Mar 31, 2009

down~

arini aku rse down..tatau nape..fyp x jadi kot..bnci r..nk tulih pe lam progress ripot...haih...~x penah rasa down cenggini..nmpk sgt aku bsugguh2 wt fyp..smpi leh down..mwahahhHAHa..ARGHhh..tatau nk wt pe...stuck dh..

Mar 20, 2009

Curang...sapekah bsalah??

btw aku bukak blog ni tringat lak time2 aku propose kat kN tok wat blog housem8 time final year 1st sem...blog tu patutnye purposely update sal housem8 pas dah grad la time tu tp proposal tu ditolak...hahha...

k bebalik ke tajuk post....leha mtk gosip so aku nk kasik gosip tp actly ni bkn gosip..its a true story..aku dgr cte ni aku nges...bkn dlm drama je bnd ni leh blaku....n it may happen around us too..

cmni cte die...akak aku ade bos...umur dlm 30an la..anak due. kecik lg la anaknye...4-5 thn kot..die penah cte sal umah tgga die kat akak aku..die dulu student UNITEN..ptt g overseas time 98 tp waktu tu gawat so krajaan bg pilih mane2 universiti kat msia utk truskan stdy..so die pon pilih uniten...kat ctu la die kenal wife die..pas da grad umur 25 die trus kawen..reason, nk kawen cpt tkt pompuan ni dirembat org....wife die keje petronas, die plak bukak bisnes sndri...(company yg husband die bukak ade sikit share akak ipar die-kakak wife die) nk sng kan cte meh kte bg name k? azmi (bkn name sebenar) si husband, leyla (si wife)

dorg ni husband n wife yg happy la..taknah lg kakak aku cte dorg gado...aku yg slalu melepak kat ofis akak aku dulu slalu tgk gmba dorg family g disneyland la ctu la cni la...kesimpulan, idop senang, anak2 comel2 sihat2 xde kurg nye la...then skang istri die pregnant..maybe da 6-7 bulan kot..

kakak aku as account exec merangkap secretary die (die buli akak aku actly) slalu la jd ejen kene bli tiket flight bos die la g mane2.tiket yg die beli tu atas name 2 org..azmi n sorg pompuan...g miting mane2 la..so aku tny akak aku..ni pegi berdua je slalu ni scandal ke kakyah?tp xde jwpn tok soklan tu

so within las month aku slalu didtgkan msg2 from kakyah cte sal pompuan hot kat ofis die....slalu dtg pakai skirt pendek2..putih melepak halus mulus kulitnye...hahha...rmbut pjg..senang cte, hot! die dok dlm ofis si azmi tu slalu..penah kantoi pompuan tu pakai bj azmi waktu kyah nk amek document kat bilik azmi..n kedudukan yg mcurigakan..krusi pjg mhadap meje..n cane tah..mls aku nk pk ayat...haha..n kyah jugak penah jmp artikel2 psl poligami kat ofis azmi tu...time tu kyah ckp scary nye bos die..huhu takut~

smlm aku dpt msg lg..kali ni btol2 aku tkejut...in fact nges kot dgr cte yg sedeh tu ;(...cte nye gini..btw pompuan ke-2 tu name nye ida (bkn name sbenar)...ida n azmi ni br blk from miting (tatau nape dorg g miting sesame padahal ida tu bkn staf ctu pon), then lepak2 dlm ofis azmi..tetibe dtg la si wife, leyla ngn 2 anak nye...leyla tgk je si ida ni..then dialog berbunyik;
leyla: can i see ur id?
ida: i xnak kasik id i, nape nk tgk id i?u ni cm mara nape?
leyla: eh i ade mara ke, nampak ni im smiling dear, u plak nape nak takut?kasik id u ples...

(ni siyes xtpu..kyah msg aku sebijik2..haha)

actly si leyla ni da tau husband die kawen..die tau name dat gurl tp tak kenal orgnye..(mase die tau tu mcm2 die request kat kakak aku..slip gaji husband die la ape la..pttnye die wat spotcheck lg awal la tp nasik da jd bubur)..so pas die tgk je id ida ni die trus msk bilik husband die n mngamuk....the sad part is die dtg tu bwk 2 anak so the two kids are with them ble dorg argue tu..mmg bising sgt jerit2..si ida tu seat kat area kakak aku time leyla n azmi gadoh...so pompuan ni tatau malu die cte la..die da staf kat ctu (even taknah pon nmpk die dtg keje...n name die tak reg as staf pon)

tetibe anak2 kecik dtg kat mama tiri dorg tu..nk tgk muke..time ni agak klaka n comel tp sedeh la pk2 blk...huuhu...then abeh dorg gado leyla ngn perut mboyot pimpin tangan two kids bwk blk.....='(....time ni dak kecik tu spoil kan, mama dah nak blk ke?makan2?ngn daddy?huhuu...kanak2 mmg inesen kan?


so persoalannye kat cni is..ape harge sebuah cinta kat sorg lelaki?waktu dorg curang, ape yg dorg pk actly, the wife is pregnant for God sake, takleh saba ke nk tggu?ape prasaan die if wife die meniggal time deliver baby nt?or mase drive blk wife die tak sedar bwk kete n accident and all the three are gone? xpenah tlintas sume tu kat kepale otak dorg sbelom they even start a reltionship with sumbody?ni aku discus tok org yg dah kawen, kapel2 xyah cte la yek...sbb ble dah kawen especially marriage tu da lengkap with everything, anak cukop, kesihatan, kemewahan sume pon ade...xterpikir kah die time die akad nikah die dah agree amek tnggungjawab takkan kecewekan istri yg die trime akad tu? n mase pndg muke anak2 yg comel n perut istri nye, tade prasaan kasihan ke?bkn kesian..ptt nye kasih syg tu amat tggi to even nk intitate curang.....

wanita hari ini smlm ade topik sal curang....based on survey 90% lelaki curang, hanye 10% pompuan curang...huuhuu..salah sape?salah lelaki ke yg tatau hati sorg pompuan or salah pompuan ke yg tatau hati sorg pompuan laen? btw dat gurl yg die br kawen tu, die umurnye br 21....korg rs ape yg die nak?i think money is wut she care for...sbb tu tade prasaan tgk pompuan laen merana sbb die.....actly aku jd phobia ngn marriage....unless if we can see the future br aku yakin 100%..huhu

Cuti Midsem

hahha..sbb leha soh post so aku letak jela tajuk ape aku leh letak..sian korg ek sem ni midsem after week 10..dulu tringat conversation ngn dr hilmi..time tu pas week 10 br cuti(sbb sem second kan raye) so die kate bgs gak kan midsem lmbt..ade environment lebeh pjg tok stdy..nt saye nk propose pjgkan week b4 midsem la...so tup tup die implement btol dah..haha....slamat bercuti sume!!!aku stuck di sini ngn ultrasonic....maleh dah nk run..repot lom siap g..haiyya!!

btw lame xg rum chunk borak2 (chunk mmg tak byk borak ngn aku) hahah tp aku nak g gak kaco...tp lately busy n sgt pening....pale aku cm kene chemical je...riso gak nie...xnah rs unstable cenggini...

obsession kat boys over flower dah mjadi2 sbb kN pomot....haha...thnks kN..smp kat ofis pon dok tgk utube je keje..aih~! aku plg suke ee jung sunbae...kim bum...hahaha...comei2~~cute mute je...

mira, nak kad kawen!!!bg la kat aku...xde kad malu nk g kenduri.....

leha!!nt blk bwk buah tgn tok aku yek...hehhee...jemputla dtg rum..kali ni aku kasik...=P

chunk ko blk ke x?ke as usual stay cni?

eh leha! sape gadis yg tak kapel tp kapel senyap2 tu?hahaaha

Malu bertanya sesat jalan!!

Assalamualaikum semua,

Hye uols~. Hmm..1st entry k!!Haha walaupun semalam saye dah publish 1 entry. Tapi sebab isi2 lam post tuh bukan untuk tatapan umum maka terpaksa saye delete. Haha. Malu kot. Grr..kesilapan TER "assume" bahawa blog ni private memang memalukan diri. Sebaik mase tuh saye cepat sedar pastu terus tanye cik leha sal status blog ni. Waaaaaa..bukan private!!!Fuh2..xpe2. Saye tetap cool ok! Hanye ade 2 orang kot sempat TER"bace" entry tersebut. Hopefully dorang xpikir bukan2.

Isk. Camne nak gossip ni. Kang kite gossip2 orang bace, dorang tau lak kite gossip sal dorang?Haha. Gossip2 depan2 ek ni?Neway, semalam chunk bagi nasihat sal *ehem* tuh. Thanx 2 her coz concern gak. Betoi!! Hati & perasaan ni senang berubah. I'll try my best tuk jage relationship saye ngan pakwe. Hehe. Psst..Chunk ko dapat pass seat VIP mase kenduri aku nanti bersama Munir dan Waty. Haha.

h0h0

warGHHH..setelah penat2 mencari template..akhirnya aku give up..bio je r template cenggini..haih..asal aku dpt yg baru je...ade ja yg x masuk..link x jadi la..pe la..mendukacitakn betol~argHHHhh..

nk cita sal gosip r plakkK kan..ah~ha...de sorang membe aku ni...die merahsiakan status..SINGLE ke dh X single?ah~HA...MUNGKIn blom masanya lg dia nk cite..isk~tapi x bes dow..aku sntiasa menantikan brita panas ini...dh continue balik ke ngn *****?***** bkn nama sebenar...opsss..actually bkn 5 stars..sja aku nmboh!ahaAHhahHA..wei..cita2 r sini..aku leh dipercayai..ah~hA...

itu je r gossip sekadar nk warm up~~x.0.x.0


==lehA bkn nama sebenar== =b

Mar 19, 2009

tensi

haih...x jmpa layout yg besh agi..pakai la dlu layout gini...comot gel!tensi~

minggu yang gila

oh no!cuba kau memaksa apa kau gila.(wazzup2!mila in da house)

grrr!abeh trbengkalai FYP aku gara-gara si PDP yang durjana neh.*sigh

ingatkan pas oral presentation (xde la horror sgt), dpt a memejamkan mata selama berjam-jam.arh rupanya jangkaun (ah watever la ejaan aku!) meleset sekali

sejurus selesai presentation, aku trgedik2 ngan gta terlompat keriangan di blkg blok 5(konon2 lagi seminggu la nk grad).tp at least dah sudah selesai satu malapetaka yg dh x larat nak layan.rehearsal pon x wat.men belasah je present dpn xternal examiner tu..hua3

apa yg mendukacitakan kami, masih ada "pagad" yg gila talak menyaman org awam sesuka hati anak die je. kesian external examiners dari petronas tuh trmangu2 memandang sekeping note kuning tertampal kat viper keta beliau.(ewah2 mentang2 die pakai myvi x trgolong lam keta2 mewah, trgamak ko menyamatarafkan die ngan kami yg hina dina ini). kami tau la sape la kami nk park keta kejap je (di kawasan trlarang).tapi kami xpenah pon menghalang lalu-lintas oke! jadi saman2 yg kau berikan pada aku selama ni tu apa?apa dan apa bg korg suma?jgn ingt aku nk halalkan satu sen pon duit yg aku taburkan di finance hari itu (dahla kena byr saman abg aku skali.dems!)apekejadahnya suma ni?weekend2 pon nk saman ke?malam plak tuh.reti la aku nk mengalih parking nanti.lagipon aku park situ pasal "hujan" oke.H.U.J.A.N

oh menyimpang dari topic sebenar.nk cite pasal minggu yg hectic je.psal saman post entry yg len pon xpe..xkn abisnye aku duk cite pasal pagad utp neh (x sume kejam2 yer)..hehe xkn nak prejudis plak kat diorg ni kan.okela ptg ni aku ada TEST lagi.(yer kan dh ckp hectic mggu ni)

jangan samakan aku ngan bdk2 kat bwh ni pasal aku x sedap ati sbnrnya nak bercuti mid-sem kat umah nanti.pasal lepas abis cuti kena bertarung ngan persiapan pre-edx FYP plak.aduyai!trsiksa jiwa raga bile mendengor menatang "F" nih.F nih byk definasi die.
F=Fail=FYP
so renung-renungkan la!selamat "beramal"(ouch!ala-ala ustaz hotfm gitew)


er dah bape paragraph aku merapik nih?eh suke ati aku ar.blog aku kot (yer aku jd parasit je disini meskipon leha yg menciptanya).ngeh2

-chunk-

Mar 18, 2009

bebelan!

wa,...test HRM lak..bru nk berehat2 pas present PDP...euwWW..haish..malasnye nk blajo..pe la..oh mood di mana anda?dh la lapo..dem lapoO ni...tapI sakit perut..waAAA..

X SABO nk balik umh..cuti mid sem diz wik je..yeye!ps cuti abela..musti bertimbun keja..ngn test agi..EK elaAA...gelabAH la puLak...lek2 sudey..coOL2 aja...=____="<--sbb kool sgt r jadi cmni..org lain score..aku ke mana...isk3..tlajak perahu leh diundur!ahaX..=___=" haishh,...tapi dok pk sal kije gk..ktne nk kije nnti..takot2..rasa cm x qualify nk jadi engineer..walaupn nnti de degree chem engineering dlm masa bape bln aja!..=____=" uhh..sdhH.baek aku start tgk HRM..=) ps HRM..ipoh!!!!!!!joli katak...phewWWW...bergedik-gedikan bsma kwn2..=p ==lehaA==

gediX2

er..ini ruangan gedix gedix saje..euw...=____="
hAAA.dh bis...beshnyee....

-leha-

OMG!!! oH Noo!!!

aku terharu!!!!!!!
wow!!
aku dijemput tuk menjadi author~
OMG!!!
panas2.....fuh2...

hahahaha =p
tengs leha..tengs for the trust u gave to me...
oh Nooo!! I cant believe it~
Im so .... (hehe..tkyah ckpla).. =p...you know meee =p

kui3..
Keh Leha.Need To go..nak wat PDP presentation!!
WiSH me LUck~~
Bye..MUuuaaHHHH!!

p/s: haha..cukup gedik tak leha????
penat nie berlakon gedik!!

-mira-

mende r~

wei..mende...x reti aku nk upload!yg cantek2 x support xml format!dem!yg leh xml x kuo lak link!arghh..x reti!baek aku prektis tuk pdp esok!buang karen je!grrR