Oct 31, 2010

RUMAH UNTUK DISEWA

RM 270/month = 2 bilik + 1 master bedroom

mana nak dapat dah zmn skg?memang x kan jumpa la..

so stop ngomel-ngomel...patot bersyukur dah duit x byk spend utk bayaran umah sewa mcm orang lain..

sebab standard rate umah sewa skg pon dah naek 380+..tu pon ada yang kena byr deposit 3 bulan siap!huih yela org zmn skg bkn boleh dipercayai dah.x mcm dulu

tapi umah aku x payah kena byr deposit apa-apa...cukup bulan,sampai 27hb, bank in saja lorh =D

pelik tapi benar.ramai betul yang cari rezeki/belajar kat cni....nape ek?cuba bagi 3 alasan at least =P

sebab kebanyakan yang kol2 tanya pasal umah sewa ni di kalangan pekerja2 & penjawat awam.mb nasib depa kena posting kat cni?yang sambung master kat cni nape ek?lower living cost?yuran unimap murah ke?ops~

aku rasa harga makanan dah mcm nk naik taraf je skg...tapau nasi separuh+ayam goreng td pn dah rm3.50 (tu belum p anjung keli lg)

parking problem!disebabkan terlebih "orang luar"/x cukup kawasan..

aku dah bosan la jadi agent mencari umahsewa ni!im sick of this life!i just wanna scream.how could this happen to me~nape la bkn agent mencari jodoh ke,cari menantu ke =)

2 comments:

  1. dem!nak tuko agent mencari jodoh ke!baik sila carikan jodoh untuk aku!:P
    ahaaA~Apa UniMAP2?ko tu buat apa kt UniMAP?=P heheh..tetibe emo!smlm time lecture aku dgr IR Aziz dok ckp UniMAP2 dlm phone die..tetibe curious!

    ReplyDelete
  2. laaaa...kan ritu aku penah cite bos aku ada tanya kenai x IR Aziz?ngajar thermo...haha ntah2 nk wat talk kat cni >.<

    wei aku ni menghabiskan sisa2 pengangguran jer..bkn kena byr pape pn :P

    ReplyDelete