Mar 29, 2012

SHOP NOW


al kisahnya di pagi jumaat ternampak lah tweet seperti tertera di atas.*teruja nak click*


tup tup je after payment DONE, refresh balik nampak nih! *phew!*


Fuhhhhhhhhhh lucky me!hahahaha very the loike


Moral of the story : Please shop on time :'D

Mar 22, 2012

Happy Thursday!~

Malasnye nk wt soalan exam!mari melagho dahulu~kikiki

Kiki!~menjeling2 ku memandang!

Lala!~like father like son~

Fiffy!eh2~awat talam mak aku ada di sini!ha ha~

Chi Chi, the furious mother!habis jatuh penyapu semua~

Lady Bunny

8 years back!rewind~

sedang dok cari di mana laser pen aku yg lagi satu (ada 2 okay!hahaha), terselongkar pulak buku2 nota lama, siap terselit gambar2 dan surat2 cinta tuuu!auww~ada gk school magazine yg dh lekang..lawak la tgk muka dlu2..~muka muslimah sgt!see~dh ter"scan" 1 gmbar ni masa foundation!muka sorang2 suuuuuwit sangat!maaf chunk muka ko takde..:P dulu2 kan kite tak kawan lagi..ha ha ha~!

bersama 2 orang ex-rumet, Pn Amira dan Cik Siti Fatimah,...oh ya!next to Pn Amira is Cik Mimie!beliau lah yg start panggil aku Leha, smpai semua orang nk panggil aku Cik Leha~hoi!kesian tau kt mak aku taruk nama sedap2, last2 korang letak nama glemer aku Leha!kikiki..striking gila baju aku!!no no no~

Lepas ni jom kita tgk sapa pulak nk bergelar Puan selepas Pn Amira kita yg habis blajar terus kawin!~dlu2 time dia ckp igtkn main2..tak sangka betul2~kikiki...Dh jadi mak budak pon..tapi perangai still sama je kanak2 riang cm dlu..ahaks!

ps: tak sangka dh 8 thn since mula2 masuk UTP on 2004!rasa cm baru je register!~
=Lady Sasa=




Mar 21, 2012

see u in court!

arghhhhhhhhh!last month kena saman.this month pon kena..dh macam rutin kena bagi allowance kt polis tiap2 bulan ke?bengkek gila!saman WKL pon ada..zaman bila tah..tah2 bukan aku yg bawak!>_<" 

Dedua kt KANGAR!tengs Pakcik polis Kangaq~i "love" u!!

Kalau kena kt highway takpe la jugak. Life is not fair!Pasni tobat aku bawak 60km/hr je lah dlm Kangar!

ps: nk renew roadtax ni!kena bayar saman plak dh~T___T

aku yang  panas!

Mar 19, 2012

Bunnies for free!


Anyone wanna adopt bunnies?I'm willing to give them for free.

Chi Chi. Age: 1 year ++

Kiki..7 months..Got another 7 months bunny, named Lala.

Fiffy. The lop ear. Bought him for RM150 last February. 14 months.

Please adopt any two. Got no space anymore. 
Dah sempit dah cage mereka sebab dah besar2!how fast time flies!nk beli cage baru confirm kena bebel~
Weekend pon asyik takde kt rumah!kesiannya mereka~Chi Chi dah bosan dok dalam cage sorang2!

Lady Bunny

pening pening old town!

argh!bengkek gile~tersilap beli coffee & creamer!pahit gilo~~ hmm..ruginya dh terbuang packet lama..kena ada 2 baru leh hantar untuk contest kt atas tu~marilahhhhhh ke the store!=D

p/s: dh beralih ke old town white coffee lah pulak..padahal tak minat pon ipoh white coffee yg nescafe punya..kikiki...goodbye nescafe mild!hello old town white coffee!

Lady Sasa

Mar 15, 2012

la la la kerja!

HARI HARI MEETING!

argh..aku rasa meeting SANGAT membuang/men"consume" masa!tak sempat nak buat kerja sendiri! (i mean kerja2 wajib lecturer, such as preparation mengajar/buat soalan mid term exam/tuto bla3), tup2 dh petang. tak suka tak suka!woargh!soalan mid term tak buat lg..dh dkt due!byk betul program~meeting sana meeting sini!grrr~nk buat kt rumah?confirm tak terbuat!kt rumah ada kerja lain pulak (paham2 sendirilah ye.malas nk mention!hihu).

opss~bising pulak!dh nama pon kerja~what to do!la la la~kerja!hari hari kerja..meet uncle hussein in the house!~
aku yg bising,
Lady Sasau

Mar 13, 2012

my workstation

ops..bukan workstation!my room~
woargh!bencinya bilik semak!~macam2 file ada dlm bilik ni!

kemas tak?


yey!ada telefon~tapi tak penah call out (i mean luar dr unimap!)

see!bila nk dpt bilik sendiri ni~!mcm2 file nk longgok kt sini!~

arghh..next week dh start kena ngajo!dh la process control!~tidak~!bolehkah?lps tu P Chem!lps ni busy ngn class n lab!kena tukar mode.sat PChem. sat control!challenging nya!

ps: alamak!lmbt pi meeting~slalu pi awal asyik kena tunggu~bosan bangat!
Lady Sasa

VIVA LA VIDA


sekadar untuk menenangkan suasana..terlupa lak nak mengimbau detik2 gembira kawan2 saya yang bakal convo tahun ni..insyaAllah

dimulai dengan Cik Anis kite yang lambat masuk tapi grad awal!congrates dear

20 December 2011

and then her turn - Funna!jauh2 datang dari Ganu after long "holiday" ye? :D


27 February 2012

and the last our MSc candidate would be Deqnie!save the best for last kata nya..

5 March 2012

Praise to Allah for making everything went very well..Some of them just started working, some of them going to get married soon and some of them will going to further for PhD..wah!

C.O.N.G.R.A.T.U.L.A.T.I.O.N

cukup-cukup untuk hangpa 3 orang :"D *jangan berebut2 taw*


P/S: all that hardwork paid off! =)

Mar 10, 2012

perpisahan~

Dear my little cutie,

May you rest in peace. I'll be missing you forever..T__T Forgive me for not being able to save you..


Baby sayang..sorry tak smpt bawak pi vet..T_T

terlebih makan Alfafa Hay kot siap cirit birit..mana ada aku bg makan benda pelik2 pon..

Sedih gila tak sempat bawak pi vet!klinik vet tutup pukul 6!dhla kt loqstaq!T_T  dh lemah gila dlm kereta..tatau nk wt apa..habis semua orang aku call..time last2 tu dia siap bunyi..kesian sangat..sebak gila..itu baru rabbit..kalau manusia cmnalah agaknya..

Lady Bunny

Mar 8, 2012

HEY LADIES!

wahai wanita yang ada di seluruh dunia...
tak kira bangsa,umur atau rupa..
Ooo asalkan kau wanita...

(Projek Pistol sepam heh)

Ok sesi tazkirah pulak..baru lah seimbang dunia akhirat eceyh~

Ali R.A meriwayatkan baginda bersama Fatimah telah berkunjung ke rumah Rasulullah SAW dan mereka telah menemui beliau sedang menangis.kenapa menangis?
Jawapannya semasa beliau diisra'kan ke langit, beliau melihat org sedang mengalami berbagai penyeksaan :(
So apa yang beliau nampak sampai termenangis2 tu?hmm maap copy paste saja dari sini untuk peringatan bersama

  • Wanita yang digantung dengan rambutnya dan otak kepalanya mendidih.
  • Wanita yang digantung dengan lidahnya serta tangannya dipaut dari punggungnya sedangkan air yang mendidih dari neraka dituangkan ke kerongkongnya.
  • Wanita yang digantung dengan buah dadanya dari balik punggungnya sedangkan air getah kayu zakum dituang ke kerongkongnya.
  • Wanita yang digantung , diikat kedua kaki dan tangannya ke arah ubun-ubun kepalanya serta dibelit dibawah kekuasaan ular dan kala jengking.
  • Wanita yang memakan badannya sendiri serta dibawahnya tampak api yang menyala-nyala dengan hebatnya.
  • Wanita yang memotong badannya sendiri dgn gunting dari neraka.
  • Wanita yang bermuka hitam dan memakan ususnya sendiri.
  • Wanita yang tuli, buta & bisu dalam peti neraka sedang darahnya mengalir dari rongga badannya (hidung,telinga,mulut) & badannya membusuk akibat penyakit kulit dan lepra.
  • Wanita yang berkepala seperti kepala babi & kaldai yang mendapat berjuta jenis seksaan.

P/S: Rupanya isteri nabi-nabi pun tak semua mati dalam iman..Amatlah beruntung seseorang itu sekiranya mati dalam keadaan khusnul khatimah (kebajikan) dan adalah merugikan jika seseorang mati dalam keadaan suul-khatimah


H.A.P.P.Y W.O.M.E.N'S D.A.Y


Mar 7, 2012

fat, fatter, fattest

Langkah awal cara menggemukan badan

1. Olahraga
Dengan olahraga tubuh akan menjadi sehat, sehingga fungsi tubuh pun akan baik. Usahakan setidaknya dalam satu minggu minimal olah raga sekali. Dengan bentuk olah raga yang dapat membuat anda setidaknya berkeringat. Jangan salah bila dengan berolahraga anda akan bertambah kurus, justru dengan olahraga adalah cara menggemukan badan karena membuat otot tubuh padat dan kulit terlihat kencang
2. Minum susu
Susu selain sehat juga dapat menggemukkan badan anda, khususnya susu full cream. Disarankan untuk minum susu jenis full cream dua kali sehari. Ada juga produk susu penggemuk, namun ini bukan langkah utama cara menggemukan badan karena hal yang serba instan kurang bagus bagi tubuh
3. Kunyah makanan sampai lembut
Saat makanan di dalam mulut maka kunyahlah sampai halus. Hal ini dilakukan untuk mempermudah kerja lambung. Apalagi makan-makanan yang sulit dicerna. Karena selain di mulut tidak ada lagi gigi di tempat lain.cara menggemukan badan ini memang efektif karena makanan yang terserap dengan baik akan memberi nutrisi yang bagus
4. Makan dengan teratur
Setiap hari makanlah dengan teratur. Selalu sarapan di pagi hari, makan siang tepat waktu kemudian makan malam. Dan di antaranya dapat diselingi makanan tertentu. makan teratur adalah cara menggemukan badan yang paling penting.
5. Jenis makanan
Jenis makanan yang anda makan sesuaikan dengan aktivitas anda. Jika anda seorang yang banyak bergerak maka makanlah yang banyak mengandung karbohidrat atau lemak. Karena jika kelebihan, maka karbohidrat dan lemak akan ditimbun. Berbeda dengan protein yang tidak akan ditimbun tubuh.
6. Tidur yang cukup.
Tubuh kita minimal butuh waktu 8 jam untuk istirahat. Usahakan untuk selalu tidur siang.Orang yang kurang tidur cenderung mengalami obesitas
7. Kurangi merokok dan begadang.
Apabila kamu merokok, maka kurangi hal tersebut, dan apabila kamu sering begadang maka hilangkan kebiasaan itu.
8. Jika memungkinkan, konsumsi putih telur satu kali sehari.Supaya asupan protein anda seimbang, ini cara menggemukan badan yang sedikit orang sanggup melakukan
9. Periksa kesehatan anda
Jika anda pernah gemuk dan kemudian kurus coba cek kesehatan anda. Jika bukan karena penyakit maka setidaknya dengan tips cara menggemukkan badan ini anda sudah ada perubahan dalam waktu satu bulan.

p/s: semua ckp aku makin kurus!aku rasa biasa ja..aneh!yg penting aku nk gemuk kt pipi je!takmau gemuk kt badan takut takleh pakai skinny jean.woargh!(bagus betul niat cmtu!bila nk berubah ni?) sudah!dok stay up melagho..tersasar dr tujuan asal nmpk!

Lady Sasa

ala ala atuk tuk jangan saman!~

Semalam dpt kad notis dr post office. ada surat berdaftar kena pi collect..ek ela..mcm lah takde org kt rumah aku..pelik2..igtkn surat graduation dr UTP!pi post office kangar, rupanya kena collect kt Jejawi..n post office tu blkg office aku je pon!duh..apadaaa..tersorok gila~baru tau ada post office kt situ hokay!

Excited ni nk pi tgk surat apa!tup2, bukak2 dpt surat saman!dem~~~~~~~~~~~slalu kalau kena saman boleh tau awal2 sbb nmpak pakcik polis dok teropong!so kalau dpt surat berdaftar tu dh boleh agk surat apa..yg ni mmg x expect lgsung surat saman!grrrrrrrrrrr~



see!kt jln jeniang-gurun!pdnlah tak nmpk pakcik polis!~sini bukan highway~!

ni betul ke kereta aku ni?(pdhl nmpk gila no plet) ahaks.tak puas ati awat gmbaq dr belakang ni???

aisey.frust lagi!ku sangkakan surat dr UTP, skali surat cinta dr pakcik polisi!no no no~tak suka tak suka tak suka pakcik polis!~takmau kwn!=(
Lady Sasa

Mar 6, 2012

GEMERSIK KELABU

memandangkan harini tukaq lagu menggigit, tetiba rindu dengan si Aqasha :"D


will u marry me? *winks*

diadaptasikan oleh Anis Ayuni


p/s: sesapa peminat setia Gemersik Kelabu ni boleh lah memuat turun episod demi episod di SINI

Sekian terima kasih

Mar 3, 2012

panas, hangat, suam2 kuku!which one?

alhamdulillah dapat juga pulang ke rumah after accidentally being locked up in the office!!!!haih..gerammnya!!~sapa lah orang last balik tadi!tak prihatin langsung!kt atas tu cerah lagi..sah2 la aku ada kat atas boleh lock pintu semua..time aku mintak kunci takmo bagi.mentang2 aku bukan official staff lagi!memang nk kena nie!tak nampak ke stilletto aku kt luar tu..kaler merah lagi okay!diulangi!kaler MERAH!!dah la handphone kehabisan bateri.lupa pulak nak charge smlm!memang handphone aku ter'off' all day long harini~cuak memang cuak la beb!nak buat cmna pon tatau~penat pintu tu aku goncang tapi takdak orang dgr!nasib baik la expert bab2 memecah masuk pintu ni (slalu je pecah masuk hostel dlu!ha ha ha!)~eceh.pdhl pintu office tu yg longgar kot + tak pakai thumb print (thumb print kt luar..kalau pakai thumb print kt situ berkampunglah aku 3 hari dlm office!)! fuh!slmt 1 perkara~

so ptg tadi dptlah pulang dgn slmt..n ptg tadi tak hujan!balik2 dh smyg semua apa lagi!keluarkan rabbit2 ku bermain!~sambil tu buat lah apa yg patut.kutip2 daun kering.byk gila luruh daun pokok jiran yg "baik" lagi "bertimbangrasa".ye lah, Penghulu/AJK di kwsn itu..habis daun2 kering dia masuk rumah jiran 1 taman!helo~kt situ bukan awak je berpangkat..org lain doktor/pengarah/engineer/consultant!plss lah~!consider la sikit..sila lah tebang pokok tu dh besar gila..ada possibility nk tumbang tu!kalau kt tepi2 jalan pokok2 besar cmtu memang dh kena tebang dh dgn majlis perbandaran!~eh.eh.itu bukan topik sebenar ye adik2..nk dipendekkan cerita., tgh2 dok kutip2 daun kering tu, tgk2 Fiffy dh lesap!adoi~kali ni bukan lesap kt pagar depan..tapi pagar belakang tapi belah side..sebaik la rumput cm hutan kt blkg rumah tuu dh pendek (tu pon abg aku yg mesin~) takde la risau sgt kot2 ada biawak/ular ke..tapi risau la gk takut dia pi berak kt rumah jiran~ish3..time tu dh nk maghrib dh.(since aku balik pon pukul 6!). haih!fiffy fiffy!nakal betul~~

after maghrib dok intai2 kt luar,,tgk Fiffy dh balik ke..tup2 tgk dh ada kt tepi cage dia..ha ha ha!lega!sebaik~takde orang tau pon Fiffy hilang..kalau abg aku tau ni mesti kecoh sekampung!mesti bising aku lepaskan rabbit2 semua..hihihihi

so moral of the story: bersabarlah dan berdoalah kepada Allah, berusaha, dan bertawakkallah!nescaya Allah akan memberi pertolongan..=)

Fiffy.the masculine bunny!:D

one of the three siblings!~lion head tu!so cute~

Lady Sasa (aku yang sasa memecah pintu!tetttttt)