Aug 11, 2010

SALAM AL-MUBARAK

"Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, dengan ini saya mengisytiharkan tarikh berpuasa bagi negeri-negeri seluruh Malaysia telah ditetapkan pada hari Rabu 11 Ogos 2010," katanya.

Sebelum pengumuman tu lagi, aku dh dapat 2 sms dari mak & ayah..adoi diorang neh memang.duduk sebelah2 pon suke tol send msg yg sama (sweet sgt la tu?erk =p)

"Confirm besok pose,malam ni dh boleh start terawikh" - sms dari ayah

"Esok pose" - sms dari mak

"....." - sms dari adik (bukan titik2 tapi sms request mintak credit belas kasihan dari aku!!).cis tol adikku sorg ni..cmtulah rutinnya tiap kali dpt balik rumah.biasalah pengawas yg skema.bdk2 lain rilex je bwk handset.die sorg je "over" skema :P

Tahun ni cm x rasa apa.i mean excited cam sebelum2 ni coz bukannya boleh puasa pon harini..opss cedey ;(
Aku yakin perempuan2 yg senasib ngan aku pun mengalami perasaan yg sama.takpe sehari je kot?insyaAllah ;)

Marilah kita sama2 mendoakan agar Ramadhan kali ini menjadi lebih baik dari sebelum ni.mendapat barakah dari-Nya.memohon agar dijauhkan dari segala bala dan bencana.ngeri dan kesian tengok negara2 luar mengalami banjir yg dasyat sehingga mengorbankan beribu2 nyawa!!subhanallah kami belum bersedia untuk itu ya Allah


apa2 pun saya ingin mengucapkan......... :)




p/s: seronok tengok ramai yg berpusu2 ke masjid semalam utk menunaikan teraweh pertama.alhamdulillah :)

2 comments:

  1. weh!prasan x..dh dkt sthn ko kt perlis kan?aku igt dlu ko dtg time bln pose gak~hik hik!kejap je kan..?

    ReplyDelete
  2. yerp yerp time goes by so fast!!haha aku dtg tu cm pertengahan pose..pastu sibuk duk cari tiket nk blk..lom cmpor homesick ag tue =p

    ReplyDelete