Jul 18, 2010

FAMILY FIRST

lepas sorang-sorang adik2 ku kembali ke pusat pengajian masing2

yaya usia makin meningkat.masa makin jauh meninggalkan kita.

terimalah hakikat itu

pssst..malas betol nak hulur tangan.nanti kena cium..hui lagilah rasa "dewasa"

tapi bersyukurlah kerana masih diberi penghormatan sebagai kakak/org yang lebih tua dari mereka kan?

geleng kapla tengok kes saman-menyaman anak beranak zaman sekarang..memang x kenang dek untung. demi cinta,harta,duniawi sanggop mengenepikan darah daging sendiri.pokok pangkalnya, bila dah susah tu pasti keluarga yang paling diingati.yela dari perut sapa korang keluar kan?

sedih bila teringat satu ketika dulu (mcm lama sgt je,ada la beberapa bulan lepas), ketika aku duduk bersebelahan seorang makcik di dalam bas ke KL.katanya nak pergi rumah anak perempuan dia tapi henset abis crdt pulak.aku offer pakai nset aku dulu tapi dia xmau then tergopoh gapahlah pegi cari topup kat gerai2 kecil di stesen bus tu

malangnya beliau tidak tahu menopup.so aku dengan ikhlas hati memberi bantuan yang x seberapa itu.katanya semalam dia ada beli topup tapi untuk anak perempuannya yg kat KL tu..
(hmm tgk.sanggup mementingkan anak dia dulu)

sejurus selepas dia membuat panggilan, tet tet tet (1 mesage received).macik tu terkejut sebab tu sms anak perempuannya untuk bf dia maybe sebab ada word "syg,abg".then tergopoh-gapahlah anaknya itu call suruh mak dia delete sms tersebut.kenapa dia cuak?sebab sms tu ada unsur2 kutukan dan umpatan ibunya sendiri.masyaallah

tak rasa bersalah ke kat seorang ibu yang datang dari jauh nak pegi menumpang rumah dia.boleh pulak dia cakap mak dia ni beban?

aku pon rasa terkilan jugak.eh eh jangan salah sangka..saya x skodeng pon sms macik tu tapi dia yang bagi suh reply..macik tu kurang mahir kot.kalau angkat call laju je..

hmm malas nak cakap panjang tapi renung-renungkanlah yer..sedey ngan macik tu.apa la jadi kat dia lepas sampai Hentian Duta tu.dahla dia ingat turun kat Pudu.xtahu kot yang Pudu under construction.bantuan yang aku mampu hulurkan: bagi cadangan suruh anak dia amek/amek Rapid Bus ke Pudu..

p/s: mintak2 la terserempak lagi dgn macik tersebut.banyak sgt kisah2 hidup dia cite kat aku termasuklah rekomen salah sorang anak buah die..aaaaa xpelah thanks but no thanks macik :)


3 comments:

  1. uhuh. jahat anak makcik tuh! sumpah jadi katok!

    ReplyDelete
  2. hahahA..makcik tu dh berkenan ngn cang~

    ReplyDelete
  3. dok eh!x mungkin beradik iparkan anak die yg keji tu..hoho

    ReplyDelete