Feb 11, 2011

ATM X SELAMAT?



Betul ke duit dalam ATM x selamat?abistu xkan nak simpan bawah bantal?dalam tabung cap ayam?

hoho baru2 ini, housemate ku @ K Nani menceritakan kisah officemate beliau pernah kehilangan duit selepas withdraw kat mesin ATM Maybank!eh bukan nk ckp Maybank je x selamat.sume bank sama aje

Jumlah kerugian adalah RM*** selepas dah mintak pihak bank print kan transaction statement.memang SAH ada orang withdraw pada tarikh yang sama cuma beza beberapa minit saja selepas dia withdraw..jeng-jeng-jeng~~!eee jahatnye :(

Nasihat dia pada yang belom terkena lagi : -

Dah withdraw tu..selepas dah keluarkan kad ATM dari machine..cuba masukkan kad lagi sekali untuk check balance/cek penyata mini untuk paparan (eh skema pule!haha abeh xkn nk withdraw lg?byk duit?eh byk ke cket ke duit kome.suke hati komelah kan!)

Macam si Acha Septriasa ni lain lah kan..beliau x tergugat langsung dengan inciden tersebut pasai apa?sebab duit dalam simpanan xdelah byk sgt utk dirompak...ngahaha sempoi ah =pp

“Wang di akaun bank saya sikit saja, tidak ada apa yang boleh dicuri,” ujar gadis yang kini berusia 20 tahun itu.

Ketika ditanya berapa jumlah wang di dalam akaunnya, Acha enggan memberitahu. Dia hanya mengakui bahawa jumlah tersebut tidak akan menarik perhatian pencuri bank.

tapi memang betol pon kan watpa nak belagak selindung!! =pp


No comments:

Post a Comment