Oct 31, 2011

quote of the day

"It is no use talking softly if it is a lie, remembering Allah before eating has no meaning if the food you eat is forbidden or usurped or that the food has been bought from the money of an orphan, a widow or a fellowman. And what is the use of sleeping with wudhu and all the recitations if your heart is full of malice, jealousy and enmity towards your brother in faith"


marilah bermusahabah diri sebelum tidur..renung2kan dan selamat beramal!


source:http://uniqme.multiply.com/journal/item/182

30 October 2011~

wuuu..dh lama tak bersosial!~maklumlah anti-sosial!ahaks!amik kali ni meronggeng sakan, tronoh-bt gajah-bota kiri-teluk batik~phew!


wow!service di bt gajah dh improve!excellente!

dapnye~~~~

art habis ah dgn tisu besar kt dpn tu!wakakak

satay bota..business hr:thurs-sunday (5.00-10.00pm)!wuu...takpat la mkn dr isnin smpai rabu?ahah

hepi betol..mentang2 boleh outing!hahaha..pantang dpt bebas skit, mula takmau balik!

lapar sgt dh..tak nyempat2 nk smpai trus mencekik!ahaks

wuuu..sdp2~lama dh tak mkn ni..last mkn kt umah..homesick!


ni goreng butter ke goreng cili kering bang?saya mintak goreng butter encik!
hahahA..sebaik tak mengecewakan!

in the shadow!oh wo oh wo!


nak nak nak!terlewat ciket je!

vroom2!stalker!

layan!~trima kasih atas rahmatmu ya Allah..masih bernafas sehingga ke hari ini..genap 25 thn harini!alhamdullillah...tah bila lg leh lepak2 cenggini kan?love u all!tak lupa juga..happy belated birthday to my father yesterday (30Oct)!sedihnya tak dpt balik celebrate sesama..T__T

Lady Sasa

Oct 26, 2011

TIBA-TIBA

Zzzz tiba2 rasa hambar je laman web sosial ni...hahah maka tamatlah riwayat beliau hari ini

sebenarnya dh lama dh nk deactivate tp memandangkan nak perabihkan game weather mode tu, ku gagahi jua~ (poyos)

lately semasa menghabiskan cuti di rumah, mak aku ckp facebook sgt mempengaruhi aktiviti harian aku di rumah.contoh: mak suruh jemur baju tp terlupa sbb asyik dgn fb

waktu bekerja pun, fb melambatkan proses utk bersiap2 pergi ke tempat kerja sbb nak update weather mode etc..

sudahnya "APA PUN TAK BOLEH" - Jambu, Maharajalawak


p/s: dengan harapan dpt meneruskan kehidupan tanpa fb lg~sobs

Oct 25, 2011

S.I.K.A.T

tahukah cara sikat dengan betul?aku pun baru tahu hari ni..sikat kena secara duduk.kenapa?

seseorang yg bersikat secara berdiri boleh melemahkan jantung dan akan terjebak dalam masalah hutang (apa kaitan entah?tapi ini adalah fakta)

Rasulullah SAW juga melarang kita bersikat di bilik air kerana boleh melemahkan akar rambut.Adalah makruh juga menggunakan sikat yg diperbuat dari perak/bersadurkan perak


wallahualam...

Oct 16, 2011

Oct 12, 2011

Oct 11, 2011

stereotyping?



Somebody shared this on FB~


The 3 Biggest Lies From Guys:
-I’m Sorry
-I Love You
-I Won’t Hurt You

The 3 Biggest Lies From Girls:

-I’m Fine
-I’m Not Mad At You
-I Don’t Love You... (",)



Setuju2~~Laki mmg mulut manis!blkg blom tau lg..ahaks..tapi rasanya tak applicable untuk semua org kot....jgnlah kerana nila setitik habis rosak susu sebelanga!no no no~=) so takleh nk stereotypekan seperti di atas..don't get hurt men! 


***stereotype= membuat tanggapan stereotaip tentang seseorang atau sesuatu; golongan wanita sbg golongan lemah, sbg suri rumah dsb.***<--kamus dewan edisi 4...(in case ada yg tak faham dgn maksud stereotype.lols)


Lady Sasa

Oct 8, 2011

MATA BUTA JIKA TERLEBIH MINUM

tak tahu lah pulak boleh menyebabkan hilang deria penglihatan kalau terlebih minum air?

waduh waduh dahla kandungan air aku berlebihan kalau timbang guna herbalife punya penimbang tu *cuak*

kandungan lemak pulak x cukup..

so kwn2/housemate2 yang setiap sejam sekali refill air bioaura (*credit to Cik Hakita) kat dapur tu..renung-renung kan lah

p/s: sejauh manakah kebenaran nya?

Oct 7, 2011

MARI KAWAN-KAWAN

baru ku tahu maksud doa antara dua sujud ni..sekadar berkongsi untuk ingatan dan perhatian bersama.salah satu cara utk kusyuk di dalam solat adalah memahami makna dan menghayati bacaan2 di dalam solat.

InsyaAllah