Feb 3, 2011

MAKIN MUDA/TUA BEST?


Terlayan cerita ni kat @HBO pg td..bukan ape sbnrnye maybe sebab brad pitt berlakon kot :p

Believe it or not?aku pn still curious ada ke kes cm si brad pitt (Benjamin) lam dunia ni?aha mmg x logic pasal dia nye life backwards meaning dia x kan dimakan usia malahan jadi lebih muda.

"Benjamin's diary recounts his entire extraordinary life, the primary unusual aspect of which was his aging backwards, being diagnosed with several aging diseases at birth and thus given little chance of survival, but who does survive and gets younger with time."

Kesian kat bini dia (Daisy) seorang wanita normal yang sering bimbang dengan perubahan usia Benjamin.yelah terasa diri makin tua itu sudah pasti normal..(kalo x ngaku tu namanya x menerima hakikat qada & qadar!) ..

Tiap2 malam nk tido je mesti risau takot si Benjamin ni hilang ingatan pasal percintaan mereka.yela dah nama pon "life backwards" *sigh*

Akhirnya mereka dikurniakan cahayamata perempuan , Caroline.Benjamin suke sgt jd ayah tp die x mampu melawan takdir bahawa satu hari nanti dia pulak akan menjadi bayi...Caroline pulak x dpt terima nanti

Dia takot menyusahkan Daisy lalu meninggalkan sebahagian hartanya sebagai nafkah utk 2 beranak itu...sobs!

Beberapa tahun kemudian lepas Daisy dah kawen lain ngan seorang duda dan Caroline pon dah dewasa, dia mendapat satu panggilan dari Jabatan Kebajikan Masyarakat mengatakan bahawa diorg nk amek si Benjamin (mcm budak sekolah je gayanya)

Maka Daisy tekad la nak jaga si Benjamin junior ni.dari budak sekolah jadi baby?erkk kesian sgt2..tertekan Daisy nak ajar sebut nama dia

Akhirnya Benjamin menghembuskan nafas terakhir ketika dia jadi baby pra matang...Buat pandangan yg terakhir, Daisy tahu Benjamin kenal die.hmm

p/s: So seronok sgt jadi muda?Hidup mesti maju ke depannn

No comments:

Post a Comment