Jun 29, 2010

BIGAMI

Sebelumnya kau pergi
Renunglah ku di sini
Kerna mungkin terjadi
Kita takkan bersua lagi
Anggaplah pertemuan ini
Mungkin yang terakhir
Dan tak usah
Kita kesali
Atas apa yang terjadi

Banyaknya pengorbanan
Telah ku pertaruhkan
Mungkin tiada bermakna
Telah banyak mengguris rasa
Untuk itu maafkanku
Kiranya menggangu ketenangan
Dalam hidup mu yang tak perlu kehadiranku

Dugaan...
Inikah dugaan untukku
Hujungnya yang tak seindah mimpi
Hanyalah igauan ngeri
Kau yang pernah ku rindu
Mudahnya berlaku
Mengapa begitu
Berubah layu
Aku menerima
Salam perpisahan
Segalanya sebagai ingatan
Biarlah impian kan berlalu dengan mu

Lagu di atas adalah ost drama Bigami arahan Din CJ..terfikir ada beza ke Bigami & Poligami??menarik plot cerita ni..pernah dgr lakonan dalam lakonan?hehe

drama Bigami ni mengisahkan sepasang suami isteri Sidi Oraza & Azizah Mahzan dan kemunculan org ke-3 iaitu Haliza Misbun yg menjadi punca keretakan rumahtangga mereka. Rakan mereka adalah seorang penerbit drama. Atas permintaan Azizah Mahzan yang ingin meluahkan perasaan terkilannya terhadap sikap suaminya yang makin berubah sikap maka terhasil la sebuah drama yang bertajuk "PARASIT" lakonan semula oleh Jalaludin Hassan (sebagai suami) & Aida Rahim (isteri) & Norazah Aziz (perampas)

tiba2 rasa kelakar pulak tgk pelakon2 lama ni beraksi dlm drama dulu2..mekap x mcm skg.dlu putih melepak.skg natural beauty gitu..tulah org cakap "DULU LAIN SEKARANG LAIN"

peace~

Jun 28, 2010

WATCH OUT


Watch your thoughts; they become words.
Watch your words; they become actions.
Watch your actions; they become habits.
Watch your habits; they become character.
Watch your character; it becomes your destiny.


—Lao-Tze

Jun 25, 2010

BERBALOIKAH SEMUA INI??

RM 66,550 untuk plat keta saja?huiyooo gilo kayo JPJ $__$

RM 220,000 untuk TAY 1 yang berjaya mengatasi harga plat TAN 1 yg bernilai RM200,090 sebelum ni!

TAY 8 pulak RM 62,000.

Manakala TAX1 bernilai RM 165,000

*gulp!!*

Jun 21, 2010

Jun 18, 2010

CATCH UP HERE YAWW


akibat jarang bukak radio, melepaslah carta2 lagu hangit di pasaran.koleksi lagu skg pon dh out dated barangkali..hoho jadi marilah mari kita mengundi.

lets catch up the show here

p/s: maaf.otak kenyang mulalah nak merapu.burp permisi!

Jun 15, 2010

A.P.I - PELITA



Tak pernah sesaat daku meragui
apa yang telah daku temui
slama ini,


Tak pernah sesaat daku menyesali,
apa yang telah aku nikmati,
apa ku alami,
selagi hayat di kandung badan,


Takkan ku menyerah kalah,
walau mimpi ku musnah,
harapan ku hancur,
sayapku patah,

kan ku pancarkan cahaya,
seperti pelita ke srata dunia,
yang gelap gelita

sehingga hembusan nafas
yang terakhir.

Tak pernah sesaat ku mencurigai,
Apa yg telah aku kecapi,
Setakat ini,

Tiba saatnya kan ku tangisi,
Pada yang pergi, takkan kembali
Kembali lagi,

Selagi jasadku belum terkubur!
Selagi tubuhku, belum ditimpa uzur!
Pantang datuk nenek moyangku,
Berundur!

Akan Ku Pancar Cahaya Seperti Pelita,
Ke Serata Dunia,
Seperti Cahaya…….

p/s: tema lagu Hooperz ghupenye heh ....

Jun 14, 2010

jalan-jalan cari makan

aih..harini aku stay up setelah brapa bln tu asek tido awal...peh..ni mesti sbb aku tido ptg tu bulih berjaga..tah lps balik kmc rasa cm penat smcm..dh la panas~aiyoyo..global warming betol!jumpa doc tak smpai 2 min pon..aih..tunggu smpai 2 jam..lama tol nk analyze blood je..pakai analyzer kot..bukan manual!ramai lak org pagi ni...dh la jmpa kak sal kot..buley aku wt bodo takmo tego..ahahahahA...aihh..xde privacy tol..asal kuo je jmpe org dikenali..di mana privacy?mana?lols

Hmmm..dh penat lapo rasa cm nk lunch kt my family kopitiam..ni tpengaruh ngn Sh Nur la kt tv..kafe ni Dr Mukhriz yg launch..wow~~tgk lam tv cm sdp je..so aku pon pegi la cari...memang sng pon jmpa...blkg bank Islam je..odw aku nk balik kangar before smpai shahab...gud2...landmark:bank islam..tak nmpak sja..tinggi kot..dr jauh nmpk..hehe
ni la die...hehe

since noodle kopitiam aku pon try la sizzling yee mee...hmm..boley la...not bad..kuah cair..xde mushroom..kurang masin!assume je la mushroom die dh abis time aku pegi...tapi tak kisah sbb aku x suke sgt pon mushroom..tapi tu r..kalo masin lagi sdp..aku makan masin kot...n pekat lg sedap..wakakakkaAAA..



aih..lupa nk amik gmbo choc ice blended..sebek la air die sdp..besh..tak manis sgt cam certain2 tmpt..heheh...

mak aku lak order chicken chop..memang fav die la tu..ahaks..aih..sebek aku tak order...blackpaper sauce die masin gel..hoi..brapa kilo la die letak...tkpe2 think positive..die terlajak garam..ahahahahA..tapi ayam die sdp r..tak berkerutu..sauce die je fail tol~~~air mak juice apple aku tak rase pon..since menu biasa...ahaha..


see,..nampak cm sedap..aih..better tawar dr masin!sigh~


ok lah..selamat mencuba~~~


==food lover==

Jun 12, 2010

cinta memang cukup sampai di sini~

d'Masiv - Cinta Sampai Disini

mencoba tuk pahami
mencari celah hatimu
bila harus menangis
aku kan menangis
namun air mata ini telah habis

reff:
segalanya telah ku berikan
tapi kau tak pernah ada pengertian
mungkin kita harus jalani
cinta memang cukup sampai disini

mencoba tuk rasuki
menyentuh palung jiwamu
bila harus mengiba
aku kan mengiba
namun rasa ini
telah sampai di ujung lelahku

bes lak layan lagu ni~euww...haaa sapa yg berkenaan jgn nangis lak..lols!

Jun 8, 2010

I'VE BEEN TAGGED

3 nama samaran kamu:

: chunk - nama akmal sy entah hilang kemana..
: nor - di umah sahaja
: comel - kdg2 bila parents sy terlupa pggil nor.adik!jgn mrh.adik pn comel tp comel kecik!hehe :)

5 tarikh penting dalam hidup kamu:

: Jun
(my besday!hee)
: May (besday adik laki & ayah and ...k!harus lupekan!)
: March
(besday abg sy 3/3)
: Selamat hariraya aidilfitri mulia..sori tu je terlintas di minda! :D
: Tiap2 hujung taun!! (yer itu sgt penting bg saya sbb keesokannye tu dh bertuka tahun, besday mak & adik bongsu saya juge)

5 perkara saya buat semalam:

: Cari2 novel yg customer booked & pos with K Najwa
: Update blog
: Chatting dgn adik tnya family di rumah~
: Tengok cite best @ tv2 (ayu raudhah, zul huzaimy, ashraf muslim, fizo omar)
: abis je cite tu terus zZZZZ!!


5 perkara yang buat anda gembira:

: Masuk gaji!! $_$
: Bisnes lah!bila laku je misti seronok..alhamdulillah!
: Bila tiba hariraya..semua insan bergumbira~ =))
(bila nak start posa nih!)
: Public holiday!!heee =p
: Bila org rindukan saye!!

5 hobi kamu:

: Its All About The Music - radio?its a must for me =)
: Shopping
: Check email - update customer2 novel saya..bisnes sgt happening!
: Reply msg!he2 lately saya x suke sms org dulu.im sori!
: Facebook -boley update psl teman2 yg jauh di mata yg dh kawen, beranak pinak etc

5 tempat percutian idaman kamu:

: Singapore!!-riang ria Sentosa Island..lg best dr Genting!
: Korea!! -
ley suh kwn saya bwk jenjalan & jumpa artis2 yg digilai ramai kat Msia ni
: Japan!! -
ley jumpe geng2 h!p..para2 sakura~uwah
: Malaysia!! -
sbnrnye x abis lagi saya pusing2 satu Malaysia.tp prefer pulau la
: Bandung!! -
ni boley pergi bl aku betol2 dh ready utk kawen shj!!hu2 =)

5 sebab kamu jawab tag nie:

: ditag oleh kN
: bertindak mengikut arahan
: xde idea/topic nak post
: dah lama x kena tag..layankan aje
: next!


5 orang yang nak di tag:

:
Wadi
: K Emot
: Ucu Linda
: Leha @ Hakita Sina

Jun 7, 2010

TAK RASA BERSALAH KE?

terjumpa signboard yang x mematuhi tatabahasa yang betul dan sesuai untuk tontonan umum..
lokasi : kuantan, pahang

p/s: korang pernah nampak benda2 mcm ni?

Jun 6, 2010

DoubleDutch Baru

Ayah tak pandai menjahit,
tak pandai ikat rambut,
tak pandai berkebun,
tapi..
hujung minggu ayah tau kegemaran kami,
Double Dutch baru..

p/s: sodap beb! Vanilla flavoured ice confection with Choc flavoured Syrup, Marshmellow, Chocolate Chip and Cashew Nut..worth la dengan harga dia rm10.kalo susah nak dapatkan Haagen Daaz tu boleh la dapatkan doubledutch ni kat mana2 pasaraya je.cubalah!! =D

BOIKOT LA KONON


semalam dekat 2 jam tunggu ayah ngan mak wat speck, aku & adik tetiba dahagakan kasih sayang lalu melepak la kat starbuck..tapau lalu mengonggong la air kesana kemari

ayah : "nak cket..air apa ni?hah starbuck?", sambil geleng2
mak : "ayah kan anti israel skg.."
adik :"xnk sudah..bak adik abiskan"

tapi ayah xmo lepas2 pastu masukkan straw lam mulot dia x kuar2 dah!!aih ayah ayah...~

p/s: tudia..asal benda free je memang xkan tercapai la hasrat boikot memboikot ni

Jun 2, 2010

WORLD MILK DAY



DUTCH Lady Milk Industries Berhad (Dutch Lady), syarikat tenusu terbesar di negara ini memperuntukkan antara RM4 juta hingga RM5 juta bagi menjayakan Hari Susu Sedunia 2010 yang berlangsung semalam.

Sebanyak 250,000 pek susu edisi terhad akan diedar kepada orang ramai di seluruh negara, manakala 20,000 pek turut diedar di beberapa kawasan tumpuan di sekitar Lembah Klang.

Sumber: Harian Metro


p/s: wuuu nape di kawasan tertumpu je?pavilion jeke? sobs =(



Jun 1, 2010

BB OH BB

attention to Ucu Linda : lihatlah dimanakah terletaknya bb idaman kamu itu..ohh