Nov 29, 2010

TOLONG INGATKAN AKU.....



Thx for the info/reminder Cik Emi !hehe



Also thx to Wani..nanti kita p ngan k Aza sekali.sobs


p/s: aih harapkan member je la update segala2..sebab mcm dah give up.br tau betapa susahnye nak cari kerja..tp syukur la x menganggur mcm sesetengah lepasan siswazah kat luar sana.alhamdulillah lagi la

CAIYOK CAIYOK CAIYOK!!


Nov 25, 2010

FASHION LUCAH?


duk belek2 facebook tadi terjumpa gambaq ni diupload one my colleagues (lelaki pulak tu)..

sentap sekejap!okeh pasni pakai kat umah je ler nampaknye...hihu start membara2 nak mencoba masa nak p langkawi dulu2~

aiyooo..x boleh ek?tapi jeans dan aku memang x dpt dipisahkan lorh -___-"

sobs

DISCOUNT BENCANA ALAM

Banjir: Penduduk Perlis dapat potongan RM20 bil air


2010/11/23

KANGAR: Penduduk Perlis akan menikmati potongan RM20 dalam bil air bagi bulan November ini ihsan daripada kerajaan negeri Perlis bertujuan meringankan beban mereka membersihkan premis masing-masing selepas dilanda banjir awal bulan ini.

"Mereka yang tak terjejas banjir turut menikmati potongan itu kerana mereka juga terbabit dalam kerja membantu mangsa banjir," kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Md Isa Sabu.
Ketika ditemui pemberita selepas Majlis Makan Malam Inovasi Jabatan Kerja Raya di sini malam tadi, beliau berkata potongan bil kepada 65,000 pengguna itu dijangka menyebabkan kerajaan negeri menangung kos sebanyak RM1.3 juta.
Ketika banjir memuncak awal bulan ini, lebih 15,000 penduduk Perlis dipindahkan ke 57 pusat pemindahan.

Dalam ucapannya pada majlis itu, Md Isa berkata Perlis mengalami kerugian besar akibat kerosakan yang berpunca daripada banjir, termasuk sektor pertanian. - BERNAMA

Nov 24, 2010

DI MALAM YANG SEPI PI PI


pakmat jual kopi pi pi....

eh pada suatu malam di dalam hujan renyai2, kederingan talipun ku berbunyi nyi nyi...

rupanya seorang makhluk Allah ingin menghantar utusan kepadaku dan cik leha

terharu sungguh dibuatnye..hehe mekacih Encik Padel!!

kwn2..jom serbu rumah pengetua Sek Sains Syed Putra yok~

pasangan mempelai UTP tue \o/\o/


tengok sampul elok je tulis "Cik Noor Akmal"

bukak2.."Cang" jugak ko taruk

2 x5..nasib baek pass kat aku


Geng Mirc UTP - Tetamu_01 & Megikari =pp

Nov 22, 2010

errrrrrrrrrrrrrrr..what the~

arghhh.,,,stressed la..tah pape je yg aku jawab tadi,,,..calculate2 tak dpt...pastu next question stuck!dem it~rasa cm hape je..bengap r...pesal r..patotnye boleh buat..tapi tapi takleh buat tadi!dh hilang bbyk marks then yg buat pon tak betol...malunya!mana nk ltk muka ni~~aghh..takleh pk..asal pk je sakit ati..sbb rasa leh wat better..tapi tadi cam taik!rasa terlalu bodoh takleh buat soklan cenggitu.................T__T dh la kena buat 2 question je...tapi dua2 hancus....oh..ku harapkan ini hanyalah sebuah mimpi..rupanya realiti~wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuU~

Ya Allah..ampunilah dosa2 ku..janganlah Kau tutupkan pintu hatiku, lapangkanlah hatiku...Hanya Kaulah tempat aku memohon...T__T

==down down down==

Nov 17, 2010

SELAMAT HARI RAYA!

Baru perasan, hari ini kita meraikan 3 hari

1) Selamat Hari Raya Aidiladha - x sah kalo xdak takbir..wuu

2) Selamat Hari Raya Haji - x sah kalo xdak jemaah haji

3) Selamat Hari Raya Korban - x sah kalo xdak lembu

tapi yang ke-2 tu x kesampaian lagi nk tunaikan..maka dengan ini aku jugak ingin berkorban..korban apa tu?biar aku sajalah yang tahu..~

Semoga pengorbanan ini membawa satu kebahagiaan.insyaAllah


Nov 15, 2010

Sentence using 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Not only did he do it 1 to 10, he did it again from 10 back to 1. This is what he came up with.....

1 day I go 2 climb a 3 outside a house to peep. But the couple saw me, so I panic and 4 down. The man rushed out and wanted to 5 with me. I ran until I fell 6 and threw up. So I go into 7-eleven and grabbed some 8 to throw at him.

Then I took a 9 and try to stab at him. 10 God he run away. 10 I put the 9 back and pay for the 8 and left 7-eleven. Next day I called my boss and told him I was 6. He said 5, tomorrow also no need to come back 4 work. He also asked me to go climb a 3 and jump down! I don't understand. I am so nice 2 him but I don't know what he 1

p/s: a quote from my little bro.bijak bijak~ ;p

Nov 11, 2010

HARI SEMPURNA

Hari ni macam2 dah settle, semua orang saling menyempurnakan hal masing2...aku suka!saling bantu-membantu,menghargai wah gitu!!terasa diriku begitu berharga

Hari2 x sah kalau x pergi kangaq...bila dah masuk kangaq, macam2 boleh settle..maka saya suka kangaq walaupun haritu banjir teruk..jgn jeles ok dosa2 kat cni dah "dibasuh"..sejuk & nyaman je =)

- pagi tadi ada kawan promote topup celcom 30 tapi byr RM 25 je.alhamdulillah shida pn nk topup jugak..

- CBN dah dimandikan selepas banjir haritu.woh seminggu x mandi?bucuk!!sorila pas banjir terpaksa ke Pulau Langkawi 3 hari atas urusan "kerja"

- Comforter pon dah hantar laundry

- Tiket balik raya pon dah dibeli

- Ink printer pon sudah!sebaik petty cash byk lagi

- Cucuk duit gaji \o/

- Berjaya buat partayh clan bioprocess guna coupon astro k Mai wat beli pizza, guna kad HPA k Aza wat beli icecream

- Bil air & letrik yang tertunda disebabkan banjir haritu..sebaik teringat pg td!kalo x..bergelap la kitorg..tu pon k Najwa yang tolong byr kan.sebaik Pejabat Pos ada drivethru

- Lastly, pickup k Alina kat stesen bus ngan k Aza..berlari2 pempuan tu ligan Dekan sampai parking kereta utk dapatkan signature pengesahan thesis

Kesimpulannya,semua orang saling melengkapi..kalau nk buat sorang2, haram x kan siap punya!samalah mcm ex-housemate @ k Alina..tp malas nak cite panjang2 lah kat cni.x larat nk type :-/

Alhamdulillah semoga hari-hariku bakal menyempurnakan hari2 orang lain jugak....terimakasih Tuhan,terimakasih kawan2

p/s: y0k balik teng0k final epis0de Chinta








Nov 10, 2010

Yang Sempurnakanku- 6ixth Sense

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

aihh...asik tido, tgk tv..kerja lmbt gerak ni!bosan la dok sorang2..wuuu

Nov 8, 2010

jurnal banjir 2: berakit2 ke hulu, berenang2 ke tepian~

bes lak aku baca journal banjir chunk kt bawah ni~lawak pon ada...keh2..jahat!ni jurnal aku plak org Perlis yg bermastautin kt luo Perlis nk balik tgk banjir~huahuaA!

5 Nov 2010
830 am...
Fuh!inilah masanya~dh plan nk balik kg halaman untuk melawat tapak banjir..dgn penuh excited, tik tik2..1 new msg.."Salam, suatu lawatan pemantauan banjir telah diadakn pg ini & didapati keadaan banjir yg melanda Perlis belum pulih sepenuhnya.Adalah dinasihatkan supaya ditangguhkan dlu kepulangan memandangkan dikhabarkan ada sebahagian kawasan d jln kangar-a.star turut ditenggelami banjir ditambah pula dgn keadaan cuaca yg agak tidak menentu hari ini..." tudia..from abg...cm reporter!hahahA!pnjg gila msg..hmmm...lps tu berdering2 la telefon aku bunyi...

1130a.m 
"tanya sama hati apa asal sayang"..gulp..terjaga aku dari "nap"..call in...rupanya bapak aku..dh round sampai Mergong rupanya~!ok, jln kangar-alor star banjir..jln faveret nk balik kangar...tapi boleh la gagah2 kalau nk lalu jugak~highway changlun-arau dh tutup!2 lg option, 1.jln titi ban, jln kecik dr kuala kedah, tembus kt blah2 ayer hitam..(tapi bapak aku ckp takyah la lalu jln kecik..huhuhu..2. aku tatau blah mana,.tapi kwn aku gitau keluar blah A.Star utara then keluar kt Megat Dewa, pergi Kodiang...blur seketika!aku trus membatalkan hajat untuk pulang lalu menghantar sms kt kakak aku gitau tak jadi!

100 pm
tik tik!2 new msgs.1 miscall..rupanya kakak aku ajak balik jgak..huahua!Aku apalagi~trus capai towel mandi dan bersiap2 untuk pulang..memang r pantang diajak!silap r ajak aku..kwang3~tnpa berfikir panjang trus cek2 kete dan memecut laju!vroom3..smpai di Taiping dh pukol 430..heheh.gerak pon lmbt..nk kemas2, smpt la pukol 3 baru gerak!kakak n abg ipar dok offer kete depa..katanya tinggi..senang la nk meredah banjir!hahahA~tak syg kete ke meredah banjir kete baru tu???aku dengan segan silu menolak offer itu dgn alasan nk balik tuko tayar baru..hehhee~sebek ada alasan!=p

Nov 6, 2010

JOURNAL BANJIR 2010



Orang cakap perlis ni 5tahun sekali banjir besar..tapi xde pulak seteruk tahun ni *sigh*

Kalau x silap, hujan x henti-henti dari hari Sabtu (30/10) sehinggalah Selasa (2/11).memang tepatlah ramalan kaji cuaca *thumbs up*

1 NOVEMBER 2010

Tetapi tetapkan ku gagahkan jua p kerja Isnin tu (lastday dah masa tu sebab hujan x benti walau sesaat pon)..officemate lain sume amek halfday sebab takot laluan blk ke rumah tutup..aku sorang je yang tinggal melangut takwat apa (eh chatting ada la kot :P)

Ok lah mcm biasa pukoi 6 setengah aku chow dr ofis,x berani lalu blkg takot ayaq dah naek..so lalu depan...sampai roundabout dpn putrapalace kering lagi..ok line clear!(sedapkan hati).sampai rumah, k Aja my ex-housemate call nak tumpang iron baju sebab dia ada dinner kat Putrapalace mlm tersebut.katanya Arau dah blackout.dlm hati "dah teruk agaknya kat sana".pesan k Aja "p la beli barang2 dapur apa yang patot utk seminggu ni,nanti hangpa kebuluq"..then aku & k Nani pon beredarlah ke New Hafifah tapi malangnya banyak rak yang kosong.brg2 dah sold out agaknya..*OUT OF STOCK*..lalu mencoba nasib di Borong Din n tapau nasik goreng ikan masin di restoran berhampiran..setengah jam kemudian *KEBABOOM*..blackout..15min kemudian baru siap nasik kitorg

Dalam perjalanan pulang,kami melalui jalan roundabout malangnya *TETTT*..ayaq dah naik paras lutut kot.terpaksa aku gagahkan jua kancilku supaya bertahan nafas utk mengharungi jalan tersebut.terpaksa melanggar peraturan dgn membuat u-turn sebelum roundabout (darurat x wajar disaman kot + sebelah aku pn polis gak & dia yg suh aku wat u-turn kat situ!) *dont point ur finger to anyone* =b

Alhamdulillah selamat tiba di rumah..termengah2 CBN aku nengok..pesan jiran2 jgn lena sgt tidor mlm nanti.BAIKLAH MACIK!!zZzz -.-

2 NOVEMBER 2010

Memang betul firasat aku, kol 3.30 pagi, K Nani dapat panggilan dari balai yang Empangan Timah Tasoh nak bukak 4 pintu kol 5 japgi..apalagi, sekelip mata je bilik kitorg clear..haha mcm superhero pn ada.masa tu aku blur nk packing apa..dalam hati "oh ni belum lg tsunami, nasib baek aku xde heart attack"..dah siap packing apa yg patot & bwk naek brg2 atas almari tinggi

Sesi menyelamatkan kenderaan masing2 ke tempat yg lebih tinggi dan tak berisiko utk air naik..Lalu dapat port yang baek punya.atas benteng tepi playground Taman Ira..dekat ngan kawasan rumah.senang nk skodeng dari jauh..tapi kebanyakkannya park kat atas flyover la.highway la.tengah bndar la.aku x prefer sgt la lokasi sebegitu pasalnya orang salu je langgar lari mb diorang x sengaja tapi orang kata malang x berbau...sebab nmpk dgn mata kepala aku sndri ada kereta yang pecah lampu dpn/blkg tersadai atas divider..mb hanyut dibawak arus deras.who knows?

Dah settle selamatkan kereta, kami masih kemusykilan sebab jiran2 semua sdg lena diulit mimpi bagai takde apa2 yang berlaku..*blur-blur*..nk ketuk bg salam serba salah plak..so kami pn sambunglah tidoq balik.pukul 7 ada la sorg macik kepochi dtg dpn pintu suh tadah ayaq..tp ayaq x putus2 pn..ada je (haha belagak)..pukul 11 *BUZZZZ*..tetiba tv gelap.kipas benti pusing.blackout dah.tudia~~*dah teruk sgt kot kangaq ni*,terdetik seketika. Dalam kelaparan, ku petik buah mempelam yg subur bergayut2 di dahan pokok tepi umah..cicah garam belacan Nia Iwani..pergh!!~melantak beskut,kacang,kerepek (hasil hamper Izati dpt masa dinner smlm).

*KIOK KIOK*..semua tertanya2 dari mana datangnya bunyi-bunyian tersebut.rupanya dari perut kami bertiga..utk menyedapkan perut, kami membawa perut berjalan2 melihat kawasan banjir dpn putrapalace.tmn ira jaya dan blkg umah..motosikal pn dh kedengaran mcm motorbot dah..buah nyior bergelimpangan terapung atas jalan..bahaya betoi!tetiba nampak kelibat macik @ mak Cik Emi..ingtkan dia still kat kL lagi..apalagi,meraih simpati la...masak nasik,ikan goreng sambal & telur dadar..masih ada yang prihatin =)

6 setengah ptg- hari semakin gelap.ayaq tinggal sejengkal lagi nk msk rumah.kami terlalu leka sehingga terlupa nk beli lilin!dalam kelam,nampak cahaya lampu suluh dari umah macik.rupanya signal nak bagi lilin spa aromaterapi!!haha lalu meredahlah aku smpai kapla lutut..eww sungguh!nmpk katak berenang2 ketepian..mcm2 ada ~_~

8 malam-kedengaran seperti bot penyelamat tapi bukan!eh jip lah...rupenye k Aja mintak bantuan rescue kitorang..fuh muat plak tu berhimpit-himpit..wondering nape enjin jip ni x mati pn walaupun redah ayaq sampai paras pinggang..bkn storm pn..kecik sgt!!nyawa2 jip dah masa tu.alhamdulillah selamat smpai ke quarters Sek Men Syed Sirajudin, Jejawi..xde air berlopak sket pun!kalau tau, kami park keta kat cni dah.Tidor kami x lena sebab dlm kepala teringat kat keta masing2..entah apa la nasib mereka T___T



3 NOVEMBER 2010

Celik je mata, x sedap hatilah..nak p tengok ngan mata kapla sendiri jugak!maka kami pon berjalan-jalanlah sambil mkn kacang cap tangan..4 dara pingitan (opss 3 je) ke kedai runcit Aunty..kebetulan sebuah lori berhenti turunkan ramai rakyat jelata bertanya hala tuju kitorang dari mana nak kemana.Pacik Driver tu pn offer nak tumpangkan kitorang ke Kangar tapi sampai roundabout jelah sebab dalam simpang masuk Tmn Ira tu..timekasih Pacik Lori!! =)

vroom vroom..~

Sepanjang perjalanan dari Jejawi-Kangar, byklah premis2 jualan yg ditenggelami banjir.Kesian.Mesti byk kerugian yang kena tanggung


Deretan kedai seperti 7E,pasaraya, klinik, workshop @ Taman Sena Indah

Stesen Minyak Esso @ Repoh

Lepas lori drop kitorang kat roundabout maka terpaksalah meredah air sampai ke pinggang sehinggalah ke simpang masuk Taman Ira.Pacik2 bomba cakap ada jumpa ular..ngeri!nasib baik kitorang x terserempak ngan snake!

No Entry!!

Alhamdulillah rumah x masuk air pn & kereta masih selamat..cepat2 kitorang cari plastic tutup ekz0s sebab tgk kereta org len buat mcm tu jgk :p haha!!tak0t air msk dlm enjin

nyawa-nyawa kereta!!xnmpk dah benteng

Okaylah!hati dah lega & tenang sedikit..boleh tidoq nyenyak ini malam..zZzz

4 NOVEMBER 2010

Bangun pagi, gosok gigi ,makan roti ,cicah kari :D
Pagi tu, k Aja masak nasik lemak, k Nani masak sambal tumis ikan bilis..alhamdulillah lah..xdpt aku bygkan suasana di kawasan penempatan banjir.dengar kata ada yg terputus bekalan air & elektrik..aku pn hairan nak selamatkan/menyusahkan?hmmph!

Tengahari dpt plak jemputan makan2 kat office sekolah...layankan aje..nasib baek sekolah ni x naik air..boleh pegi melawat Mini Zoo..mcm2 ada kat sana - memerang,ular,helang,burung2,ayam2,tupai,rabbit,monyet,kura2,ikan,ulaq etc...antaranya yang ni sorang la c0mel lotey.."kena cari jodoh utk rony ni yang, nanti berdosa kita tau", kata K aja kpd hubbynya

R0ny!!mcm nama pemain b0la sepak

Dekat Maghrib tu, pulanglah papa membawa ikan2 segar dari banjir!h0bi beliau memang memukatlah, nak bagi makan kat si R0ny & kura-kura.Banyak 1 baldi tapi aku sempat snap 2 ekoq ni jer..yg len x berani sbb melompat2 nyawa2 ikan

ikan lampam?besar punye

Lepas makan semua nak layan Durja Ningsun tapi menjerit2 mcm org histeria..Abg Jude wat kerja gile ajak kitorang teman dia p round2 1 perlis tengok kawasan banjir..layankan aje~sonok gak jln2 cari pasal ni kan =p

Kawasan umah kitorang dah kering banjir..bekalan air & letrik pn dah ok..so besok la cadangnya nk blk..

5 NOVEMBER 2010

Phew finally!!kembali ke pangkal jalan jugak..ambil masa 2jam jugak la nak sapu, basuh, sental & mop lantai luar & dalam rumah, toilet..nasib baik rumah sewa kami kecik je..n nasib baik jugak x masuk air dlm rumah :)

Pukul 7 semua tanya nak makan kat mana..xkan nk redah air p Taman Sena plak..ish~maka kami plan melepaskan gian ikan bakar di Jeti Kuala Perlis..

n0m n0m n0m =D

6 NOVEMBER 2010

Hari ni barulah bleh bwk CBN berjalan-jalan melihat alam!alhamdulillah xdak kena redah ayaq pn ikot jalan behor tadi..

Tertanya-tanya jugak ni berjayakah si Leha meredah banjir semata-mata utk melihat keadaan rumahnya di Bintong..

Goodluck dear!!~isk T_T




Nov 2, 2010

wuuuu~

hehu...ni bosan takmo buat kije..melagho je kije..dh la terlebih tido!stressednya!malas betol nk buat project safety yg kena baca+understanding!dh r tebal~grrrr

tetiba tgh dok melagho nmpak casing iphone!colourful~pastu rasa cam besnya!nk iphone!nk iphone 4~~~heeeee!


nk kaler merah!kuning pon cantik~hahahhaA!abeda semua gadget aku kaler merah!ntah kenapa taste aku skang kaler yg striking2 aja!>_<

stylo kan casing2 di atas!hehehehe~abedaa dh jatuh cinta ngn iphone 4!ARGHHhh!tapi nk wtpe pakai phone canggih2..dh la  coverage cm hampeh kt sini...pastu tak pakai sgt pon phone..pakai time call mak je...hehhee~tak guna tol beli henpon canggih2..laptop je 24/7~hihihi..aii berangan je la kije!tunggu la kot2 ada org nk bg iphone4..hahah!bertuah~tunggu smpai berjanggut la!takde sapa nk bg benda mahal ni~huuuu!

==aku yg lagho==