Jan 2, 2012

berjaya!

1st time pi bukak booth(takde la booth sgt pon..ltk brg jualan je la..kiki) kt pasar malam tu!sampai2 je de sorang pakcik ni dh intai2 lam kete aku.."nk juai apa?arnab ka?" hahhaa..pastu dia suro duduk kt 1 tmpt ni..dkt je ngn kete!bagus tol pakcik tu mem"volunteer"kan dirinya...asyik2 dtg sibuk kt booth aku..hahhaaha..thanks pakcik!sebaik ada pakcik~

yg mengikut aku?hmm!tak mungkin la aku pi sorang..sudah semestinya aku ajak adik aku buat teman serta melariskan jualan..(jahat tak motif aku?hahaha)..die kan comel.apa lagi!gunakan kecomelanmu itu.....pastu mama aku suro jugak abg aku ikut.biasalah. mak kan slalu risaukan anak kesayangan beliau ini..hihi..

lepas itu tau tak apa?si kecik Hakim, my nephew yg thn ni baru nk masuk 5 thn nangis2 mau ikut..aiyok!!!terpaksa jugaklah aku bawak..siap takmau naik kete abg aku..nk naik ngn aku jugak!motif?takut kena tipu kot..wakakakaa...bangku yg aku bawak nak duduk dia lah yg conquer!cisnan~!hahhaah..pastu kt sana sibuk la lapar la, dahaga la..ahaks!time org sentuh rabbit aku..dia pandai plak sound2 org.."jangan pegang la..nanti dia gigit" OMG!!aku dh tegur pon die nk sound lg..ahaks

part yg tak best, ada plak anak2 org niaga kt situ sibuk pegang2 rabbit aku..dh la pegang ganas2..kasar plak tu..haiih!geramnya..Hakim sound pon die wt bodo..yg buat aku tak berapa nk selasa tu...budak2 ni comot skit..dgn hingus di hidung..hahahahhahaA!takut tak?takutttttttnyeeeeeeeee~1. takut kena baju aku! 2. takut org taknak dtg kt booth aku okay!hhahaha..last skali mmg tak tahan dgn gangguan budak2 ni..terus aku tutup booth..mmg dh nk maghrib pon...so kesimpulannya aku bukak booth selama 2 jam je..dan hasil jualan?2 ekor okay!!!hahhahaha!rupanya seronok gak berniaga ni!siap de org mntk address n no fon..nk suro anak die dtg beli nanti..ahaks!!~

lupa pulak nk snap gmbar!haish~~

p/s: thanks to my bro n sis!n to my nephew!ahaks..bagitau mak die nie confirm terkejut aku bawak anak dia pi berniaga kt pasar malam..hahahahahA
Lady Bunny

2 comments:

  1. hahaha!!klakar la post ko yang ni.haha..x boleh nak bayangkan si hakim join jual rabbit tu!!!cute gile!!!haha.teruskan jualan okeh.semoga ko berjaya jual lagi 8 ekor tu.hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha..tatau dh nk jual bila!hakim tadak..
    adik aku pon dh abis cuti~wuuu..

    ReplyDelete