Oct 7, 2010

SUKAN KOMANWEL 2010




Mungkin ramai yang tidak peka dengan penyertaan Malaysia dalam Sukan Komanwel XIX 2010 yang sedang berlangsung di Delhi, India pada 3 - 14 October ini.

Setakat ini, Malaysia berjaya meraih 1 pingat emas yg pertama dalam acara angkat berat kategori bawah 56kg.

Nape mulot die gitew? :">


Kemudiannya emas kedua berjaya diraih oleh Aricco Jumitih yang berasal dari Sabah bagi acara angkat berat 62 kg..Tahniah!!

Emas ketiga dapat la jugak walaupun sekejap jer gara2 Josiah Ng, pemain dari New Zealand tidak berpuas hati dengan kejayaan Mohd Azizulhasni Awang yang terkeluar dari garisan dalam pusingan akhir.Biasala keadilan mesti ditegakkan demi kemenangan! (eh aku pembelot negara ke :P)

Sudahlah pingat emas dirampas, perak pon x layak dapat!haha adoi malang x berbau~sian je azizul tu excited pegi tweet awal2

hah perak,gangsa malas aku cite ( x penting pon!) erghh tak2.. maksud aku.kome tengok lah sndri kat link ni ek! - crdt to kimirekonen -

dah nak kol 5..adios amigos!!~



No comments:

Post a Comment