Dec 31, 2010

BACK TO DECEMBER

Ahaks memandangkan besok dah nak new year..layan sat lagu ni wat kali terakhir.tutup buku lama.kita bukak buku baru yeh!kuang2

I’m so glad you made time to see me
How’s life, tell me how’s your family
I haven’t seen them in a while
You’ve been good, busier than ever
Small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why
Because the last time you saw me
Is still burning in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time.
It turns out freedom ain’t nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December turn around and make it all right
I go back to December all the time.

These days I haven’t been sleeping
Staying up late playing back myself leaving
When your birthday passed and I didn’t call
Then I think about summer
All the beautiful times I watched you laughing from the passenger side
And realized I loved you in the fall
And then the cold came and the dark days
When fear crept into my mind
You gave me all your love
And all I gave you was goodbye

Taylor Swift- Back to December

Dec 30, 2010

MALAYSIA VS INDONESIA


GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!

Maka dengan ini diisytiharkan bahawa ..............



Jumaat cuti umum

Kuala Lumpur Dis. 29 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010.


29/12/2010 11:38pm



Saya Anak Malaysia!!



Dec 29, 2010

1ST CULTURE

fuh penat.baru harini aku tau camane nk culture...

leceh!penat!menjengkelkan!

anyway, hundred of appreciation to Noorulnajwa Diyana Yaacob & Shida Ahmad for teaching me how to culture from A to Z...muah muah

and thanx to my boss for giving this challenging job at the end..yeah just 3 months left

at least i have gained something from this department..

lots of luv,
chunk~


Dec 28, 2010

isk isk isk~

tolong!someone please motivate me~esok exam..harini dok melagho lagi..>_<" malasnya blajo..esok subjek management plak tu!obviously kena baca...wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~

mood marilah dekati aku~hehe..azam, di mana kamu?datanglah!

blaja, blaja, blaja~!

Dec 27, 2010

3D 2N @ TAMAN NEGARA

RM 250 per person

Date : 14-16 January 2011

Location : Taman Negara, Pahang

Tentative:


day 1:
07.30am - Register at UPM
08.30am - Bus from UPM to Jerantut
11.45am - Arrive at Jerantut and Lunch
12.00pm - Bertolak dari Jerantut ke Taman Negara
02.00pm - Tiba di Taman Negara / Check in
03.00pm - Meredah jeram ke K. Terenggan (rapid shooting)
04.00pm - Melawat penempatan Orang Asli
04.30pm - Mandi di Nusa Camp
07.00pm - Makan malam
08.00pm - Tayangan Video & Night jungle walk

day 2:
08.00am - Sarapan pagi
08.30am - Jungle trekking ke Bukit Terisik & Canopy walkway
12.30pm - Makan tengahari
03.00pm - Aktiviti santai di Lubuk Simpon (bawa pakaian mandi)
08.00pm - Makan malam/ Aktiviti Bebas

08.00am - Sarapan pagi
08.30am - Aktiviti bebas sekitar Taman Negara
01.00pm - Check out
* Tertakluk kepada perubahan dari masa ke masa.

Bus from Jerantut to UPM.
Arrive at UPM

SEE YOU AGAIN ON NEXT DESTINATION


Package Include:
• 2 night stay at Taman Negara
• 7 meals (2B / 3L / 2D)
• 2 way buses transportation
( Kl- Tmn.Negara –Kl )
• 2 way boat transfer
• 2 way bus transfer from Jerantut to Kuala Tembeling Jetty
• friendly guide for 3D 2N
• All activity as mention
• Park Entry Permit

*Deposit RM50 upon registration..

p/s: macam berminat nk join tapi tadak kawan..haha jom la kawan2~takot2

Dec 26, 2010

XMAS CELCOM OFFER


Merry krismas hohoho...eh yesterday la!

Al-kisahnye la dapat sms from celcom berbunyi begini

"Kongsi saat2 istimewa anda dengan yang tersayang!Dapatkan 1000 SMS + 1000 MMS percuma ke semua no. dalam rangkaian yang sama bila anda reload RM30!Sah utk 25/12 shj. T&S"

Bila online je,adeq pulak pm kat facebook mintak topup singget!kesian la pulak lalu topup gak la RM30 pastu sedekah kat beliau...dapat pahala ting!

Maka jenuh la nk pakai bonus 1000 SMS + MMS sampai mlm ni!

Haha tapi nak tengok wayang satgi..terpaksa ignore sat enset *sigh* rugi2...

Pasni xmau dah la terpedaya ngan offer2 yang x luak sebegini




Dec 24, 2010

YOU'RE BEAUTIFUL


Semalam tetiba terdetik nak tekan @8tv sementara tunggu iklan Saka Jentayu @ tv3..

tiba2 mata ku terpandang "bidadara" yg mcm pernah ku kenal (eceh mcm pernah jmpe face 2 face je sebelum ni..kwang2)

woaaaaaa Hwang Tae Kyung!!oppaaaaaaaa~

kdo yg pernah aku tonton kat aznv suatu ketika dahulu akhirnya leh tonton kat 8tv je..muah!

untung betol si Go Min Nyu ni terpaksa menyamar jd lelaki sebab kena ganti abang kembar die iaitu Go Mi Nam yang tiba2 jatuh sakit sehingga tidak dapat menandatangani kontrak dan tampil di depan umum sebagai ahli baru rockband A.N.JELL.

padahal asalnya dulu2 minah ni seorang sister!sebaik suara best mcm abang die :)

Maka terpaksa la dia tinggal bersama 3 orang lagi ahli A.N.JELL - Tae Kyung, Shin Woo & Jeremy.Masing2 x tahu pon identiti & jantina sebenar die..keh2 tapi yang klakarnye masing2 pon akan jatuh cintan ngan minah ni nanti...wheee!!


p/s: sarange oppa..ajushi?ops teringat leha di zaman dulu2~haha <3

Dec 22, 2010

pengumuman, pengumuman...~

Attention to chunk, para, dan kwn2..let's have a trip!trip pon tak trip sgt la..dok atas Cruise ja..suggested from aku n Fana..kah2..ujung bulan 1 jom!
if takmau yg ni jom pi somewhere..bln 4-6 ada promotion Air Asia~=D =D =D yg paling murah indonesia la..serendah RM8 tapi excluded tax.=p




hmmmM..ni 1 night je..if 3 night mahai + takot la jugak..hahahaha..apa kata survey?sila respon!
can't wait!~=D =D =D

nak kawin~!

ouch!inilah statement paling gedik + gatal...mak tau ni mati~blajo tak abis lg ada hati mau kawin!hahhahahA~ai jeles betol tgk kwn2 yg dh kawen..ada anak yg comel...bahgia je....nak gak!~ehehhee...mengom tol..dh la tak abis blajo..calon pon takde..nk kawin ngn sapa pon tatau!Bong M nak?$__$ kah kah kah..duit?lagi la tak berkemampuan lagi..memang sengal la gatal nk kawin skrg..hihihi

wuuuuu...jeles..jeles....


jom beli cincin!cincin platinum eh trend skrg?

sweet couple..sbb tak dpt kawin skang..dpt jodohkan bear aku pon jadilah..wakakaA!


==kegedikkan melampau==

Dec 20, 2010

wakenabeb!

Oh Encik Polis..sampainya hatimu membuat diriku begini!aku kecewa!~wuuuuuuuuu...Demmmm!~baik aku bayaq before surat sampai rumah!aih...padan la dok rasa cm nk kena..hadui..saman UTP pon tak bayaq lg..hampeh betoi!semalam aku bawak slow takmo wat operasi plak...waakkakaA!


klik untuk image yg besar..=p
for the first time~aih kena wat belanjawan bulan 1 ni..baru dok plan nk wat benda lain..what to do!sebek dpt 50% diskaun!~ALHAMDULILLAH!




Dec 19, 2010

wedding, wedding, wedding

fuh..byk betol wedding kwn2 thn ni...byk jugak la yg aku miss..wuuu...nk wt cane...tadak jodoh nk pi..slalu clash ngn klas..biasalah klas aku usually weekend...tak best tol..

19-12-2010..ni wedding padel kt Kangar..disebabkan hari ahad, most of us takleh nk pegi..(aku lg la dok Tronoh) so ktorg tpksalah pegi yg blah bride kt SP..mntk maap ye padel..sebek Intan dak UTP gak..hehe..tapi tak kenal sgt..slalu nmpak derang ni date kt mapley..=D igtkn skandal biasa2 je..rupanya siyes jugak la..hahha..congratz padel!

Hmm..memula dok pk gak nk pegi ke tak..dh la sorang2 dr UTP..dgn malas drive...elaun pon tak masuk lg..dh la last month masuk awal gile..dok pk cm nk naik bas tapi bila terpikirkan bas itu lambat, so tak jadi..tak kuasa I!dgn nk tuka bas medan kit-medan gopeng lg..berbaju kurung plak tu..so i would say no to bus!

Sepanjang perjalanan ngantuk gel..dh nk terpejam2..takdek sapa nk borak...pastu tak update lgu mp3..redup2 plak tu dr Ipoh smpai Penang...uish...sebek selamat gak smpai..dh la jam kt Jelapang-Kuala Kangsar..aku pon tatau nama tmpt...lepas dr Jelapang tapi tak smpai Kuala Kangsar lg..igtkn accident ke, road block ke apa..tapi jam sebab byk kereta..(cuti skolah la kot!) stressed betol!

ni la dia..sebek la dh lepas yg bukit2 kt jelapang tu..

hahahha..punyalah bawak slow, konon insaf ritu cm kena speed trap..tapi  rupanya sampai awal jugak..sempat la aku yg kebuloq ni brekfes kt A&W kt tesco SP Selatan..hihihi...dgn berbaju kurungnya...aih..tunggu punya tunggu para n the gang tak smpai lagi..then tunangan org call suro amik dia kt tesco lg 1..wonder gak nk amik ke tidak..cuak ooo...tunangan org ni..stgi tunang jeles ka apa ka..gadoh ka..wakakkaaA!so pastu aku amik la die kt tesco...n tak lama pastu bdk2 ni pon smpai..fuh!lega~=D

rasa cm takde la awal sgt ktorg pi..dh pukol 1 lebih..tapi cm tak ramai org pon!segan2..dh la wt kt Laguna.. awkward jugaklah~


wow~besarnya hadiah!=__=

muka aku yg lawak!

muka chunk yg lawak dok explore i-phone wadie..=p

ni lah dia tunangan org..takot tak..huh!tak takot lgsung dak sekolah ni..=p

rasa cm seswai ja korang berdua..sama kecik..=D sori kN!=p

tak lama lps abis makan..padel pon smpai~phewit!

wuu...lps kenduri bdk2 ni singgah rumah wadie makan bubur asyura!beshnya~disebabkan aku nak smpai awal + de kije nk buat, so aku tak join..if aku join takot plak nnti terlajak ke Kangar...hehhee..takleh2...

back to UTP yg sunyi..semua osmet tadak!sigh~>_<"


Dec 16, 2010

THE BURIED LIFE


program realiti series yang mengisarkan 4 orang budak cuba merealisasikan 100 impian yang ingin mereka lakukan sebelum mati.bukan impian mereka berempat tapi impian mereka yang terpilih..haha

boleh tak tunaikan impian saya sebelum pejam mate?

hihihihiks ...~~!!

Dec 15, 2010

FB THEME & SKIN




mcm biasa hari2 ku tadak keja..godek2 jumpe la menda alah ni...jom try cuba test


tapi aku install theme fire camni hasilnyeh.......

p/s : 0rite cekidaut guys !!

6 PETRONAS CARIGALI WORKERS INJURED IN PLATFORM FIRE

KUALA LUMPUR: Six people were injured when fire broke out at the Bekok C platform operated by Petronas Carigali Sdn Bhd, 200km off Terengganu early today.


They were sent to the Kuala Terengganu Hospital while their 102 colleagues were evacuated to nearby platforms.

The blaze was contained by the platform's emergency response team.

In a statement, the company said 108 personnel were at the platform when the incident occured just after midnight.

It said Bekok C was undergoing a scheduled shutdown for planned maintenance activities at the time of the incident.

Petronas Carigali, which is in the midst of determining the cause of the fire, has notified the relevant authorities on the incident. -- BERNAMA


P/s : now i know how risky my father's job...and fortunately he was attached at Bekok A at that time.alhamdulillah



Dec 14, 2010

MOOOOOOOOOOOO~~!!

tgh high dengar mp3

dari UTP ag asek tido je lam kete...haha dah jd koko sebab berjemur di tgh panas


jenuh la nk perabih..tp suke tumbler tu

p/s - motip gamba: aku memang suka corak lembu!!haha moooo~~!!

Dec 13, 2010

YEARS FR0M N0W

Aizat – Years From Now Lyrics

What will I be years from now
What will I wear, how will I look
I think too much, I think too much

Sometimes it’s scary over thinking
What you have or haven’t done
You think too much, you think too much

Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And the star much shine
The colours seem so blurry

Will I end up all alone
Without a shoulder to cry on

What will I be years from now
I have answered them but none have answered me
And when my time has come
I hope my last seconds in this life will have you
Will have you

Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And neglect most people who
Seems so worthy


p/s:hmmm teringin sgt nk dengar lagu ni~sobs

Dec 12, 2010

Alalala tok tok jangan saman~

ARGhhh~balik UTP ja stress...balik UTP ja stressed!stressed manjang~~~takpuas aih cuti 2 minggu aja!!sebek smpt pi jalan2..tapi tak smpat berfoya2 ngn membe2 agi..chunk dok emo tak pasal..hihihi...sebek smpt lepak..=D =D =D

Dari utara ke selatan..selatan ke utara..haih..malas betol nk balik tadi...dh la kena drive sorang2..bosan amat..benci gila...kan best kalo ada driver..hak3...rasa cm nk mencari transport paling cepat..ceh...airport kt ipoh dh tutup pon~angin aku!tah kenapa lately rasa malas gila nk drive berejam2..sakit bontot..tatau la bontot aku makin leper ke apa...dlu tak sakit pon..ke aku makin meninggi..rasa cm seat tu rendah gila..kaki aku siap terlebih2 dah..lenguh tol...padahal aku rasa seat kelissa tu tinggi la jugakkk...hehehe..mungkinkah aku meninggi??dh 24..tapi fana ckp aku makin meninggi...ada hormon laki ke??kah2..mungkin tidak~~

Hmm..tadi dok sedap2 layan lagi sepi-6ixth sense..tetiba ternampak encik mata2 tgk dok pegang kamera..OMG!tgk2 meter 130..sah aku dah kena~~~before2 tu rasanya tak kurang dr tu..lg laju ada...wuuu...abedaaaa nk jwb apa ni..kantoi sudah...huuu...abeda...siap sedia RM300~dem!!!!Mintak2 la encik mata2 tergoda ngn aku so tak jadi nk saman...wahAhahahHAAH~excuse untuk gadis cantik..(jgn sakit mata) =p =p =p sebek dh renew road tax!!

Minggu ni dok gila layan lagu sixth sense..dlu nympah gila band ni..lagu jiwang2...lani aku terminat plak...ehehe..dh tu lagu band derang ni slalu jadi theme drama2 kt tv3..seswai je~heheh..so aku nk post lirik lagu ni..karok2~!



SEPI-sixth sense


Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari

Mentari pagi bawakan embun sejukkan hati
Aku di sini menatap engkau menangis sepi

Oh sepi, sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari

Oh sepi, sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus air matamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari


=oh bulan==

Dec 10, 2010

BEWARE!!


"Ini ayah Tolong bagi topped up 50RM ke nombor baru ayah 0178936*** ayah ada masalah d balai"

p/s: wadefish??kalo anak yatim dapat sms ni memang haru la..sebaik bapak x pakai prepaid.. (",)


Dec 5, 2010

WTF=WELCOME TO FB?

Dad: son,i just got on fb.would u mind adding me?
Son: u hv fb? WTF?!!

Dad: WTF? What does it mean?

Son: oh, it just mean welkam to FB!

p/s: LOLOL!!...now i have to mind my words & photos on FB.*sigh*
dad!!!arghh~

KEMBALI SELERA

sedar x sedar dah 6 bulan aku mengamalkan minuman kesihatan ISO 3 ni..start masa besday bulan 6 dulu lg dah~

sepanjang pengambilan mnde alah tersebut, ada la jugak kesan ketara yang aku nampak - kulit badan dah hilang jerawat (resdung),parut2 pun pudar...tapi yang pelik berat badan aku menurun & susah nk naik.makin kering!dan penggunaan belt sgtlah kerap.mana tak nye, asal minum menda alah tu je dah kenyang.selera makan pon tadak..makan nasik salu x perabih & dah x mampu perabih makanan org lain..haha

maka aku pon cobalah stop kelmarin..sekali semalam, aku mampu balun 3 pinggan nasik!memang tu pon habit pemakanan aku yang "normal"..sigh

as conclusion memang aku patot berhenti amek makanan/minuman tambahan ni...agaknya ada side effect kot?

p/s: tapi bagi sapa2 yg nk amalkan tu dinasihatkan pantau dulu kesan2 positif & negatif sebelum & selepas pengambilan...peace! Y(o.o)

Oh..Im Back

Hoi2...
Waaahhh..agak lama aku bersama teman2...rasanya aku mcm dah ilang dr rerakan..
yeah betul..im lost in my own world...with husband and child.
This is what you get by getting married early..haha =p
But still Im happy to have my baby...He is the one who cheering me all the day..

And...Hai Kawan2..
Saje je menulis dalam blog.
Actually today, aku cuba bukak frenster aku...tapi aku gagal..sbb aku lupe pasword dan juga email aku..hahah...terlalu lama aku tk bukak smpi aku dh tk ingt. obsessed with fb..^_^..

I try mcm2...cuba untuk reset pasword..gagal. Mcm2..smpi acount manusia mane tah..telah diblock. aku yakin betul email yang aku masukkan tu email aku...tapi bile aku search..kuar acount org lain, which by means..that is not my email la...tpi aku pelik..sebab rasernye email yang aku letak tu..email aku... hahaha... i just dunno... i guess, frenster had gone for good..

haha..end of that story...actually..tahla..the only thing aku ingt skrg... acount fb aku, n acount jobstreet aku.. dah aku dok mencari kerja...tak dpat2 lagik... its a bit sad..mengenangkan soal kerja..haha...secara rasminya aku dah menganggur for 1 tahun setengah. bile tgk kawan2 seme dah bekerjaya... dah bergaya2...dah berimpian mcm2...and aku still di takuk lama... it makes me sad..and a bit frustated.. tapi tkpe..hehe =) masa aku akan tiba jugak..cuma aku kena usaha lebih sket.. haha..PET dah mintak utang.aku yg tak bayar2 agik.Lantokla..mls pikir.haha.

Sape suh PET tipu.kalo tkde keje...kena bgtau awal2.nie dah kasik pas interview.pas setahun baru nak bgtau.hampeh. tpi rasernye, rezeki aku ngan PET ni yg tkde sbnrnya.2 kali kot dpt panggilan dr PET for job.tpi disebabkan alasan2 yang tk dpt dielakkan...the job gone!! huhu..
tkpe2.chayok2.. haha... pujuk drik sndrik tu. ade la tu..kerja gaji lagi mahal tgh dtg crik aku tu... sal tu kerja PET tk dpt..
tkpe2...so..skrg hidup aku hanya menjaga arman dan mencari kerja... arman dah pandai pusing2..and semakin nakal. dia suka pusing dari hujung carpet ke hujung satu lagi. tak reti duduk diam. i cant imagine when he started to walk. leh kurus la aku nmpknye (eventhough aku perlu kurus pun) haha. he's not stubborn. tk byk kerenah.simple kid to handle. but cpt mrh sket. haha...kelaka muke die bile die mrh.last2 die yg kena mrh ngan aku balik.haha =) talking about him just cheer up my day. nanti la aku aplod2 gmbr die. laptop nie..rosak bluetooth die plak.
=)


and kawan2..miss u all so much. aku rindu kuar gi maple ngan chunk, gi kelas lmbt2 ngan leha..haha...bermalasan2 di atas katil utp.. only god knows how much i miss u guys all...haha..chatting kat mirc, download dc++, tgk drama2 jepun korea...kartun. kuar tgk wyg. lots2 of things i missed about u guys. agaknya bila kite dpt jumpe lagik. insyallah..pasti ade mase die. =)

k guys... its 5 am in the morning. and im blogging. ..stupid tol aku nie..sok pagik mate panda la nmpk gaya. haha/// take care guys..miss u all. insyallah jumpe lagik di kesempatan yg bakal datang. doakan aku dpt kerja cepat...haha ..bye lols.(^_^)


=ARMY=

Dec 1, 2010

klip pop klip pop~

"klip pop klip pop!"~teringat lg nada sebutan from my teacher dlu...=)
pejam celik pejam celik skrg dh 1 December!!!!!!!approaching to 2011 in 1 month~
so???

1. officially, 25 thn la thn dpn even aku baru je masuk 24!grrrrr
2. dh hidup 25 thn tapi tak daftar undi lagi!tatau nk undi sapa..kah kah!
3. dlu2 25 thn ni dok pk umo paling last nk kawin~tapi tak pat laaaaaa..ujung thn dpn baru habis blajar!calon pon tadak!~timur ke barat selatan ke utara tak juga aku dapatkan!!Mwahahaha~tetiba teringat lagu waliband..
5. 25 thn dok target boleh beli kereta n rumah sendri tapi cm takleh tercapai ni!~wuuuuuuu


kesimpulannya..konon2 dlu dok pk time 25 thn ni cm dh stable..mncapai equilibrium~have a happy life...punya kehidupan yg terurus, terjamin, tertanggung!huhuh...tapi apakan daya...kita hanya merancang..takpa la..rezki lambat skit...just hepi tgk kwn2 yg dh stable..=)


sigh!=_="

nk ngeluh gak tu..=p

p/s: Happy Birthday to Farah Syazwani who celebrates her 24-th birthday today.=)

==AAA==