Aug 9, 2012

bonus oh bonus!

harini hari bahagia semua goverment servant!sebab harini mereka dapat bonus hari raya...tapi hari sedih buat aku..sebab apa???sebab aku tak dapat pon bonus itu..sebab apa?sebab aku tak konvo2 dan tak dapat degree scroll.degree scroll@senate letter ni sangat penting ye adik-adik untuk  kerja dalam government...takleh pakai surat pengesahan je...huhuhu..sob sob sob!mengikut perkiraan aku,  dah hampir 7 bulan aku kerja...wowwww~nak masuk office pon susah...sebab takleh punch card kt pintu...slalu kena tekan loceng..ting ting!mcm jual aiskrim..nice~

sesungguhnya penantian memang seratus ribu penyiksaan..tapi dari sudut positifnya, ia memupuk sifat bersabar ye adik-adik...bekerja dengan ikhlas..sungguh terharu bila ada student yang email/sms cakap terima kasih..=)

sabar, sabar juga...ikhlas, ikhlas juga..tapi sampai bila?kadang-kadang rasa nak benti kerja pon ada jugak..hahahahA!lg 2 bulan nk konvo..adusss..lama GILE!

sob sob sob...
                                                                                                                              -down down down-

4 comments:

  1. yey!!boleh mtk mama tambah lg sepasang baju!

    bape bulan bonus tuh?hehe

    ReplyDelete
  2. sebulan je la..nama pon government..

    bukan cam Petronas..:P

    ReplyDelete
  3. huk aloh...dahla aritu dh dpt bonus raya

    kayo sungguh org gomen

    ReplyDelete