Apr 20, 2012

Pulanglah!

Mentang2 hari Jumaat, takdak klas, so cam malasss je nk wt pape~nk study pon takde mood!pdhl next week nk masuk chapter baru!satu apa tak study agi..>_<"

lama gila tak berblogging!nk blog walking pon tak sempat..this week busy gila!~tapi harini dh boleh bernafas skit..lg 2 minggu je klas!berusahalah!!!!

Pejam celik dah ujung bulan 4..dh 3 bulan dh kerja~huiyoo..tapi still tak official..sbb tak dpt senate letter lg..even dh dpt pon lama gk tu prosess nk meng'official'kan diri..fuh!..sedih gila..pdhl load kerja sama ja...pastu xdpt privilege as a staff  pon..sabar je lah...!belajarlah bekerja dengan ikhlas kerana Allah..

Update:
1. Skrg dh bleh biasakan diri dgn tmpt kerja...hmm..mula2 ritu je rasa cm terpinggir skit..skang dh okay..hihihhi..poyo je~

2. Makin lama makin berani membuat onar!masuk kerja suka hati pukul brapa~ye lah.aku bukan staff lagi..just a fellow..panas jugak dgn statement seseorang tu..haih..so lps ni aku leh buat sesuka hati..!tapi pelik jugak...kalau tak anggap aku as a staff tak payah lah bg work load bagai..takyah bg klas..takyah bg student fyp/fydp..takyah assign aku jadi AJK apa2...so aku takyah wt kerja...sbb aku bukan lecturer lagi...opss..tiba2 emosi~

3. Slps 3 bulan bekerja..rasa cam takde lifenya!~balik kerja bersosial dgn rabbit..malam tgk tv, tidur...nk wt kerja mmg harapan lah mlm2..unless ada deadline or keesokkan harinya ada klas..so kenalah study skit..kikiki..lgpon almost every weekend kebelakangan ini asyik outing je~habis masa weekend aku terbazir!

4. Kadang2 terfikir jugak, mcm mana ye nnti dh ada family, anak semua..mesti takde masa terluang untuk diri sendiri!hmm~bila fikir camtu rasa cm takde prasaan nk berkeluarga..hari2 fikir psl kerja..kerja kerja kerja..>_<" eceh..poyo gila..pdhl ada je masa mlm2..cuma lately asyik tido awal!that's why masa terbazir begitu saja!kesimpulannya, aku dan tidur tak dpt dipisahkan!ahaks

5. Fiffy hilang..dh 3 hari tak balik rumah!aku bgn pagi ritu,, bukak2 pintu tgk2 Kiki Lala dh ada kt luar cage..Fiffy hilang entah ke mana..mungkin aku tutup cage tak betul..so derang prison break!haih.~Fiffy tu apa lagi..pantang lepa..trus nk keluar gate rumah!Pulanglah!ritu Chi2 hilang 4 hari..nasib baik balik rumah!cakar2 pintu rumah nk bgitau die balik~comel betul..


Fiffy!Pulanglah~

Cukuplah buat update kali ni..
Till then..=)

Lady Sasa

Apr 14, 2012

BACHELOR PARTY


Motip lah sangat baru nak update arini (Sabtu) since Bride-to-be akan melangsungkan perkahwinannya Sabtu hadapan..heee *peace*

Tentative by Miss Hakita *phewit*


zZz breakfast sejam lebih nak tunggu feri mai! x pepasal kena reschedule blk tentative


here we goooo.beratur mcm naik bas tambang!

person in charge for stay accommodation check in. the next is our Bendahari

Time for our driver to REST & GO..sebek ar kerusi ni bersepah2 kat sana

Semua nak masuk!tenggelam bride-to-be

skybridge!berapa kali dah naik entah~K Mai takmau naik sebab gayat. K Aza menggelupor coz that was her first time *excited letew*

geng celup kaki sajaaa. di manakah aku & hakita?kat bawah ni je..

as usual..kitorang memang suka berendam & merangkak dalam laut! :P

sebaik topi Najwa x dilarikan oleh helang! =D

YES we are we are!!

Alhamdulillah everything went well!!we really enjoy this trip ...Selamat Pengantin Baru Najwa!

Happy Together Friends Forever


sweet memories too!

pssst!!malas tempek gambar BBQ sbb sume muka goreng ikan.. >,<"

Apr 11, 2012

TSUNAMI ALERT!


Sumpah kitorang tak tahu pun pukul 4.45 pm dah berlaku gegaran berikutan gempa bumi yang melanda wilayah Acheh, Indonesia pada skala Richter 8.9

Tup-tup ada lagi update yang Tsunami dah melanda Pulau Simeulu [click here for more update] dengan ketinggian 6 meter! Kelajuan ombak selepas gempa bumi yang akan melanda bandar Acheh adalah selaju 756 km/hour.

Makanya telah dikeluarkan amaran dari sumber semasa yang aku dapat dari Facebook seperti berikut

28 buah negara terlibat dalam amaran Tsunami termasuk MALAYSIA. Jauhkan diri anda dari kawasan pantai.apatah lagi pantai seperti Langkawi, Pangkor,Tioman, Redang, Perhentian, Krabi etc..

Initial Tsunami wave prediction arrival times as followed:

1. Georgetown - 09:11pm 11th April 2012 MY Time
2. Port Dickson - 02:10am 12th April 2012 MY Time
3. Singapore - 07:51am 12th April 2012 MY Time


Malaysia Meteorological Department.

Apr 10, 2012

TAPESTRY OF COLOURS 2012

A colourful night showcasing the very best from the musical and dance talents of UTP student ensembles and their special guests, including versatile, multi-talented performer Adibah Noor.


p/s : SAPA NAK FREE TICKET? huarghh malasnya nak p..byk kerja ~___~

Apr 2, 2012

DUGAAN LAGI 2012

Selepas pemergian abangku pada 21 Jan 2012.Kini adik aku pulak..hat ni paling banyak masuk hospital!tapi sume adik beradik dah pernah masuk wad..pasal eksiden la,denggi la,kayap la :P

huhu bermacam-macam dugaan menimpa tahun 2012 ni..semoga kami lebih tabah menghadapi nya..mana tahu esok lusa giliran korang pulak,jadi marilah sama2 bersedia menghadapi situasi2 yang kami alami sekarang

p/s: Semoga adik ku Amirullah dapat discharge harini..nasib baik boss bagi emergency leave arini.fuhh!nak balik UTP plzzz