Mar 22, 2011

AKHIRNYA KERJA JUGAK

ah penatttnya memerah otak!maklumlah dah lama x pakai semenjak permulaan kerja.kenapa?boss yang kurang memberi tekanan kerja...ngeh2 tp x bagus gak woo x berfungsi otak ni.. cepat berkarat!cepat tua!aishh

Lately baru perasan, habit aku yang suka memerap kat office lebih kerap dari memerap kat rumah!sebab kat rumah memang x dpt ilham/idea la nk siapkan kerja2 ni...memang bertangguh-tangguh la sebab buat kerja depan tv.aigoo

Kadang2 rasa ada baiknya jugak mcm ni..at least kurang penggunaan duit aku melabur ke arah kelalaian kecuali makanan lah kan.x makan macam mana nak berfikir dan bekerja?

Maka marilah bekerja.....

La La La Laaa… La, hari-hari kerja!
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja!
La La La Laaa… La, hari-hari kerja!
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja!

Ooh! Terpinga-pinga
Tak puas lagi beradu, mengantuk
Subuh hingga senja
Ah! Hari-hari sama saja
[ Lyrics from: http://wain/la_la_la_kerjalah.html ]
Ah! Nak bancuh kopi
Tapi gulanya tiada, minum saja
Kerja bagai nak gila
Ah! Tak juga kayaaa!

Gelisah, kugelisah
Mengenangkan masa depan
Kuharus kerja
Oh! Mesti kerja
Tiada apa yang percuma
Realiti tika tiada kerja
Oh! Papa kedanaaa!


p/s : bersyukur masih mampu bekerja dari orang gila yang mintak sedekah kat tepi jalan.pffft!

No comments:

Post a Comment