Sep 29, 2011

nonsense~bebelan semata2

yes..berjaya stay-up!dh berapa lama x berjaya stay up tuuuuuuu...slalu set alarm..,,tapi tido balik...pdhl tido awal gk la..ahahaha..thanks to chunk~sebaik tlg blend kuah laksam dia..kalo tak dh lama aku membuta..~gambate chunk!tah jadi ke tak esok?nk tlg pon tak reti sbb tak penah buat/mkn laksam..suro wt kuah laksa reti la...tatau nisbah santan dgn kuah ikan tu cmana..nk imagine pon tatau sbb tak penah merasa laksam tu cmna~wakakakakA!insyaAllah berjaya!chunk boleh~~kalau berjaya boleh berlagak post gambar kt sini gmbo..opss....no no no~takdan pape lg ni!ish..niat pon dah x betol..astaghfirullahalazim..

hmmm...harap mlm ni berjaya habiskan result!byk tol kena kira..(Dlm hati nyesal tak blajar pakai Matlab..leceh gila nk optimize manual ni)...wuuuuuuu..benci!~esok leh wt discussion dh~dh late submission ni,..takkan nk register dissertation lagiiii untuk next sem plak?huishhhhhhhhhh

oi.. cm sedap ahh!opss..tapi ada taugeh~tidak!

Lady Sasa~

Sep 27, 2011

weekend activity!~

hahaha..kesian Chunk x dpt pi ipoh shopping..sebek dpt pi SPA..:p better la untuk org yg darah rendah tu..nnti dh sihat kita pi ronggeng sakan naaa!:P selepas balik dr SPA (chunk & funna je..aku balik bilik dgn harapan nk siapkan kerja ok..skali lps minum nescafe pening2, lalu ajak derang jln2 tepi tasik smbil bawak Fiffy yg dh meronta2 dlm cage tu...kesian!~)

oi..bila nk beli carrier tah..kesian Fiffy dok dlm beg doraemon!:P


jeng jeng..dok buat terkejut plak takmo gerak2..kalau Chi2 ni kompem lari trus..





 muka maskulin si perogol!(ada misai..wakakaka) kesian Chi2 pregnant lagi~cemana ni..berderet anak...melebih tuan betol la..aku kahwin pon blom!


sebaik tak terjun tasik..hahahaA~

budak2 mesti excited tgk rabbit ni..tu aku tak bawak si anak Fiffy ni lg..lagi comel!~stkt Fiffy tu apa la sgt..hahahaha..anti gila ngn Fiffy~bukan apa..anti dgn sifat kegatalan dia je..tapi apakan daya..dia pon makhluk tuhan gk..see Fiffy..baik tak tuan awak ni bwk pi jln2?jgnla blame saya garang lagi dgn kamu!>_<

Lady Bunny

Sep 25, 2011

HARDWORKING OR WORKAHOLIC?


before



after!


alhamdulillah masih bernyawa lagi hingga ke saat ini (-,-")

thank you Allah~


p/s : but still arini check naik cket je..camne nk sampai 100 nih?x cukup rehat lg kah?ni kalau jumpa doc,agak2 dpt MC ke x? *cough*


Sep 24, 2011

Sep 22, 2011

Salam Aidilfitri~

wuu...raya nk abis dh..tak pueh beraya!tak smpt beraya rmh kwn2!no no no~~~~~~~~~!
terimalah lagu raya walaupon dh ujung2 raya dh..ahaks~



Terkenang Di Ketika Itu
Ku Dimanja Dan Disayang Selalu
Apa Saja Kemahuan Diri
Akan Cuba Dipenuhi
Walau Hidup Dalam Kesukaran
Kau Kan Cuba Untuk Membahagiakan
Demi Anak-Anak Yang Tersayang
Kau Berdua Kan Berkorban
Tetapi Baru Kusedari
Tidak Mungkin Kan Terbalas Budi
Pengorbanan Mu Tiada Ternilai
Hanya Tuhan Kan Membalasnya
Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti
Pabila Menjelang Lebaran
Baju Baru Kan Disediakan
Walau Mungkin Kami Tak Mengerti
Keperitan Saat Itu
Namun Wajahmu Terus Barcahaya
Oh Sucinya Kasih Sayang Itu
Di Bibir Mu Kan Menguntum Senyum
Andai Anakmu Bahagia
Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti Di Aidilfitri,Di Aidilfitri!~~

Sep 17, 2011

3 weeks++

Tgk anak ibu dh besar!~ahaks..bertambah lg 1 cage..abedaa kereta aku jadi cam zoo!penat je pakai lawa2, lps tu berpeluh2 nk lipat cage besar, basuh,..dh la berat..dgn perangai Fiffy lagi..pantang letak skali ngn Chi2, terus nk menggatal!kena la halang..takkan nk biar plak..kesian Chi2..hmm~~~dh smpai plak kena angkut 3,4 kali dr kereta..dgn barang personal aku lg..pastu nk bukak cage balik...lapik paper..bla3..tak ckp lg nk kemas2 brg sndiri tu...dh mcm nk uruskan anak plak!kdg2 rasa cm takmau bela pon ada, sebab susah skit nk travel..tapi sayang plak...>_<" pastu takleh la ngadu2 penat nk pi mana2 kt parents, nnti kena bebel, derang suro bg kt org..wakkakkkka

terbongkang!

Lala!alololo!so cute~gerammmmnye!

this is Lala..telinga cacat!ahahhahA

from right: Kiki, Lala

From right: Kiki, Lala..ahaks..seiras ah muka..kena tgk tompok kt badan/ telinga baru cam!

This is Kiki!
Lady Bunny

Sep 11, 2011

SUNDAY MORNING

lalalala epi nye arini leh uruskan rumahtangga..x perlu ke ofis!hihu

bkn ape stress gak bila ada org xleh tgk kite senang nih..ari jumaat baru plan nk blk awal, nak qada tido yg x cukup sepanjang minggu ni

*kring-kring* tepat kol 7 pm, dpt panggilan dari boss.dpt arahan ke Sg Petani keesokannya..aih x sukenye dpt arahan last minit nih..tp apakan daya - "bertindak mengikut arahan" jela

Tapi memang bab2 travelling ni, org suka petik nama aku since xde komitmen cam org lain,duk dlm hostel plak tu *no more excuse in my mind*.Kebetulan, K Iydia excited nak ikot since x pernah lg ke Utara..maka ada lah teman @ co-driver

As usual, di mana ada jalan & signboard, aku men redah jek!mls nk guna highway *yawn* -mata cepat ngantuk bila tgk jln lurus! o_O

Bukan mcm Adnan Sempit nye tagline "Di mana ada kemahuan, Di situ ada highway" No Way Man!! im not that easy =p

Bertolak 10 pagi & sampai UTP 10 mlm!fuuuuuuuuuuuu alhamdulillah syukor masih ada lg stamina.no cramps.no backpain *allahumma afini fi badani allahumma afini fi sam'i"

travel often - getting lost will help u find urself
some opportunities only come once, seize them

p/s: insyaAllah di mana ada kemahuan di situ ada jalan..sesat boleh pulang ke pangkal jalan





Sep 9, 2011

ON YOUR BIKE, MALAYSIA!


On your bike - A very polite way of telling someone to f*** off.


i just realized the meaning of those phrase through this site .

i have no further comment bout that but am really disappointed with the people who use those phrase as the slogan for their event.. Actually i've been attracted to read through about this since yesterday when i read newspaper. (now im falling in love with The Star & NST) coz everything was there!everybody can give their POV and publish there.but (pssstttt!!) sometimes i do like gossips in Metro & Pancaindera Berita Harian.LOL!

One of the readers had seen the sticker "ON YOUR BIKE, MALAYSIA" on somebody's car..he just want to express his disappointment and share with others. Just like me..sharing is caring :)

p/s : i dont think the slogan is appropriate during our Malaysia Day which will be celebrated on this 16th Sep 2011.#just saying and PEACE ^^

Sep 8, 2011

lagi dan lagi!~

ahaks..sori la asyik update psl baby rabbit~cute sgt depa ni...geram betol la!

mcm bapak beruang plak aku tgk muka si Lala ni!dh la gemok~
terbongkang!!comelnyeeeeee~
Lady Bunny

Sep 6, 2011

2 minggu sudah!~

wuu..tak pueh ahh raya!kejap je..ish2..tronoh-kangar-gerik-kangar-gurun-kl-utp-teluk intan..byk gk travel ni..tgk smpai cucu tak terbela!tinggal 2 ekoq saja......wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~!kalau anak sendiri ni mau nk pengsan..!3 ekor mati atas kelalaian diri sndiri..sekor tak mau minum susu..sekor hilang..sekor ditinggalkan 17jam, balik2 dh tak bernyawa..wuuu...dh la gebu si hitam tu..bulunya halussssss~~dh disemadikan di UTP..perkuburan haram..mampus kena saman kalau pakgad tau ni!

this is Lala!

this is Kiki!

Kiki Lala!dh gemok + byk bulu dh ni..mata pon dh bukak...

hmm..cm ada tanda Chi2 pregnant pulak je..berat semacam...ini semua angkara Fiffy, perogol bersiri!haahahA..kesian Chi2..

Lady Bunny

Sep 1, 2011

day-11th

baru 4 hari tinggal kt pet shop..excited nk pegi amik..cuak gk sbb tokei tu cm tak konfiden je nk amik baby rabbit ni....skali dh besar..dh tumbuh bulu...gemok plak tuu...alhamdulillah....=)




koko paling besar dan aktif!

teringat kt arwah Jojo..sob3...

Lady Bunny