Oct 24, 2009

nescafe 3 in 1

pedulikan tajuk entri yang entah sesuai ke tak..ahaha tapi betol la ape aku nak ibaratkan dengan idop kite ni..

ada pahit,manis dan berlemak disukai ramai (ahaks!)


ahh takpela kalau rasa idop korang tu manis je selamanya..tp yg penting idop aku ada gak pahit sket2..(berhenti cakap menda yg sama!!stop)

oke.sekarang aku di lab untuk membuat analysis glukosa dan mengambil sample..sudahlah ditinggalkan keseorangan..teman2 rumahku ada yang pergi bersukaria bersama org trsyg yang pulang ke kampung (oh pahitnya hari weekendku kali ini)

tapi x mengapa..semalam dah bermanis-manisan bersama teman2 sepejabat (eceh ayat haku!!opismate la senang) dan tak lupa juga bersama sv merangkap bos pertamaku yang bertungkus lumus bwk aku ngan k najwa p amek ubi kayu beracun (bkn yg kt salu mkn tu..eh salu ke..msti korang yg duk bndar2 tu jarang mkn :P )berpeluh2!!eheh padahal adik ipar sv yg duk gali (pakai jari ag..dh offer die gloves..die ckp xmo!!) dah biasa la katakan...

nak dijadikan story, area tempat kitorg gali tu tepi jalan jer...yela nama pon ubi beracun sape yg bela...sape yg nak (consider as bahan buangan dan x berguna la kan??)boley pulak tetiba muncul satu kereta iswara..driver itu bertanya "awak tahu x tanah ni siapa punya??"..sebek sv aku x gelabah..jwb dengan cool dan sinis jer (konon2 org nk ngurat dia la)die sendiri yg ngaku oke!! ahaha klaka la puan ku nih.x mcm lecturer lgsg..kecik lak tu..comel2!! ^__^

yelah tanah tepi jalan x berpagar lak tu..semak samun dalam belukar lak tuh..bukan hutan belantara encik ni pon...duk tanya mcm la kitorg ni penceroboh..grr~~pastu duk mengaku dia tu kerabat diraja kedah "nampak x kod 002 kat plat kereta saya tu??" (tapi aku x nampak pon..k najwaa je pasan )...memangla x nampak sebab aku x pandang lgsg pon kereta iswara dia tu..kot kerabat pon pakai la BMW ke merc ke (byk lg kereta2 mewah yg encik boley pakai..barula kitorang pandang 2 belah mata o__O ..barula caya sket yg hang ni ada keturunan diraja ke sultan ke)

disebabkan kitorang mcm layan x layan je die tnye..terus dia turun dari kereta pastu tanya mcm2...untuk apa ubi2 tu suma..bila sv aku cakap yg kami ni student dia (lg la kena gelak!!) aduh cian plak xde sapa pecaya dia tu lecturer kami...isk isk tp xpe awet muda tuh!!nanti ramai nk usha puan ku...wewit =3

helo...lenkali kalau nak ngaku tanah tu kau punya..sila pagarkan/labelkan oke!yela tanah2 sekangkang kera tepi jalan sapa nak perasan kan..entah2 tanah kerajaan punye ke..lecturer kitorg suh ngurat abg tu..mn tau silap aribulan ley dpt title kerabat diraja jugak ke..(ewww???!!helo..even dia tu sultan kedah pon..kami x heran laa..lbek baik jd andartu dari kawen ngan org mcm tu..)

opps macam emo pulak story kali nih..x bersesuaian ngan title langsung (apalah tangan ni terlalu mengikut emosi!!)cubit2 tangan sendiri~~*ouch

sekian sahaja sesi umpatan untuk hari ini...semoga bertemu lagi di tempat yang sama..masa yang berlainan..chow chinchow o/~


Yang Benar

AKU

3 comments:

  1. >______< mmg xdop kaitan tajuk ngn post ko tu,...hahhHAHhaaha...TAPI lawak r Pn KU...mmg kool dan kerek...ahahhHAHhaA

    ReplyDelete
  2. ahaks...seperti bese ah melencong je kije!!ntah dh ah x puas ati kt nk p cucuq langit..jeles ah tu :P

    ReplyDelete
  3. hahahha..bkn cucuq...mcm cucur lak...cucuk aja...=P

    ReplyDelete