Aug 17, 2010

setahun graduasi~

hmm tepat pada 16/08/2010, genaplah setahun aku, chunk, mira, mimie, fana, farah dan lain-lain seangkatan dgn kami telah graduasi!pelik lak guna "graduasi" ni kan. graduate la senang kata..keh keh.status fb sorang2 bising2 pasal achievement. it makes me think too~

then terlintas di hati..achievement?apa yg aku dh achieve selama setahun,..?sempat kije RA then naik RO..tu pon sbb Cik F nak habiskan duit grant.alhamdulillah..hihihi..sempat merasa bekerja di universiti~pdhl time intern dh merasa bende yg sama..the difference just aku kena buat kije baru iaitu writing paper!hahaha..tah apa2 yg aku tulis..merepek gile..tah tak dipublish pon.duit pon dh abis!Cik F pon dh nk fly untuk further PhD..then sempat merasa apa itu menganggur sekejap, dlm 3 bulan from april to july before masuk UTP balik!hahahA..time nganggur=free time.apa lagi..jalan2 menghabiskan duit gaji!dedem~tu pon aktiviti bersama teman dikurangkan..hakhak~mana taknya..if kuo ngn parent duit aku tak luak r untuk makan2 ni..hik3..so berfikir 2 kali time chunk n d geng ajak meronggeng~terpaksa membajetkan diri!

okeh tu je la achievement nye~uncountable!bukan uncountable sbb byk..sbb cam tak leh dikira langsung pon sbgai achievement!so kesimpulan achievement=nill!okeh!latest gadget?hak3..time aku kije smpt la beli 2..nokia 5530 n digicam ku yg compact nye tu..canon ixus 100..~tapi sekarang dh ketinggalan kot!dedemM!okeh2..igt nk tuko BB tapi since cm dh nk kena haram so bek tayah..stick je la ngn express music aku tu~tunggu rosak baru tuko!

kereta?still lagi kelisa hijau (bawak cam haram) WKL****!tu harta makbapak r..bulih dikira tak..hakhak~tapi dlm grant nama aku so bulih la kot dikira harta aku jugak~hak hak!ada rasa cm nk tukar?(dalam hati, dah2 la tu...pass plak kt adik yg masih blajar..) hmm..pikir2 cam takleh lagi kot..kompem ke aku grad ni kije n gaji jalan?buatnye macam pet dlu..tak kompem kije..dh la grad bulan 12..then nk tunggu konvo bulan 8 or 10!dkt setahun gk tu..surat senate tuu bukannye leh request awal!huh~so baik aku pakai je la kelisa ijau tu..sep skit duit minyak aku!~wakakKAKkaA..selfish tak?tapi adik aku tak butuh lagi kot~maybe nanti die dok luar kampus baru leh pk lagi..for the time being biarla aku yg bertanggungjwab ngn kelisa ijau tu!

then apa lagi?relationship status?still single dari zaman intern sampai skang!solo!so what?ecehh..tetiba emo~buat masa skang biarlah dlu..if ada pon bukan buleh kawen lagi ye tak?dh la aku tgh pening study ni..usahlah menambahkan beban nk pikir sal org lain plak~buang karen je kan..<--cecece..ayat sedapkan hati!tapi bagus gak~mengelakkan maksiat!amar makruf nahi mungkar!hahaha..jadi ustazah plak..=)

ok..physical pulak?tah kenapa..aku rasa aku makin gelap~ke sebab aku dok bertukar2 product ni!ke kena makan kolagen macam ko chunk?hak3,appearance plak..makin feminine kot..hahahahaA..dh byk baju2 pompuan yg dlu2 aku geli nk pakai..rasa cam tak rock r beb!!hahahahA..tapi bagus gak..menutup aurat la kan..dr pakai t-shirt atas punggung..pastu kena pandang semacam ngn mak..hihihi..mesti mak aku cm nk tegur tapi tatau cane kan..tapi kdg2 mak aku tegur gak~still tak kecik2 hati pon then buat lagi..!hihihihi


skrg apa lagi ye?hmm..oral?lately aku prasan yg agak kerap aku menyebut "dem!"oh no..bnyak2 la bertaubat!di bulan pose ni baik jauhkan perkataan gitu~ahahhahaa..tapi tak berniat begitu pon..hahahaha..then aku rase oral skill cam menurun je..tak reti nk explain benda2 ilmiah ni..(sbb kurang ilmu ni~kena byk membaca)..dlm hati dok pikir..cemana aku nk jadi lecturer ni..rosak student aku!aih~so skang aku impressed gila dgn Dr M!bulih eh bg lecturer 9-5pm!bagus betol la~~

ok sudahlah!dh 620..mari solat subuh!~~

ting~!dh sudah solat..apa lagi nk dibincangkan di sini?hak2..okeh skrg umo 24 thn(if ikot bulan tak cecah lg 24!wakakkaa). bila la agak aku nk stabilize and nk mencapai equilibrium?=p mcm ape je~tapi takmo la equilibrium then static trus...hari2 mesti ada improvement babe!ntahla~ni pon baru reg~rasa cam hape!

duhh..sakit perut lak~so off topic!!!!!!!!!!

7 comments:

  1. haha hepi anniversary!aww cm penah kawen plak :p
    haha mau berkolagen memerlukan disiplin yg tggi..xboleh lupa2 nk mkn walaupun sehari~adabran?

    ReplyDelete
  2. hHAHaha!kolagen apa mu amek?=D berhasil ke tidak~brani je!=p

    ReplyDelete
  3. hehe harga ahli rm84 compared harga biasa rm104

    eceyh pomot kemain!pkai member card najwa/k aja jer pon =b

    wes ko nk amek watpo??bkn berjerawat sgt pn muka

    ReplyDelete
  4. hahahAHAH~mencerahkan kulit..D white ke hape..=p

    ReplyDelete
  5. yeah k aja berjaya mengesan perubahan aku \o/

    ReplyDelete
  6. haha jerawat kering.ko mn nk tau.bkn ngadap muka aku tiap2 ari pn!!wakaka xD

    ReplyDelete