Jun 16, 2011

HALAL KE HAROM?


Haa misti familiar kan dgn sos kat bawah ni? Most of fastfood restaurant memang salu sediakan sos ni kat meja2 makan..tapi mulai skg sila la berhati2 sebab diisytiharkan haram kerana mengandungi DNA babi *ptuih*


mcm2 ada rupenye!Tabasco pepper sauce *masham!!*

source: Utusan Malaysia


ni pun mcm2 ada rupenye! Barbican

source: Kosmo!Online



Minuman ala2 botol "itu" pun dikatakan haram baru2 ni.isk tapi setelah UKM menjalankan ujian pengesanan semula. Disahkan bahawa Barbican bebas daripada elemen alkohol *fuhh*


p/s: tapi still rasa mcm perlu berhati2 nak telan apa2 lately...sebab dua2 produk kat atas ni suma aku dah balun kot!! ;( hanya mampu beristighfar..mohon doa semoga darah yg mengalir dalam tubuh badan kita suci dari sumber2 haram..insyaAllah




No comments:

Post a Comment