Jan 31, 2012

patah tumbuh hilang berganti~

Fiffy Jr dh dibeli orang semalam!so, 2nd generation semua dh habis!skrg tggl 3 ekor 3rd generation yg baru 2 hari lahir...hihihih


sebijik cm Fiffy!

eh. eh.boleh naikkan telinga!kikiki~

Dear Chunk, This is not Fiffy Sr. This is Fiffy Jr...ahaks!

the moment Chi2 tgh deliver baby dia!ni amik pakai hp..so mmg blur!eh eh..tapi time ni dh settle!x smpt snap yg betul2 tgh keluar..excited sgt nk tgk..batch sblm ni tup2 dh slmt keluar!

auw!real punya gambaq wooo~bidan dh stand-by siap2 dh!penat berlari2 nk tgk nadal!skali kalah~dh la AJL  pon tak smpt tgk projek pistol!!!sebek smpt tgk yuna n najwa latif..=D

Lady Bunny

Jan 30, 2012

Sebab Utama Pelajar Perubatan Berpacaran Sesama Sendiri!

Awek kos lain

Awek kos MEDIC

Macam tu ke?**down***

Tapi I tak kisah!You busy, I pon busy!kah kah kah!~~~**gatal mode**

source: http://kumbangjingga.blogspot.com/2012/01/sebab-utama-pelajar-perubatan.html

Lady Sasa

new born!

woah!boringnya~~~tatau nk buat apa ni!dtg kerja tanpa arah tuju!boleh la aku update blog!hmm..dengan ini saya ingin melaporkan, Chi2 telah selamat melahirkan 3 ekor baby pada  29/1/2012, jam 9.00 malam..fuh!sebek 3 je...jenuh gk ah nk susukan mereka before pi kerja!kang kebuloran plak~tapi tadi tak bg breast feed pon sbb baby2 semua cm tak mau..mungkin masih kekenyangan..so aku letak je lah 1 cage dgn mak dia..kalau 10 ekoq takut gk nk tinggal skali..kang mati kena pijak..>_<"

tada!byk gila Chi2 cabut bulu dia!(ini bukan rambut, ye adik2!)


alololo!kecian die kena dok sorang2..ahaks!

Lady Bunny

Jan 22, 2012

baby, baby, baby, ohh!!

Dh 2 minggu lebih meninggalkan rabbit2 aku di bawah jagaan papaku!Hari jumaat smlm baru selamat sampai di Kangar. Perasaan rindunya pada rabbit2 memang tidak dapat digambarkan. Smpai2 rumah terus tengok rabbit, lepas tu baru masuk rumah!

Harini ada lagi orang beli 2 ekor baby rabbit..so sekarang baby rabbit aku hanya tinggal 3 ekor!apa?3 ekor?tak percaya?6 ekor telah terjual dgn jayanya,..1 ekor jadi arwah..ni mesti byk mkn rumput carpet bapak aku!lps ni takmau lepas dh!ada lg seekor cirit-birit ni..risaunya..bertahanlah baby!!!

 2 ekor dara sunti!

ini pon dara sunti jugak ni!tapi beliau keciritan..lalu terpaksa dikuarantinkan~kecian dia..bertahanlah!jgn tinggal daku!=(


klakar la..boleh lak jatuh sebelah telinga dia..kikiki..kalau jatuh dedua baru la jadi holland lop cam Fiffy..takdak sekor pon jatuh dedua belah telinga..hahhhaA

suka yg ni!comel sbb takde tompok di muka!yg comel lain2 dh selamat dijual~moga bahagia dan gembira hendaknya..pembeli pon nmpak cam baik2..=)

3 ekor teruna!siapa paling maskulin?Tada!semestinya yg mata merah tu, si bapak budak/perogol bersiri..kikikiki..dh nakal mereka ini!suka keluar pagar depan..lari2 kt jalan/masuk celah2 pokok rumah jiran..haishhh..makin dikejar makin jauh mereka lari..yg baik skit adalah Lala (blah kiri tu). Lala memang manja dari kecik,.

p/s: wuuu...bapak aku suruh jual semua lps ni!sedihnyaaaaaaaaa..tapi aku telah bernazar untuk tidak membantah lagi..redhalah!

Lady Bunny

malu, malu, malu!

Pernahkah anda bermalam di hospital?Bukan sbb anda sakit. Tapi teman orang sakit..?
Ah,  itu bukan persoalannya sekarang!

Pernahkah anda teman patient di hospital, lalu mengingau sehingga memalukan diri sendiri?

OMG!~itulah yg telah saya lakukan..Entah apa yg saya mimpi, tiba2 saya menjerit.."aaaaaaaaaaaaAAAAAAhhh!!".gulp!tersentak dan terus terjaga~damnnnnn!Malu siot kt nurse~jadi untuk meng'cover' malu itu, saya terus sambung tidur saya tanpa menoleh lagi..kwang3!

Jaga orang sakit, tapi boleh tidur lena siap terjerit2..mengom!!ouh..sesungguhnya saya telah memalukan diri saya sendiri..

p/s: er..gedik tak nk bahasakan diri "saya"!:P :P :P BTW Alhamdulillah, patient itu telah discharge..dan tak lupa juga takziah kepada keluarga Noor Akmal yg baru kehilangan salah seorang ahli keluarganya.AL-FATIHAH

Lady Sasa

Jan 19, 2012

Goodbye Wiki-wiki

For your kind information, we are really disappointed. its all about money money money $_$

Jan 10, 2012

WEAR RED FOR BUY 1 FREE 1 KENNY ROGERS


Wear RED + Buy 1 Kenny's Quarter Meal = FREE 1 Kenny's Quarter Meal

1 day only on 11th January 2012

boooo!~

Harini kena marah dgn SV!Walaupun tak scr direct (dimarahi dengan meninggikan suara), tetapi kemasaman muka beliau sudah cukup menggambarkan kemarahan beliau itu.Takutnye!!!!!!!actually bukan takut, tapi tak sedap hati langsung nk meninggalkan UTP dlm keadaan mcm ni!rasa tak best sgt~:( terus tak jadi bg dia sign performance appraisal form aku yg sepatutnya kena hantar once dh keluar result sem 2!so skrg sapa yg nk sign?adus!haaahaha!~gelak kt diri sendiri
Memang aku yg bersalah!maka sepucuk surat elektronik telah ku kirimkan bertujuan memohon maaf atas kesilapanku itu!

So sekarang masalah aku, nk hardbound di mana?ahaks!Ipoh?KL?nk pi Kl kompem ah sesat!mana aku tau drive pi sana~hish!hardbound kt Ipoh pulak for sure lahhh lambat..seminggu baru leh dpt!rabbit aku cmna?kesian aih tinggal lama2..

=aku yg bersalah=

Jan 9, 2012

Breaking News!

I'm finally vindicated, says Anwar
In a surprising twist, Anwar Ibrahim was today acquitted by the Kuala Lumpur High Court of sodomising his former 23-year-old aide, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

In discharging the 64-year-old PKR de-facto leader, Justice Mohamad Zabidin Mohd Diah cast doubt on the DNA evidence provided by the prosecution.

"After going through the evidence, I cannot be 100 percent certain that the evidence could have been compromised.

"Hence, the court is reluctant to convict on such corrobaration of evidence from SP1 Saiful."

On hearing the surprise verdict, the courtroom exploded in jubilation.

Anwar's wife Dr Wan Azizah Wan Ismail cried and hugged her elated husband.
In an immediate reaction, Anwar thanked his lawyers.
"I'm finally vindicated after the smearing of my character. I'm thankful to Wan Azizah and the team of lawyers led by Karpal Singh.
He also thanked the support of Pakatan Rakyat leaders.

"We want to continue on the reform agenda, fighting corruption, and freedom of the press."

Saiful: If not in this world, in the afterworld

Meanwhile, sodomy complainant Saiful tweeted: "If not in this world, in the afterworld. I accept fate, will remain calm and continue praying."
Anwar was represented by a team of lawyers led by Bukit Gelugor MP and DAP chairperson Karpal. Outgoing solicitor-general II Mohd Yusof Zainal Abiden led the prosecution.

Anwar, a former deputy prime minister was charged with sodomising Saiful at the Desa Damansara condominium between 3.01pm and 4.30pm on June 26, 2008.

source:http://www.malaysiakini.com/news/186058

Jan 2, 2012

berjaya!

1st time pi bukak booth(takde la booth sgt pon..ltk brg jualan je la..kiki) kt pasar malam tu!sampai2 je de sorang pakcik ni dh intai2 lam kete aku.."nk juai apa?arnab ka?" hahhaa..pastu dia suro duduk kt 1 tmpt ni..dkt je ngn kete!bagus tol pakcik tu mem"volunteer"kan dirinya...asyik2 dtg sibuk kt booth aku..hahhaaha..thanks pakcik!sebaik ada pakcik~

yg mengikut aku?hmm!tak mungkin la aku pi sorang..sudah semestinya aku ajak adik aku buat teman serta melariskan jualan..(jahat tak motif aku?hahaha)..die kan comel.apa lagi!gunakan kecomelanmu itu.....pastu mama aku suro jugak abg aku ikut.biasalah. mak kan slalu risaukan anak kesayangan beliau ini..hihi..

lepas itu tau tak apa?si kecik Hakim, my nephew yg thn ni baru nk masuk 5 thn nangis2 mau ikut..aiyok!!!terpaksa jugaklah aku bawak..siap takmau naik kete abg aku..nk naik ngn aku jugak!motif?takut kena tipu kot..wakakakaa...bangku yg aku bawak nak duduk dia lah yg conquer!cisnan~!hahhaah..pastu kt sana sibuk la lapar la, dahaga la..ahaks!time org sentuh rabbit aku..dia pandai plak sound2 org.."jangan pegang la..nanti dia gigit" OMG!!aku dh tegur pon die nk sound lg..ahaks

part yg tak best, ada plak anak2 org niaga kt situ sibuk pegang2 rabbit aku..dh la pegang ganas2..kasar plak tu..haiih!geramnya..Hakim sound pon die wt bodo..yg buat aku tak berapa nk selasa tu...budak2 ni comot skit..dgn hingus di hidung..hahahahhahaA!takut tak?takutttttttnyeeeeeeeee~1. takut kena baju aku! 2. takut org taknak dtg kt booth aku okay!hhahaha..last skali mmg tak tahan dgn gangguan budak2 ni..terus aku tutup booth..mmg dh nk maghrib pon...so kesimpulannya aku bukak booth selama 2 jam je..dan hasil jualan?2 ekor okay!!!hahhahaha!rupanya seronok gak berniaga ni!siap de org mntk address n no fon..nk suro anak die dtg beli nanti..ahaks!!~

lupa pulak nk snap gmbar!haish~~

p/s: thanks to my bro n sis!n to my nephew!ahaks..bagitau mak die nie confirm terkejut aku bawak anak dia pi berniaga kt pasar malam..hahahahahA
Lady Bunny