Sep 23, 2009

kepulangan yang dinanti

pilu hati ini inginku kembali pada ayah bonda dan saudara..~nasib baek sampai gak pagi sabtu tu..fuhh bertolak dari perlis kol 7 dh.berbuka dengan roti & air mineral jer..sobs T___T

memang tabiat aku tido jer lam bas..yerla jauh kot.bek tido jer!!hu2 disebabkan itu abg aku kena calling/sms aku supaya x lena sgt..sampai TAPAH je, die kena bertolak dari kL sebab kene pickup aku kat KUANTAN pulak..(gara2 aku terbeli tiket PERLIS-KUANTAN)haha ingtkan lalu GRIK..*sigh~ x pasal2 susahkan abg aku lak.memang nyusahkan pon!!sbb sampai TAPAH, aku sedang lena diulit mimpi..hahah bangun2 da sampai kL!!

dengan blurnye aku sms "SIMPANG KE KUANTAN 500M DI HADAPAN"..lalu trus dimarahi..*sigh lg~depan blkg kiri kanan kete jeee..xleh nk gerak!!ughhh!!terhimpit >__<"

so berlumba2 lah abgku dan driver bus..he2 tp yg peliknye abg aku sampai sejam awal!!menakjubkan..impressive!!he2 so bergeraklah dari kuantan bersama2 sampai la ke rumah \o/

malangnya ayahku masih bekerja di lautan..raya ke-4 barulah pulang..hu2 cedey raya ni memang x macam raya..sebab ayah xde kan..he2 tp bile pikirkan kwn2 yg dh xde ayah..............lg sedeh kan :(

so bersyukurlah pada kite yg masih ada ibu bapa ni..hargailah mereka lebih2 lg di hariraya yg mulia ini

lagu ini ditujukan untuk ayah sy yg masih berada di perantauan..

Bergema suara takbir di angkasa
Selembut bayu meresap ke dalam jiwa
Betapa hatimu terharu
Menyambut ayahmu kembali

Terbayang senyuman di wajah nan sepi
Pulangnya ayahmu di pagi yang murni
Kasihmu seharum kasturi
Melambai ayahmu kembali

Dalam dakapan keheningan maya
Pertemuan yang menyentuh di jiwa
Sekian lamanya terpisah
Harapan kini menjadi nyata

Kiranya perpisahan terjadi lagi
Ayahmu pergi mencurahkan bakti
Doaku teriring selalu
Semoga bertemu kembali
Pulanglah di hari raya
Begitulah harapan anakanda




p/s: salam aidilfitri buat semua rakan2 yg mengenali diri ini..maaf zahir batin yer :)

Sep 20, 2009

Selamat hAri RayA~

Wahai kwn2 semua,,..di kesempatan ini aku nk ucapkan..selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir batin..kot2 ter"laser" ke...terkasar bahasa...terkutuk...tercaci...haraf dimaafkan...makan n minum seme harap dihalalkan la ye...>___< yey...rayaA~!dh buley makan...ahahahahhahaa....x best nye...,,di saat seme org gi smbhyang raya..aku plak terkurung d rmh~siap buley berblogger lagi tu...sedey2....ahaahaha..tapi x pa la..raya bkn sekali;...thn dpn lak...~insyaAllah...

pelik lak rasanya beraya di KL...~aku slalu beraya di GRik~ de gk suasana beraya...gi mlwt sedara~org dtg rmh...ni cam lain skit...maklumlah di bandar katakan...de sapa je..paklang n paklong je..nmpak gayanya jalan2 di KL je la kot~dh r gaji aku nk bis dh...waAAAAAAAAAA.....tak buley nk bermewah2 shopping di kL~ sedey tol!nk wt cane..gaji bulan lps x seberapa pon...ahakXXX...baru kije katakan~

hMM...kwn2 (schoolmate) lak ajk beraya di rmh masing2...sedey tak leh ikot!arghHH...tapi x pe..dh penah ikot...time aku first time beraya kt perlis ritu!~x pnah tuu....maklumlah...dh dok perlis tak kan nk beraya kt perlis gak..kesian lak kt mak aku kan~

k la~sakit perut lak..nk pegi mandi pastu beraya ngn opah pstu bg duit raya yg x seberapa tu..hehe~kesian die dok sorang2 kt bwh~







Sep 9, 2009

HAHHAa..PENING

arghh..dh berkenan kt layout ni..tapi classic la..x reti nk add comment..gRRR..kene blajo lg nie~kije x jalan!!!hahahahA

ahaks..kisah nk gi keje

hahaha...lawok2..nk tulis ni...dgn rasminya aku telah membuat drift sejauh lebey 3 meter..wakkakaA...mengom r...sebek aku x wt emergency brake...kalo x mau x terbabas...aduih...kt umh aku x ujan lak...smpai kt jejawi ni jalan basah...cm lps ujan..punye la nk kejar bas unimap..skali traffic light kuning dr jauh..kalo nk kejar mmg x smpt r...mau dh smpai kt situ dh merah...ahahhahaA..MALU2...tapi sebek moto2 wt bodo je...=p adeh la...

tu je la nk cite...hahaha..dh 2 kali dh wt drift..dlu kt ipoh...kes jalan basah gk,...isk3...buley wt revolusi KL drift nie...hhahahaha

Sep 8, 2009

homesick

give me a H.O.M.E.S.I.C.K!!!arhhh oh no.. ~camane leh homesick lg ni di usia 23tahun begini..uhuk2 camane nk kawen esok2 ni..(ha2 gatai-mode di bln puasa..maaf)

saat berjauhan dari family memang boleh menitiskan air mata seorang perempuan sepertiku.ahaks rasanya kalau leha LDR ngan family dia pon cam aku jugak kot..muahaha T____T

kalau takat UTP, perak dekat ngan umah opah aku..memang la x effect apa2..

ini perlis negeri plg atas lam peta woo!!adeh kus semangat tade tempat bergantung.sebek ada leha tersayang tapi dia pon ada family sendiri.x boley la bermanja sgt kan. kalau kat tmpt kerja boley la..ari2 ngadap muka dia jer..tapi x sembang sgt.ceting je lbey2..sket2 pm!!hahah sebab malu nk pggil dia ANIS instead of LEHA.tp mcm klaka plak sbb dh 5taun knal dh terbiasa pggil cmtu..tetiba tukaq rs cm hipokrit sebentar..xpala 6bln ja..sabaq naa~~

haaa dan nasib lebih baik lg, ada BF walaupon 2jam dari kulim nk mai cni..boley la dari xpat jumpa lgsg kan??heheh lepas 6bln nanti ingt nak mtk keja area penang pulak.lg dekat!!ari2 ley detim ^__^

huhu act baru je jumpe die aritu.1st time nek tren dari cni mcm bus tambang jer!!hu2 berebut2 nek..terkejut sbb kat bt gajah dlu x mcm ni..kene beli tiket dlu..tapi kat cni amat berbeda!!fuhh nex time kena lebih alert dan pantas mendapatkan seat!!hohoh rm6 jer nak p sg petani.murah la dari drive sndiri pastu 1jam setengah dah smpai then kitorg p TESCO dlu beli-belah brg2 utk umah sewa aku (kipas,cermin,etc).

hahah yg part klaka tu..dia boleh plak tertinggal cermin aku yg pjg lebaq tu lam troli..xtau la terlpas pandang kot (maklum la bln posa)..maka rs bersalah la si mamat tu.yerlah x kesah pon sebab murah je pon tapi x bes la kan..huk2 x marah pon laaa~~isokay ley beli baru blk :)

kebetulan aku pon memang nk buat speck..malas dah nk pkai contact lens since air kat umah pon cm x bersih (high chlorine concentration!!) huk2 x mampu nk pkai filter mcm leha~ *sigh

4.30 baru gerak p queensbay mall.dia pon 1st time pegi sana..hehe besaq gak la cm midvalley.sian dia melayan aku yg gila shopping ni.tu x berkenan.ni x berkenan.tunggu salesgirl tu cari size kasut lama plak.dhla saat2 genting dh nk berbuka.mls nk tunggu, cabut jela!!jahat tol..

7.15 baru cari tempat nk berbuka..gadoh2 nk bkk kat NANDOS/ KENNY ROGERS.hahah padahal sama je..ayam gak!!tp x pernah pegi nandos.so belasah jela..tobat pasni x p dah!!sos suma masam mcm yeast!!ahaks tp alhamdulillah kenyang la jugak...burp~

kebetulan depan queensbay tu ada funfair!!apa lg....hahah cm budak2..tp sonok la dh lm x maen pusing2 tu..nk nek carpet terbang cm aladin tu serun lak...kang termuntah pulak..=___="


keesokan harinya diriku dihantar ke tempat asal semula :(

sedeyh baru aku tau perasaan adik aku bila ayah hantar g asrama..mcm tu la jugak perasaan ku di kala itu..cm outing ngan family lak.hahah padahal detink je pon.nangeh2 lak..sobs~ bye2!!jgn lupa mai lg cni naa~ o/ siap apal2 dh jalan g umah aku!!arap2 lekat la kat pala tu..hohoho x mai siap!!majuk T___T


arini kembali bekerja setelah 3ari cuti.k najwa plak ajak teman p amek barang kat agro..ni menteri punya pasal la!!cuti2 pon nk wat lawatan..hish~
huhu penat g sg chucur..betol ke x ejaan tah (cik leha sila betolkan yer).hahah sempadan siam la katakan..lalu gk UPP (Unit Pencegah Penyeludupan) tu..hahah baru tau :P

arini baru ley start lab setelah seminggu mengulaq tanpa haluan..muahaha siap ponteng separuh ari ag..ish2 kurus posa~yey 2minggu lg ley blk raya..eh x smpai pon.seminggu lbey je lagi..bertahan!!

Sekian...~

Sep 3, 2009

raya mode~

waAA...beshnye raye...ecehhh..baru bape ari pose dh nk raye..ahaks...excited ni..dpt tudung fareedaA..mhl tu...bju raye x beli lg..Ahaxx...pe ye juadah2 raye...ketupat..rendang..lemang.....wahHH..beshnye balik kg..alamak thn ni x balik kg la plak..oPAH ku ada di KL..T____T balik kL..x besh la plakkk..x penah beraye kt KL tu...1st time ni...heee...tapi ok gkk..org KL balik kg..aku gi KL lak..xde la jam sgt..keh2...buley shopping..yeyyyy...x sabo dh ni...keh2...tapi apa yg dikhuatiri musti seme sedara tnye...dh kije ke..Pet dh panggil ke...arghh...busan la nk dgr soklan gitu...hahahhHAHHA...TENSiii lak..~xmo raya r!!!!hahahahahah..over...

hMM...sebnonye dok tgh tunggu nak balik ni...xde kije dh...chewahh..pdhl poster x siap agi..haih..xde idea nk tulih pe...ahaks..tu lom smbung master..persoalannya nk smbung ke tak?masih mnjadi persoalan di sini..xdop jwpn lg...hMMM...tunggu la dlu...kene berfikir masak2 dlu b4 mmbuat kputusan..ahahhahaA..buleh lak nk pkir nk wt bnde baek..ahahhaA

Sep 1, 2009

perut berbunyi...

ahahHAHha...DOK Tunggu nk amek reading...maen blog jap le...nk maen tenet dh tatau nk maen pe dh..dh r lmbap..ramai student lak arini..ahaks..hMM..cang dh kije kt sini~~~~hihu...leh gi jln ngn cang...tapi aku dok rmh parents..so x leh la 24 ngn die..hahaA..sian lak kt cang jadi perantau...homesick2..dh r jauh..T_____T xpe bru 1st day...nnti dh de geng okay la tu...hihihi..
warghhh..sonoknye...dh berjaya buat blueberry cheese cake...sdp woo..rase cm sec recipe..mwhahahHAahaA...pasni abeda kije aku asek wt kek blueberry tuu..dh r xyh bako..sng gel nk wt...tapi gaji x masuk agi~ xleh r wt slalu...dh r mhl..>___<>__________<

merepk je kije aku kt sini...hahahaA..xde post menarik pn..
eh..b4 dat lupe nk congrat cang dpt RO...gaji lg mhl dr aku tu~ahhahAaa..Xpe org jauh....>_____<

persoalannye d sini...di manakah hala tuju kami?mwhahaAAA..nk apply wt master ke x?uhhh...Pet ni zmn bile tah...haihhh~~~~dh azan..ya Allah tunjukkan lah jln kpd kami...






----END----