Mar 20, 2009

Curang...sapekah bsalah??

btw aku bukak blog ni tringat lak time2 aku propose kat kN tok wat blog housem8 time final year 1st sem...blog tu patutnye purposely update sal housem8 pas dah grad la time tu tp proposal tu ditolak...hahha...

k bebalik ke tajuk post....leha mtk gosip so aku nk kasik gosip tp actly ni bkn gosip..its a true story..aku dgr cte ni aku nges...bkn dlm drama je bnd ni leh blaku....n it may happen around us too..

cmni cte die...akak aku ade bos...umur dlm 30an la..anak due. kecik lg la anaknye...4-5 thn kot..die penah cte sal umah tgga die kat akak aku..die dulu student UNITEN..ptt g overseas time 98 tp waktu tu gawat so krajaan bg pilih mane2 universiti kat msia utk truskan stdy..so die pon pilih uniten...kat ctu la die kenal wife die..pas da grad umur 25 die trus kawen..reason, nk kawen cpt tkt pompuan ni dirembat org....wife die keje petronas, die plak bukak bisnes sndri...(company yg husband die bukak ade sikit share akak ipar die-kakak wife die) nk sng kan cte meh kte bg name k? azmi (bkn name sebenar) si husband, leyla (si wife)

dorg ni husband n wife yg happy la..taknah lg kakak aku cte dorg gado...aku yg slalu melepak kat ofis akak aku dulu slalu tgk gmba dorg family g disneyland la ctu la cni la...kesimpulan, idop senang, anak2 comel2 sihat2 xde kurg nye la...then skang istri die pregnant..maybe da 6-7 bulan kot..

kakak aku as account exec merangkap secretary die (die buli akak aku actly) slalu la jd ejen kene bli tiket flight bos die la g mane2.tiket yg die beli tu atas name 2 org..azmi n sorg pompuan...g miting mane2 la..so aku tny akak aku..ni pegi berdua je slalu ni scandal ke kakyah?tp xde jwpn tok soklan tu

so within las month aku slalu didtgkan msg2 from kakyah cte sal pompuan hot kat ofis die....slalu dtg pakai skirt pendek2..putih melepak halus mulus kulitnye...hahha...rmbut pjg..senang cte, hot! die dok dlm ofis si azmi tu slalu..penah kantoi pompuan tu pakai bj azmi waktu kyah nk amek document kat bilik azmi..n kedudukan yg mcurigakan..krusi pjg mhadap meje..n cane tah..mls aku nk pk ayat...haha..n kyah jugak penah jmp artikel2 psl poligami kat ofis azmi tu...time tu kyah ckp scary nye bos die..huhu takut~

smlm aku dpt msg lg..kali ni btol2 aku tkejut...in fact nges kot dgr cte yg sedeh tu ;(...cte nye gini..btw pompuan ke-2 tu name nye ida (bkn name sbenar)...ida n azmi ni br blk from miting (tatau nape dorg g miting sesame padahal ida tu bkn staf ctu pon), then lepak2 dlm ofis azmi..tetibe dtg la si wife, leyla ngn 2 anak nye...leyla tgk je si ida ni..then dialog berbunyik;
leyla: can i see ur id?
ida: i xnak kasik id i, nape nk tgk id i?u ni cm mara nape?
leyla: eh i ade mara ke, nampak ni im smiling dear, u plak nape nak takut?kasik id u ples...

(ni siyes xtpu..kyah msg aku sebijik2..haha)

actly si leyla ni da tau husband die kawen..die tau name dat gurl tp tak kenal orgnye..(mase die tau tu mcm2 die request kat kakak aku..slip gaji husband die la ape la..pttnye die wat spotcheck lg awal la tp nasik da jd bubur)..so pas die tgk je id ida ni die trus msk bilik husband die n mngamuk....the sad part is die dtg tu bwk 2 anak so the two kids are with them ble dorg argue tu..mmg bising sgt jerit2..si ida tu seat kat area kakak aku time leyla n azmi gadoh...so pompuan ni tatau malu die cte la..die da staf kat ctu (even taknah pon nmpk die dtg keje...n name die tak reg as staf pon)

tetibe anak2 kecik dtg kat mama tiri dorg tu..nk tgk muke..time ni agak klaka n comel tp sedeh la pk2 blk...huuhu...then abeh dorg gado leyla ngn perut mboyot pimpin tangan two kids bwk blk.....='(....time ni dak kecik tu spoil kan, mama dah nak blk ke?makan2?ngn daddy?huhuu...kanak2 mmg inesen kan?


so persoalannye kat cni is..ape harge sebuah cinta kat sorg lelaki?waktu dorg curang, ape yg dorg pk actly, the wife is pregnant for God sake, takleh saba ke nk tggu?ape prasaan die if wife die meniggal time deliver baby nt?or mase drive blk wife die tak sedar bwk kete n accident and all the three are gone? xpenah tlintas sume tu kat kepale otak dorg sbelom they even start a reltionship with sumbody?ni aku discus tok org yg dah kawen, kapel2 xyah cte la yek...sbb ble dah kawen especially marriage tu da lengkap with everything, anak cukop, kesihatan, kemewahan sume pon ade...xterpikir kah die time die akad nikah die dah agree amek tnggungjawab takkan kecewekan istri yg die trime akad tu? n mase pndg muke anak2 yg comel n perut istri nye, tade prasaan kasihan ke?bkn kesian..ptt nye kasih syg tu amat tggi to even nk intitate curang.....

wanita hari ini smlm ade topik sal curang....based on survey 90% lelaki curang, hanye 10% pompuan curang...huuhuu..salah sape?salah lelaki ke yg tatau hati sorg pompuan or salah pompuan ke yg tatau hati sorg pompuan laen? btw dat gurl yg die br kawen tu, die umurnye br 21....korg rs ape yg die nak?i think money is wut she care for...sbb tu tade prasaan tgk pompuan laen merana sbb die.....actly aku jd phobia ngn marriage....unless if we can see the future br aku yakin 100%..huhu

4 comments:

  1. arghh...benci..tu r laki..pntg de duit..musti psg ramai...nk ank..pmpuan dh bg..nk apa lg?apa yg kurang?tell me..kalo nk itu..x sabo2 ke..tnggu bini bslalin..opss..emo lak..tapi pmpuan de gk curang..hihii..tapi yg lom bkeluarga r..slalu dh de family pmpuan setia pd yg satu je..=___=
    kesian r..dh r die tgh pregnant..rase cm kuciwa gel laki wt cmtu..=(

    ReplyDelete
  2. tuh ah~~betoi2..kalo nak curang b4 kawen ah!!haha..pastuh kantoi bley ag clash~~huh!ni dh bg mcam2 pastuh curang plak tuh..haaa..

    bce paper ritu, de sorg ni nyesal sbb curang sampai wife mati..wife dh mati bru nk nyesal..pekdah pn xpat kn???kn???

    ReplyDelete
  3. ISKk2..nyesal dahulu pndpatan!tljk perahu leh diudur!mwhahahHAHhaA!argHHhh..laki mmg gitu..x matured..kwang3

    ReplyDelete
  4. i like this topic.. man are all shit..

    ReplyDelete