Jan 30, 2013

AZAM BASI - 2013


Perlu ke azam sebenarnye?Poyo je lebih ujung tahun tak tercapai pon...(oh!negative sungguh) sila abaikan pada yg telah pasang azam =p
Bukan apa kadang2 niat tu perlu untuk melaksanakan sesuatu contohnya kahwin, dapat anak, beli keta rumah, cari kerja tetap, hantaq mak ayah p umrah etc
Tak silap pasang niat utk buat perkara baik dan tidak melalaikan tu pon dah dapat pahala ye dak? so tak salah lagi bagos kot kalau berazam mencapai hasrat2 yang murni dan ikhlas nih...
Tapi untuk pencapaian tahun 2012 sudah sangat2 memberangsangkan dan membuahkan hasil di awal tahun 2013 ini heheh walaupun ketinggalan sikit dari teman2 lain yang dah dapat permanent job but who cares? i love my job! i love my job! i love my job (eh?mcm listen listen listen plak) *saiko*
Alhamdulillah..satu ungkapan yang mudah untuk disebut bukan?tapi untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang hambaNya yang bersyukur bukan main mim alim lam sin!
Maka itulah menjadi salah satu azamku untuk tahun 2013 ini 
1) Konsistenkan diri untuk tidur awal...amalan di tengah malam/sebelum subuh untuk bekalan di alam barzakh kelak..memang tak rugi (poyo je kan?no more karok2 mcm dlu lg!) zaman itu sudah berlalu...we are not young forever - grow up LADIES!
2) Cuba untuk redha sepenuh hati..Muhasabah diri apabila ditimpa sesuatu musibah..Jangan asyik menyalahkan orang lain sedangkan itu adalah ujian supaya kita kembali pada Pencipta kita yang sebenarnya..(Kita hanyalah milik DIA yang menumpang di dunia sementara ini oh!)
3) Utamakan keluarga, adik-beradik dan kengkawan terutamanya hati sendiri..Be more SELFISH for some other people who not even respect our precious time with family...nak p vacation pun susah!apa lagi simpan cuti untuk LONG HOLIDAYYYYYYYYY 
Eh cukuplah 3 je..watpa banyak2?tak tercapai di akal...takot tercapai je duk byk sangat azamnyeh!
oh lagi satu azam untuk melambatkan penuaan dengan mengamalkan pengambilan madu lebah asli dan collagen asli...*winks*penjagaan sementara masih dara *aww*
Sekian kemerepekan ku sebelum Subuh....

Peace yawww!!


1 comment:

  1. AZAM thn 2013: nk tulis journal sbb SKT 2012 dpt rendah psl takde tulis jurnal!mwahahhaA~

    bosan tol lah!perlu ke kejar duniawi ni?

    ReplyDelete