Jan 31, 2011

BANJIR 1 MALAYSIA


Mule2 Johor



Pastu Negeri Sembilan


Pastu tadi Pahang pulak


Sumber : Berita Harian Online @ facebook

GULA-GULA GETAH PON HARAM?


tiba-tiba ternampak one of my friends sharing wall photos ni dlm facebook...memula x heran lgsg sebab x pernah nampak pn brand2 tersebut tapi EXTRA & Juicyfruit tu familiar sgt kot kat kedai2 runcit/7 E

aiyoo macam2 ah benda halal diharamkan zmn skg..motip?

tapi semalam saja gedik nak try air barbican.mmg ah luaran nampak cm minuman keras tapi sebenarnya halal..hehe ceh ada 3 perisa je - apple,stoberi & lemon


p/s : Halalkah makanan yg menjadi darah daging kita?renung-renungkan dan selamat beramal

Jan 30, 2011

OUR WONDERPET

haha takot nak bela!maklom lah sejak dilahirkan lagi belum pernah mempunyai binatang peliharaan...risau gak kalo x sampai seminggu dah kiok menatang ni...isk

tapi mcm senang je bela sugar glider ni..makanan die hanya sebiji epal untuk seminggu!!wow saving cost di situ dan disebabkan itu lah juge najis die xdelah berbau sgt :D

tidak dilupakan mini pouch bag untuk tujuan pengangkutan.aha buh lam poket pn boley gak tapi pastikan poket baju yang tinggi la..kalo seluar nanti terduduk arwah pulak beliau :|

digalakkan membela ketika beliau masih kecil sebab mudah dijinakkan.betol lah org ckp

"kecik2 xnak mampos.dah besor menyusahkan orang !!", PANG!!!

opss maaf xde kaitan ngan binatang comel yang halus yang kudus ini.sekadar peribahasa penambah perisa :D


p/s: apa-apa pon xde koje aku perabihkan duit hanya untuk seekor binatang kecil ini...haha kalo org belikan pon misti nanti dia tuntut hak penjagaan bila dah dewasa nanti.. T_T


alangkah indahnya dunia bila kita semua tak akan membesar~~~eh maap satu tu je gamba yg clear..haha lampu uptown terang benderang sgt td *__*




Jan 27, 2011

promo2~~!


Wowowowowo!~~~~~~~~~ Wajarkah aku????=D =D =D



From
Aku yg Keliru~!

HUSBAND vs WIFE

Ehem2 testing 12345678910..
Haha cm cacat je posting pkai enset kecit ni
tiba2 cm jatuh hati ngan touchskrin..
dulu2 nk tekan ape pon x reti :-P
Haa kat korg yg x ske tu ce cube ce cube..
X cube maka x cinta <3

Eh menyimpang jauh lak dr topic sbnr..

Al-kisahnye ptg kelmarin pas keje borak2 kencang la dgn cik Leha dpn umah..
Tetiba mai sebuah keta suami isteri lalu turun lah seorang suami bertanyakan sesuatu.tp yg peliknye nape bukan si isteri yg tanye? Patot ah pempuan skg ramai yg demand bakal hubby yg gentleman..sbb diri sndri pn x gentlewoman


P/s : opss bkn nk mengate kaum sejantina tp rata2 urusan antara wanita- wanita kurang berkesan berbanding lelaki-wanita.

Jan 25, 2011

cup cup cupcakes~

Last week tertengok la Anis Nabilah ni buat cupcakes kt WHI...cam teringin plak nk try hias2 cm die buat tu...dh laaa mmg dok tgh minat on cupcakes..dok bukak2 magazine cmna dia hias2 semua... So aku pon merajinkan diri bukak blog minah ni dan inilah recipe dr Anis Nabilah~jeng jeng....

hMM...~bila tah nk try ni...busy2...heehhe...nantilah raya cina semua ada...besh skit..hihihi..must try!peace~

from
LadySasa

Jan 23, 2011

terasa borink

klip pop klip pop~rupanya dh dekat sebulan aku bercuti..dok rumah, buat apa yg patot..tugas wajib: mandikan seorang budak kecik 2 kali sehari, basuh berak dia, dok layan kerenah dia sampai aku dan dia org last skali tido dlm rumah..kuang3...~ 2,3 hari ni busy mengemas secara berpukal!kah kah!~bulan 6 nak kenduri!kenalah buat apa yg patot..kerja yg paling aku suka: membuang!buang, buang dan buang!!haih byk betol benda2 yg tak patut..hahahahA~Abeda lepas ni mesti ada org hilang barang..sebaik aku nk cabut dah...ahaks~!

hmm..harini stgh hari dok ngadap laptop bapak aku tolong dia edit2 kerja die skit..stressed gak la mata aku ni dh lama tak ngadap lappy!pastu sempat tgk match Lee Chong Wei vs Taufik Hidayat...yey!menang!!!!~tak sia2 aku tengok..huahuaA~~~~gara2 sibuk, terlepas kek coklat moist chunk!Tidakkkkkkkkkkkkkk~~~

Handphone aku skang buat perangai lama dia balik...baru setahun lebih!geram plak aku!asal nk jawab call je terOFF!kena pakai headset baru ok..ada ke patut???hish3..sebaik tadak call penting dh masuk skrg..tapi minggu lepas ada miskol, cek2 kt tenet Bank Muamalat Bandar Tasik Selatan yg call..apa?apa?nk panggil interbiu ke?aku pon tak igt aku ada apply ke tidak..tapi mmg dlu aku bantai apply semua..oh melepas!~haihhh...lepas ni kena lebih alert dengan hp!~grr...
jangan beli model ini!mengikut research aku kt internet, majoriti yg pakai hp ni mempunyai masalah yg sama..Roar!Gila, dok menghasut..cokia saman mampus aku~



Ini cerita lain,,,, aku wonder r kenapa lately aku addict betol dgn milo..gilo..setahu aku, milo 3 in 1 yg aku beli untuk stok kt UTP dari bulan 7 thn lepas tak habis2 lagi..ada la aku bukak 2,3 sachet je...yg dok habis nescafe 3 in 1..sehari tak sah r kalau tak minum..gila tak bernafsu nk minum milo time kt UTP..kt rumah ni lain pulak...nescafe 3 in 1 tu tak sentuh langsung...tapi tiap pagi mak aku bancuh nescafe dgn susu pekat..aku tumpanglah sekaki..hehehe..pastu petang, malam aku dok gila dok bancuh milo...haih!pelik2..selera boleh bertukar mengikut tempat ke??hmmm3...

Ok dah azan isyak, ni sempat tulis blog sebab budak kecik tido..kalau die tgk aku dpn lappy, kompem dok merengek suruh aku bukak video lorry/backhoe/train/bus kt youtube....sebek dh pandai klik2 sendiri..dok ajar mewarna, last2 aku yg tumpang sekaki...kikikiki!

Kesimpulan dari post kali ini, selera manusia boleh bertukar mengikut tempat! Hari ni awak tak suka saya, esok2 awak suka saya pulak..!err,,,tadak kaitan,..segala kesulitan amat dikesali...>_<"


daripada
LadySasa 

Jan 22, 2011

Wedding jelitawan~=D

Hmm..ini kes tadak kerja dok serf tgk gambar kawen artis..hehhe...

REBECCA NUR ISLAM DAN NOR AZAM SULAIMAN

Ayu Raudhah Dan Zaquan Adha

Ini dedua cantik dan hensem...

Kesimpulan: laki kaya or hensem nak pmpuan cun & jelita...haih..kesian kt perempuan cm aku dan sewaktu dengannya..toink!~

P/s: teringat 4 kriteria calon isteri/suami..duhh..kenalah cari yg lg 2 nampaknya..apa2 pon biarlah sederhana~jodoh, pertemuan di tangan tuhan..bersyukurlah dengan apa yg kita dapat..nobody is perfect..ALHAMDULILLAH, masih bernafas di bumiMu..=)

END




daripada
LadySasa aka hAkItA

FB PENCETUS KONTROVERSI

Isk isk facebook ni suka betol create application pencetus kontroversi -


Find out who Blocked or Removed You At: http://bit.ly/eTUX1n


Total People Who Blocked or Removed Me: ___



p/s: Alamak kantoi suda!haha pernah block / remove ramai org from friend list

lariiiiiiiiiii~~sembunyikan diri

>.<"

Jan 21, 2011

ALANGKAH INDAHNYA DUNIA




Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi


Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya


Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa
Hoo..oo..


Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

p/s: aah aku tertarik dgn lirik lagu ni..haha alangkah indahnya bila kita semua tak akan membesar!!




eh cop cop!!comel gak si Zahiril Adzim ni rupenye..perasan kecomelan dia pon sejak beliau jd pelakon utama dalam drama Merah Puteh @ TV3.Mengikut cerita housemate aku, pelakon teater rupenye si dia ni.ada blog tau!sila terjah :P

ahah layan gak rupenye teater ni ek?best mcm wayang ke?hehe tp secara langsung misti feel lain cket kan :)


Jan 20, 2011

RESEPI DI HARI THAIPUSAM

hari ni officemate kitorg (Puan Maizatul) datang bawak choc moist cake kukus..

aku memang x pernah try buat apa2 jenis kek kecuali kek batik lah :p

sebab senang..xde bakar2 or kukus2..just penyet2 masuk dlm fridge. ting!siap :)

tapi rasa macam nak cuba la choc moist cake ni sebab macam ramai sgt org tau buat kan?

inilah resepi Choc Moist Cake (Kukus) turun temurun bak kata K Mai ...

BAHAN-BAHAN :

1) 1 1/4 cawan tepung gandum
2) 1 sudu kecil soda bikarbonate
3) 1 cawan serbuk koko
4) 1 cawan minyak masak
5) 1 cawan gula pasir (3/4 cawan pun OK)
6) 1 cawan susu cair
7) 1 cawan susu pekat
8) 3 biji telur (dipukul seperti biasa, 2 biji pon dah cukup)

p/s : bahan-bahan 3 - 7 masak atas dapur dulu dengan api kecil sahaja sebab nak larutkan gula pasir tu je..


CARA-CARANYA :

1) Masak bahan2 3-7 sehingga sebati dan cair.
2) Biarkan sejuk/suam kuku
3) Masukkan telur yang dah dibelasah itu ke dalam campuran dan kacau sukehati kau lah.
4) Masukkan tepung gandum yang telah digaul rata dengan soda bikarbonat
5) Gaulkan semua bahan hingga rata dan sebati.
6) Kukus campuran kek hingga masak (45minit - 1jam paling lama)

p/s: petua kukus kalo nak cepat masak jangan asyik bukak-tutup-bukak-tutup tudung periuk tu!renung-renungkan.selamat beramal!!






Jan 19, 2011

TERDESAK ATAU TERGAMAK DEMI WANG

cuba teka diorang tengah kutip apa?

apa lagi..duit lah!!

sanggop melanggar peraturan - berhenti di Lebuhraya Utara-Selatan di km243

demi mengambil kesempatan terhadap salah seorang pemandu Toyota Hilux yang dikatakan membawa satu peti duit syiling yang bernilai rm75 ribu!!

haha masa yang diambil utk kutipan - 3 jam!berbaloi ke makan duit haram tu di tengah2 kesesakan lalu lintas

tapi memang x dinafikan lah zaman sekarang manusia sanggop lakukan apa saja demi wang..



source: kosmo online

Jan 18, 2011

TIDURKU LENA


Selamat malam.......~
Tidurlah sayangku..............~
Siangkan tiba bercahaya.......~
Bermula baru semua untukmu....~



2.00pm,Tuesday,18 January 2011




ASTRO FIRST @480

Dengar kate pakej ni start 13 Januari aritu lagi dengan 3 latest movie kat panggung - Ngangkung, Damping Malam & Aku Masih Dara (tiga2 ni sume dah tengok!maklum ah aku memang peminat filem2 melayu dari dulu lagi)

tak macam sesetengah org tu anti filem melayu..poyo je duduk Malaysia tapi support filem barat.sape lagi nk support industri melayu kalau tidak kite anak bangsa melayu ni?potpetpotpet :D :D opss~

Eh ok ok berbalik pada topic asal semula - dengan caj RM 15 boleh tonton untuk tempoh 48 jam.ish kalau 3D berbaloi juge!hurm hurm *think-think*


Kome rase patot ke x patot Astro keluarkan pakej ni?kehkeh kalau x tengok kat wayang pon boleh download hape!Ala janganlah sempitkan sgt dunia hiburan di zaman moden ni..sebenarnye hiburan tu di hujung jari je.byk lagi hiburan selain tengok wayang ni...contohnye.....

LU PIKIRLAH SENDIRI!!




Jan 17, 2011

A & Z WEDDING CARD


Pada 21 Januari 2011 ini (21/01/2011) bakal berlangsungnya perkahwinan seorang pemain bola sepak yang kacak (Mohd Zaquan Adha,24) dengan seorang pelakon jelita (Ayu Raudhah,26) di Alor Staq, Kedah!!

A & Z


aci dak nak p? :p

P/S: macam dah pernah tengok design kad mcm ni sebenarnye..member aku tu beli kat singapore..tapi sweet la jugak kan..siap berender-render love gitew~


sumber: mstar

PELIK BINTI MUSYKIL

ishhhhhhhh kambin pon hairan!

ada sorang minah tu beria-ria je haritu nak beli sebuah novel ni. - Penjara Rindu by Nia Arissa-

die dah buat pembayaran pada sekitar bulan november kalau x silap aku lah.

tapi tapi kan sampai sekarang dia x bagi nama,alamat & phone no untuk penghantaran

jadi apa saya patut buat dengan customer mcm ini pon ada ke patot???

tapi berdasarkan record memang minah ni regular customer jugak la..tapi salah aku gak lainkali kena mintak nama,alamat & phone no siap-siap before diorang buat pembayaran!

hadeh tapi aku nak bank in balik pon,dah byk sgt account no minah ni gune termasuklah cash-in deposit (eh yang ni sah2 xde acc no!!)

haiyaa ini macam orang pon ada ka? bikin manyak susah woo

aku nak cari pendapatan sampingan yang halal woo

pada sapa2 yang ada beli novel ni baik mengaku cepat!! :(

novel yang masih tercari-cari pemiliknya~

Jan 16, 2011

BEST SGT KE 3D EFFECT?


Urghhh sungguh x selesa menonton pakai spek 3D smlm

haha sebab aku memang dah pakai spek kot?

tak suke!tak suke!

nextime kalau nak tengok wayang 3D pon kena pastikan cite tu bukan genre seram!

x berbaloi!

haha tapi still meroyan nak tengok khurafat!!sebab tadi tengok kat MELODI tayang reaksi penonton cm melalak terkejot mcm orang utan

so macam menyesal x beli tiket awal2 smlm..x expect pulak fullhouse *sigh*

tsk tsk...

Jan 13, 2011

PARTY 2011


hadei bila bigbang nak mai kL ni!!!!haha lemoh lemoh~~



Maroon5 pon macam menarik gak!tapi tapi tapi bulan april ah plak.tiket sape nak belanjeeee ek ek?hehe *wink-wink*




TIRAMISU VS SECRET RECIPE


Aih makin laku la secret recipe ni kalo tiramisu duk men kat tv3.tapi tapi tapi kat bawah ni sebijik pn xde kek tersebut.hihi :D :D



Strawberry marshmallow cheese - my favo


Banana splittttt



Espresso - Wani's favourite



Apple Cheese Slice


bajet coffee prince


p/s: huah!!tapi tapi tapi masih mengidam kek baskin robbin!!

Jan 12, 2011

WAITING OUTSIDE THE LINE

You'll never enjoy your life,
living inside the box
You're so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it's time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I'm waiting, waiting, just waiting,
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it's just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living behind

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There's a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

The world will force you to smile
I'm here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What's in you is out there

I'm trying to be patient (I'm trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

I'm waiting, waiting, just waiting I'm waiting
I'm waiting, waiting, just waiting
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You'll never enjoy your life
Living inside the box
You're so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?


-Greyson Chance - Waiting outside the line-

Jan 11, 2011

MY BOSS MY HERO

ohmai hari ni 1st time berkomunikasi dengan majikan saya di facebook

haha dia add maybe sebab nak invite pegi kenduri kat kelantan tu kot + ari2 nampak aku menyemak kat wall Noorulnajwa Yaacob + nak memantau aktiviti lagho semasa opis hour

tadi pegi School of Material Eng atas arahan ketua projek saya @ pengipas paling kuat di abad ini.opss yg pasti beliau bukanlah boss atau ada kaitan dengan kerja saya..hahah

saya sudah maklum bahawa technician2 di sanamemang tidak akan beri muka pada sesiapa termasuklah postgrad student (selain bahan).jadi memang saya dan 2 orang lg lecturer dilayan mcm pandang sebelah mata seperti yang dijangka .herk? o_O

tau kan situasi pandang sebelah mata macamana?heheheh

susah nk describe tapi dialog2 yang saya ingat pada ketika itu....

Technician : Ni kamu sume postgrad student ke ?-sambil tekan2 aipong

Boss & Lecturer :Tak lah..kami lecturer

Technician: Eh laaa yeke?nampak muda lagi.x sangka pulak.muda2 dah jadi lecturer

Lecturer : Dia ni timbalan dekan school kami- sambil tuding jari kat boss

Technician : Haaaaaaaaaaaaaaaaaaah??!! - sambil terkejut beruk.

pastu perbualan berubah menjadi ceria.kalau x tahu yg boss aku ni Timbalan Dekan,apa la akan jadi?entah2 satu apa pon die xmau tolong.sepatah apa pon xnak sembang.menyampah lah!

*Moral of the story : janganlah pandang orang sebelah mata.janganlah beri layanan mengikut darjat/pangkat.janganlah menilai orang melalui pakaian dan usia :P

p/s: eh jgn salah faham dengan title entry ini.haha just teringat cerita korea bertajuk itu =p



BAHANA NESCAFE DI MALAM AJL!!


Aku memang spesies tidoq awal semenjak tinggal di Indera Kayangan ni :p

so di malam AJL tu aku x dpt menahan mata yang asek terpejam je.masa tu dah nak penutup - Dato Sharifah Aini,Dato Siti Nurhaliza & Ziana Zain tengah nyanyi, aku nekad togok nescafe demi menanti keputusan AJL...

maaflah memang aku x dpt terima ini suma....sobs menyesal pon ada tapi takpela aku sgt2 berharap AJL ke-26 nanti x ulang kesilapan yang sama macam tahun ini

nasib baik AJL ni tadak sistem undian macam AF, OIAM, Mentor etc..ape2 pon keputusan adalah muktamad kan.buat apa nak kecoh2 menyuarakan ketidak puas hatian kita

Si Ana Rafali tu pon dah kenyang dengan 35K tu sorang2... :D

apa-apa pon janji Yuna x menang..ngeh-ngeh kaya dah tu dpt wat album kat Los Angeles.kasi can kat org lain plak.yakin je menang sampai x salin baju yerk?haha dah la 1st performer.ssss~ :p

Oh abang FT pon berbaloi hanyut kan?saspen betol!lenkali jgn wat aksi lemas tu lagi..buatnye x boleh bukak ikat tangan tu dlm air.aih hancus AJL mlm tu kne banned!membahayakan peserta :p (tapi lame gak la FT tahan nafas kan?*clap-clap*)


*clap-clap* utk saye jugak


\o/ \o/\o/

eh haha ni hasil x boleh tidoq lepas AJL..kan dah terteguk nescafe time penutup tu.sobs sgt2 sensitip ah dgn cafein.mcm certain org takde effect langsung...lepas dpt highest score tu baru ah dapat lena pada pukol 5.00 am???ohmaigosh nape la AJL ni wat ari ahad.lupe besok tu keje *sigh*

haha sebaik tempat saye keje xde punch card.phew~~ :p

Ok ah nak list kan pemenang AJL ke -25 (selagi masih fresh lagi dlm otak ni heh )

Pemenang Persembahan Terbaik - Faizal Tahir (Hanyut)

Pemenang Vokal Terbaik - Hafiz (Noktah Cinta)

Pemenang Anugerah Juara Lagu

1) Juara - Ana Rafali -(Tolong Ingatkan Aku)
2) Naib Juara - Meet Uncle Hussein ft Black (Drama King)
3) Hafiz (Noktah Cinta)

p/s: Tahniah kepada pemenang-pemenang.no hard feelings okayh!! *peace* :))

Jan 9, 2011

CE CITE CE CITE CE CITE CE CITE



ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite ce cite

ok puas ati!haha teringat cite antu k limah balik kampong xD

i miss u la K Limahhhh

psssst!!jangan tidoq awai malam ni..pakat ramai2 tengok AJL..x sabaq nk nengok FBI jd Zaiton Sameon,Fafau jadi Dato CT & AG jadi Amy Search :D


Jan 8, 2011

Greyson Chance vs Justin Bieber


hari ini hari sabtu.hari yang saya perlu bekerja. *sigh*

tiba2 ada orang ajar wat benda bodoh maka sebab itulah saya boleh tempek youtube video kat sini..ngeh2 =p

lama gila x buat keja gila nih..dulu2 masa kat UTP..hack server org leh download laju!wheee

berguna jugak encik youtube ni...bleh naikkan publisiti org berbakat sehingga ke tahap artis..

yang nak publisiti murahan pon boleh jugak...haha

contoh artis malaysia - Yunalis (len2 sy x leh nak recall)

so pada yang ada bakat2 terpendam tu gunakanlah youtube sebaik mungkin kerna anda mungkin berpeluang menjadi selebriti!! haha gile pomot

p/s: saya suke ini budak..cpt ah release album die!


Jan 7, 2011

BULU KUCING NAJIS?

percaya atau tidak

bulu kucing yang tertanggal dari badannya boleh jadi najis

Menurut Mazhab Syafi'i dan Hanbali - apa2 jela bulu binatang yang haram dimakan...

so kepada penggemar & pembela kucing sekalian?

renung-renungkan....


p/s: thanx for sharing princeduyong tapi masih perlu dirujuk dengan ahli2 ilmu Islam terlebih dahulu :)



PARKING BERGERAK?

Parking Bertingkat Bergerak Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) dalam pembinaan di Jalan Batas Baru, Kuala Terengganu (Depan Maxis Kuala Terengganu - dahulunya Public Bank) ~ canggih macam di Jepun :)


kui kui aritu masa curi2 balik kampung terserempak ah menda alah ni tapi aku wat derk jer...ingatkan org nk buat bangunan kedai..haha pandang sebelah mata pn tak 0_-

rupanya itulah parking bertingkat bergerak....oooooooo sudah pasti berbayar!hehe

Ganu sudah maju rupanya...huwa nak balik nak balik!!!

eh tapi kenduri bos saya 4hb..malasnya nak ke Kelantan ~___~


zZzzz

p/s: gambar credit to Zaruddin Mansor :)



Jan 5, 2011

NAIK LAGI?


Ya benar harga petrol RON 97 naik sebanyak 10 sen seliter sejak tengah malam smlm...iaitu mulai 5 Januari 2011.

Pada 1 December 2010 yang lalu telah gempar dengan kenaikan sebanyak 15 sen iaitu menjadikannya RM 2.30 seliter.

Pada hari ini menjadikannya RM 2.40 seliter.hmmm berikutan harga petrol RON 97 memang diapungkan mengikut harga pasaran minyak mentah dunia, kita tengoklah sampai bila bertahan dengan harga sekarang.

Harga petrol RON95 masih kekal pada RM1.90 seliter dan diesel RM1.80 seliter. Tapi macam x lama lagi akan naik jugak jer? *sigh*

Mengikut sumber, harga minyak mentah dunia meningkat kepada AS$89.79 mulai minggu ini. - BERNAMA


p/s: eh betul ke kebanyakan kebakaran dalam kemalangan tu disebabkan RON 95?wuuu~sejauh manakah kebenarannya?