May 31, 2011

sentap~!

damn..sentap ah tgk asmara 2..ending cenggitu?pdhl boleh je hidup bersama..bukannye bercerai lg pon..tahpape..sja nk bg seswai ngn soundtrack le tu...roar!pnt stop wt kije nk tgk final episod ni!
tapi takpe..sebaik leh tgk shah jazle yg hensem~opss!

Lady Sasa


penawar duka

Pagi tadi geram ngn Fiffy!every time nk angkat bekas najis die tu time tu jugaklah die nk kencing!grrr..sebaik bawah bekas tu dh lapik paper..hmm..kdg2 kesian lak kt fiffy ni sbb die kecik lg..hahaha..pening2 wt kije tgk jap gmbar rabbit..pstu rasa cm nk post plak...

terbongkang..1 blah sana..1 blah sini~

Chi2 keboringan..dok merenung masa dpn..

Fiffy:"eh ade taik lg kt bontot ni.."yucks!

oi..dah2 la tuu..

takde kerja lain r si fiffy ni..pdn r Chi-Chi marah..

oih..sronok nampak Fiffy?ish3


tada!Chi-Chi masa kecik..comel je..skang dh besar makin manjang plak..

Kroooooookkk...perut berbunyi..lapar la plak!~hari2 tak lunch...hari2 dinner sorang..hahaha..buat teruk plak..cam tak bese...hik hik

Lady Bunny!

NORA ELENA

hehe lagi lagi pasal novel!!selepas obses dgn drama Trilogi Cinta..kali ini Nora Elena plak yg diadaptasi dari novel Kasih Yang Suci

pada mulanya, bolayan saja sebab mcm slow je cite die tapi lama2 tgk kat twitter & fb ramai gile teruja dgn Seth Tan, terus tertarik nk tgk sendiri!



peneraju utama #NoraElena >.<"


aha bila la si Nora ni boleh bukak pintu hati kat Seth entah??dan mampu kah rumahtangga mereka bertahan dengan kewujudan si Yvonne yg x tahu malu menggoda suami org tuh..huh~

dan mampukah juga si Eid mengubat luka di hati selepas bekas tunang nya terpaksa berkawin dgn org lain @ boss sendiri

dan sejauh manakah Inspektor Amir (Ery Putra) dpt meyakinkan Nora bahawa bukan dia si perogol itu.opss bukan spoiler ye tp berdasarkan sinopsis novel yer :P

dan sebenarnya perogol itu adalah suaminya sendiri??ohmaiiiiiiiiii i cant believe this


jadi marilah saksikan sendiri detik2 yg bakal dilalui oleh mereka...

alamak dah nam setengah.gtg & happy watching uols :B

May 29, 2011

Scary Things You Will Face When You Get Married

Ada 4 je ke?ahaks!anyway, aku highlight 4 point dr blog seseorang..,tapi byk lagilah realitinya..

1. You cannot do the things you enjoy doing anymore: contohnya takleh p vacation dgn kwn2.., takleh melepak smpai lwt mlm. no more karok!no more snooker!opss..ur focus now changes to partner dgn anak la plak..hihihi..
2. He is not the person you used to know: ni biasalah..before kawin, control je lebih..hak3..dh kawin, lmbt msk nasik pn kena marah..sob3
3. Life seems unfair<--ini sebab sorang je buat kerja.,.lg sorang lepas tgn..boleh goyang kaki tgk tv, main fb, bla3..slalunya lakilah..:P :P :P
4. Marriage requires a lot of energy: ya betol..nk kemas rumah, bgn pg pk nk mkn apa, kalo membujang tu x ksh pon, brunch trus la..hahhaahA..kena basuh baju laki, anak, diri sndiri, uruskan rumah..tu tak campor layan laki + anak lg..ouh!masa nk menguruskan diri pon takdak ~itu psl ramai pmpuan yg comot pas kawin..kesian...semua kena cepat, contohnya nk pegi outing kena uruskan anak dlu.,mandi anak, bawak bekal pampers+susu+food..tu tak ckp lg kerenah anak yg bagai..so, masa untuk diri sndiri adalah time laki + anak tido..time tu mesti la dh ngntuk+penat...sigh~>_<"


ini dipetik dr blog minah ni->http://hannahjohary.blogspot.com/2011/02/scary-things-you-will-face-when-you-get.html bes jugak layan~almost agree semua yg dia tulis..credit to her!silalah baca entry dia!

apa yg leh aku ckp lps baca entry dia;
marriage is quite scary, but after all, it is about responsibility from both parties..=) so, choose ur partner wisely and selectively~(our religion already highlighted the guideline perfectly:go for it!)

kesimpulan:
1. don't rush into relationship..(for those single)
2. don't scare to get married...(for couples)
3. think, think, think before decide!
4. well, nobody is perfect..the most important thing, willing to change, trying to be better and better..=)
5. get urself prepared physically and mentally before getting married..the first 1-3 yrs: period untuk mengenal partner anda..phase ni kena bersabar byk skit..

Sekian.,,Wallahualam..indeed, jodoh, pertemuan, ajal, maut, those all from Allah..aku redha atas segalanya..


p/s: ni buku roomate aku baru beli!..so..for those nk kahwin, get yourself well prepared..bacalah buku2 mcm ni..ahaks!

Lady Sasa

gila!

stressed, stressed, stressed..tido..tido..tido...stressed rate=sleeping frequency, in=out. material balance is successfully balanced..

gila!2 minggu dh terbazir ni..oh no!rasa cm nk seal katil nie!cepatlah roomate balik!kau la sumber inspirasiku..esok kena wt kerja dgn serius!~takleh dok dkt bilik lg..kena pi IRC..sigh!jadi nerd la pasni..

aih...kena mkn sorang lg harini!sigh~bersabarlah!saat bahagia kan menjelma jua..lallalalla..sudah..tu dh mula compose lagu nk sedapkan hati..leh join yuna la pasni..opsss~


Lady Sasa 

OH DUNIA WHEEE


As stated on the labels for this post - L.A.G.H.O belaka!!!~~


kihkih tp please la ayah plz buy one of those gadgets *sengih tanduk* d-.-b

mata ke atas,tangan ke dada,jari ke errr ipad (naktu naktu naktu o/)

ishhh dunia dunia dunia

*istighfar pendek*




May 27, 2011

AL-MATHURAT AS SUGHRA

Assalamualaikum warahmatullah. Memandangkan hari ini penghulu segala hari, maka di awal pagi ini ingin saya berkongsi sesuatu bersama hadirin hadirat sekalian

opss mcm sesi "Tanyalah Ustazah" plak kan?hehe apa salahnya saling ingat-memperingati sesama saudara saudari Islam sebab kadang2 kita mudah terlalai. biasalah dah nama pon manusia mempunyai akal dan nafsu. melainkan Tuhan tarik satu nikmat, baru terhegeh2 nak menadah syukur

bukan ape..hari tu ada terbaca status fb yang diupdate oleh salah seorang rakan sekolah sy yg berbunyi begini........

"Hairan dengan manusia yang bangun setiap pagi tanpa ucapan Alhamdulillah mahupun sujud 2 rakaat tetapi masih boleh terus berpijak di bumi Allah dan melakukan kerja harian tanpa sikit rasa bersalah"

Maka hari ini terdetik di hati ini utk berkongsi sesuatu dgn rakan2 iaitu senaskah kecil Al-Mathurat. Kali pertama saya diperkenalkan dgn bacaan ini sewaktu mula melibatkan diri dalam usrah kecil di UTP.alhamdulillah rasa sgt tenang kalau dibaca selepas solat subuh dan asar.x tipu punye lahhhh

Al Mathurat ni berupa himpunan doa2 pendek yang lama2 boleh terhafal dgn sendiri nya kalo diamalkan tiap2 hari..insyaAllah byk hikmahnya sebab kan zikir itu makanan asas bagi hati dan roh

Sekian wallahualam..yang baik datang dariNya, yang buruk datang dari diri sy sendiri



Renung-renungkan dan selamat beramal :)

May 26, 2011

speechless!

niat di hati nk menambah berat badan..tapi harini tak keluar lunch n tak dinner..apa nk jadi la!wahahahahA..lunch roti toastem raisin je..dinner lgsung tak..haih..semua org tadak..gile lonely..nk mkn pon takde selera..baru aku paham prasaan ucu linda takleh mkn sorang2..hahaha.tak pasal2 ucu linda masuk dlm post ni...hmm..sebaik ada rabbit penghibur hati..nyesal tol balik UTP..!kerja tak gerak gk harini...lg pening ada~sigh..speechless!

dh pening2 buat kerja pi layan mygirl..pastu mengilai sorang2...sedih sorang2...ahahahahahA!bosan!bosan r dok sorang...sigh~

May 23, 2011

MCD - BUY 1 FREE 1 LAGI!!!


hey hey hey aku x percaya C.I.N.T.A !!!hey percayalah anda bakal mendapat seketol lagi Mc Chicken jika memaparkan kupon di atas dengan syarat minimum print size : 11.5cm x 21cm


I'M LOVIN IT !! (:

HUJAN BUNGA DI KUALA LUMPUR




Shopping @ Ikea, Damansara - padahal nk melantak meatballs & Tutti frutti :D~






1st round at The Curve, besssst gile *kudos to Vin Diesel*



Sate 9 kupang @ Satay Station, Taman Tasik Titiwangsa (mee rebus x sampai lg)

jalan2 terjumpa Shaheizy Sam tgh shooting utk Adnan Sempit 2 kot ? *wewit*


ada org nk test camera *maaf maaf maap* (tiru nabil)



2nd round @ Pavi *best tp as usual msti de org tertiton gk kat sblh* -_-



motip yg sebenarnya!haha tp hanya logo je yg mampu diupload =p

alhamdulillah everything went so well without any plan :)



Final round with Najwa after conference *merdeka la tuh kononnye*

x thrill ah xde Sarah @ Ummi Nazeera :P




sekian....we had joy we had fun ^______^

May 15, 2011

last paper yg mencabar!

haih..challenging betol.mlm before paper. BLACKOUT!dr ptg kot..blackout.ok.blackout ok.mandi pon pakai torch light kt phone..gila challenging!ahahahahA!punyalah igt nak pi IRC.skali tgk cm semua block je blackout. osmet aku ckp if semua blok tu, maknanya 1 UTP la blackout.main prob from GDC..hm2..apa boleh buat..dh la ptg tu tgahari tido smpai ptg..sbb pagi dh de paper..so nk rest dlu before study..
hmm..around pukol 9 kot..pup..lampu terbukak!dh ok.tapi aku dh terbaring kt katil..mmg mls r nk bgn!pukol 1 pg baru bgn..hahahaA~ISH2..bape jam je blajo..pstu tido lg..apsl tah aku ni..asik ngntuk!tak phm betol la~bgn2 dh pukol 6...terpk gk bape jam je aku blajo...

pagi exam..masuk hall tawakal je la..part calc dh abis blajo..part teori mmg sah2 tak abis.tgk2 "Answer all questions" Gulp!apa?tadak option?isk2...hmmm~pasrah je la...hahahahaha..part calc ok.part teori tibai sajalah!

moral of the story: kena study awal.tapi aku rasa semua subject kot aku tak penah study abis part teori..wakakaka!cmna nk jadi lecturer tatau!~LOLS

Lady  Sasa

May 14, 2011

1 more 1 more!hiyak!

wah!dh abis exam untuk harini!tapi cm tak ckop masa sgt r..dedem..mende la..sbb ada 1 part aku kira tak dpt2 smpai terconsume masa untuk soalan lain..dh la mula2 tadi byk cm tak dpt guess value..rupanya storage data tak padam!pdn la tak dpt2..igtkn equation yg salah!dh la tak reti nk clearkan balik!takpenah kot buat~sebek terjmpa button clear and reset all..pelik2..die x auto-clear plak..tak penah aku tau selama ini!hish!takpela!~1 more esok!~tidak!paper paling killer..tapi paper tu la yg paling x smpt nk blajar..before2 ni tatau aku blajo ape gap seminggu..hahaha!dok fokus kt 1 soalan smpai berhari2..byk lagi x kaver~tidak!!!

pagi tadi chi2 bersuara!takot tak..tatau la gado ngn fifi ke ape..fifi dkt je die lari..pntang dkt trus die menjauhkan diri..pastu ada bunyi pelik keluar..die sakit ke marah pon aku tatau..pelik gk..before nie die conquer cage..ahaks..kesian!tak pasal2 kena asing cage..dh la tgh kalut nk pi exam..hahahaha..

tatau derang ni tgh wtpe..wakakakA!

May 12, 2011

DISASTER !!


ade budak stress tu kan ada masa plak tu nak click mnde2 pelik kat fesbuk tadi ... :P

p/s: Dear , please do your part in preventing spam quickly because it is quite annoying to delete those spam on my wall.
pfffttt >:(

argh!stressed dgn diri sndiri!

aku tatau la lately aku susah betol nk fokus..pi library pon takleh fokus!tah apa2..kalo calculation tu boleh la aku wt..part teori je susah betol nk masuk..x masuk2 dlm otak..pekejadahnya!

adoi...benci r dgn diri sendiri!

aku yg  x fokus!

ATTENTION TO PRETTY GIRLS ONLY!


Attention!
Currently, in KL areas like Brickfields, Jln Bukit Bintang, Jln Pudu, Bangsar, there are 2 Indian men on a motorbike, likely to be crazy throw acid onto pretty girls.
So far 20 ladies already splashed with acid. Beware and inform all your female friends or loved. Attention to all females! If you're a guy, be aware too and let your girl friends know about this too.Beware of "acid man"! -courtesy reminder-

p/s : kalo rasa diri tu santek, sila lah berhati2..hauhauahua :B

Link
source : The Star

May 11, 2011

MEE SIPUT FROM MUAR

ada minah tu pinjam blender haku tp masih x pulangkan lagi sampai ke hari ni..tapi takpe dimaapkan kerana beliau telah memperkenalkan satu menu yang x pernah aku cuba sejak azali lg..hak hak

memperkenalkan ..............




inilah dia keropok yg dikatakan dibuat dari mee gulung2



sambal tumis ikan bilis sebagai cicah



cicah dah kunyah! *krup-krap*




p/s: punyelah aku bayangkan mee celur makan bersama siput sedut..hahah sekali begini rupanya..hah kekdahnye!

May 7, 2011

HAPPY MAMA'S DAY (:


ahaks ramai betol tukaq profile picture fb bersama mama masing2 hari ini..termasuk saya juga!*nama pon gedix* :P

Ya seperti sedia maklum setiap hari ahad yg ke-2 di dalam bulan May adalah hari Ibu

Maka berderet-deretlah drama bertemakan Hari Ibu di stesen televisen tak lupe juge lagu2 yang berkumandang di gegendang redio.ayuh dengarkan lagu yang bakal saya putarkan ini




sweet :)



peveret nasyid jaman sekolah rendah dulu ;(



sebak kot!drama melayu suka wat ost pakai lagu ni .*sruut*




lagu wajib di hari konvokesyen UTP...*sigh*








p/s : ehem lupe lak besday dear pon 8 may jugak..Happy birthday b!! what a coincidence (:

May 5, 2011

FULL VIDEO "A" BUKAN NAMA SEBENAR


sebelum...........

aku
: Eww yucks geli doww tgk AnuAr nye full video nih...
bf : Astaga..mane tahu entah2 tu bukan die..
aku: hah ni nape nk backup2 sgt plak nih?sokong PKR eh?
bf : Yelah bukan ke haram percaya benda yg belom tentu ada bukti yang sah..jgn percaya cakap org...aih awk ni~
aku: ........ *insap seploh minet* yelah-yelah bukan dia!

selepas...........

kwn: tapi aku rasa memang die lah weyyy
aku :x baek doww..mana ada bukti yang sah lg..kita x boleh menuduh tanpa bukti
kwn: oh oke oke
aku : tapi ko tgk sampai abes ke full video AnuAr tu?
kwn: tadi kemain ckp xbek tuduh tanpa bukti..yg ko sebut video die tu nape?
aku : err...da xtau nak sebut apa.memang sah2 nama video tu dia yg punya *sigh*


p/s: hmmm susahnye nak hilang kan prasangka burok nih tp apa2 pun tunggu dan saksikan saja lah..Tuhan Maha Mengetahui...Dia Yang Maha Menilai..kita ni semua sedarjat je.xbek nak menghukum sesiapa

demi masa~

"Demi masa..ssesungguhnya manusia itu dalam kerugian..kecuali org2 beriman dan beramal soleh, dan mereka selalu berpesan2 dgn kebenaran dan berpesan2 dgn sabar.." SURAH AL-ASR

hmm..cptnya masa berlalu..tup2 dh dpt 2 nephews..tup2 dh nk final exam..mmg betullah dh nk kiamat...masa berlalu pantas..trimas kasih ya Allah atas segala rezki yg Kau berikan kpd kami..


nilah dia adik kpd Hakim..Mohd Zarif Danish~mcm Nora Danish plak..ahaks!

Hakim dh jadi abang!dh 4 thn pon~cptnya la dia besar!dh pandai ckp byk..mcm org tua~dh pandai mandi sendiri..pasni kena train basuh berak sndiri pulak..ahaks!lawak r Hakim ni..nk tergelak sorang2 bila igtkn dia...

Chi2 plak dh besar..dh pandai jln jauh2!sebaik pandai balik rumah..malam baru nk balik~risau betollah..igtkan dh hilang..kena mkn ngn ular/biawak ke..adoi la~bikin aku down je..yela..first rabbit tu!mcm first love jugak la..hahah..tetibe takde rasa sedih!Chi2 dpt keluar je taknak dh kt org..nk dekat je die lari..hai!susah betol nk tgkap!pasni kena tutup semua lubang kt bwh pagar bg takleh keluar..gara2 dia ilang, terpksa menetap kt rumah lg sehari...rugi sehari!tak study2 lg ni~balik utp asik tgk tv..pdhl kt rumah takde la aku tgk sgt!tahpape~~~final nk dkt dh!tidak!!!!!!!!~



 Lady SasA