Mar 3, 2012

panas, hangat, suam2 kuku!which one?

alhamdulillah dapat juga pulang ke rumah after accidentally being locked up in the office!!!!haih..gerammnya!!~sapa lah orang last balik tadi!tak prihatin langsung!kt atas tu cerah lagi..sah2 la aku ada kat atas boleh lock pintu semua..time aku mintak kunci takmo bagi.mentang2 aku bukan official staff lagi!memang nk kena nie!tak nampak ke stilletto aku kt luar tu..kaler merah lagi okay!diulangi!kaler MERAH!!dah la handphone kehabisan bateri.lupa pulak nak charge smlm!memang handphone aku ter'off' all day long harini~cuak memang cuak la beb!nak buat cmna pon tatau~penat pintu tu aku goncang tapi takdak orang dgr!nasib baik la expert bab2 memecah masuk pintu ni (slalu je pecah masuk hostel dlu!ha ha ha!)~eceh.pdhl pintu office tu yg longgar kot + tak pakai thumb print (thumb print kt luar..kalau pakai thumb print kt situ berkampunglah aku 3 hari dlm office!)! fuh!slmt 1 perkara~

so ptg tadi dptlah pulang dgn slmt..n ptg tadi tak hujan!balik2 dh smyg semua apa lagi!keluarkan rabbit2 ku bermain!~sambil tu buat lah apa yg patut.kutip2 daun kering.byk gila luruh daun pokok jiran yg "baik" lagi "bertimbangrasa".ye lah, Penghulu/AJK di kwsn itu..habis daun2 kering dia masuk rumah jiran 1 taman!helo~kt situ bukan awak je berpangkat..org lain doktor/pengarah/engineer/consultant!plss lah~!consider la sikit..sila lah tebang pokok tu dh besar gila..ada possibility nk tumbang tu!kalau kt tepi2 jalan pokok2 besar cmtu memang dh kena tebang dh dgn majlis perbandaran!~eh.eh.itu bukan topik sebenar ye adik2..nk dipendekkan cerita., tgh2 dok kutip2 daun kering tu, tgk2 Fiffy dh lesap!adoi~kali ni bukan lesap kt pagar depan..tapi pagar belakang tapi belah side..sebaik la rumput cm hutan kt blkg rumah tuu dh pendek (tu pon abg aku yg mesin~) takde la risau sgt kot2 ada biawak/ular ke..tapi risau la gk takut dia pi berak kt rumah jiran~ish3..time tu dh nk maghrib dh.(since aku balik pon pukul 6!). haih!fiffy fiffy!nakal betul~~

after maghrib dok intai2 kt luar,,tgk Fiffy dh balik ke..tup2 tgk dh ada kt tepi cage dia..ha ha ha!lega!sebaik~takde orang tau pon Fiffy hilang..kalau abg aku tau ni mesti kecoh sekampung!mesti bising aku lepaskan rabbit2 semua..hihihihi

so moral of the story: bersabarlah dan berdoalah kepada Allah, berusaha, dan bertawakkallah!nescaya Allah akan memberi pertolongan..=)

Fiffy.the masculine bunny!:D

one of the three siblings!~lion head tu!so cute~

Lady Sasa (aku yang sasa memecah pintu!tetttttt)

3 comments:

  1. fify salin bulu lg ke?
    ahaks telinga layu sebelah

    :D kim slm

    ReplyDelete
  2. ahaks!~mana de salin bulu!~bulu kaler koko!

    dia mmg sat layu sat dak.

    boleh angkat2 dan jatuhkan.tapi kalau tgh lari

    layu la dedua!comel gila..dh kem slm..

    pagi tadi terlepas lagi!makin kejar makin lari!>_<"

    ReplyDelete
  3. kesian ko!!!x prihatin betol la manusia ni.jangan jadi mcm tu jgk tau bile ko dh senior sikit nanti.wei xpe sabar2 tau

    ReplyDelete