Nov 27, 2009

pengorbanan seorang anak

demi pulang ke kampung,aku dan abg sggop menempuhi jam yg berjela2..

demi membawa orkid favourite mak, aku sanggop berhempas pulas membawanya tapi ada jugak yang patah riuk..sori mak (muahaha!!)

demi hari raya, aku sanggop menaiki kereta api tanah melayu yang ngongek2 selama 12jam utk sampai ke kL pd pukoi 5.30 am. lalu diambil oleh mak sedara aku yg menginap di kelana jaya.(abg xpat ar..hahah!dhla bangi jauh kot~)

demi keselesaanku tido di dalam kereta, abgku sanggop bagi beg berisi baju2 kotornya sebagai bantal..(sebek x pasan sbb x berbau dan xnampak sangat..cit porah!!)..tp x tergamak aku berbantalkan lengan selama berjam2 ..memang remaja zaman kini skg bukan mcm remaja zaman dahulu kala,pulang ke kampung bwk beban aja..lebih rela bwk bakul dobi dari beg baju...haha

demi keseronokanku di dalam kereta, abgku akan menjerit2 "hoh!!eksiden eksiden..tgk tgk" sambil bukak tingkap sapkok..aih dia tau memang feveret aku ar tuh..kalo x patah tangan,terburai isi otak atau ....(pelbagai lagi aksi ngeri),memang sah aku la penonton setia eksiden2 kat jalan raya tu.

nak pulak kN br je cite die nampak baby merangkak2 atas highway..lagi ar excited (rugi siot x snap pic, leh jaja kat harian metro),marahku kpd saksi kejadian khairun nadiah ..xpat msk lam sok kaba,dpt gak ar jaja nm kN kat cni..

eh sambung lg pengorbanan.....

dan demi waktu,yang bergulir di sampingmu, maafkanlah aku sepenuh hatimu, seandainya bila ku bisa memilih...(ikot suka hangpa la nk baca dengan nada lagu atau sebaliknya)

cukup jahat x aku?eh cukup baik la tu..

demi akur dengan kehendak ayah yg meronta2 ingin pulang ke kampungnya,kitorang terpaksa abiskan lauk2 berlemak dan berdaging sebab esok pagi2 lg dah nak bertolak.


ok ckp dah merepek merapu merapi utk raya kali ini..tapi aku akan kembali memusnahkan blog ini..muahaha!!


SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA


Tulus Ikhlas dari

AKU

4 comments:

  1. err..oihhh jaja name aku~~grrr..ade ke ske tgk mende ngeri2..ko xngigau malam ke chunk oi??ceh22..

    ReplyDelete
  2. hihihihi ye r..kalo tido pn, abg aku jerit2.automatik bgn pastu bukak tingkap jenguk..ada gaya cm paparazzi x?

    ReplyDelete
  3. >_<" weks...pe kene ngena paparazzi dlm hal ini?=b

    ReplyDelete