ditujukan buat researcher2 lain di luar sana...jgn tiru mcm saya!haha

p/s : ok lah nak sambung buat kerja..bye2 & wish me luck :)

Mar 10, 2011

WHAT A COINCIDENCE


Since last weekend,aku start marathon movie yang byk terlepas seperti Social Network (it's all about FB!), Khurafat (xde la best sgt pon,xleh lwn JPB), Love & Other Drugs (Anne Hathaway!) and 2 movie yang lebih kurang sama plot cite die - Due Date & Forces of Nature

Masing2 terjumpa dan berkenalan kat airport.


Misi utama Peter (ensem guy) ingin pulang utk menyambut kelahiran anak pertama beliau!Malangnya bertemu dengan Ethan (si jahanam) yang menghancuskan rancangan beliau itu.*sigh*


ihiks ni agak romantic la cket!!>.<" Ben Affleck si gayat yg dalam misi ke Savannah untuk menghadiri perkahwinan beliau sendiri! jauh gile nak kawen.Malangnya ada seekor burung seagull terperangkap di dlm enjin plane lalu merosakkan perjalanan beliau. Secara tak sengaja, Sandra Bullock telah diselamatkan oleh beliau semasa insiden mencemaskan itu.



p/s :tetiba rasa macam best plak layan movie kat lappy je berbanding di wayang.boleh pause kalo tak tahan ke toilet.ahak & boley layan bersama2 ousmate~*wink2*

Mar 4, 2011

"Chi-Chi"

Grr..Tetiba marah kt adik pasar malam~apsl jual rabbit!tgk aku dh beli ni ha~~wahhahahaA!tahpape dh beli nk marah plak kan..ishh...abeda aku dpt imagine muka kegelian mak aku..abg aku?mesti dok acah2 nk sembelih...wuuuu...cuak nk bwok balik ni...hhahaaA!

Gara2 beli rabbit..abis project aku tak jalan..dedem..nk salahkan Chi-Chi jugak tu..pdhl tak ckup source..pergi pinjam thesis kt library lg aku cam terkedu tatau nk buat cmna..pergi interbiu kilang pon cm tak membantu,,.tu tak cakap lg P&ID kwn aku dr Indon...waaaaaaa!cmna ni...hish!~nk jumpa sv segan takdek progress...dush dush!rasa cm hape je..

Chi-Chi ni suka plak berak merata..ni yg malas nk bg keluar cage!sebek taik die kering..ahaks..risau takot kencing merata je..nk bg toilet train pon tak reti..senang lg jaga budak~wakakakkaA!food pellet die takmo mkn sgt..nk gak mkn biskut dgn paper!boleh?smlm aku tido awal..abis die mengamuk2 cakar paper n cakar cage..nk keluar la tu!~ahaks

tgk..time beli dia letak dlm paper cmni gara2 kehabisan cage..~baik je dok dlm ni..


Chi-Chi's wearing lens..:P

wuu..itam itu Perillys..tak pasal2..:P

suka gmbar ni..nmpak tol lion head dia tu..nnti dh beso lg r..~

tgh curious..takdak apa2 la kt situ!



from 
hAkItA@chi-chi

Mar 2, 2011

BOBOI BERLAKON?


harini bangun lewat!hampir kol 10 baru gerak p keja...

dah tutup gate start enjin tetiba dpt sms suh tgk TV3...ada cite boboi!

ingatkan sugarglider ah kan...sekali cartoon ni rupenye.ceh sebek x tgk ;p


isk2 heroin siap pkai tudung..huahua superwoman muslimah!


p/s : ala-ala Upin Ipin gitew...13mac baru ditayangkan di Tv3.tapi aku suke Upin Ipin lagi!!hehe petang2 rs nk blk keja awai leh la tonton :)