Aug 31, 2010

MERDEKA KE-53


*my favourite PM.cewah*


Just want to wish Happy 53rd Independence Day Malaysia! Let us all live together in peace and harmony







1 Malaysia Menjana Transformasi



sayangilah Jalur Gemilang kita.jangan dibiarkan maruah negara kita dipijak2 sehingga sebegini rupa oleh sesetengah pihak yg tidak bertanggungjawab...........



*kwajjaq namanya ni*

Oleh itu marilah kita sama2 bersyukur dan berbangga dengan kemerdekaan pada hari ini


Merdeka!Merdeka!Merdeka!

Aug 27, 2010

KECUNDANG DI RAKAAT PERTAMA

OMG!ni la 1st time terjadi pada diriku.inilah padah x bersahur pg td ..pulak tu menketedarah makanan berat secara serentak waktu berbuka td..adoi!!

nasib baik sempat menunaikan solat Isyak.dahla mak aku duduk saf paling depan.aku plg tepi dan yg paling penting-dekat ngan sliding door!senang nak cabut~

pada rakaat pertama teraweh,entah nape tiba2 rasa darah naik ke kepala.mb sbb sujud terlalu lama + pressure dlm bdn tetiba buat aku jadi nak pitam.aduh kepala, perut ok tapi mata aku cam berpinar-pinar dah!i cant stand anymore!trus chow blk umah tanpa memikirkan sejadah & kunci rumah,gate etc

sampai2 tengok gate & pintu umah berkunci!!aduh p umah jiran sebelah kot2 ada kunci spare.sekali takdek!ayah lupe nak kasi blk.hadoi2 nak xnk terpaksa la lepak2 ngan diorang..haha awkward!!pasaipa?pasai dedua anak dia dah kawen.muda dari aku plak tu!masing2 hulur album kawen diorang..sbb aku x p kenduri diorang.hikhik segan sbnrnye nak p

dekat pukol 10,kedengaran tapak selipar mak haku..2x dia p surau cari aku!ingat kena culik ke apa..haha yerla p smyg mana bwk enset.ala dont worry la mak,depa culik bdk kecik2 je.sy dah besar punyeee :D

mak aku sengih2 jer -"kata nak pitam tapi nampak cam segar je td?haih bertuah.esok jgn lupa bgn sahur!"

heeee :D

Anak Bertuah,

Chunk

Aug 25, 2010

MERDEKA!MERDEKA!MERDEKA!



hah ni buktinya.ramai sgt x percaya jalur gemilang dah diwajibkan utk setiap rumah (entah2 taman perumahan aku jer) kahkah






p/s: identiti taman terpaksa dikaburkan.nanti cakap aku protes pulak!haha

in the end it doesnt even matter!

gara-gara tido lewat..abis playlist lagu aku main tetibe kuo lagu lama zaman form 3 time baru nak up!form 1 n form 2 aku igt dok gigih layan westlife dgn nsync (n boy band seangkatan dgnnya)..hahaha...bes lak aku layan lagu in the end ni.aku igt dlu kawan aku siap beli album ni.gila bukan main minat.pastu aku pon terikut sama.memula tu cam ape la minah ni layan lagu gini.ganaz gila sakit kepala otak aku.lama2 minat n lepas2 tu rasa cam..alah linkin park je pon..tak ganaz mana~budak baru nak up..hak hak..then start r layan lagu2 bising yg lain2..System of a down la..mcm2..tapi SOAD tu salute r vocalist die suara mantop~so mari berkarok lagu ini..(isk3..bulan2 ramadhan ni dok melalak bulih.takpe dah beribadah tadi..ayat penyedap...=p)

"In The End"

(It starts with)
One thing, I don’t know why
It doesn’t even matter how hard you try
Keep that in mind, I designed this rhyme
To explain in due time
All I know
time is a valuable thing
Watch it fly by as the pendulum swings
Watch it count down to the end of the day
The clock ticks life away
It’s so unreal
Didn’t look out below
Watch the time go right out the window
Trying to hold on but didn’t even know
Wasted it all just to
Watch you go
I kept everything inside and even though I tried, it all fell apart
What it meant to me will eventually be a memory of a time when I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn't even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn't even matter
One thing, I don’t know why
It doesn’t even matter how hard you try
Keep that in mind, I designed this rhyme
To remind myself how
I tried so hard
In spite of the way you were mocking me
Acting like I was part of your property
Remembering all the times you fought with me
I’m surprised it got so (far)
Things aren’t the way they were before
You wouldn’t even recognize me anymore
Not that you knew me back then
But it all comes back to me
In the end
You kept everything inside and even though I tried, it all fell apart
What it meant to me will eventually be a memory of a time when I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn’t even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn’t even matter
I've put my trust in you
Pushed as far as I can go
For all this
There’s only one thing you should know
I've put my trust in you
Pushed as far as I can go
For all this
There’s only one thing you should know
I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn’t even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn’t even matter....


p/s: wah..baru rasa semangat ni!

Aug 24, 2010

clear water golf resort ramadhan buffet

yeah~bahgia!akhirnya dpt gak jmpa buffet yg bes~RM30 per person!hak3..sampai2 ramai org tua~yg mcm CEO, org bisnes..maklumlah nama pon golf resort~parking pon sebelah kete beso~tetibe kete aku sorang je cumil smcm..heheh..patotnye cari sugar dedi tadi.bulih makan free..ahaks..astaghfirullahalazim~geli plak!

jalan nk masuk horror gile~macam masuk felda apa je..jauh betol gate dgn ball room~mwahahahaha!sampai2 sibuk pulak amik gmbo..tahpape kan asik2 nk amik gmbo..nampak sgt budak2..sabo je la..mesti org nyampah tengok~hahhahahA

hihi..cumil je background..ada ikan~

tgk ada ikan emas~


phewit..purse match ngn kasut~hot chick!


kopok ikan!


penuh gila pinggan..aku punya plate tu..malu3


Allahummalakasumtu..

baru pasan~gmbo makanan ktorg tak amik pon~aigoo! tapi ikan percik die siyes besh~rendang ayam pon bes..udang masak tempoyak aku tak amik..rendang daging ok la gak..tapi tak bes sgt..lepas makan nasik n smyg kitorg makan kue teow goreng..sedap2..!pengat pisang ada gak..cucur udang, ABC~ byk2..puas la..makan lama smpai kenyang then lepak smpai kena halau~hahahahA..pdhal time die gitau nk tutup tu memang ktorg nk bangun dah..wakakakaA...lawak gile~

hmm..bulan pose patotnye bulan berjimat cermat..ni tak~aku rase lagi byk belanja kot!hak3~aisey..nk wt cmna.hakikat hidup membujang..if kt rumah baru la tak makan luar kot!just tapau kuih je la..hehehe=D

==hepi==

oh bulan~


hmm..cantiknya lah bulan dari sudut tingkap aku ni~pukol 3 lebey ni!ni angkara perbuatan mengambil secawan nescafe gara2 ingin menyiapkan assignment yg dh seminggu bertangguh~hahahhaA.finally siap pon!gila tak bes kena buat sendiri!takde source.takleh tiru,.tatau nk tnye sape.(tulah dlu time undergrad kuat sangat meniru!)pasrah je wat sendiri.tah betol tah tidak.hak3. sebenonye balance yg tak siap bukanlah byk mana smpai nk kena mengambil the so called "booster" ni!hahahA..ni takde kije layan blog lah kije nye~nk ceting seme org dh tido lak kan..haih~dengan laptop kt depan mata sambil mengadap tingkap yg terbuka nampaklah dengan jelasnya cahaya bulan yang terang benderang, sesekali ditelutupi awan hitam. dengan pantas ku mencapai digicamku lalu men"yenap" (snap ok!) dari celah lubang tingkap..heheh..inilah hasil karya yang tak seberapa, kekurangan skill menggunakan hanya compact digicam.hahahA..so what do u expect?gmbo mcm gini jela~

ni brapa kali zoom tah..jauh gile kot~



indahnya ciptaan tuhan~oh kt frame tingkap tu bukan sawang ye.harap maklum.tu hasil kreativiti manusia melekat salotep~tak pasal2 lekat bekas yg tokleh ditanggal..sigh~

okeh tatau nk tulis apa dah. baiklah. biarkan aku meng"upload" (memuatnaik..eceh.) gambar2 iftar bersama Petronas time maghrib tadi~hehhe..excited nk pegi...tak penah gi selama 5 thn kt utp~isk3!

comel je cik gee kita...=) argh..nyesal tak bergaya2 igtkn nk solat di masjid!wahahahaA~

tgk~cumil je budak2 ni..=D

byk ikan kt tasik nie~besar2..+busuk skit(bau taik ikan kot..hahaha)


nilah dia~ayam masak merah+kicap (pandai2 je), daging masak kurma, sayur2an yg aku tak amik..hehe
oh tatau pulak menu sem ni tak bes compare dgn previous punya iftar~Pet***** sep kot takmau membazir..morelh pon dpt kuih je..sob3..alhamdulillah makan free~heeee

hmm..jam di lappy ku sudah 4.19a.m..izinkan aku berbaring sambil menunggu pukol 5 nak bersahur!hahaha..jangan tidur udah~



Aug 23, 2010

TUMPANG BAHAGIA

scenario 1 :seronot aih teman orang p pohkong belek cincin tunang *winkwink*

scenario 2:malas nak jadi pengapit sebab malas nak buat baju theme purple/takot over ngalahkan pengantin?humph2

sekadar nak ambil berkat x salahkan?heee

*peace*

p/s: sapakah mereka?shhh~tunggu dan jgn tanya byk!!


Aug 20, 2010

BUSYBODY/OBSERVER

baru perasan aku suka nengok org duk berkelai kat forum..cam kelakar pn ada tp x berani nak sampuk la..xde pekdahnye :D

tapi suke nengok aje..xpe kan kan?bukan p simbah petrol pon kat depa..hu2 ni pon buang masa jugak namanya!dush dush ~

tergendala sat azam nk siapkan fullpaper by this week..haha xpe minggu dpn ada lg (tudia tabiat org melayu zmn skg.ske menangguh2 bl dh dekat deadline br nk terhegeh2)

tension baru balik teman golongan x posa melakukan aktiviti terlarang di rumah tapi malangnya gagal disebabkan kehabisan minyak masak!haha boleh pulak terlupa nak beli.tapi xpe alhamdulillah.agaknya rezeki aku kot samosa segera tu..kahkah

dalam perjalanan, secara x sengaja kami menyaksikan 2buah kenduri kawen..terkejut tapi tengok2 oh warga thailand rupanya.cis cis kenduri mcm org melayu.dhla sebelah-menyebelah.agaknya kawen ngan orang sekampung kot?muehehe =p

ok sudah2!!dah pukoi empat sudah!!harus ada progress jugak harini sebab esok cuti!!enggak sabar tunggu minggu hadapan pulak!!whee :)

p/s: tengok entry wantong,tetiba semangat blk nak guna mederma..ooyeah =)



nasik lemak ayam golek~


mARi berbuka bersama ayam golek!hak3..dh 2,3 ari aku dok ngidam ayam golek, ayam berempah..tapi tak sempat sbb asik pi pasar ramadhan,..2 hari lps pegi buffet cheng ho ipoh..tapi sbb tak bes aku takmo post kt sini...baziR RM25~uishh..

hmm..asal lalu batu gajah kompem r jumpa kedai sikmak ayam golek ni!so smlm aku menggagahkan diri try jugak kedai ni..tapi sampai2 si Deqni ni tak sedap ati plak..sbb kedai ni sebelah dgn tokong/kuil hindu..ahahhaA!SEBek dia tak berubah pikiran so dpt jugak aku try!memula nk duduk dlm pondok die tuu..punya la berebut ngan orang..tup3 hujan..terpaksa pindah duduk tempat bese je la~so takde la gmbo pondok cumil tu!

kedai ni bukan saja menjual sikmak ayam golek ye..ada gak special dish cam tomyam, pulut mempelam, tah apa lagi aku tak usha sbb memang main purpose nk try sikmak ayam golek!rindu ayam golek yusri dekat behor temak!(aishh sabar next wik aku balik!)

takmo ckp byk skang aku dh amik gmbo die~ting!


ni la dia ayam golek yg dh bertukar menjadi ayam percik!

hmm..memang tak sama langsung dengan ayam golek yusri!ayam golek die dh serupa ayam percik..tak rasa serai pon!tapi since aku dh lapo (berpuasa..=p) kira okay je la..boleh la melepaskan ke'addict'an aku terhadap ayam golek~boleh la dari pegi makan buffet RM25 kelmarin tapi macam makan RM10!hahhahaA..tak worth langsung!

let me introduce u~blkg tu sorang nama dia Ali n sorang lagi Abu!


kekenyangAn!hayyaalassolahhhH~~

hMM!dh 2 hari frust so harini tapau kt pasar je laaaaA~~~lgpon bazir masa ja makan kt luar ni!eceh~


Aug 18, 2010

YESTERDAY WAS A BAD DAY


haha cam sedey giler je tajuk entry..yer ah kerana telur 10 biji rosak selera aku utk berbuka puasa!

di dalam hujan renyai2 ptg kelmarin, kami pergi mencari juadah berbuka puasa sambil membeli barang2 dapur in case emergency spt cuaca x mengizinkan,mls kuar p bazar etc..

motif beli telur byk2:konon nk tiru resepi sheila rusli dlm iklan tula..hak2 mayonese nye udah dibeli!!telur je hancus *sigh*

hancus terhempas ketika menyelongkar purse ku..pulak tu tokey kedai ckp "hmm x dpt la den nk nolong".lagi la terbakar nafsu marah aku di bulan yg mulia ni..haha tp xpe, k aja tenangkan aku die pon pernah mengalami nasib yg sm suatu ketika dahulu then suh pilih makanan utk berbuka nanti..tapi ahh satu lauk pn aku x berkenan (tak ke pelik lagi hairan tu?).selera terus tertutup gara2 kejadian malang tersebut.

yerlah ni kot 1st time aku pecahkan telur dlm kuantiti yg begitu byk.pecahkan dalam mangkuk xpela jugak.boleh jugak msk..ni atas lantai kedai?ish2 gile malang x berbau lah

dalam hati aku terdetik "mungkin ini dugaan Allah buatku di bulan Ramadhan dan mungkin jugak kerugian duit telur tu patot aku sedekahkan kpd fakir2 miskin di luar sn yg sgt memerlukan"

p/s:banyak-banyakkan bersedekah di dlm bulan yg berkat ni.lagi byk pahala ada la..mcm nk belanja org fakir miskin bukak pose jer.ada sapa2 fakir miskin kat cni tak?heh heh

Aug 17, 2010

setahun graduasi~

hmm tepat pada 16/08/2010, genaplah setahun aku, chunk, mira, mimie, fana, farah dan lain-lain seangkatan dgn kami telah graduasi!pelik lak guna "graduasi" ni kan. graduate la senang kata..keh keh.status fb sorang2 bising2 pasal achievement. it makes me think too~

then terlintas di hati..achievement?apa yg aku dh achieve selama setahun,..?sempat kije RA then naik RO..tu pon sbb Cik F nak habiskan duit grant.alhamdulillah..hihihi..sempat merasa bekerja di universiti~pdhl time intern dh merasa bende yg sama..the difference just aku kena buat kije baru iaitu writing paper!hahaha..tah apa2 yg aku tulis..merepek gile..tah tak dipublish pon.duit pon dh abis!Cik F pon dh nk fly untuk further PhD..then sempat merasa apa itu menganggur sekejap, dlm 3 bulan from april to july before masuk UTP balik!hahahA..time nganggur=free time.apa lagi..jalan2 menghabiskan duit gaji!dedem~tu pon aktiviti bersama teman dikurangkan..hakhak~mana taknya..if kuo ngn parent duit aku tak luak r untuk makan2 ni..hik3..so berfikir 2 kali time chunk n d geng ajak meronggeng~terpaksa membajetkan diri!

okeh tu je la achievement nye~uncountable!bukan uncountable sbb byk..sbb cam tak leh dikira langsung pon sbgai achievement!so kesimpulan achievement=nill!okeh!latest gadget?hak3..time aku kije smpt la beli 2..nokia 5530 n digicam ku yg compact nye tu..canon ixus 100..~tapi sekarang dh ketinggalan kot!dedemM!okeh2..igt nk tuko BB tapi since cm dh nk kena haram so bek tayah..stick je la ngn express music aku tu~tunggu rosak baru tuko!

kereta?still lagi kelisa hijau (bawak cam haram) WKL****!tu harta makbapak r..bulih dikira tak..hakhak~tapi dlm grant nama aku so bulih la kot dikira harta aku jugak~hak hak!ada rasa cm nk tukar?(dalam hati, dah2 la tu...pass plak kt adik yg masih blajar..) hmm..pikir2 cam takleh lagi kot..kompem ke aku grad ni kije n gaji jalan?buatnye macam pet dlu..tak kompem kije..dh la grad bulan 12..then nk tunggu konvo bulan 8 or 10!dkt setahun gk tu..surat senate tuu bukannye leh request awal!huh~so baik aku pakai je la kelisa ijau tu..sep skit duit minyak aku!~wakakKAKkaA..selfish tak?tapi adik aku tak butuh lagi kot~maybe nanti die dok luar kampus baru leh pk lagi..for the time being biarla aku yg bertanggungjwab ngn kelisa ijau tu!

then apa lagi?relationship status?still single dari zaman intern sampai skang!solo!so what?ecehh..tetiba emo~buat masa skang biarlah dlu..if ada pon bukan buleh kawen lagi ye tak?dh la aku tgh pening study ni..usahlah menambahkan beban nk pikir sal org lain plak~buang karen je kan..<--cecece..ayat sedapkan hati!tapi bagus gak~mengelakkan maksiat!amar makruf nahi mungkar!hahaha..jadi ustazah plak..=)

ok..physical pulak?tah kenapa..aku rasa aku makin gelap~ke sebab aku dok bertukar2 product ni!ke kena makan kolagen macam ko chunk?hak3,appearance plak..makin feminine kot..hahahahaA..dh byk baju2 pompuan yg dlu2 aku geli nk pakai..rasa cam tak rock r beb!!hahahahA..tapi bagus gak..menutup aurat la kan..dr pakai t-shirt atas punggung..pastu kena pandang semacam ngn mak..hihihi..mesti mak aku cm nk tegur tapi tatau cane kan..tapi kdg2 mak aku tegur gak~still tak kecik2 hati pon then buat lagi..!hihihihi


skrg apa lagi ye?hmm..oral?lately aku prasan yg agak kerap aku menyebut "dem!"oh no..bnyak2 la bertaubat!di bulan pose ni baik jauhkan perkataan gitu~ahahhahaa..tapi tak berniat begitu pon..hahahaha..then aku rase oral skill cam menurun je..tak reti nk explain benda2 ilmiah ni..(sbb kurang ilmu ni~kena byk membaca)..dlm hati dok pikir..cemana aku nk jadi lecturer ni..rosak student aku!aih~so skang aku impressed gila dgn Dr M!bulih eh bg lecturer 9-5pm!bagus betol la~~

ok sudahlah!dh 620..mari solat subuh!~~

ting~!dh sudah solat..apa lagi nk dibincangkan di sini?hak2..okeh skrg umo 24 thn(if ikot bulan tak cecah lg 24!wakakkaa). bila la agak aku nk stabilize and nk mencapai equilibrium?=p mcm ape je~tapi takmo la equilibrium then static trus...hari2 mesti ada improvement babe!ntahla~ni pon baru reg~rasa cam hape!

duhh..sakit perut lak~so off topic!!!!!!!!!!

Aug 16, 2010

8 BULAN


Oh Kekanda jgn irihati, Dinda naik pangkat lagi..

~Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..

Jadi Dinda mahu mengambil masa

~Tapi Kanda mahu segera,

Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,

~Tapi Kanda mahu cahaya mata,

Dinda belum bersedia,

~Kanda dah beria ria,

Jadi yg mana satu?


* Tak perlu bertengkar,

* Tak perlu bermasam muka,



~Oh Adinda, tolong jgn lekas curiga, lekas cemburu buta

Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,


~Kanda kerja overtime, terlebih masa,

Itu yg Dinda harus berwaspada,

~Ini semua demi masa depan keluarga,

Dengan Dinda atau sebaliknya?

~Kanda kerja malam,

Dinda kerja siang,

~Jadi bila nak bertemu?


* Tak perlu bertengkar,

* Tak perlu bermasam muka,


Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!

~Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!

* Bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?

* Apa keputusannya?


Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!

~Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!


* Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,


~Kanda polar kutub Utara,

Dinda kutub Selatan

* Komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,

* Tak perlu bertengkar,

* Tak perlu bermasam muka,



~Walau kita sering dgn cara masing2,

Kanda yg Perdana,

~Dinda yg Utama,

Kanda segalanya..

~Dindalah Nyawa,

* Kita tetap bahagia bila bersama
sama bahagia bersama,
bersama selamanya,
bahagia slama- lamanya!


-Monoloque Ft. Atilia - Kekanda Adinda (OST 8 BULAN)

Aug 12, 2010

SOYA TERHANGAT DI PARAM?


Dear Cik Emi ,

Thanx for the new word = PAsarRAMadhan @ Bazar.

Sgt aneh tapi ada kebenaran jgk dlm perkataan param tu..mcm perkataan sebelum ni yg kebiasaan sgt digunakan = LAMbatPIckup (aneh gak tp dh salu sgt sebut so lama2 hilang la keanehan tersebut) eh merapek terlampau pulak aku pagi ni.sudah sudah!!

Adoi dugaan ramadhan pertama.dahla pegi 2 bazar.terserempak gerai soya mcm laris gile sebab tgk org beratuq pjg gilerrrr then aku pon join skali la semata2 nk beli soya air gula merah sebungkus sahaja!Beratur punya beratur,sampai je turn aku........


"Sori dik, soya dah abis"

"......???" (-___-")

speechless then terus blah dgn muka penuh amarah dan peluh~yela x sah kalo x peluh p bazar ni.terpaksa parking jauh/dekat ngan gate then kena merentasi padang jarak padang tekukur tu pulak..park dekat ngan tapak bazar nanti susah pulak nk keluar.dugaan betol~

p/s :harini berbuka di changlun.xpe.ada byk masa lagi nk dapatkan soya terhangat di pasaran tu!!





Aug 11, 2010

SALAM AL-MUBARAK

"Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, dengan ini saya mengisytiharkan tarikh berpuasa bagi negeri-negeri seluruh Malaysia telah ditetapkan pada hari Rabu 11 Ogos 2010," katanya.

Sebelum pengumuman tu lagi, aku dh dapat 2 sms dari mak & ayah..adoi diorang neh memang.duduk sebelah2 pon suke tol send msg yg sama (sweet sgt la tu?erk =p)

"Confirm besok pose,malam ni dh boleh start terawikh" - sms dari ayah

"Esok pose" - sms dari mak

"....." - sms dari adik (bukan titik2 tapi sms request mintak credit belas kasihan dari aku!!).cis tol adikku sorg ni..cmtulah rutinnya tiap kali dpt balik rumah.biasalah pengawas yg skema.bdk2 lain rilex je bwk handset.die sorg je "over" skema :P

Tahun ni cm x rasa apa.i mean excited cam sebelum2 ni coz bukannya boleh puasa pon harini..opss cedey ;(
Aku yakin perempuan2 yg senasib ngan aku pun mengalami perasaan yg sama.takpe sehari je kot?insyaAllah ;)

Marilah kita sama2 mendoakan agar Ramadhan kali ini menjadi lebih baik dari sebelum ni.mendapat barakah dari-Nya.memohon agar dijauhkan dari segala bala dan bencana.ngeri dan kesian tengok negara2 luar mengalami banjir yg dasyat sehingga mengorbankan beribu2 nyawa!!subhanallah kami belum bersedia untuk itu ya Allah


apa2 pun saya ingin mengucapkan......... :)




p/s: seronok tengok ramai yg berpusu2 ke masjid semalam utk menunaikan teraweh pertama.alhamdulillah :)

Aug 8, 2010

PC FAIR 2010



kelmarin saya pegi yang kat KLCC tue (harini last day!!)



Touchscreen PC *jakun*


Fuhhh penatnye lama x pegi pc fair sebesar ini (byk sgt hall dahla ada 2 level kot?).niat di hati utk jln2 cuci mata jer tapi x kan x terdetik sikit pn nk beli something kan?rugi tu.peluang di depan mata o_O

Pelbagai tarikan di booth masing2..tetiba teringat pengalaman saya menjadi salah seorang peniaga di booth ala2 pc fair @ UTP Convo Fair.excited sgt bila tengok brg2 sume byk yg laris & terjual.agaknya dah sinonim dgn nama bisnes sepanjang hidup saya di UTP

Tapi yg hairannya tiap kali ke PC Fair mesti ada segerombolan kaki2 photographer tertumpu di hadapan duta2 @ model booth masing2..barangkali pempuan2 cun,sexy & terdedah itu menjadi daya tarikan pengunjung2 kot?haha tp x effect apa2 pn tgk diorg posing cmtu.posing cmni.semua bz berpusu2 menuju booth ke booth utk melihat tawaran2 harga yg menarik

Kebetulan pulak saya pergi ke satu booth yg sedang menjalankan promosi "Happy Hour" pada pukul 7.jam pd masa tu 6.50pm.10min lagi nk kol 7..fuhh apalagi,terpaksa la terpacak kat situ semata2 nk beli "favourite thing" pd harga yg sgt2 murah :P

berbaloi memang berbaloi!!~ yela nk beli mahal2 x mampu..so terpaksa la tunggu promosi yg jarang2 dpt time cmni.yg penting ada kegunaan utk diri sendiri.beli tapi x guna rs cm useless plak.nanti mesti menyesal bila pk2 di kemudian hari.*sigh*.so saya amalkan prinsip "Beli Bila Perlu Sahaja" :)

on the last day.ahad pon sempat lagi pergi sbb byk turun harga lg murah

p/s: aaa..dan jgn lupe pastikan bwk duit mengikut budget.takot "ter"boros pulak kat sana.al-maklom la sy x pakai kad gores :p


Aug 5, 2010

OPSS PINK LADY

aih nak tergelak aku "pondan pegi semayang jumaat pakai baju kurung?"

baik xpayah pegi la..x kusyuk org nk smyg tengok hang berpakaian mcm tu

bukan nak menghina tapi agak2 la weh!!mcm mempermainkan agama plak

hahaha eh bukan gelak tp tiba2 terbukak topic "maknyah" tadi berikutan Buletin Utama smlm wat sesi temuramah ngan golongan sebegini

dgn selamba dia menyebut kebanyakan dari mereka trgolong daripada pelajar2 diploma dan degree dari universiti* tut*,*tut* dan *tut*

nasib baik unimap ngan utp x disebut :p aih kot ye pn censored la cket universiti yg disebut tu..xde sensitivity lgsg ke?

Aug 4, 2010

TERJAH OPS DENGGI


fuh cuak siot.nasib baik la x kena denda apa2..mau RM500 jugak kena kalo kantoi ngan MPK - umah aku lah sarang ternakan nyamuk aedes terbesar di Taman I bukan nama sebenar (kang MPK terbaca tetiba mai terjah buat kali ke-2 naya!!)

Nasib baik la k Nani duk sorang kat rumah time operasi terjahan bermula..Semua jantan!!x manis lah gadis tinggal seorang diri di rumah membenarkan cik abg-cik abg masuk kan? Nice one lah housemate aku sorang ni. Kalo mak aku lagi ah over - suh duk diam2, jgn jawab salam..tutup langsir sume..haha xD

Kebetulan pulak, kitorang baru je upah pacik potong rumput..fuh ilang satu bala!nak pulak kelmarin panas terik elok..suhu yg sgt sesuai untuk menyidai :p

p/s: Kalau kat jakarta, takmau fogging pon kena denda/penjara 1tahun woo..Malaysia?no komen ~sebab xtahu pulak ada kes cmni



sleepy but don feel like to sleep~!

hmmMM..mlm ni hari perasmian nescafe 3in1 n megi kari aku~dh 2 mggu tu beli..tak bukak2 lagi..banggaA2..ada improvement compared to masa undergrad student dlu..hihihihi~

pagi tadi jmpe lecturer nk tnye sal lecture die next wik~bulih lak dia tatau..sabo je r..lecturer yg cumil+putih+chubby..hahaahA..gila pe aku kena ngadap muka dia 2 mggu dr 9-5pm starting next wik~haih...tpksa berdua2-an dlm bilik dia r gini since part time student x amik lg course ni..dedem!takpe tabahkan hatimu hnya 2 minggu~hihihi..adoi~

cam serabut la apesal la module kt utpppppp ni cm pelik skit..dh la kena buat sthn stgh!tapi sem ni cam pack semacam~sem ni sja kena amik 8 subjek..tolak klas research methodology tu jadi 7..aihhh...mmg lain gila ngn usmmmmm. 3rd sem aku kena amik dissertation (research) aja semata2..2nd sem ada design project..oh!ala2 plant design gak r ni..oh tidak!lemoh tol..hmm..then klas research methodology ni wt aku hangin!ade ke wt tgh2 weekdays hari rabu!most klas aku time wiken je..if takde klas research methodology hari rabu tu dh leh adjust balik umah dah..haih~rosak program!dh la 10 minggu klas research tu..wt tuk dak2 research udah le~sigh!

dlu masa undergrad, 1 kos blajo dlm 18 wik cmtu..skang 2 mggu je 1 kos..if klas aku time wiken, kira 4 hari je la untuk cover 1 kos..haahahA..semak gile pale~dh nama pon postgrad..normal la tu kot serabut2 ni..peh!

hMM..takpe la..pk positif..lg byk blajo lg bagus..kang jadi lecturer tatau amende nk bg lecture..haAhahHAhhahaA..gila nk sedapkan hati tuuuu!risau gak ni bila diamati dlm student list program aku ni, dak2 part time ade yg smpai 6-7sem amik..gila apa..part time patotnya 4-5 sem je pon..siap ada yg on probation!isk3..psycho tol~tapi pk2 dak part time takde masa nk blajo..dgn kije lagi..so sbb tu la extend kot..hehehe..pandai2 wt assumption sendiri.hehe..tapi logik la gak~

tapi yg besnye, lecture notes seme provided..just pegi amik kt PG opis..dh siap susun dlm file tu..takyah susah2 print.buat abis ink printer je..mmg patot pon wt cmtu..yuran mahal tak igt..RM30K..leh wt belanja kawen tu..ahaks..

hmM..sunyi sepi ting..takde tmpt meluahkan prasaan ni..sebek la satu umah ngn dak2 ni..tapi nnti derang nk abis dah..lg la lonely abis..dh la dc++ takde.mirc takde.haih~apo nk jadi.sebek wifi dpt.leh la lyn download kt ares tu.keh3.

chang!!! meh smbung kt sini wt research meh!heehhee~meh la chunk!nnti aku usha if ada vacancy untuk RO.then ko smbung je trus..hikhik~psst...RO kt sini mahal doww..>rm2k..2500 ke bape tah,.lolz =D

if selalu camni, 

 
end up dgn exhaustion cm bdak ni..tapi budak ni lebih dr exhausted dh..berasap siap..LOL

Aug 3, 2010

BUAYA SESAT DI LAUTAN

time duk syok2 sidai kain, hoh hingar sebentar dengar k hajar jerit depan tv..rupanya buaya darat tembaga dijumpai terapung kat PD..jap PD bukan pantai air masin ke?hmmm no wonder la arwah buaya tu..hik2 innalillah

pasni ada org ajak picnic kat PD, rasa2 nak p tak?aooommm xpe2..ajal maut di tangan Tuhan kan :)

tapi was2 la jugak nak p kan?hooo think more than twice lor!!

p/s:eee agak2 xde ke sepupu-sepapat dia kat dlm laut tu lg?aaaa -___-!