Dec 20, 2014

KUKUKAKIKUMALU


SABTU: nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanye penyakit

AHAD: nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan

ISNIN: nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat

SELASA: nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit

RABU: nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan

KHAMIS: nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit

JUMAAT: nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat dari Allah SWT

p/s: semalam lupa gila nak potong kuku...tsk! arini baru teringat....sampai jari ke-3 baru nak google hari Sabtu leh potong kuku ke dak...adeh

maka terbantutlah sebentar...nampaknya tunggu Isnin masuk keja baru sambung balik lagi 7 jari ni.sigh!

Dec 9, 2014

NOBODY'S HOME

be strong be strong now...too many too many problems


tajuk takde kaitan langsung..sejak duduk sorang nih (start bulan 7 kot?), mak ayah suka datang bertandang di rumahku syurgaku (yeke syurga?)

semasa kehadiran mereka berdua,maka tak boleh lah selalu balik umah lambat...

harini kebetulan diorang nak visit Opah and tido kat kampung satu malam, so boleh lah balik lewat "sikit" malam ni...ngeh2

tapi berdosa tak kalau tipu cakap dah balik? lewat sikit je....

niatnya untuk tidak merisaukan ibu bapa...

berdosakah aku? mak!!ampunkan daku yang khilaf ini T___T

p/s: sama je hidup single ke dah kahwin ke...still "bonded" jugak rupanya

opssssssss =b