Sep 8, 2009

homesick

give me a H.O.M.E.S.I.C.K!!!arhhh oh no.. ~camane leh homesick lg ni di usia 23tahun begini..uhuk2 camane nk kawen esok2 ni..(ha2 gatai-mode di bln puasa..maaf)

saat berjauhan dari family memang boleh menitiskan air mata seorang perempuan sepertiku.ahaks rasanya kalau leha LDR ngan family dia pon cam aku jugak kot..muahaha T____T

kalau takat UTP, perak dekat ngan umah opah aku..memang la x effect apa2..

ini perlis negeri plg atas lam peta woo!!adeh kus semangat tade tempat bergantung.sebek ada leha tersayang tapi dia pon ada family sendiri.x boley la bermanja sgt kan. kalau kat tmpt kerja boley la..ari2 ngadap muka dia jer..tapi x sembang sgt.ceting je lbey2..sket2 pm!!hahah sebab malu nk pggil dia ANIS instead of LEHA.tp mcm klaka plak sbb dh 5taun knal dh terbiasa pggil cmtu..tetiba tukaq rs cm hipokrit sebentar..xpala 6bln ja..sabaq naa~~

haaa dan nasib lebih baik lg, ada BF walaupon 2jam dari kulim nk mai cni..boley la dari xpat jumpa lgsg kan??heheh lepas 6bln nanti ingt nak mtk keja area penang pulak.lg dekat!!ari2 ley detim ^__^

huhu act baru je jumpe die aritu.1st time nek tren dari cni mcm bus tambang jer!!hu2 berebut2 nek..terkejut sbb kat bt gajah dlu x mcm ni..kene beli tiket dlu..tapi kat cni amat berbeda!!fuhh nex time kena lebih alert dan pantas mendapatkan seat!!hohoh rm6 jer nak p sg petani.murah la dari drive sndiri pastu 1jam setengah dah smpai then kitorg p TESCO dlu beli-belah brg2 utk umah sewa aku (kipas,cermin,etc).

hahah yg part klaka tu..dia boleh plak tertinggal cermin aku yg pjg lebaq tu lam troli..xtau la terlpas pandang kot (maklum la bln posa)..maka rs bersalah la si mamat tu.yerlah x kesah pon sebab murah je pon tapi x bes la kan..huk2 x marah pon laaa~~isokay ley beli baru blk :)

kebetulan aku pon memang nk buat speck..malas dah nk pkai contact lens since air kat umah pon cm x bersih (high chlorine concentration!!) huk2 x mampu nk pkai filter mcm leha~ *sigh

4.30 baru gerak p queensbay mall.dia pon 1st time pegi sana..hehe besaq gak la cm midvalley.sian dia melayan aku yg gila shopping ni.tu x berkenan.ni x berkenan.tunggu salesgirl tu cari size kasut lama plak.dhla saat2 genting dh nk berbuka.mls nk tunggu, cabut jela!!jahat tol..

7.15 baru cari tempat nk berbuka..gadoh2 nk bkk kat NANDOS/ KENNY ROGERS.hahah padahal sama je..ayam gak!!tp x pernah pegi nandos.so belasah jela..tobat pasni x p dah!!sos suma masam mcm yeast!!ahaks tp alhamdulillah kenyang la jugak...burp~

kebetulan depan queensbay tu ada funfair!!apa lg....hahah cm budak2..tp sonok la dh lm x maen pusing2 tu..nk nek carpet terbang cm aladin tu serun lak...kang termuntah pulak..=___="


keesokan harinya diriku dihantar ke tempat asal semula :(

sedeyh baru aku tau perasaan adik aku bila ayah hantar g asrama..mcm tu la jugak perasaan ku di kala itu..cm outing ngan family lak.hahah padahal detink je pon.nangeh2 lak..sobs~ bye2!!jgn lupa mai lg cni naa~ o/ siap apal2 dh jalan g umah aku!!arap2 lekat la kat pala tu..hohoho x mai siap!!majuk T___T


arini kembali bekerja setelah 3ari cuti.k najwa plak ajak teman p amek barang kat agro..ni menteri punya pasal la!!cuti2 pon nk wat lawatan..hish~
huhu penat g sg chucur..betol ke x ejaan tah (cik leha sila betolkan yer).hahah sempadan siam la katakan..lalu gk UPP (Unit Pencegah Penyeludupan) tu..hahah baru tau :P

arini baru ley start lab setelah seminggu mengulaq tanpa haluan..muahaha siap ponteng separuh ari ag..ish2 kurus posa~yey 2minggu lg ley blk raya..eh x smpai pon.seminggu lbey je lagi..bertahan!!

Sekian...~

1 comment:

  1. LDR tu pe...?wahahahaaA..TU la..x sgke ko nk kije sini...jauh tu..=P alaa cANG..ropi de tu...keh2...=P ripot mak!!!weksss

    ReplyDelete