Sep 23, 2009

kepulangan yang dinanti

pilu hati ini inginku kembali pada ayah bonda dan saudara..~nasib baek sampai gak pagi sabtu tu..fuhh bertolak dari perlis kol 7 dh.berbuka dengan roti & air mineral jer..sobs T___T

memang tabiat aku tido jer lam bas..yerla jauh kot.bek tido jer!!hu2 disebabkan itu abg aku kena calling/sms aku supaya x lena sgt..sampai TAPAH je, die kena bertolak dari kL sebab kene pickup aku kat KUANTAN pulak..(gara2 aku terbeli tiket PERLIS-KUANTAN)haha ingtkan lalu GRIK..*sigh~ x pasal2 susahkan abg aku lak.memang nyusahkan pon!!sbb sampai TAPAH, aku sedang lena diulit mimpi..hahah bangun2 da sampai kL!!

dengan blurnye aku sms "SIMPANG KE KUANTAN 500M DI HADAPAN"..lalu trus dimarahi..*sigh lg~depan blkg kiri kanan kete jeee..xleh nk gerak!!ughhh!!terhimpit >__<"

so berlumba2 lah abgku dan driver bus..he2 tp yg peliknye abg aku sampai sejam awal!!menakjubkan..impressive!!he2 so bergeraklah dari kuantan bersama2 sampai la ke rumah \o/

malangnya ayahku masih bekerja di lautan..raya ke-4 barulah pulang..hu2 cedey raya ni memang x macam raya..sebab ayah xde kan..he2 tp bile pikirkan kwn2 yg dh xde ayah..............lg sedeh kan :(

so bersyukurlah pada kite yg masih ada ibu bapa ni..hargailah mereka lebih2 lg di hariraya yg mulia ini

lagu ini ditujukan untuk ayah sy yg masih berada di perantauan..

Bergema suara takbir di angkasa
Selembut bayu meresap ke dalam jiwa
Betapa hatimu terharu
Menyambut ayahmu kembali

Terbayang senyuman di wajah nan sepi
Pulangnya ayahmu di pagi yang murni
Kasihmu seharum kasturi
Melambai ayahmu kembali

Dalam dakapan keheningan maya
Pertemuan yang menyentuh di jiwa
Sekian lamanya terpisah
Harapan kini menjadi nyata

Kiranya perpisahan terjadi lagi
Ayahmu pergi mencurahkan bakti
Doaku teriring selalu
Semoga bertemu kembali
Pulanglah di hari raya
Begitulah harapan anakanda




p/s: salam aidilfitri buat semua rakan2 yg mengenali diri ini..maaf zahir batin yer :)

1 comment: