Jan 31, 2010

muhasabah diri~

lately aku rasa byk sgt kejahatan yg telah aku buat di atas muka bumi ini~
1. mengular time kije~2 mggu berturut dh tgk wayang kt jitra..wahaahahA..
2. semayang lambat
3. x kusyuk dlm smbhyang
4. berfikiran jahat~berprasangka~~cmna nie
5. mendengar benda2 lagho cm lagu2 jiwang, dgr aib org etc. cub

aih~byk lg la..kdg2 x prasan pon..biasalah manusia mudah lupa..sbb tu nabi ckp kena slalu mengingati antara sedara sesama islam~

bila pk2 balik..sbb tu la kot rezki aku cm lmbt..x dpt kije tetap lg~what so ever~~~bapak aku slalu ckp selalu smyg lmbt nnti rezki pon tuhan bg lmbt la~>_<"

tu x masuk dosa2 lama seperti mainkan prasaan org..isk3..tapi dh mntak maap..hope diampunkan tuhan~ sesungguhnya aku tidak sengaja nk wt begitu~it just i was thinking too much..4D thinking~hehhehe..tapi dh dpt balasan pon~xdop boifren lg smpai skrg..umo dh meningkat~pdn muka aku!yg dtg pon org2 x besh~elok la tu...

aku telah insaf dan berazam tidak akan mengulangi kejahatan2 seperti di atas~

p/s: rugi la terlepas ceramah mengingati mati kt masjid pdg katong smlm..makcik aku dtg dan terlajak lak~sebek x pi karok lg tu..tu pon de org ajk wayang lg~ahaks..

Jan 29, 2010

OHHH PATOTLAH.....

semalam pukol 4.30pagi tiba2 aku terjaga sebab nyamuk aktif sangat + nak semayang apa2 yang ptot lah kan (huahauhaua)..dalam duk bertafakur tiba2 datang angin keinsafan.alang2 pas semayang ni baik aku bersahur sepam.maklom la hari khamis (poyo jer)

tengah duk kusyuk melahap depan tv.boleh pulak tv2 ni duk tayang satu rancangan "STYLO" yela..rtm ngan tv3 jer yang 24jam ada siaran.tapi STYLO ni duk tayang tajuk pasai "BAGAIMANA CARA2 UNTUK MENGHANGATKAN MALAM PERTAMA" (herk!!tiba2 berselera aku makan)

aku pon macam hurmm ok..patotlah dia tayang rancangan mcm ni time2 orang tgh lena tidor.sebab isi kandungan dia tu cm x seswai untuk tontonan umum walaupon ada ustaz/penceramah motivasi yang mengacara rancangan tersebut.LOL!!

malu ah nak cite dengan lebih detail!!muahahaha lenkali nak bangun 4.30 lagi lah :P :P


Yang Galok,

AKU

Jan 28, 2010

PERNAH TAK...........

berdua-duaan di dalam panggung wayang untuk menonton cerita hantu seram?ASTAGHFIRULLAH~

hey jangan salah sangka!!kami berjantina yang sama lah..mau tengok on weekdays pulak tu.memanglah takde orang langsung.hehe tapi 1st time jugaklah tengok berdua.selalu pon paling kurang sampai la jugak 10 orang kami tengok...tapi nak buat macamana keinginan tetiba melonjak pada hari tersebut :p :p



gambar takde kaitan dengan Jitra Mall tapi nak gambarkan jugak suasana dalam panggung aritu..tengok pulak cerita nih!!



ju-on ni memang damn!!still mengeluarkan bunyi yang sama (xreti ah nk tiru.adik aku tau kot.haha!!)sampai nak p toilet pon cm takot jer..eh bukan aku tp orang sebelah.risau nak tinggalkan die sowang2..huhu

aku :leha, xpe ke ko dok sorang2.aku nak p toilet sat
leha: aaaaaaaaaaaa (sambil wat muka cuak, nasib bek x berubah muke ju-on.dem!!)


dengan termengah2,cepat2 la aku ke toilet.sambil terpikir leha tinggal sorg2..leha ckp nak terjerit2 terlolong suke hati la..aku pon ape lg.whee!!

Yang Berlagak Berani,

AKU

huhuuh

roar~~~~~~~~~~~~~~~~~grrrrrrrrrrrrrrr..woarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~~~~~~~~~~~

itu adalah tanda2 kegalakkan kestressan kemalasan dan seangkatan dgnnya~

Jan 25, 2010

SEKOLAH DULU DAN SEKARANG



owww bestnya..adik aku sedang dalam form5 pon berminat nak masuk competition ni.tapi dulu2 xde pon competition camni. aku pon hairan!!dahla dia sekarang belajar di sekolah yang sama macam aku dlu .SEKOLAH MENENGAH SAINS KUALA TERENGGANU.dapat bilik pon kat level4 tapi berdepan dengan bilik aku yg dulu!!aih nasib baik x dapat bekas bilik aku dlu (bertempek2 poster kat dinding.malu!!)

sistem pembelajaran pon dah x mcm dulu.tapi yg aku hairan tahun ini cikgu dia suruh balik 2minggu sekali..atas alasan nak cut bajet (kan ekonomi kita krisis tahun baru ni).tapi untuk sementara je kot (hopefully).yelah kesian la bdk yg duduk jauh2 tu.yang adik aku ni apa lagi.semangat jela tiap2 wiken kol nak balik!ewah-ewah ini sudah lebih!aku dulu sebulan sekali nk blk pon susah taw.huh!!


oh sgt jeles ngan budak2 sekolah sekarang...dahla dapat e-book!so unfair~~



p/s: nak hantar surat kat PM jugak aci tak? :)

Jan 22, 2010

lalala~

I know of no one other than you
you’re looking at someone else
yet you have no idea of my feelings like this

I won’t be in your days
I won’t be in the memories either, however
only you, I looked only at you
and the tears keep coming

As i watch you walking past, I’m still happy
even yet you still don’t know my heart
I should stop this and go

I really want to see the day
I’m withstanding the pain each day
“I love you” is playing on my lips
Alone once again, crying for you
alone once again, missing for you
Baby, I love you, I’m wiating for you

I won’t be in your days
I won’t be remembered either, however
only you, I looked only at you
I’m making memories alone

Loving you is like having a beautiful wound
I look at your pretty smile also
but I cannot laugh with you

I’m thinking about you so much everyday
my heart is hurting in all these sad days
‘I want to see you’ is playing on my lips
alone once again, crying for you
alone once again, missing for you
Baby, i’m waiting for you, I love you

bye bye, never say goodbye
even though I cannot hold you like this
I need you, I cannot say anything more, I want you
I keep on hoping too, I’ll keep hoping….

I really want to see the day
I’m withstanding the pain each day
“I love you” is playing on my lips
Alone once again, crying for you

I’m thinking about you so much everyday
my heart is hurting in all these sad days
‘I want to see you’ is playing on my lips
alone once again, crying for you
alone once again, missing for you
Baby, i’m waiting for you, I love you

Jan 20, 2010

TERCAPAI KE MOTIF2 SEMURNI ITU?



motif: kurangkan bohsia



motif: jangan berlumba atas jalan raya..berlumbalah di litar lumba sepang.menang dapat piala kebanggaan negara.rempit menang dapat "stok"..nyum2



motif: jangan berhutang ngan ALONG.tadak duit nk byr kena jual dadah.tergadai maruah saudara sendiri



motif: jangan mendedahkan aurat. bertukar-tukar pasangan (dah menang dapat awek) lepas orang lain (aqasha) menang, awek pon lari...hAhAhA tapaham aku



motif: yang ni aku paling suka...sebab baru tengok semalam..muaHaHaHa mls nk spoil.hangpa p la tengok sendiri na

p/s: RENUNG-RENUNGKANLAH & SELAMAT BERAMAL!!!

Yang Bermotif

AKU

Jan 19, 2010

ANNOUCEMENT -walk in interview



Ladies & Gentlemen,

We wish to inform you that in collaboration with MLNG, our KL Recruitment Campaign will be held at Exhibition Hall 2, Kuala Lumpur Convention Centre as below advertisement (THE STAR : 16th Jan 2010).

We would appreciate your kind support in extending this advert and information to your circle of friends, relatives and acquaintances of relevant experiences and qualifications.


p/s: memang indah khabar dari rupa!!ptuihhh =b~

Regards

AKU

MACIK GORENG PISANG YANG SENGAL

di suatu petang kelihatan beberapa gerai goreng pisang di tepian jalanraya

lalu aku memberhentikan diri untuk melihat2 apa juadah yg ada. belum sempat agi nk tanya.macik tu dulu dah tanya

"ha adik cari apa?cucuq kaa..."
"haa boleh jugak..ada lagi ka?"
"eh dah habis tadi..laku betol arini cucuq"
"......"


dahla aku terlepas byk gerai kat belakang td..takkan nak blah cari gerai lain plak.apakata macik & pacik gerai nih..so terpaksa la order goreng pisang 2 hingget untuk menyedapkan hati mereka

hah!!kalo la aku tau lambat cenggini nak tunggu kol4........*sigh*

buang masa pon ada..kalo x ptg ni leh panjat gua sami.mlm ni leh p shah cafe mkn western!baru la balance..aih!!baru bukak plak cinemaonline tadi

P/S:emo kat diri sendiri...takkan nk emo kat leha pulak.dia dahla kena air sabun tadi.kuikui wahahaha mari gelakkan beliau =b

Yang Geram,

AKU

aih!!!!

er..angin.!sapa tah tutop tgkap x rapat kt blkg..abis aku terpercik air sabun kt cuci auto jejawi tu...dh r smgt pakai costume nak merayau!aduih......~~~mamat bangla tu pon buleh x prasan dh aku melalak baru nk benti~~~~~~~ouch!

grrrrrrrrrrrrrrrrrr...sabar..sabar..nk pi menyempit japgi!tunggulah!

===emo==

Jan 18, 2010

TYPE JANGAN SEBARANG TYPE

PETALING JAYA, Jan 15 — Seorang pelajar berusia 25 tahun didakwa di Mahkamah Sesyen di sini kerana menggunakan rangkaian sosial Facebook untuk membuat komen yang boleh mengancam keselamatan awam lima hari lalu di sebalik serangan terhadap gereja-gereja ekoran isu penggunaan kalimah “Allah”.

Mohamad Tasyrif Tajudin, pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan didakwa di bawah Seksyen 223(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia kerana mencuba untuk mengancam keselamatan awam menerusi tulisannya dalam Facebook.

Pelajar itu menulis “kenapa? nak aku baling bom petrol pulak kat sana?.. harga boleh runding” semasa membalas tulisan berkaitan isu kalimah “Allah”.

Dia mengangguk tanda memahami pertuduhan itu, namun tiada pengakuan direkodkan di hadapan Majistret Ho Kong Chin.

Hakim Aslam Zainuddin yang sepatutnya mendengar kes itu mempunyai urusan rasmi di Shah Alam.

Ho kemudian menetapkan Isnin ini untuk sebutan semula dan juga untuk menetapkan jumlah jaminan.

Mohamad Tasyrif, pelajar tahun pertama jurusan perfileman tidak diwakili peguam dan ditahan sementara menunggu sebutan semula kesnya itu.

Dia didakwa menggunakan aplikasi Internet itu secara sedar untuk memberi komen di laman Facebook dengan niat untuk mengganggu orang lain dengan menggunakan akaun pengguna, Shahrul Maizam, dengan menulis “ke nak aku baling bom petrol di sana plak?...harga boleh runding...”

Kesalahan itu didakwa dilakukan di sebuah rumah B10-17-20, Blok 10, Jalan PJS 2B/1, Desa Mentari 2, Petaling Jaya pada 10 pagi 10 Jan lalu.

Pertuduhan membawa hukuman denda sehingga RM50,000 atau penjara sehingga satu tahun atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.Pendakwa raya menawarkan ikat jamin RM10,000.Dia yang tidak diikat jamin akan ditahan sehingga Isnin ini apabila mahkamah bersidang untuk menetapkan tarikh sebutan kes.

p/s:hmm kesian pon kesian.boleh la nak buat pepatah baru "disebabkan jari, badan binasa" .so pasni berjaga-jagalah dalam mengeluarkan ayat2 x kiralah di mana anda berada.i can hear u~~

Yang Bersimpati,

AKU

Jan 16, 2010

Testing2

Ahhaa..saja gedik nk try add post through mic word..x penah..tatau jadi ke x…haahah

Jan 13, 2010

dilema cinta~

haha...suka la plak lagu ni..slalu dgr lam radio..tapi baru igt nk download mlm nie~

seberapa salahkah diriku
hingga kau sakiti aku begitu menusukku
inikah cara membalas
aku yang slalu ada saat kau terluka


seberapa hinanya diriku
hingga kau ludahi semua yang ku beri untukmu
tak ada satupun perasaan
yang mampu membuatku begitu terluka


Reff:
namun ku terlanjur mencintai dirimu
terlambat bagiku pergi darimu
begitu terlalu indah perasaan itu
tak mudah untukku jauh darimu


telah kucoba segala cara
tuk bahagiakan kamu merebut hatimu
namun tak semudah yang ku bayangkan
bila kau tak inginkan ku tuk disisimu


tak pernah kurasakan sebelumnya
menginginkan dirinya hingga ku tak kuasa
meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu


back to Reff 2x


isk..jiwang la plak..tapi besh!layan~

nk shopping~

haih..aku tatau la aku makin kurus ke pe...tapi seme suo aku longgar2..x selesa untuk dipakai!pstu seme bg adik..last2 ape je aku ade..dh la byk bju ilang time nk pindah sini dr UTP!balik2 tgk byk baju yg xde...aneh~huhuhu...tapi seme baju singkat2 pon....hehhee...wajar la beli baju sopan skit...hehe..x seswai nk pakai kt sini..nanti mak usha~so phm2 je r...ahaks..wiken ni nk ajak ayah penang~yeyyyyyyyyy..hmm..lately rsa malas nk pakai bju kurung pi kije..kalau pakai pon nk pakai kain cotton je..sbb selesa..kalau kain lain x bes r..cm ape je..dh r menarik perhatian..nnti kene tego lg dtg opis pakai cantik2...wohhohoo~

hmm,..kerja..aku mau kerja..kontrak nk bis dh ni..tadi de company pe tah call..x igt bila aku apply..dh r training..haih!oh!kerja2..dtg la kepadaku~lalala

sekian sja buat kali ini!

Jan 12, 2010

PRODUK UNTUK STAY UP



Lately,sedar tak sedar banyak jugak produk yang nescafe dah keluarkan bila terpampang gambar kat atas ni dalam iklan

Tapi aku lebih terliur nak cuba yang ini


demi malam Anugerah Juara Lagu (AJL ke-24),aku pon cuba la utk kali pertama untuk test power.yelah aku ni spesies yang tido awal (tido mati lak tu)..kadang2 8.30 dah lelap depan tv (memang tidoq depan tv pon!) :D

ya ampun!!AJL dah abis pon x ngantuk2 lagi..maka berhasillah percobaan yang pertama
at last cuba melelapkan mata pada pukol 2 lbeh..tu pon pura2 tidoq!!

tapi dalam proses utk cuba melelapkan mata tu, boleh pulak aku menjeram mee megi di atas dapor..dahla petang tadi panjat gua sami *sigh* (haa bagus sgt la tu..syabas2)

so kesimpulannya, ipoh white coffee nescafe ni memang POWER!!kalah la power root :P

SELAMAT MENCUBA!! :)


Yang Mencuba,

AKU

Jan 10, 2010

SEMPIT?Rempit?mwahahAAa


Adnan Sempit (Malay)
Known as Nan Sempit by his friends, Adnan (Shaheizy Sam) is an orphan and a 'mat rempit' who decides to move to the big city in Kuala Lumpur after being treated unfairly by his aunt's family. During his stay in KL, Adnan lives with his elder brother Macha (Cat Farish) and works as a dispatch guy at a private company. He develops a friendly relationship with his boss, Nadia (Intan Ladyana) who comes from a very wealthy family. Soon, their relationship turns sour when an argument breaks open between Adnan and Zack.

Classification: U
Genre: Comedy / Drama
General Release Date: 14 Jan 2010
Running Time: 1 Hour 25 Minutes,
Distributor: Metrowealth
Cast: Cat Farish, Intan Ladyana, Julia Hana, Reanna, Shaheizy Sam
Director: Ahmad Idham

wah..nk tgk SAM~moh2 tgk chunk!

Jan 8, 2010

sesal dahulu pendapatan!

haih...tgk kusyuk wt kije Ana PM...hehhe..igt lg...dlu die penah keluarkan statement...sapa kawen dlu kene banje kt hotel 5 bintang~hahahaA...kalau teringat ana mesti teringat ayt die...time tu buleh la ckp sbb xde bf lg...lps ade bf..trus nk cancelkan perjanjian itu~wah wah!lawak r cik ana...x ksh la..ckp psl ana nk tau gk la die nye update,...dh kije kt sunway!wah..beshnye...geng2 cv gurls yg lain pn dh kije!besnya la..aku ni??x dpt2 gk kije...stressnya...OMG!maka timbullah sdikit penyesalan di situ~rsa cm ape je amik chemical engineering!nape aku x amik cv je dlu...haih....kt jobstreets, jobsdb, jenjobs, byk je nk pakai cv eng...pdhl time nk isi borang masuk UTP dlu ingt cm besh gk la cv eng ni...ada la gk minat..tapi sbb dok pk nk kije ngn PET..so x jadi amik..skang tgk apa dh jadi..chem eng pon pet xmau amik..huh!kalau aku tau..x mungkin aku amik chem eng!xde kije!kalau ade pon nk experience!haih..x patot2..

hMM..nasik dh jadi bubur!tapi xpe la..mana tau rezki aku kt chem eng..chewah..ayt nk sdpkan ati x leh blah..pdhl dh apply mcm2..asal de vacancy aku apply..tolak jawatan sales engineer la..yg tu mmg byk vacancy tapi xmau aku!x mnt langsung!~haahaha..

stess bila pk psl PET plak..tah pape..x nk pnggil~amende la..lantak r..mmg dh nk bankrupt!lgpon dgr citer..skang ni scholars pet kena maintainkan pointer 3.5..kalau x nk gantung scholar..tah papeee...nk dpt 3 pon cm apa..ni 3.5...suke suki je nk ubah2...ckp kt adik..jgn apply PET ye...hak hak~

aAAAAAA...bila la nk dpt kije!kije dtg la kt aku~sabo sabo sabo!buleh ke aku sabo lg..besh bile tgk kwn2 dh kije jadi engineer..xpe la..aku bahgia tgk mereka berjaya..=)

SOAL GAJI JANGAN DIBUAT MAIN!!

roar!!!pagi2 lagi dah menyirap darah aku tengok status sorang minah sengal ni!!

ingat betol2 la gaji dah masuk..yalah!!dengan perut dan poket yang kosong begini, memang wajar minah tu dimarahi tadi...HAHAHA

yer aku sangat beremosi dengan situasi begini

-pura2 bujang dan entah bila nak kawin (ni pon krisis jugak!!)
-papa kedana,ari2 meratapi sisa2 dalam purse..korek sana sini mencari cebisan wang
-kerja kerja kerja!!?keluar kau!!

Yang Emo,

AKU


p/s:ok nuffnang,tanak wat tabung derma untuk org mcm aku ke??sobs ;(

Jan 7, 2010

renung-renungkanlah


haih...borink2..penat blajo!itulah yg slalu terpikir dlm kepala pelajar2 kita pd hari ini..justeru mereka mengambil keputusan untuk mencari hiburan dengan cara tersendiri~
gambar 1: isk3...berpeluk di khalayak ramai~



gambar 2: yeah!akulah juara!sronok betol~



gambar 3: wow~gambar curi seorang guitarist hensem!xde kije lain ke..asal org hensem je nk amik gmbar!salah ke aku hensem??ahaks




gambar 4: kami sekadar suka2 tgk gig bro!bukan pegi clubbing!cm kenal je muka lam gmbar ini!huahuaAA


oi..xde kije lain ke..sja nk expose gambo aku-chunk!
opss..ini adalah one way to release stress at work..lari~~~~~~~-leha-

Jan 6, 2010

NAK GURAU PON X BOLEH?

pada suatu petang,seorang gadis 20-an menerjah sebuah opis melalui pintu hadapan (sebab pintu blkg no entry la pulak!menyampah betol!)lalu meminta pertolongan seorang staff yang tugasnya memang membuat kerja2 pejabat.ok lah mintak dia fax sekeping borang kepada seorang supplier atas urusan urusniaga yang x dapat aku menerangkan dengan lebih lanjut di sini.

tulah!tanak bagi student masuk sgt.kan dah kena buat kerja2 remeh seperti itu..muahaha!

tunggu punya tunggu.akhirnya!!ARIGATOGOZAIMAS..spontan keluar dari mulot haku

terima kasih dalam bahasa melayu yer...


sssssssssss...hehehe sambil tayang gigi lalu cabut lari!!


Yang Bergurau,

AKU

Jan 5, 2010

WAJARKAH AKU?



gambar tiada kaitan dengan lelaki mahupon perempuan yang masih hidup atau pengsan



3/1/2010

aku yang sangat terdesak ini terus berlari2 ke toilet TESCO Mergong Cawangan Aloq Staq yang sangat dipenuhi oleh perempuan2.baru jer nak masuk satu bilik ni,seorang aunty dah dapat dulu then takpela.utamakan yang lebih tua dan memerlukan dahulu adalah lebih baik.(walaupon aku lagi memerlukan di saat itu)

aunty: adik tolong pegang sat pintu ni..sat saja (HAHAHAHA!!memang patot aku mengalah td)
aku: hmm...hmmmpp yerlah (muka ketat semacam) >____<

tetiba perempuan kat bilik sebelah dah siap!aku terus meluru masuk tanpa menyedari amanat yang sepatotnya aku laksanakan tadi.opss *sigh*

rasa bersalah menyelubungi seluruh toilet tapi apakan daya...dah keluar tengok2 aunty tu dah takde...wuuuu tapi tadi macam ada dengar orang menjerit2 kat luar (ah bkn dia kot..sedapkan hati yang bersalah ini)

dengan ketakutan,aku terpaksa shopping dengan berhati2 takot terserempak dengan aunty tadi..huhu alhamdulillah tak jumpa pon

So aku kah yang bersalah dalam hal ini?

Yang tak bersalah

AKU

lagu baru bunkface~


hahaha..aku suka lagu ni..so aku nk post gk lyric lagu die..:p

Semangat baru..
Perjuangan yang satu..
Dan matlamat hidupku..
Hanya untukmu..

Tapi keadaanmu..
Berikan aku..
Berikan aku satu petanda..
Prasangka, aku kalah.. 
*Koleksi Lirik Lagu-Lagu Melayu Di http://mylirik.com

(Korus)
Rasa resah jangan kau percaya..
Dalam hatimu.. (dalam hatimu)
Rasa resah jangan kau percaya..
Kata hatimu.. (kata hatimu)

Wo oh oh!
Wo oh oh!
Wo oh oh!
Wo oh oh!

Persepsi diri..
Ada maksud sendiri..
Dan propaganda ku rasa..
Luar biasa..

Tapi keadaanmu..
Berikan aku..
Berikan aku satu petanda..
Prasangka, aku kalah lagi..

(Korus)

Wo oh oh!
Wo oh oh!
Wo oh oh!
Wo oh oh!

Extravaganza..
Extravaganza..
Extravaganza..
Extravaganza..

(Korus)

Wo oh oh!
Wo oh oh!
Wo oh oh!
Wo oh oh!



/me melalak dlm opis!

Jan 4, 2010

tumpang advertise skit ye~

hahaha..kalau dh baca previous post aku..ni aku nk wt advertisement skit..

sila la usha blog nie ye...
http://duitinfinity.blogspot.com/2009/11/satu-pendedahan-unik-dimana-anda-boleh.html


http://infinitydownline.com/

MMG la mcm x caya..aku pon bkn suka sgt benda2 gini..tapi sbb rm100 je..no harm...kot2 nk join..jadi la downline aku..RM100 je..dem murah...=p
haih..ayat mcm ni buleh attract org ke..=p lantak r...aku dh berusaha apa..hahahhHAHhah

bermalas-malasan di ofis~

haih..apsl smpai ofis ja aku malas ni ha?....dh ada carrel elok2 pon x leh buat kerja~ke aku only aktif pd wktu tgh mlm~adoi la~waaaaaaaaaaaAA..STRESSED..sigh~

semua kerja aku malas nk buat..apa nk jadi ni..dh 2010..umo makin meningkat..1 achievement pon tadak~ckp psl kerja teringat lak..dlm kemalasan aku ni..buleh lak terjoin bisnes kakak aku..hmmm..kena carik 4 org...omg!what have i done!tapi aku x wt pape...dia yg pi reg kt aku..siap pakai duit dia...arghhhhhhhhhh~~~~~~~~~~~~~~~~~tapi xpa aku akan try advertise benda ini...mmg la modal rm100 apa la sgt..skali shopping dh abis..tapi lemah siot nk attract org join~walaupon 4 org ja..still rasa berat...tapi kalau dpt 4 org kira ok la..dh ada monthly income..mula2 cm x caya gk..pastu baru tau..sbb rm100 tu kira rotate every month sbgai modal la..sbb tu leh dpt every month sgala untung2..keh..mcm bisnes fadli tapi yg tu mahal siot..hmm..wlaupon masuk cm dipaksa tapi hrp2 ada la hasil..buleh la smbung blaja pakai duit sndri..x pyh tunggu unimap...lambat!haih!tapi...ssh skit la..aku bukan mulut manis pon!x suka ajk org..adakah itu satu keegOan?oh tidak!BUkan cmtu~huhu

sudah...baik pk cmna nk cari org..nk writing kt opis dlm mimpi ja la..sebek mlm tadi bgn...ada gk la sepatah dua...hak hak~tu pon bazir masa ja..bgn2 lapo..pastu makan..pastu sakit perut..pegi tndas 2 kali!sengal..sapa suro minum nescafe..asal minum rasa cm nk melepas..opsss..tu x masuk masa aku jadi coackroach hunter...kalau jmpa lipas kompem r lipas tu mati di tgn aku...walaupon sbenonye bkn pakai tgn pon...pakai spray ok..wakakKAKKaa..dr dulu smpai skang x berubah rutin aku..bgn mlm wt kije skit je..ahahahahaA...tapi at least ada la gk..drpd xdop lgsung..hahHAHhahahaha

SUDAH...!
/me berusaha writing di opis...haih!

ELAKKAN PEMBAZIRAN



ini salah satu kejahilan aku & leha..dah nak masuk umuq 24 baru nak register menda alah ni..*sigh* tapi semalam tengok validity dia sampai 2014 (phew!!~)lama jugak tuh nak menikmati prepaid expired lambat..hahah!!

tapi semalam aku berniat jahat gak..nak register pakai ic adik aku umuq 20thn..hahah!!sekali x valid pulak (kantoi di situ)..gara2 nak pakai youthclub ni lama sket..apara!!moral of the story :jujurlah dalam setiap tindakan anda walaupun nikmatnya hanyalah untuk seketika (erk!!??)


Yang Jahat

AKU

Jan 1, 2010

welcome 2010.bubye 2009

aku pasti dan tak dapat nafikan ramai bloggers yg akan post entry yang sama hari ini..1/1/2010

hai sepanjang tahun 2009,apalah sangat pencapaian dan perubahan yang aku berjaya laksanakan?mana mana?x nampak pon?tuhla tunggu masa saja Tuhan tunjukkan.memang kita tak mampu nak nampak pon kan?takat sijil,award,pingat2,piala apa suma memang la nampak.eh ops itu pencapaian bukan dosa pahala (memang la nampak terang2 ngok ngek!!)

abaikan paragraph di atas cam menumpu lebih kepada awal muharam jer..kui2 sebab tang dosa pahala jer tapi pencapaian tu merangkumi sekali la since kita ni kan khalifah Allah di muka bumi ini (amenda aku merapu nih??!!)

ok siyes.aku memang emo awat karaoke semalam tutup hah?x terasa bersalahkah membiarkan penduduk2 kangaq ni hilang pedoman tanpa sebarang hiburan di malam new year?tsk tsk
tapi takpala dapat mkn charkoteaw semalam pon ok la..pasni nak makan kat tempat len plak!next station : SHAH kedai lampu merah tu ok?ha2 azam aku nak rasa makanan kat sume restoran kat area perlis ni!!muahaha gelojoh x azam tersebut :D :D :D

tapi balance ape..terselit jugak azam ingin kuruskan badan.tak2 nak sihatkan badan (hehehehehe!)dengan panjat gua sami at least sekali sebulan (ops!!takmo target seminggu sekali kang takot x terpanjat plak!!) *sigh* hmm ok2 seminggu sekali..redha jela

azam seterusnya adalah untuk hidup di kaki sendiri!he2 takdala tanpa talian hayat kawan2 & family sume tapi aku xmau berharap kat sapa2 sekarang..biarlah aku susah senang sendiri.x cukup2 lg ke menyusahkan orang?tapi kalau aku senang/hepi, takkan aku nak lupakan kalian suma kan?

ok cukuplah setakat tu jer..takot byk2 pasang azam.x tercapai di akal pulak karang.lagi menyusahkan ade lah!!haha so janganla azam yang berat2 sgt..bersederhanalah dalam kehidupan..

last but not least, HAPPY NEW YEAR!!!i love u 2010 if u can bring a lot of happiness for me this year ^__^


Yours faithfully
AKU