Sep 15, 2010

ULAT BULU & ULAT TIKET

raya ke-3 sepatotnya aku pulang ke Kangar utk kembali "bertugas" dan ayah aku awal2 lagi sudah membelikan tiket bus 2 hari sebelum raya di kaunter tiket Kampar.di kaunter dan bukannya dengan ulat tiket!waduh2 bikin panas sungguh la ini cerita

Seperti selalu,bas akan stop kat Medan Gopeng,Ipoh untuk ambil penumpang lain yang ingin ke Utara jugak.tapi aku terpaksa bertukar ke bas sebelah - katanya bas ni rosak.ok fine!

Lena punya lena dah sampai Penang.then sambung lagi.celik sudah di Sg Petani.jalan jam byk kereta.ok lah pejam sejam lagi..hiap!bus selamat sampai di Alor Staq tapi pasaipa aku sorang ja yg tinggal?ngan drebar2 pon cabut skali..rupanya bas tu x jalan dah.stop sampai situ ja.apalagi ketaq lutut la, koi 10 sapa nak amek jauh2..(xde la jauh tapi jauh la jgk kan?ngek!)

drebar tu siap carikan taxi.rm25 tu!tapi pikirkan keselamatan aku ke harga tambang? - dia pujuk nak hantar sendiri.erk yelah nek bus la dik oi.xkn nek helikopter abg jejai plak.seram sejuk je.meremang bulu ketiak ikot drebar tu naik atas bus blk..

apalagi..sesi berkenalan pon bermula.potpetpot dah sampai simpang 4!lega sat.. sambung lagi potpetpotpetpotpet.

"x lapar ke dik?boleh pekena nasik goreng paprik ke.nasik ayam ke"

perut aku yg mengaum pon tetiba boleh jadi sebu,silent-mode jap cm dlm gua..gile apa mkn ngan stranger?dahla bwk bus?eee takot!!takot!!mcm2 alasan la aku bagi-diet x mkn mlm,mak marah mkn ngan org laki (bf xpe plak?).adoi apa lagi ni..mati kutu dah sehinggalah beliau berani memberhentikan bas kat simpang seriab.

"jom laaaa..abg belanja ni.mkn free pon xnak ke?rugi tuuuuu" (tmbah lagi segala mcm umpan)

ketaq lutut!terus call housemate suh tunggu kat stesen bus!alhamdulillah abg tu x terus memaksa aku dan hantar sampai ke stesen bus.tapi time nk turun tu sempat lagi kasi no tepon.katanya kalau nak ke ipoh lg,call la.xpayah beli tiket dah?ewww~

SAPA NAK NO TELEFON DIA?pm me xD

p/s: serik!serik!serik!ayah aku apalagi dgn penuh kekesalan xmau dah beli tiket kat kaunter Kampar lg..nak hantar aku terus ke Medan Gopeng,Ipoh.xpela jauh cket asalkan selamat =B


3 comments:

  1. pergh, gila brani nek bas sorg2 dgn drebar!! eh, adakah anda pasti anda sorg shj penumpang?....

    ReplyDelete
  2. wat lagu mana padel..nasib di perantauan~haha wei janji aku selamat sampai!xkn nk suh leha mai amek plak..dia tadak kat perlis kot ms tu T_T

    ReplyDelete