Aug 18, 2010

YESTERDAY WAS A BAD DAY


haha cam sedey giler je tajuk entry..yer ah kerana telur 10 biji rosak selera aku utk berbuka puasa!

di dalam hujan renyai2 ptg kelmarin, kami pergi mencari juadah berbuka puasa sambil membeli barang2 dapur in case emergency spt cuaca x mengizinkan,mls kuar p bazar etc..

motif beli telur byk2:konon nk tiru resepi sheila rusli dlm iklan tula..hak2 mayonese nye udah dibeli!!telur je hancus *sigh*

hancus terhempas ketika menyelongkar purse ku..pulak tu tokey kedai ckp "hmm x dpt la den nk nolong".lagi la terbakar nafsu marah aku di bulan yg mulia ni..haha tp xpe, k aja tenangkan aku die pon pernah mengalami nasib yg sm suatu ketika dahulu then suh pilih makanan utk berbuka nanti..tapi ahh satu lauk pn aku x berkenan (tak ke pelik lagi hairan tu?).selera terus tertutup gara2 kejadian malang tersebut.

yerlah ni kot 1st time aku pecahkan telur dlm kuantiti yg begitu byk.pecahkan dalam mangkuk xpela jugak.boleh jugak msk..ni atas lantai kedai?ish2 gile malang x berbau lah

dalam hati aku terdetik "mungkin ini dugaan Allah buatku di bulan Ramadhan dan mungkin jugak kerugian duit telur tu patot aku sedekahkan kpd fakir2 miskin di luar sn yg sgt memerlukan"

p/s:banyak-banyakkan bersedekah di dlm bulan yg berkat ni.lagi byk pahala ada la..mcm nk belanja org fakir miskin bukak pose jer.ada sapa2 fakir miskin kat cni tak?heh heh

4 comments: